David Attenborough probeert ons weer de stuipen op het lijf te jagen: “Ineenstorting van de beschaving is nabij door klimaatverandering!”

En ik maar denken dat het allemaal aan de populisten lag!

Ach wat leuk! Om wereldleiders te dwingen om in actie te komen tegen de mythische klimaatverandering hebben de linksradicalen vermomd als wereldverbeteraars vandaag een nieuwe troef ingezet: de Britse televisiemaker David Attenborough. Attenborough gaf vandaag een speech bij de officiële opening van de klimaattop in Polen… en zijn belangrijkste punt was dat er nu ingegrepen moet worden omdat we anders allemaal hartstikke dood gaan. Ofzo.

Hilarisch genoeg kreeg Attenborough de zogenaamde “people’s seat” toebedeeld. Die is bedoeld voor vertegenwoordigers van “het gewone volk.” Natuurlijk is Sir David alles behalve een component van het gewone klootjesvolk (waar ik wél toebehoor, inderdaad), maar blijkbaar ontgaat dat de klimaathypers volledig.

In zijn toespraak zei Attenborough onder meer dat de aanwezige leiders “de wereld in jullie hand hebben.” Dat is belangrijk om te weten, aldus de hoogbejaarde Britse ridder, omdat klimaatverandering uiteindelijk zal zorgen voor de “ineenstorting van de beschaving.” Jawel, een warmer klimaat betekent het einde van ons allemaal! We gaan dood jongens! Of onze cultuur tenminste.

“We staan aan de vooravond van een door mensen veroorzaakte wereldramp, onze grootste bedreiging in duizenden jaren.” Jawel, dit gaat een grotere ramp worden dan de twee wereldoorlogen die we overleefd hebben. De pest — waardoor in de Middeleeuwen zo’n 30 miljoen tot 50 miljoen mensen omkwamen, wat toen natuurlijk een enorm hoog percentage was van de hele mensheid — was er niets bij. “Als we geen actie ondernemen,” ging hij verder, “is de ineenstorting van onze beschavingen en uitsterving van een groot deel van onze natuurlijke wereld nabij.”

Vermoeiend? Zeker. Maar ergens is het ook wel weer vermakelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Floris

  Wat een drama-queen.

 2. Aytas

  ‘Vermoeiend? Zeker. Maar ergens is het ook wel weer vermakelijk.’

  David attenbourough is van een leeftijd dat hij de verandering met zijn eigen ogen heeft gezien. Het is onverantwoord van groen links om de Nederlandse bevolking aan de energie transitie te dwingen als de rest van de wereld dat niet doet, het is duur en zinloos als dit niet wereldwijd gebeurd.

  Het ontkennen van de klimaatverandering en de invloed van de mens daarop is lachwekkend als je naar Australië en Jakarta kijkt. Dat China sommige drijfgassen blijft gebruiken is onverantwoord en blijkt uit de effecten op de ozonlaag daar.

  Het heeft alleen zin als dit wereldwijd gebeurd en dat zal denk ik niet snel gebeuren, populisme wint het van realisme. Wat wij normale mensen lezen zijn uittreksels van uittreksels van uittreksels omdat de originele rapporten voor ons niet te begrijpen zijn.

  Laat je niet misleiden door een schreeuwerige onwetende minderheid.

  1. Floris

   “Het ontkennen van de klimaatverandering en de invloed van de mens daarop is lachwekkend als je naar Australië en Jakarta kijkt.”
   —————————————————————————–
   Aytassie roept weer eens wat. Nu moet ik zeker zelf gaan uitzoeken wat er in Australië en Jakarta aan de hand is?

   Er zijn eminente wetenschappers met een CV dat klinkt als een klok die van mening zijn dat de invloed van CO2, laat staan manmade CO2, te verwaarlozen is.

   Zijn die ook lachwekkend?

   Of zijn die omgekocht door de olie-industrie?

   1. Aytas

    Ik denk dat je bij wetenschappers altijd moet kijken door wie zij gefinancierd worden. De verzuring van oceanen is een feit en het smelten van permafrost ook.

    1. Floris

     Ik ontken de klimaatverandering niet. Zo smelten de gletschers in de Alpen al vanaf het midden van de 20e eeuw (of al langer).

     Dat is goed gedocumenteerd. Ik heb het ook met eigen ogen zien gebeuren omdat ik al 50 jaar ski. Ook op gletschers.

     Vroeger viel er in de Alpen ook veel meer sneeuw dan nu.

     Merk op dat de klimaatverandering dus al begon voordat er sprake was van significante CO2-uitstoot. Daar kan je een conclusie uit trekken.

