Amsterdam – Gezocht! 94-Jarige vrouw beroofd door babbeltruc

299f1d44-bca5-4bd4-9cd5-ca8695ae895b
Foto: Oma-rover werkt stereotypering in de hand. Screenshot Bureau020

Een vermoedelijk ‘Amsterdamse’ man heeft met een babbeltruc een 94-jarige vrouw van haar bankpassen beroofd en komt met z’n snuffert lekker in beeld. Het inmiddels wel te gokken signalement kunnen we achterwege laten want de foto is helder genoeg.

Een aflevering van Bureau020 van AT5 liet in een aflevering de man vol in beeld zien. Deze dader heeft zichzelf naar binnen weten te lullen bij een oude vrouw, die geloofde dat het om een op te sporen lekkage ging. Dit speelde zich af op 21 september rond 10:00 uur. De man weet twee bankpassen te bemachtigen en pint er flink op los.

Camerabeelden op twee locaties laten weten dat hij in Amsterdam zowel op het Surinameplein als bij de Middenweg geld heeft zitten pinnen. Of de 94-jarige vrouw bedreigd of geïntimideerd is, is niet bekend. Wellicht heeft ze op het moment niet eens door gehad dat ze is beroofd. Het Parool vertelt hier in ieder geval niets over. De politie roept iedereen op om de dader te melden, mocht je hem herkennen, zie foto.

Echt een snugger figuurtje is het niet. Hij droeg een zwarte pet waarmee hij prima zijn gezicht kon bedekken om onherkenbaar te blijven maar dit kwam kennelijk niet bij hem op. Pech voor hem, smoel op internet!

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Hopelijk word hij herkent en snel opgepakt.

  1.   

   Als hij wordt herkend wel.

   :)

   1.   

    Jaja moest u niet het sinterklaasjournaal gaan kijken.

  2.   

   Mooi die nieuwe technieken, optimaal gebruik van maken in dit soort gevallen.

 2.   

  Wat ik niet begrijp waarom doe je een uitvinding en dan
  mag hij niet gebruikt worden gewoon nutteloos zo als
  een ploertendoder en veel meer van dat handig spul.

 3.   

  Verachtelijk links noemt het toch ”een getint uiterlijk”?
  dat het een gelukszoeker/crimineel/neanderthaler uit shithole afrika of een marokaan is dat mag niet gezegd worden want dat is discriminatie, ik noem het het benoemen van een feit.
  In dit geval is het feitelijk te zien zoals het in de meeste gevallen te zien is,
  en in praktisch alle gevallen blijkt dat het niet de slimsten zijn die hier uit de ruif komen vreten.

  1.   

   @Barstow: Je mag gewoon zeggen wat jij ervan vindt hoor, dat is de vrijheid van meningsuiting. Zo vind ik die lichtgetintiër een laf onderkruipsel die van mij geëxporteerd mag worden naar het land van z’n voorouders.

   1.   

    Bruinhemd. Wat als het de zoveelste generatie afstammelingen van gastarbeiders is? Bruinhemden als jij doen deze samenleving weinig goeds.

    1.   

     Hoezo bruinhemd??
     Zeker de 3e generatie wil niet integreren, dus wat mij betreft idd naar de zandbak en daar zijn streken aan laten pakken.
     Komt hij niet weg met een corrigerend kopje thee drinken en een uurtje plantsoendienst.

 4.   

  Mag ik even 5 minuten alleen met deze laffe niksnut.

  1.   

   @fusilier
   als je klaar met hem bent dan zijn er nog wel anderen op dit forum die even alleen met dit onderkruipsel willen zijn. overigens ben ik van mening dat een goed pak rammel beter werkt dan taakstraffen en reclassering. het is in ieder geval goedkoper!

 5.   

  Hopelijk wordt hij afgerekend in het crininele circuit.

 6.   

  Als ze dit tuig pakken, welke straf hangt er dan boven zijn hoofd. Zes maanden waarvan drie voorwaardelijk? En natuurlijk en “FOEI, niet meer doen hé”.
  Zo creëer je draaideurcriminelen. Ik zou willen dat de straffen in Nederland niet zo laag zou zijn. Eerst 1 jaar brommen en dan alles financieel vergoeden dat geroofd is.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!