Bam! Thierry Baudet dient motie van wantrouwen in tegen HELE kabinet vanwege Marrakesh-zelfmoordpact

Geen categoriedec 04 2018, 18:15
Thierry Baudet nam vandaag het initiatief in handen in de Tweede Kamer.
De leider van Forum voor Democratie wist dat het vandaag zijn moment zou zijn in de Tweede Kamer. Zijn partijgenoten en hij hadden dat van tevoren al lang en breed duidelijk gemaakt: ze waren fel tegen het Marrakesh-verdrag en zagen het als het ultieme bewijs dat het kabinet Rutte-III moet wieberen.
Zojuist bracht Baudet die kritiek daadwerkelijk in de praktijk. Eerst vroeg hij toestemming om zo vroeg in het debat al een motie in te dienen. Die kreeg hij, van de hele Kamer:
https://twitter.com/HansAckerNY/status/1069999416520650752
Vervolgens kwam de motie. Het zal niemand verbazen dat het om een motie van wantrouwen ging, en dan niet gericht tegen één bewindspersoon, maar tegen het hele corrupte kabinet van klap- en meelopers:
https://twitter.com/HansAckerNY/status/1070000393877364738
Ter onderbouwing zei Baudet dat het verdrag "volstrekt onacceptabel" is, dat het "vergaande" gevolgen zal hebben voor Nederland, dat het besluit tot stand is gekomen voordat de nodige juridische vragen beantwoord zijn, maar dat het kabinet Rutte desalniettemin van plan is om het zelfmoordpact te tekenen... daarom zegt FVD het vertrouwen op in het hele kabinet. Baudet en Theo Hiddema willen dus dat alle bewindspersonen linea recta naar huis gestuurd worden door het parlement.
De motie gaat behoorlijk ver -- het is een beetje het politieke equivalent van een atoombom. Natuurlijk is de kans dat de Kamer de motie steunt vrijwel nihil. Maar daar gaat het niet om. Nee, het doel hiervan is dat a) Baudet zich wil profileren op dit onderwerp en b) dat de gewone burger die tegen het verdrag is zich vertegenwoordigd weet door in ieder geval één partij.
Daarom is het belangrijk dat Baudet dit doet, ook al is de kans van slagen gering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten