Beelden! Nietsvermoedende ‘Gele hesjes’ worden keihard in hun rug gepakt door politieagenten

Voor de zevende keer op rij gingen in Frankrijk de ‘Gele hesjes’ de straat op om hun ongenoegen te tonen met het beleid van Emmanuel Macron. De beweging begon eind november en groeide dankzij sociale media al snel uit tot massaprotesten. De meeste demonstranten lieten hun ontevredenheid in vrede zien, maar het kwam ook tot flinke rellen en rariteiten. Ook in Den Haag werd deze week weer gedemonstreerd en deze keer ontbond de burgemeester van de stad de betoging. De ‘Gele hesjes’ kregen een ‘disperse and dissolve’-order van de politie en moesten hun biezen pakken. Zo’n tweehonderd personen waren aanwezig bij het protest en acht aanhoudingen werden verricht. In Rotterdam vond ook een protest plaats dat in alle rust verliep.

De demonstranten verschenen gisteren op het Plein met zo’n 150 tot 200 man. Na overleg besloten de instanties om de demonstratie te faciliteren. Maar het liep uit de hand nadat de demonstranten besloten om van het Plein naar het stadhuis te wandelen. De reden hiervoor zou het gooien van vuurwerk en stoelen zijn. Door enkelingen uiteraard, waarna de gehele groep weg moest. Schreeuwtokkies verpesten het voor de rest, die vervolgens hard werden aangepakt. Op de beelden is te zien hoe een rustige man in zijn rug wordt genomen door meerdere agenten en hardhandig werd afgevoerd. Middels deze vormen van intimidatie probeert men de ‘Gele hesjes’ te breken. Dat lukte in Den Haag, maar in Rotterdam ging de demonstratie onder leiderschap van Jan Dijkgraaf rustig verder.

Volgens anonieme bronnen was het bij voorbaat al gepland om in Den Haag te rellen en onrusten te veroorzaken. Dat terwijl de demonstraties in Rotterdam onder leiderschap van Jan Dijkgraaf wel netjes en rustig verliepen. Zo kan het dus ook! In Den Haag zouden veel boze schreeuwtokkies hebben gestaan die niet wilden overleggen met de instanties. Tja, als communicatie met de instaties al niet meer kan, dan is het ook logisch dat het vertrouwen snel weg is en de sfeer grimmig wordt. Dat zien we dan ook terug in de beelden.

Personen die zich dus echt druk maken om de staat van het land en willen demonstreren kunnen zich dan ook beter aansluiten bij de ‘Gele hesjes’ van Jan Dijkgraaf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Troelstra

  De politie jaagt op gele hesjes met dezelfde ijver als dat ze ooit op gele sterren joegen.

  1. Lugar

   @Troelstra: 20 maart 2019 is ook een geel hesje, let maar op! Gelukkig kunnen ze daar (nog) niet op jagen.

   1. Troelstra

    20 maart 2019 gaat een afrekening worden.

    1. Lugar

     @Troelstra: Zeker weten!

  2. IJsbrand Koudvuur

   Wat schattig, Troelstra!
   Ouwe deugert!

   1. Lugar

    Inhoudelijk? Nee hoor!

    1. IJsbrand Koudvuur

     Inderdaad Lugar,
     Ik vond de post van Troelstra ook al weinig inhoud bevatten!
     Wat een kul-vergelijking!

     1. Top

      Alsdus, schrijft een iets, die zelf net zo veel indruk in het leven heeft gemaakt, als een scheet in een zandstorm. Een onrendabele zoals gewoonlijk.

     2. Lugar

      @Coldfire: O maar een eigen mening is prima, dat kan allemaal op DDS.

     3. IJsbrand Koudvuur

      Mevrouw Top schreef:

      “…Alsdus, schrijft een iets, die zelf net zo veel indruk in het leven heeft gemaakt, als een scheet in een zandstorm. Een onrendabele zoals gewoonlijk…”

      De bejaarde café uitbaatster Top had ergens in een grijs verleden vele guldens verdient met de vernietigende dr*g alcohol. Zij heeft het helemaal gemaakt. De schaapjes op het droge hoor!
      Nu, na gevlucht te zijn uit ons mooie Nederland, schreeuwd ze het hardst…

      Inhoudelijkheid is ver te zoeken bij mevrouw Top. Het beste wat zij uit haar typmachientje wist te tikken was: “…blablabla pisvlek…”

     4. Top

      Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand ophoudt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, valt te betichten. En ja, ik heb heel erg veel geld verdiend, aan losers zoals jij en ja, ik ben verhuisd naar een land, waar ik het minimum aan lasten betaal, maar het maximale aan leefgenot ervaar. En jij? wachten op de maandelijkse aalmoes?. En als laatste, grappig om te lezen, dat jij, in alle waarschijnlijkheid, nog niet een stuiver bezit, om aan je reet te krabben, je het opneemt voor je onderdrukkers en oplichters. Wordt ook wel (zal ik ook eens duur doen) Stockholm syndroom genoemd. Zoek hulp!

     5. Duijndam

      “ik ben verhuisd naar een land, waar ik het minimum aan lasten betaal, maar het maximale aan leefgenot ervaar.”

      De zoveelste emigrant die vanuit het buitenland op DDS Nederland komt onderschijten.

      Ik word hier een beetje misselijk van.

      Donder op naar het buitenland en houd je muil over dit land.

     6. Sibvach

      “Donder op naar het buitenland en houd je muil over dit land.”

      Op het moment dat Nederlanders hun muil moeten houden en op moeten rotten naar het buitenland, dan weet je dat je met of een moslim te maken hebt of erger.

      Hou deze mensen extra in de gaten.

     7. Lugar

      @Top & Sibvach: Zal ik Coldfire ook scripten, hij doet helemaal niet aardig…

  3. Top

   inderdaad! Zo kennen we onze koddebeiers weer. Naar gelang hun ‘gereformeerde achtergrond’, (want de meesten agentjes, worden geselecteerd, door het aanhangen van hun geloofs leugentje ) doen ze precies hetzelfde als hun illustere verraad voorgangers. Het zijn en blijven geestelijk gemankeerde, want werken bij iets, waar je structureel wordt gedehumaniseerd, is alleen al een ‘ziek’ gegeven

   1. Gekko

    Ik kom dagelijks in Den Haag en ook vaak in Rotterdam. Wat mij opvalt bij de politie (op straat) is dat er veel Marokkanen en Turken het uniform dragen. Ik weet geen aantallen, maar vermoed dat het al gauw 20-30% van het korps betreft. Gevolg van de ‘positieve’ discriminatie eleid, zullen we maar denken.

    1. Arie B

     Ik was gisteren in Den Haag. Het voelde wel of ik in Teheran liep bij tijd en wijle! Ongelofelijk gewoon, wat een aantallen. Erg verontrustend.

 2. Gekko

  Ik had het al van kennissen gehoord. Het was pure provocatie van de politie. In opdracht van dat vreselijke mens Krikke (burgemeester DH)?

 3. Bosche draak

  De demonstranten waren simpelweg te autochtoon, dan kickt het twee-maten systeem weer in…

  1. Troelstra

   Zwaai massaal met IS-vlaggen, schreeuw massaal “Dood aan de Joden” en de politie zal je ongemoeid laten.

   1. slayer

    +++

 4. JanKlaasen

  Wow, 200 gele hesjes in Nederland die in opstand komen. Een echte volksopstand dus…

  1. Top

   Gelukkig is er maar een genoeg, van mijn formaat, om je te laten gillen om je moeder flapdrol.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Hehehe…
    …tuurlijk

   2. JanKlaasen

    Al een geel hesje aangehad?

  2. HendrikJan

   Voor de goede orde JanKlaasen.
   Krikke had een maximum van 100 personen toegestaan, ivm horeca op het plein, anders werdt het afgeblazen.

 5. Robert Leiden

  Van de groep gele hesjes wordt deze mijnheer heel doelgericht er tussen uit gepikt.
  Waarom?
  Wat is er aan vooraf gegaan? Heeft deze mijnheer met stoelen of vuurwerk gegooid? Jammer dat de filmpjes zo beperkt zijn.

  1. Pedrito

   Waarom onze hersenloze bonnenridders zo reageren? Gewoon, ze willen ook even stoer doen en dan pak je een nietsvermoedende autochtoon. Een echte crimineel aanpakken doen ze niet, want die slaan, steken en/of schieten terug.

  2. Vliegenvanger

   Ik hoorde van een kennis dat de gemaakte filmpjes op facebook gezet werden. Zodat mensen konden zien hoe agressief de politie tegenover de betogers stonden. Maar om een of andere reden werden ze door facebook continu verwijderd. In opdracht van
   de overheid?????? Zo gaat de regering om met de mensen die voor d’r rechten opkomen. Walgelijk.

 6. HendrikJan

  Inderdaad niet alleen de paarden hadden het schuim op de bek ook heel veel dienders.
  Het viel mij om ca 12.00 uur op, toen een jongeling op het Binnenhof terwijl er niemand in de buurt was zijn ding wilde doen en zijn Geel hesje aan deed,
  op weg naar het Plein.
  2 Marokkaans / Turks uitziende agenten stormde op hem af en sommeerde hem te verdwijnen.
  Daarna op het Plein werdt de groep Gele hesjes uitgedaagd, zo dicht mogelijk met de paarden en een busje tegen de groep aan drukken.
  WAAROM IS DIT NODIG.
  Ga een cursus doen politie Den Haag, omgaan met ontevreden mensen.
  .

 7. Troelstra

  Oh oh Den Haag.

  Laat ik beginnen met te melden dat ik iemand ben die is opgevoed met een enorm respect voor de politie.

  Vandaag. Negenentwintig december. Zoals eerdere zaterdagen zijn er weer protesten van gele hesjes. Dit zijn mensen die zich zorgen maken om hun toekomst en dan veel ook nog voor die van hun kinderen en kleinkinderen. Waar gaat het heen met dit land? De EU, die steeds meer de vorm begint aan te nemen van een staat zoals we die kennen van de Russen tijdens het communisme, een regering die wegkijkt voor het gevaar van de islam en het vaak angstvallig weg laat in verklaringen en debatten. Massa immigratie, die er voor zorgt dat we veelal kanslozen binnenkrijgen die hier de boel kapot maken, Marrakesh, klimaatwaanzin, het wordt steeds erger. Iedere vorm van inspraak is de burgers ontnomen, en na leugen op leugen te hebben gestapeld en het steevast doordrukken van maatregelen die de burger niet pruimt, is het nu zover gekomen dat demonstreren het laatste middel is om je ongenoegen te tonen.

  Nu leven we in een land waar het demonstratierecht is gegarandeerd. Helaas moeten we constateren dat dat recht niet voor iedereen geldt. Wil je tijdens de intocht van Sinterklaas demonstreren, alhoewel er van tevoren is aangekondigd dat mensen maar angstig moesten zijn voor kindertjes onder het bloed en de botsplinters, dan word je niets in de weg gelegd. Ben je een bezorgde Fries, en zet je de vooraf aangekondigde gewelddadige demonstranten vast, zodat ze de kinderen niet in gevaar kunnen brengen, dan word je opgepakt, krijgt taakstraffen en je moet je DNA ook nog eens afstaan. Een moordenaar komt makkelijker weg bij justitie tegenwoordig. Leuk detail is nog dat de burgemeester van de plaats van de intocht, niet toevallig een PvdA lid, zelf groepen heeft gevraagd om te komen demonstreren tegen zwarte piet.

  Ga je met een flinke groep Turken de Erasmusbrug op om jouw “leider” Erdogan te eren, dan mag je de grootste vlag meenemen. Niemand zal ingrijpen. Neem je ook maar de kleinste vlag mee naar een demonstratie tegen asielwaanzin, dan heb je kans dat je vlag wordt afgepakt en dat je zeer waarschijnlijk een dag op het bureau mag gaan zitten. In de Schilderswijk in Den Haag werd nota bene met IS vlaggen gezwaaid, en niets, maar dan ook niets werd er tegen gedaan.

  Heel lang kwam men hier allemaal mee weg, en dat is omdat we zijn opgevoed met een gevoel van respect. Zeer zeker voor de politie, die er bij veel rechtse mensen best goed opstaan. Maar dan vandaag. Den Haag. Oh oh Den Haag wat heb je jezelf aangedaan? Wat de aanleiding mag zijn geweest, het zal me worst zijn. Wat ik als neutrale toeschouwer op de beelden zie, verdiend niet de schoonheidsprijs. Burgemeester Krikke is duidelijk een stap te ver gegaan toen ze de politie opdracht gaf de boel maar af te breken. Nederlandse vlaggen werden afgepakt, en er stonden agenten met flinke wapenstokken tegenover ongewapende vredige demonstranten. En natuurlijk zit er in een grote groep altijd een groepje rottigheid tussen, maar met dit vertoon van geweld en machtsvertoon naar soms oudere mensen, die daar terecht staan te demonstreren, en ook voor oom agent, zal zeker niet het gewenste effect van de hoge heren in Den Haag hebben. Die willen zo snel mogelijk van de gele hesjes af.

  De redding van de elite in Den Haag is altijd geweest dat de politie er tussenin stond. Maar ik vraag me af, hoeveel agenten bij het zien van de beelden nog trots zullen zijn op hun uniform wanneer het zo misbruikt wordt door de elite tegen de eigen bevolking. Beste agenten, jullie hebben het respect en waardering van veel van ons zogenaamde foute mensen, verspeel dat alsjeblieft niet. En voor die ene agent op de foto, die op het punt staat iemand met een behoorlijk slagwapen te slaan., denk er voortaan over na welk gezicht je erbij trekt. Wanneer je een harde plasser krijgt van het slaan van een vredige ongewapende demonstrant, raad ik je aan om een baantje in Noord Korea te gaan zoeken. Kim is gek op hersenloze geweldplegers op commando.

  Ik zou zeggen, gebruik je verstand, behoud je respect en denk aan OPA.

  1. Gekko

   Chapeau Troelstra, prima bijdrage.
   Het meten met 2 maten door de burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Krikke (Den Haag) is werkelijk stuitend.

 8. fusilier

  Gelukkig kan deze man in beeld het nog na vertellen. Mitch Henriques niet, hij moest het met de dood bekopen , door buitensporig gedrag van sommige dienders.

  1. Gekko

   En vergeet de 17 jarige Rishi niet. Op station Holland Spoor in zijn rug geschoten, want hij zou een wapen hebben. Hij bleek ongewapend…
   De Haagse politie heeft niet voor niets de reputatie van schietgrage cowboys.

  2. IJsbrand Koudvuur

   Wat een hypocriete onzin, Fusilier!
   Normaal zitten ze hier op DDS te janken dat de politie eens wat harder op moet treden, en zelfs dat het vuurwapen getrokken moet worden om bepaalde elementen uit te schakelen.

   Mitch Henriquez had het er zelf naar gemaakt dat ‘ie zo hard werd aangepakt.. dat ‘ie daarbij het loodje legt is dikke pech voor die idioot!

 9. Original NL

  Burgemeester befiehl wir volgen Dir!!!
  Altijd walgelijk om te zien hoe de zonen van het volk helpen dit zelfde volk neer te sabelen en monddood maken!!
  Ze begrijpen niet dat ook zij belang hebben bij het protesteren tegen de besluiten van deze “regering”.

