Column Jan Roos: ‘Op straat liggen doden, maar D66-EP’er Schaake zegt dat zij veilig binnen is. Dank je de koekoek!’

Politici zijn er altijd als de kippen bij om terroristische aanslagen op zichzelf te betrekken. Jan Roos neemt de afschuwelijke moordpartij in Straatsburg onder de loep en de ronduit hooghartige en egocentrische wijze waarop Marietje Schaake (D66) daarop gereageerd heeft.

Na een terroristische aanslag is altijd de vraag waar je op het moment dat je het hoorde was. Ik weet dat nog precies bij 9/11 (2001), bij Theo van Gogh (2004) en bij Madrid (2005). Bij Zaventem (2016) al iets minder en daarna wordt het steeds vager. Van, pak hem beet, de laatste tien zou ik het echt niet meer weten. Toen aanslagen in Europa nog iets unieks waren kon het je helemaal van de kaart meppen. Het komt dichterbij! Het worden er steeds meer. Zijn we nog wel veilig?

Maar zoals met alles dat vaak voorkomt treedt gewenning op. Elk jaar wordt er wel een aanslag gepleegd op een Kerstmarkt, en iedere keer is er wel weer een bekende van de politie die een paar mensenlevens neemt uit naam van de religie van de vrede en naastenliefde. Je hoort het, je registreert het en je gaat weer verder. Voorheen zat ik dan uren achter elkaar aan de buis gekluisterd, nu kijk ik om de zoveel tijd even op mijn telefoon hoe hoog het dodental is. Gewenning: zover hebben we het laten komen op ons continent.

Tegenwoordig vallen mij meer bijzaken op. Details die voorheen nooit mijn aandacht gekregen zouden hebben, omdat ze totaal onbelangrijk zijn. Maar door de gewenning heb ik ook aandacht voor minor details. Zo ook de reactie vanuit het Europees Parlement in Straatsburg op de Kerstmarktaanslag van afgelopen week, en dan vooral die van D66-europarlementariër Marietje Schaake.

Schermafbeelding 2018-12-14 om 09.15.24

Terwijl de AK47 van de zoveelste radicale moslim die wild om zich heen schiet nog warm is, twittert Marietje doodleuk dat zij en haar team veilig opgesloten zitten in het parlement. Wat gebeurt er dan in zo’n hoofd van zo’n vrouw? Op straat liggen doden en gewonden, de bevolking van Straatsburg probeert een veilig heenkomen te zoeken voor een terrorist en mevrouw laat de wereld weten dat zij en haar team in het streng beveiligde gebouw veilig zijn. Ja, dank je de koekoek!

Dat is nou precies het hele probleem. De boven ons gestelden zitten altijd veilig ergens over ons leven te beslissen. Juist het Europees Parlement heeft ons continent blijvend veranderd met hun opengrenzenagenda. En als er dan weer eens een aanslag gepleegd wordt, mogen wij horen dat zij veilig in hun ivoren torens zitten.

Alsof dat niet erg genoeg is reageert Schaake op de negatieve reacties op haar belachelijke tweet als volgt:

Schermafbeelding 2018-12-13 om 19.34.04

Marietje vindt burgers – de slachtoffers van islamitische aanslagen in Europa – een zwerm om zo nu en dan een beetje te bekijken. Dus terwijl u en ik worden afgeschoten door lui die ons continent binnenkomen met goedkeuring van de Schaakes van deze wereld, kijkt ze vanuit het streng beveiligde parlement naar buiten en vindt ze ons maar lastige insecten.

Onthoud dat bij de volgende Europese verkiezingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Gekko

  in ons land staan politici al mijlenver af van de bevolking. In Europa is dat nog veel erger. Dat is dan nog tot daar aan toe en in zekere zin ook niet te vermijden. Maar de arrogantie en het dedain waarmee de dames en heren zich menen te moeten uiten op Twitter en Facebook. En ook de onzin die ze soms uitkramen. D66 (Marieke Schaake) en GroenLinks (Judith Sargentini) zijn in dat opzicht de ergste elitaire flapdrollen die vanuit NL in het EU-parlement zitten.

 2. Lugar

  Eerst islam faciliteren en dan zeggen dat je veilig bent? Nee hoor, het wordt écht niet beter.

 3. Beukman

  Op straat liggen doden en gewonden, …. en mevrouw laat de wereld weten dat zij en haar team in het streng beveiligde gebouw veilig zijn.

  Een beetje zoals Wilders dus, die veilig vanuit zijn safe house een tekenwedstrijdje organiseert dat tot gevolg heeft dat een dolgedraaide fanaticus een onschuldige toerist een dwarslaesie prikt.

  1. Koos sssss

   Sinds wanneer is iemands religieuze ongenoegen een valide reden om zomaar willekeurige mensen met messen te steken?

   Sinds wanneer is het normaal dat een politicus vanwege zijn mening permanent beveiligd moet worden?

   Waarom is Marietje S., die de invasie van dit onaangepaste volk mede gefaciliteerd heeft nog steeds op vrije voeten?

   1. Aytas

    Sinds wanneer is het normaal om ten koste van mensen jezelf te verrijken.

    Ach dit zal er bij jou niet in gaan. Een oude aap leer je geen nieuwe truckjes.

  2. Marija

   Ik vind het niet nodig om uit te leggen waarom dit een zieke vergelijking is van iemand die alleen wil tegenspreken. Onze huistrol dus.
   Ga je doodschamen!

   1. Groeneveld

    Helemaal met je eens Marija. Beukman is een beetje ziek in zijn hoofd: hij heeft niet zo goed in de gaten hoe hij zich vergaloppeert met zijn domme vergelijking.

  3. lvdv

   De dwarslaesie is het gevolg van een geloofsfanaticus, als reactie op iets
   wat niet is gebeurd en die zelfs, als het goed is, niet eens weet hoe zijn
   geliefde profeet eruit ziet.

   Het maken van een cartoon is een vorm van kunst, evenals een schildering,
   striptekening, schrijven en wat dies meer. Uitingen van kunst zijn altijd een wedstrijd.
   Van te voren aangekondigd of niet, zie toegekende prijzen.

   Ik kan mij niet voorstellen dat bepaalde vormen van kunst, of een deel van
   een kunstvorm niet meer zou moeten plaatsvinden om fanatici rustig te houden.
   Iets wat helaas steeds vaker aan het gebeuren is.

   1. Spaanse kok

    Het maken van een cartoon is een vorm van kunst, evenals schrijven en wat dies meer..
    .
    Oh, u bent kunstenaar ?

    1. lvdv

     Nee, ik ben een kunstwerk… en win prijzen.

  4. Top

   En nu maar hopen, dat je hele graftakkenfamilie, bij een volgende aanslag het vaantje strijkt.

  5. Stanly2000

   Ja hoor het is niet de islam, maar Wilders die geschoten heeft, toch Beuk?

  6. Van der Scheur

   Die koketteert niet met zijn beveiliging. Die gaat gewoon door.

 4. J.Rademaker

  Mensenrechten is haar specialiteit, mooi inkijkje in haar gedachten over het stemvee.

 5. TD

  Jan Roos heeft een goed geheugen hij was 9/11- 2001 bij Theo van Gogh.
  Dat heb ik ook,toen was ik thuis mijn eigen verjaardag.

 6. Meriadoc Brandebok

  Ik had geen reden om aan te nemen dat Roos de lezer volledig zou informeren. De volgende tweets laat hij handig uit zijn column en dat is buitengewoon oneerlijk.

  “In de chaos van ontwikkelend nieuws werd er door journalisten, familie en kennissen gebeld, op deze manier wilde ik graag laten weten dat het ok was. Vanzelfsprekend leef ik mee met de slachtoffers.”

  En deze:

  “Some people perceived my tweet below as selfish. This was never my intention. At a moment of chaos and uncertainty, what I knew is what I shared, what I learned throughout the evening continues to appall me. My thoughts are with the victims and their loved ones #Strasbourg”

  Ga je schamen, Jan.

  1. Duijndam

   Raak, Meriadoc!

   Hier zal onze Janneman niet van terug hebben.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik verwacht geen reactie.

