kuzu

Beelden: NOS maakt 'divers' promotiefilmpje van DENK-congres dat Nederland en Europa wil veroveren met meer zetels

Geen categoriedec 17 2018, 13:00
DENK hield dit weekend haar partijcongres en liet weten twee zetels in de Eerste Kamer te willen bemachtigen. Fractievoorzitter Kuzu sprak van een 'een eerlijk stuk van de taart waar alle Nederlanders recht op hebben' en 'dat kan alleen als we vasthouden aan onze idealen'. Mooie retoriek en dus ook plannen voor het veroveren van een plekje in de senaat. De felbegeerde stoeltjes in de Eerste Kamer zijn niet alleen bedoeld om te dwarsbomen, maar ook om samen te werken met coalitiepartijen, maar de partij 'gaat niet akkoord met alleen maar kruimeltjes'. Daarmee gaat Tunahan Kuzu wel voorbij aan de taakstelling van de senaat, die bedoeld is voor het toetsen van de kwaliteit van de wetgeving en niet voor politieke besluitvorming: dat is immers iets voor de Tweede Kamer.
Tunahan Kuzu heeft in ieder geval de aandacht weer te pakken want voormalig CDA-raadslid te Apeldoorn heeft de christelijke partij verlaten en zich aangesloten bij de Turkse beweging. Van dat Turkse imago wil DENK natuurlijk zo snel mogelijk af en de NOS hielp hen een handje door een rood behaarde blanke man te interviewen die zijn mond vol had van 'inclusie' en een dame van zwarte komaf. Wanneer we het publiek echter bekijken zien we al vrij snel dat de diversiteit waar DENK voor staat, binnen haar eigen partij nauwelijks waarneembaar is. Waar Forum voor Democratie voornamelijk blanke mannen trekt, zien we bij DENK ogenschijnlijk veel islamitische (Turkse ?) mensen.
DENK is een van de sterkst groeiende partijen van Nederland in de peilingen en trekt behalve Turkse Nederlanders dus ook anderen. En dat is nodig voor de partij, want als ze voortdurend worden geassocieerd met Turkije is de kans op meer zetels klein. Momenteel wonen ongeveer 500.000 mensen van Turkse komaf wat zich vertaalt naar zo'n 9 zetels in de Tweede Kamer. Wil DENK groter worden dan is die felbegeerde 'diversiteit' dus een must.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten