Blanke jongens uit arme gezinnen minste kans op universitaire opleiding, aldus onderzoek Verenigd Koninkrijk

Oh jee, patriarchie, kolonialisme, blanke dominantie, racisme? Een onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk toont aan dat blanke kinderen uit achterstandswijken de minste kans hebben op een universitaire opleiding!

Een Tweet van Christoph Kletzer laat een grafiek op basis van onderzoek zien waaruit blijkt dat blanke kinderen uit achterstandswijken het beduidend slechter doen op de lange termijn dan gekleurde jongens en meisjes, flink slechter! U vindt het onderzoek hier in PDF.

DuhgYBfXgAAS19P.jpg large

Op basis van ‘FSM’ dat staat voor Free School Meals, waar je recht op hebt wanneer je onder een bepaalde (lage) inkomensgrens zit, wordt gekeken welke groep de meeste kans heeft op een universitaire opleiding. Ook in het Verenigd Koninkrijk krijgt men een dagelijkse dosis white privilege te horen en hebben gekleurde mensen het maar moeilijk met al die koloniale onderdrukking waardoor ze niet hogerop komen en op allerlei terreinen worden tegengewerkt, dus is het nogal een aardschok dat zo’n rapport van een soort Sociaal Cultureel Planbureau-niveau instituut iets heel anders beweert.

Duidelijk is dat ‘non-FSM’ (blauw) kinderen flink beter presteren dan ‘FSM’ (rood) kinderen. Niks nieuws aan de horizon op dat gebied. Wat wél opvalt is dat blanke kinderen het in beide categorieën beduidend slechter doen dan gekleurde kinderen binnen dezelfde categorie. Aziatische meiden scoren in beide categorieën het hoogst, op de voet gevolgd door zwarte meiden. Opvallend is dat Aziatische en zwarte meiden uit slechtere milieus zelfs hoger scoren dan jongens uit de betere milieus, met uitzondering van de Aziatische jongens.

En daar, helemaal bovenaan, bungelt het blanke jongetje uit de achterstandswijk die kennelijk te arm is om voor zichzelf wat white privilige aan te kunnen schaffen. Zelfs de blanke universiteitsmedewerkers helpen hem niet uit de brand en ook is er geen enkele blanke man die hem verkiest boven de rest. Arm, arm knaapje toch…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Aytas

  ‘Oh jee, patriarchie, kolonialisme, blanke dominantie, racisme? Een onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk toont aan dat blanke kinderen uit achterstandswijken de minste kans hebben op een universitaire opleiding!’

  Kun je nagaan hoe dom die mensen zijn.

  Wat heeft kolonialisme hier mee te maken wout? Heeft het niet bestaan of bestaat het niet? Als jij leest hoe er in het vk over Kenia wordt gesproken zou je dat genoeg moeten zeggen, tenminste als je niet zo boos was omdat je zo wordt achtergesteld wat je blik vertroebeld van de realiteit.

  ‘En daar, helemaal bovenaan, bungelt het blanke jongetje uit de achterstandswijk die kennelijk te arm is om voor zichzelf wat white privilige aan te kunnen schaffen.’

  Volgens mij begrijp je niet wat white privilege inhoudt. Dit gaat over mentaliteit. Daarom zeg ik altijd dat sylvana zou moeten inzetten op verheffing en niet de slachtoffer rol, dit hele onderzoek zegt helemaal niets over het wel of niet bestaan van white privilege. Dit zegt dat je in elke bevolkingsgroep losers hebt.

 2. J.Rademaker

  Even niet vergeten dat het in Engeland is, daar motiveren Pakistaanse ouders hun kinderen sterk dat zie je in de resultaten veel fiscalisten, artsen etc.
  Het mag niet worden gezegd in Nederland maar Aziaten zijn gedreven werken hard en zijn gemiddeld intelligenter.

  1. Vit

   Van islamitische huize? dacht het niet.

   1. Aytas

    Jij komt duidelijk nooit op universiteiten. Wat een domkop ben jij.

    1. Vit

     Tuurlijk Satya.

     1. edoc431

      ik stel voor om aytasje te mijden die scheld alleen maar gewoon overheen lezen dat is het beste

  2. Floris

   Dat geldt met name voor Oost-Aziaten (gele ras).

   Mijn ervaring in Engeland (ik ben daar voor mijn werk heel vaak voor langere perioden geweest in de jaren 80) is dat Indiërs het veel beter doen dan Pakistani.