  2. Groeneveld

   Meriadoc: jouw woorden volgend, toonde Marietje dus pas haar medeleven nadat ze een tik op haar vingers had gekregen van journalisten en familie en twitteraars haar een grote egoist vonden. Kortom, mosterd na de maaltijd en het schoonvegen van haar straatje uit PR- en imago-overwegingen – ‘God ja, laat ik ook even wat over de lijken zeggen’.

   Maar je bent waarschijnlijk te dom om dat zelf te zien.

   1. Meriadoc Brandebok

    Kom van je verheven deugtroon af. Ze liet weten in een Tweet dat zij veilig was en in de draad onder de Tweet dat ze meeleefde met de slachtoffers. V9lksvertegenwoordigers zijn ook mensen met emoties.

    1. Groeneveld

     Dat is geen medeleven tonen, maar je er met een obligaat antwoord van afmaken. Politici tonen alleen emoties voor de bühne.

     1. Beukman

      Roos en Groeneveld zijn hogepriesters van de Deugmensenorde. Zij bepalen en stellen vast hoeveel medeleven iemand per tweet moet tonen die in de buurt van een aanslag was.

  3. Gekko

   “Ik leef mee met de slachtoffers” is anders wel een dooddoener van heb ik jou daar. Het vrouwtje was geschrokken van de reacties op haar eerste egoïstische tweet en dacht er zo mee weg te komen. Maar daar trappen wij niet in (Meriabok en Duijndam uiteraard wel).

 7. Spaanse kok

  quote:Ik weet dat nog precies bij 9/11 (2001), bij Theo van Gogh (2004) en bij Madrid (2005). Bij Zaventem (2016) al iets minder en daarna wordt het steeds vager. Van, pak hem beet, de laatste tien zou ik het echt niet meer weten.
  .
  Ja Jan, bij dementie vervagen de meest recente gebeurtenissen als eerste.

  1. Vit

   Daarna zette je oogkleppen op.

   1. Spaanse kok

    Vreemd.
    Dat symptoom was bij Jan al eerder opgetreden.

 8. Heras

  Jan Roos geef ik gelijk. De mensen in onze regering heb ik nooit emotioneel zien-horen reageren op de aanslagen. Het zijn altijd de eeuwige dooddoeners:gewoon doorgaan met leven;psychich gestoord; lage bloedsuikerspiegel;verward…in plaats van excuses aanbieden aan de bevolking, aan de nabestaanden enz. Tekenen ze een Marrakeshverdrag, nog meer analfabeten toelaten, zg voor de arbeidsmarkt. Maar niet de mensen opleiden die hier al zijn

  1. Meriadoc Brandebok

   Volgens mij kunnen leiders het zich niet veroorloven na elke aanslag emotioneel te reageren. Ze leiden immers een land en een land heeft behoefte aan vastberaden, oplossingsgerichte regeringsleiders. Zij moeten rationeel kunnen handelen, aangezien zij tal van functionarissen, ambtenaren, handavingsdiensten en kabinetsleden aansturen.

   Schaake reageerde vanuit emotie om iedereen te laten weten dat zij veilig was en kijk eens de bagger die zij over haar heen krijgt.

   1. Groeneveld

    Jij schetst glashelder het profiel van mensen met een psychopatische karakterstructuur. En dat klopt: als je je in de bovenlaag van de politieke slangenkuil wilt handhaven, moet je wel een gevoelloze, emotieloze en ‘rationele’ persoonlijkheid hebben. Zwaar gestoord zijn dus.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik denk dat men de emoties inderdaad tijdelijk opzij moet kunnen zetten om het land efficiënt door een crisis te leiden.

 9. B. Pascal

  Een dode meer of minder?! Wat zou mij dat schelen.

  Onder een dictator (regime), maakt een dode meer of minder niet uit!
  Waar een mensenleven ( hoe klein ook, ook ongeboren ) geen reed meer telt, daar leef je onder een dictatoriaal regime!

  Wanneer je rookt in de auto, dan moet je je kinderen beschermen; zegt men huichelend. Wanneer hun ideologie doden voorbrengt dan relativeert men dat en gaat over tot de orde van de dag!

  De dagen naderen, dat het overgaan tot de orde van de dag verdwijnen zal.