  1. Original NL

   Want ook jullie moeten de btw verhogingen en de kosten van de klimaat hysterie gewoon gaan betalen……

 10. HendrikJan

  Beetje tegendraads om Rotterdam (Erasmusbrug) en Den Haag (Binnenhof) te vergelijken.
  Op de brug loop je in rotten van 2 / 3 personen zingend van de Leuvenhaven naar Luxor vv.
  Op de brug (stervens koud) staat geen terrasmeubilair om mee te gooien bij Luxor steek je over en dan weer retour startpunt je geef elkaar een hand of een knuffel en klaar is Jan.
  Den Haag vraagt om rotzooi, de aanwezige politie is ca 300% irritanter, dan de plaatselijke veldwachter (sorry wijkagent) in Rotterdam.
  Nogmaals de agressie was in Den Haag voldoende aanwezig, constant dat tonen van de lengte van wapenstok verschrikkelijk.
  Als kleine jongen had ik angst voor Duitse soldaten, maar Gistermiddag was mijn idee, ben ik terug in de tijd.

 11. Duijndam

  De Gele Hesjes-beweging is al weer over het hoogtepunt in en kakt snel in. Het zal met deze ongeorganiseerde beweging gaan zoals met de Occupy-beweging indertijd.

  De reden is dat ze politiek en ideologisch niet meer dan een ongerichte wolk van onvrede zijn, zonder enig verband met serieuze maatschappelijke organisaties.

 12. HendrikJan

  Kijk het is vrij simpel, alles heeft een oorzaak en/of een reden.
  Maar deze maatschappijvorm van leugens en bedrog door de overheid, is nooit een lang leven beschoren.
  Laten we met het simpelste beginnen.
  RUTTUP.

 13. Pescador

  Nederland is ernstig ziek en begint meer en meer op een dictatuur te lijken.
  de bestuurders draaien wereld wijd door, en het wordt tijd dat er in Nederland eens wordt opgestaan, maar dan wel goed zoals in Frankrijk. misschien dat die eikels zoals rutte zijn homo clubje dan eens gaan begrijpen wat hun functie inhoud

 14. Gekko

  Komt een Haagse agent zaterdagavond thuis. “En, heb je een leuke dag gehad vandaag”, vraagt zijn vrouw. Agent: “Ja, lekker een stelletje gele hesjes in elkaar gerost”,

 15. Koos sssss

  Een paar antifa(on)mensen, die in gele hesjes meelopen en rotzooi trappen volstaan voor actie van de overheid. Rechtse demonstranten hebben in Nederland nou eenmaal minder rechten dan linkse demonstranten.

  Van de dienders toont deze actie aan, hoe onnozel een gemiddelde politieagent is.
  Met zijn onregelmatige werktijden is uitgerekend de politieagent degene die daarvoor op zijn auto is aangewezen. En de overheid wil autorijden onbetaalbaar maken.
  Sowieso heeft een politieagent geen geweldig salaris en bloedt ook die voor alle overheidsplannen.

  En de mensen die dan ook voor hen de kolen uit het vuur halen vallen de agenten aan.
  Hoe dom kan je zijn.

  Met wat meer gele hesjes kan je beter een aantal (spoor)wegknooppunten bezetten, waarmee je het internationale transport tussen havens en achterland platlegt.
  Daar kunnen de geïnfiltreerde Antifa’s weinig kwaad aanrichten.
  En met wegblokkades pak je de regering en grote ondernemingen precies waar het pijn –moet– doen; in de portemonnee.

  Dat is de enige manier om de democratie weer tot leven te wekken.

 16. Yara

  Allemaal een geel hesje aan op 20 maart. Genoeg is genoeg. Het wordt hoog tijd dat dat pluche zooitje afgestraft gaat worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.