Beelden: NOS maakt ‘divers’ promotiefilmpje van DENK-congres dat Nederland en Europa wil veroveren met meer zetels

DENK hield dit weekend haar partijcongres en liet weten twee zetels in de Eerste Kamer te willen bemachtigen. Fractievoorzitter Kuzu sprak van een ‘een eerlijk stuk van de taart waar alle Nederlanders recht op hebben’ en ‘dat kan alleen als we vasthouden aan onze idealen’. Mooie retoriek en dus ook plannen voor het veroveren van een plekje in de senaat. De felbegeerde stoeltjes in de Eerste Kamer zijn niet alleen bedoeld om te dwarsbomen, maar ook om samen te werken met coalitiepartijen, maar de partij ‘gaat niet akkoord met alleen maar kruimeltjes’. Daarmee gaat Tunahan Kuzu wel voorbij aan de taakstelling van de senaat, die bedoeld is voor het toetsen van de kwaliteit van de wetgeving en niet voor politieke besluitvorming: dat is immers iets voor de Tweede Kamer. 

Tunahan Kuzu heeft in ieder geval de aandacht weer te pakken want voormalig CDA-raadslid te Apeldoorn heeft de christelijke partij verlaten en zich aangesloten bij de Turkse beweging. Van dat Turkse imago wil DENK natuurlijk zo snel mogelijk af en de NOS hielp hen een handje door een rood behaarde blanke man te interviewen die zijn mond vol had van ‘inclusie’ en een dame van zwarte komaf. Wanneer we het publiek echter bekijken zien we al vrij snel dat de diversiteit waar DENK voor staat, binnen haar eigen partij nauwelijks waarneembaar is. Waar Forum voor Democratie voornamelijk blanke mannen trekt, zien we bij DENK ogenschijnlijk veel islamitische (Turkse ?) mensen.

DENK is een van de sterkst groeiende partijen van Nederland in de peilingen en trekt behalve Turkse Nederlanders dus ook anderen. En dat is nodig voor de partij, want als ze voortdurend worden geassocieerd met Turkije is de kans op meer zetels klein. Momenteel wonen ongeveer 500.000 mensen van Turkse komaf wat zich vertaalt naar zo’n 9 zetels in de Tweede Kamer. Wil DENK groter worden dan is die felbegeerde ‘diversiteit’ dus een must.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Aytas

  ‘Waar Forum voor Democratie voornamelijk blanke mannen trekt, zien we bij DENK ogenschijnlijk veel islamitische (Turkse ?) mensen.’

  Het fvd is natuurlijk een veel grotere bedreiging voor de Nederlandse bevolking dan denk. Waar denk divers wil zijn wil het fvd dat niet, het racisme van baudet wordt geprezen door zijn kennisen van vroeger. Het fvd zit vol boze slachtoffertjes. Lugar bewijst hier dagelijks wat voor mensen op die partij stemmen en dds werkt daar aan mee. In een samenleving heb je met vele meningen te maken en het toestaan van een filter op een openbaar forum geeft alleen maar weer dat je ook zo’n filter in de maatschappij wilt hebben.

  1. Tguard

   Het lijkt erop dat u de politiek in zijn geheel niet volgt. Er is geen enkele partij te noemen die meer een tegenstelling in de samenleving probeert te bereiken dan de mannen van denk. Ik raad u aan om u toch iets meer te verdiepen, of misschien eens wat volledige debatten te volgen en deelgenoot te worden van de onbeschofte wijze waarop denk zich in en buiten de kamer gedraagt. Uw geliefde mevr Simons is niet voor niets vertrokken uit deze partij. Als zelfs zij de rug keert naar deze partij, zou dat u genoeg moeten zeggen.

   1. Aytas

    De door mij geliefde simons? Waar baseer jij je je op?

    Ik vind denk niets maar het werkelijk gevaar is het fvd. Volgens mij zou je je eens meer moeten verdiepen in hun leider. Tenzij je dat gedachtengoed aanhangt natuurlijk.

    1. Vliegenvanger

     Het grootste gevaar is die opdringerige asociale grof gebekte denk partij. Die moet gauw de kop ingedrukt worden.
     Levens gevaarlijk volk, ze zetten.iedereen tegen elkaar op.

  2. edoc431

   Duurt bij jou nooit lang he vent
   Man wat kun jij zeiken zet eindelijk eens een andere plaat op

 2. Lugar

  Een stem op DENK is een stem op islam! De islamisering is op stoom!

  1. C.A.Barstow

   Ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar één niet islamiet is die op deze partij stemt,
   doe je dat wel dan ben je een verrader van je eigen cultuur en ben je het niet waard om Nederlander te zijn en genoemd te worden, je behoort dan tot het slag der goat fuckers.

   1. Lugar

    @Barstow: Er zijn meer islamvolgers, sympathisanten en beschermers dan wij kennelijk denken. Ook hier hangen ze rond. Ik vind het ook ongelooflijk!

    Na de zaterdag (joden) komt de zondag (christenen) en daarna de maandag (de ongelovige)

    Binnen islam bestaat daarover geen geheim en je ziet het in álle landen waar islam preferent is.

 3. Expertus_Dico

  Heeft iemand dat zaaltje gezien waar dat “partijcongres” werd gehouden?? Daar zaten welgeteld 23 mensen… Niks om je druk over te maken…

  1. Paaldanseres

   Maar wel 23 teveel…

  2. C.A.Barstow

   Je kan je wel eens ernstig vergissen Expertus, Hitler begon ook zo en je weet wat er van gekomen is, de islam is net zo’n vervloekte ideologie als het toenmalige nationaal socialisme van Hitler, zij het dat de islam met een religieus sausje is overgoten maar dat doet niets van het gevaar dat er vanuit gaat af.

 4. DennisEijs

  Gaan ze die duizend ophalen om ze onder te brengen bij al die BN’ers die een vluchteling in huis zouden nemen? Dan wil ik er misschien wel over nadenken. 😉

 5. J.Rademaker

  Pers was niet welkom op het congres, de NOS na afloop dus het journaal gaf een prachtige campagnespot.

 6. TD

  Je kunt erop wachten,er komt waarschijnlijk ook nog een Afrikaanse,chinese en Poolse partij.

 7. A3aan

  Geen publieke functies voor twee paspoorthouders en al helemaal niet voor die trekpoppen van Erdogan. Niet in de eerste kamer, niet in de tweede kamer, geen enkele publieke functie.

 8. JJ66

  Ja, helemaal het clubje van de Staatsomroep, er gaat geen kinderserie voorbij of de meisjes met hoofddoekjes vullen het scherm. Deugreclames van allwrlei grote bedrijven die het heel normaal vinden dat vrouwen hoofddoeken moeten dragen. Lang leve de islamfascisten. En dan te bedenken dat dit de linkse mensen zijn die in de 70’s hun bh stonden te verbranden, want vrouwenrechten etc…

 9. Gerlos

  Moge Allah ons behoeden dat die kakkerlakken van DENK geen zetels meer krijgen.

 10. Lex

  Oprotten met denk, Ze hebben zich het afgelopen jaar volledig belachelijk gemaakt.

  we hebben geen moslim partij nodig in Nederland.

  We hebben veel overlast en criminaliteit door de moslims.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.