 10. Aytas

  ‘Elk jaar wordt er wel een aanslag gepleegd op een Kerstmarkt, en iedere keer is er wel weer een bekende van de politie die een paar mensenlevens neemt uit naam van de religie van de vrede en naastenliefde. ‘

  Elke dag worden er moslim slachtoffer van het westen. Heb het daar ook een keer over. Misschien kun je dan een keer aan een oplossing bijdragen, je leiders oproepen te stoppen zich met allerlei dingen buiten hun landsgrenzen te bemoeien, dingen kopen ipv via manipulatie verkrijgen.

  Nederland wordt een compleet gekkenhuis zolang we mensen als Jan roos serieus nemen.

  ‘Dus terwijl u en ik worden afgeschoten door lui die ons continent binnenkomen’

  We vallen met honderden tegelijk!!

  1. Duijndam

   “Elke dag worden er moslim slachtoffer van het westen. Heb het daar ook een keer over.”

   Dit is de spijker op de kop.

   Al jarenlang bombarderen Westerse bommenwerpers islamitische landen en daarbij zijn honderden burgerslachtoffers gevallen (de werkelijke getallen worden zorgvuldig geheim gehouden) en we verwonderen ons over het feit dat terroristen hier verhaal komen halen.

   We voeren oorlog vanuit leunstoel en bommenwerper comfortabel oorlog met islamitische landen en wensen niet gestoord te worden op onze kerstmarkten.

   Het is deze smerige en kwaadaardige hypocrisie die het wiel van terrorisme draaiend houdt. Als we dat niet gaan inzien kunnen we onze kerstmarkten beter opdoeken.

   1. Aytas

    Dit moet besproken worden.

    Het is natuurlijk nooit een rechtvaardiging maar een verklaring wel. Er is pas een goed verschenen over al shabaab die hier meer op in gaat. Elk slachtoffer is 1 teveel waar dan ook ter wereld. Dit allemaal voor de winst van een paar.

   2. B. Pascal

    Waarom bombarderen Westerse Bommenwerpers Islamitische landen?
    Omdat de UN daartoe opdracht geeft.
    Het mag zeer en zeer duidelijk zijn dat de meeste bommenwerpers Islamische bommenwerpers zijn op mandaat van de UN!

    Wanneer, dat doe jij, twijfelt aan het kwaad van de radicale islam (zoals IS en Al Shabaab), ben je geen dubbeltje waard. Je bent van laag moraal!
    De meeste doden vallen binnen de islam onderling.

    Weest blij dat de UN een mandaat heeft uitgeschreven, anders was er nu geen minderheid (zoals christenen) meer over.
    IS heeft er in die 5 jaar 250.000 omgebracht onder hun bewind.
    Dat verkrachten van vrouwen door Al Shabaab, moet dat straffeloos doorgaan?

    En uhhh ik hoor jou daar ook niet over.

    Simpele zielen! Ga vakkenvullen bij de Aldi!

  2. PMG

   Een moslim het slachtoffer van het Westen? Licht dat eens toe!

   1. Duijndam

    Er vliegen nog dagelijks Westerse bommenwerpers rond in islamitische landen.

    Wist je dat niet?

 11. Gerlos

  Dit is wederom een bewijs dat veel politici mijlen ver van de burgers afstaan ondanks dat D66 liefst de grenzen open zet voor al die zielige asiel/gelukszoekers.

 12. Robert Leiden

  “…Het beste argument tegen democratie is een gesprek van vijf minuten met de gemiddelde kiezer…”
  Winston Churchill

  De columns van Jan Roos en de reacties op dds van de alt-right gekkies bewijzen het gelijk van Churchill.

 13. PMG

  Tis maar dat u het weet, uw D66 vertegenwoordiger Marietje Schaake: vindt u leerzaam om af en toe EEN BEETJE TE BEKIJKEN!

 14. Ome Wim

  Nooit anders geweest met politici, arrogante, liegende en zakkenvullende klaplopers die maling hebben aan de burger maar met een vol gescheten broek de benen onder hun laffe kont uit lopen als er ergens in de straat maar een vuilnisbak omvalt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.