Onvoorstelbaar! Directie Pathé opgelicht voor 19 miljoen euro door nepmails

Foto: Bioscoopketen Pathé zal de ticketprijzen fors omhoog moeten doen. Twee directieleden vielen voor een serie nepmails waardoor ze 19 miljoen euro hebben overgemaakt naar criminelen! Via de NOS. Dit is toch werkelijk waar om te janken? Twee directieleden kregen een aantal mails, zogenaamd vanuit het Franse hoofdkantoor. In de mails stond een verzoek om per direct 800.000 euro over te maken. Dit geld zou snel nodig zijn om een buitenlandse overname te kunnen bekostigen. De criminelen dekken zichzelf goed in door te stellen dat dit snel moet gebeuren en niemand erover mag worden ingelicht, vanwege de concurrentie. Contact moest dan ook uitsluitend via de mail gebeuren. Dat hier geen alarmbellen gingen rinkelen is al raar, alsof je je Franse collega niet even kunt bellen, zeggen dat de man ervoor moet zorgen dat niemand meeluistert en hem even snel vraagt naar dat mailtje van net. Maar goed, kordaat dat beide directieleden zijn, maken ze het geld over en ontvingen al snel nieuwe mailtjes. De bedragen gingen in korte tijd fors omhoog. Na de eerste 800.000 werd al om een bedrag van 2,5 miljoen gevraagd. Dat werd ook gewoon overgemaakt. Daarna volgen nog twee transacties van bij elkaar 11 miljoen. Binnen drie weken tijd vloog er 19,2 miljoen euro uit Pathé! Het geld vloog er in korte tijd zo snel uit dat er ineens te weinig was om over te maken! De directie diende een aanvraag in bij de cash-pool van het Franse moederbedrijf. De alarmbellen bij de Fransen rinkelden natuurlijk wél gewoon keihard en al snel volgde er een telefoontje. De woorden 'Sacrebleu' en 'merde' vielen geheid vaak tijdens dat telefoongesprek. Beide directieleden zijn ontslagen, één van de twee, de financieel directeur (eerlijk waar), heeft zijn ontslag aangevochten bij de kantonrechter. De man moet van de kantonrechter tot eind december worden doorbetaald. De rechter meende namelijk dat het een zeer geraffineerde zwendel was.

Bioscoopketen Pathé zal de ticketprijzen fors omhoog moeten doen. Twee directieleden vielen voor een serie nepmails waardoor ze 19 miljoen euro hebben overgemaakt naar criminelen! Via de NOS.

Dit is toch werkelijk waar om te janken? Twee directieleden kregen een aantal mails, zogenaamd vanuit het Franse hoofdkantoor. In de mails stond een verzoek om per direct 800.000 euro over te maken. Dit geld zou snel nodig zijn om een buitenlandse overname te kunnen bekostigen. De criminelen dekken zichzelf goed in door te stellen dat dit snel moet gebeuren en niemand erover mag worden ingelicht, vanwege de concurrentie. Contact moest dan ook uitsluitend via de mail gebeuren.

Dat hier geen alarmbellen gingen rinkelen is al raar, alsof je je Franse collega niet even kunt bellen, zeggen dat de man ervoor moet zorgen dat niemand meeluistert en hem even snel vraagt naar dat mailtje van net. Maar goed, kordaat dat beide directieleden zijn, maken ze het geld over en ontvingen al snel nieuwe mailtjes.

De bedragen gingen in korte tijd fors omhoog. Na de eerste 800.000 werd al om een bedrag van 2,5 miljoen gevraagd. Dat werd ook gewoon overgemaakt. Daarna volgen nog twee transacties van bij elkaar 11 miljoen. Binnen drie weken tijd vloog er 19,2 miljoen euro uit Pathé!

Het geld vloog er in korte tijd zo snel uit dat er ineens te weinig was om over te maken! De directie diende een aanvraag in bij de cash-pool van het Franse moederbedrijf. De alarmbellen bij de Fransen rinkelden natuurlijk wél gewoon keihard en al snel volgde er een telefoontje. De woorden ‘Sacrebleu’ en ‘merde’ vielen geheid vaak tijdens dat telefoongesprek.

Beide directieleden zijn ontslagen, één van de twee, de financieel directeur (eerlijk waar), heeft zijn ontslag aangevochten bij de kantonrechter. De man moet van de kantonrechter tot eind december worden doorbetaald. De rechter meende namelijk dat het een zeer geraffineerde zwendel was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

4 reacties

  1.   

    Dit riekt naar…..

  2.   

    Dat bericht zou zomaar uit la la dam kunnen komen
    daar weten zij niet wat een normaal boeren verstand is
    laat de boertjes maar schuiven die weten wat 1+1 =

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!