   Dat heeft ook een reden: Pakistani zijn moslim.

  3. Aytas

   Pakistan scoort 84, het enige wat hier uit blijkt is dat erfelijkheid, voeding en scholing ieder ras kan verheffen.

   1. Vit

    84 ligt tegen zwakzinnig aan Satya.

    1. Aytas

     De Pakistani doen het goed op universiteiten slimpie. Je zou het team van feringa eens moeten bekijken hoe divers.

  4. Vit

   Islamietjes hebben collectief een hersenbeschadiging door indoctrinatie, niets mee te beginnen op een enkeling na die niet goed opgelet heeft.

  5. Spaanse kok

   Floris en Vit, de 2 dikke vriendjes uit Sjunnekes urinoir ( je moest er lid van zijn) hebben gelukkig de echte oorzaak gevonden.

   1. Floris

    “Sjunnekes urinoir”.

    “Je moest er lid van zijn”.

    Iedereen kon daar posten. Ook trollen als Ernst Duyndam en Beukman hebben daar gepost.

    1. Duijndam

     En niet te vergeten Floris, die daar cat heet, en zich daar jarenlang bezig heeft gehouden met het stalken van mensen, tot aan werkgever en familie.

     Een bedenkelijk kereltje.

     1. Floris

      Daar hebben we onze pathologische leugenaar weer.

      Hij blijft het maar proberen.

     2. Duijndam

      Cat weet donders goed dat ik de waarheid spreek. Het bewijst bovendien dat hij van de eerste leugen niet is gebarsten.

    2. Spaanse kok

     @Floris & Vit.
     Gezien de werkelijk walgelijke en racistische postings aldaar waar zowel Floris als Vit als Sjun geen enkele afstand van namen, behoren jullie voor mij persoonlijk tot het laagste van het laagste.
     Daar wilde ik betreffende het urinoir en de vaste leden of lidjes graag bij laten.

     1. Duijndam

      Juist!

     2. Groeneveld

      Niemand neemt jouw morele kompas serieus, Spaanse Vlieg. Je bent überhaupt te dom en leesblind om ook maar iets te duiden.

     3. Vit

      Er bestaan geen mensenrassen Spaanse kraag dus ook geen racisme, je bedoeld waarschijnlijk discriminatie en dat kan.

     4. Floris

      “Gezien de werkelijk walgelijke en racistische postings aldaar waar zowel Floris als Vit als Sjun geen enkele afstand van namen”
      —————————————————————–
      Elke posting, op welk forum dan ook, komt enkel en alleen voor rekening van de poster. Ik voel me derhalve niet geroepen om verantwoording af te leggen voor wat een ander schrijft, noch om daar expliciet afstand van te nemen.

      Dat vingerwapperen is meer iets voor linkse gutmenschen en moraalridders die zelf vaak voor geen meter deugen, zoals moraalridder Ernst Duijndam.

      Uitingsvrij was geen racistisch forum, al zijn er wel racistische opmerkingen gemaakt door een paar enkelingen. Dat gebeurt hier net zo goed.

     5. Spaanse kok

      Arme Groeneding.

      Leesblind verwarren met intelligentie.
      Dan ben je hopeloos in de argumentatie.
      Je bent werkelijk simpel en zielig.

     6. Groeneveld

      Je bent een geboren sukkel, Spaanse Dyslecticus. En je hebt ook geen gevoel voor humor. Dat heeft alles te maken met een chronisch tekort aan IQ.

     7. Duijndam

      “Ik voel me derhalve niet geroepen om verantwoording af te leggen voor wat een ander schrijft, noch om daar expliciet afstand van te nemen.”

      Floris is bereid om iedereen te dekken die aan zijn kant staat, zoals droef die bepleitte alle moslims in concentratiekampen op te sluiten.
      Floris zit daar met zijn bruine opvattingen overigens dicht tegen aan. Hij bepleit moslims te verbieden publiek hun geloof te belijden en alle moskeeen te sluiten.

      Een zeer onfris kereltje.

   2. Arie B

    En als de universiteit te hoog gegrepen is kun je altijd nog kok worden joh..

    1. Spaanse kok

     Daar denkt Martin Kruithof heel anders over.

 3. Duijndam

  Als uit dit overzichtje was gebleken dat zwarte kinderen de minste kans maken op universitair onderwijs was het hier niet geplaatst. En als het wel was geplaatst was er welzeker gewezen op de Bell-curve waarin ‘wetenschappelijk’ wordt aangetoond dat negers gewoon minder intelligent zijn.

  1. Groeneveld

   Klopt, negers zijn stommer. Afvoerputje Afrika is het domste continent op aarde.

   1. Duijndam

    Q.e.d.

   2. Aytas

    Vandaar dat het uitgebuit mag worden om jouw broek op te houden? Zielig dat het je niet lukt dat zelf te doen. Neo kolonialisme bestaat niet voor jou omdat je het risico niet wilt lopen honger te leiden. Wat is jouw iq? 87 zou in Afrika 68 betekent hebben. Ik zit er niet ver naast groeneveld. Hahahaha gedist door een negerin. Doet het pijn?

    1. Groeneveld

     Het lijkt me heerlijk om door een negerin gedist te worden. Maar ik zie niet waar jij dat doet. Logisch, want je lult in de meeste gevallen maar een eind weg.

     1. Floris

      Aytas lijdt, evenals Ernst Duijndam, aan het Dunning-Kruger effect.

      Ze menen door hun tomeloze zelfoverschatting en narcisme dus al gauw een ander “gedist” te hebben terwijl daar geen enkele sprake van is.

      Fora hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op dit soort geesteszieke figuren.

     2. Aytas

      Dat komt door dat lage iq, je hebt het niet eens door wanneer je gedist bent. Hoppa satya 2 groeneveld 0. Fijne avond verder en dat meen ik, ik ga slapen morgen moet er weer belasting geld verdiend worden wat jullie dan gaan herverdelen.

     3. Duijndam

      Floris strooit weer met psychaterische diagnoses op SPD II-niveau.

      Het is zo bespottelijk parmantig op de tenen dat je onwillekeurig aan Dunning-Kruger moet denken.

     4. Groeneveld

      Je bent geschift Aytas. Zeg maar gerust zwaar gestoord. Niet alleen een Dunning Kruger patient, maar ook net zo’n megalomane narcistische psychopaat als je white privilege collega Duijndam.

     5. Floris

      “Hoppa satya 2 groeneveld 0.”
      —————————————–
      Aytassie bevestigt het nog maar eens: Dunning-Kruger in combinatie met ziekelijk narcisme.

      Een hopeloos geval.

     6. Duijndam

      Groeneveld heeft, net zoals Floris, de DSM-V van kaft tot kaft doorgenomen in de hoop met de daar opgedane termen veel intelligenter te kunnen schelden.

      Ze bedoelen gewoon te zeggen dat je gek bent en dat zij ze allemaal keurig op een rijtje hebben.

      De objectieve waarnemer weet beter.

     7. Vit

      “Parmantig” een echt Wim woord.

     8. Floris

      Aytassie schreef: “ik ga slapen morgen moet er weer belasting geld verdiend worden wat jullie dan gaan herverdelen.”
      ——————————————————————
      Eerst schreef Aytassie dat ze (ik meen tot februari) met onbetaald verlof in Rwanda zat om uit een depressie te komen en nu zegt ze morgen te gaan werken.

      Wat merkwaardig toch…

      En wat zou dat werk dan voorstellen? Niet veel, getuige haar veelposterij hier.

      Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

    2. Vit

     @Satya

     “Wat is jouw iq? 87 zou in Afrika 68 betekent hebben. Ik zit er niet ver naast groeneveld.”

     Heb je nou zelf niet in de gaten dat je een beetje raar zit te kletsen? hoe had jij je dat voorgesteld, IQ is IQ waar je ook bent. Tsjonge jonge je lijkt Svetlana wel.

     1. Spaanse kok

      Wat is jouw iq?
      87 zou in Afrika 68 betekent hebben.
      .
      Laat ik maar zwijgen over IQ

     2. Duijndam

      🙂

     3. Sibvach

      Satya is het importbruidje van Ernst uit Kenia.

      Ben je wel meerderjarig, Satya, ik vertrouw Ernst voor geen cent.

     4. Vit

      @Spaanse kok

      Ik had Satya’s reactie geknipt en geplakt slimpie, wel even opletten ja?

 4. Lugar

  29 reacties waarvan er 4 zijn te zien… Dat belooft wat.

  1. Aytas

   Tja in jouw wereld wis je uit wat je niet aanstaat teken aan de wand wat betreft fvd. Diep triest dat dds dit figuur toestaat

  2. Groeneveld

   Je mist niks Lugar. Uitsluitend getrol en gelul van de twee forumvernietigers Aytas en Duijndam.

   1. Lugar

    @Groeneveld: Zoals te doen gebruikelijk. Wel jammer dat het zo moet, helaas wordt DDS nog vaak als toilet gebruikt. En nu staat de teller op 44 waarvan er slechts 7 zichtbaar zijn. Niet voeren schijnt te helpen, dan schijten ze de boel ook niet meer onder.

    1. Sibvach

     Ik denk ook dat ik een keer aan het script ga, Lugar. De trollen zijn vervelend en als je ze niet meer hoeft te horen omdat je toch weet dat het ratten zijn waarom dan niet even in een scriptje plaatsen.

     Als er steeds in je tuin gescheten wordt en je zou dat met een script kunnen verhelpen dan doe je dat toch ook?

     Dus ik snap je heel goed.

     1. Duijndam

      Goed idee, Sibvach. Het bevalt Lugar ook heel goed en ik ben er ook content mee.
      Een win-win dus.

     2. Siemien

      Gewoon doen, je kunt af en toe kijken of er iets is veranderd, het probleem is dat “ze” steeds harder gaan schreeuwen omdat ze niet meer worden gehoord, 😉

     3. Duijndam

      Ik kan Siemien het script ook van harte aanbevelen.

      🙂

     4. Sibvach

      Kan jij mij een goede reden geven, Duijndam, waarom ik naar je getroll moet luisteren?

      Misschien zie ik iets over het hoofd.

     5. Duijndam

      Nee, Sibvach, mijn bijdragen zijn aan jou niet besteed en je wordt er maar onrustig van.
      Kruip achter het script, is mijn advies, en je hebt geen last meer van me: ‘ik heb mijn ogen dicht, dus niemand kan me zien’.

      🙂

     6. Sibvach

      “Nee, Sibvach, mijn bijdragen zijn aan jou niet besteed”

      Dat is correct.

     7. Lugar

      @Sibvach: 59 reacties waarvan er slechts 12 zichtbaar, ja dat slaat natuurlijk helemaal nergens meer op. Dat betekent dat DDS vol gekliederd wordt met gezuig en geklier. Maar ik vertel je niets nieuws, hoe dan ook, men komt er vanzelf wel achter dat je beter geen tijd kunt verdoen aan dat soort.

   2. Duijndam

    Wel prettig dat Lugar niet meer meetzwetst in de discussies. Heel verstandig dat hij zichzelf buiten spel plaatste. Volhouden, zou ik zeggen.

    1. Sibvach

     Dit is ook weer ruis.

 5. Aytas

  Overigens weer iemand overleden door de aanslag in Straatsburg. Wanneer stopt het geweld? Eerlijkheid en verdraagzaamheid is daar voor nodig.

  Rip

  1. Floris

   “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

   – Anne-Marie Delcambre, juriste en arabiste.

   1. Troelstra

    Islam terreur heeft dus alles met de Islam te maken.

  2. Sibvach

   Stop eens om moordzuchtige ideologieën aan te hangen, slome, zoals de islam.

   Ander wordt het nooit wat, denk je niet?

 6. Svetlana

  Het blijkt ook altijd dat de witte man het domste is van allemaal

  titipupuki tatala fabakaka tralalabibibi bububu ku

 7. Ries

  Treurig. Net zo treurig, zo niet treuriger, is wat in Berlijn gebeurd is. Daar sluit het bestuur van een Waldforfschool (soort Pestalozzi-school) de toegang van een kind uit waarvan de ouders aanhangers zijn van de partij AfD. De laatste tijd merk ik steeds vaker dat het in Duitsland de verkeerde kant op gaat. Democratie wordt met voeten getreden en wat links en groen is, neemt de gedachten over van de DDR. Uitsluiten wat je niet bevalt. Het is werkelijk niet te geloven in welke richting we gemanipuleerd worden.

 8. Heras

  Een universitaire opleiding heeft volgens mij niets te maken met huidskleur.
  Iemand moet al hoog kunnen scoren qua schoolprestaties.
  Daarbij zeer gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf te willen halen, daarnaast in staat zijn om de hoge kosten van een opleiding te kunnen betalen.
  Wat ook van belang is, is de stimulatie vanuit huis en de omgeving (sociale druk).
  En vooral niet in een slachtofferrol te vallen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.