     Voor de rest vind ik de argumenten van de skeptici veel overtuigender dan die van de alarmisten.

     De klimaathysterie is een verdienmodel.

     Het is goed om het milieu te beschermen en het gebruik van fossiele brandstoffen af te bouwen, maar dan wel met de juiste argumenten en niet via deze onbewezen hysterie.

     1. Aytas

      Ik ben het met je eens dat hysterische maatregelen die duur zijn niet zinvol zijn.

      50 jaar minimaal, had je veel jonger ingeschat. Op basis waarvan geen idee maar gewoon een idee.

     2. Floris

      Je maakt wel meer inschattingsfouten.

      Zo schat je jezelf veel te hoog en anderen te laag in. Dat is typerend voor het Dunning-Kruger effect.

     3. Seneca

      @floris en eventuele klimaathysterici
      de aarde bestaat ca. 4.6 miljard jaar. gedurende slechts 10% van dit aantal jaren, dus ca. 460 miljoen jaar, heeft de aarde het verschijnsel ijs gekend. de aarde kent dus de laatste tijd een zgn. koude periode. overigens met alle respect voor Sir David, maar ook hij wordt betaald door de klimaatlobby.

 3. Hermann

  In die geest moeten wij het Marrakesch verdrag ook zien. Als wij tekenen en niet ingrijpen gaan wij tenonder, jawel !

 4. Gekko

  Attenboutough heeft fantastische natuurfilms gemaakt. Hij is een echte grootheid op dat gebied. Tegelijkertijd heeft hij voor die films wel 1000x of meer de hele aarde rondgevlogen. Weinig mensen zullen zoveel hebben bijgedragen aan de uitstoot van CO2, fijnstof en milieubedervende chemicaliën die vrijkomen bij de verbranding van kerosine. Dat juist hij meent te moeten waarschuwen voor een nadere catastrophe als gevolg van klimaatopwarming, is een regelrechte gotspe.

 5. Gerlos

  Ik wordt droevig van al het geleuter over de rampen van de klimaatverandering, veel geleerde tegenstanders van dit geleuter vinden het wel meevallen en er komen echt geen rampen zoals de linkse activisten beweren.

 6. fusilier

  Gekko . Helemaal waar . Voor David geldt verbeter de wereld en begin bij jezelf

 7. Lugar

  Het klimaat… miljarden euro’s en het helpt geen moer.

  “Stijgende tarieven en fors hogere belastingen drijven de energienota komend jaar omhoog. Een gemiddeld gezin gaat in 2019 liefst 360 euro meer betalen, becijfert energievergelijker Gaslicht.com.”

  Bron: AD (5-12-2018)

 8. Siemien

  Rampen waren vroeger niet zichtbaar en nu wel, erger nog, men gaat steeds meer 4mm² zeiken dus hoe kleiner je iets maakt des te groter het probleem.(leg eens iets onder een microscoop en je ziet van alles, terwijl je niets met het blote oog kunt zien en er ook niets aan de hand is)..

  Het vervelende is, dat dit soort mensen een “gat” in de markt hebben gevonden om nog meer geld naar de rijken te stuwen onder het mom “klimaat”

  1. Lugar

   Er is niet eens zo heel veel zoekwerk voor nodig.

   “‘OVERWELDIGEND BEWIJS’ (van het onbenul van staatssecretaris Timmermans)”

   Hier wordt Timmermans, toenmalig Staatssecretaris, volledig afgedroogd door enkele wetenschappers. Waar het natuurlijk om gaat zijn de voortdurende belastingverhogingen om de bobby’s van de regenten te betalen, Marrakesh gaat ons miljarden kosten.

   1. Siemien

    You made my point 😉

 9. B. Pascal

  Inderdaad hahah, the people seat! Dit verhaal slaat compleet nergens meer op. De wereld vergaat door klimaatverandering. De cultuur gaat ten onder door klimaatverandering. Pffff wat een onzin.
  De cultuur gaat eerder ten onder aan de grote volksverhuizing die nu gaan de is.

  Men heeft de christenen verweten in kunstzinnige fabels te geloven.
  Echter wat deze Attenborough verkondig is niets minder dan een domzinnige fabel, de toon moet het echt doen lijken. De werkelijke ondergang van een cultuur is decadentie en verlies van moreel besef. En … inderdaad daar zijn we flink naar op weg. Er is geen enkele bezinning en besef van het redelijk zijn van de mens. Dat zo’n oude man (Attenborough) zulke onzin verkondigd is een klaas bewijs dat een juiste bezinning compleet ten onder is gegaan aan de decadentie van de ‘’people seat’’.

 10. Rosasolis

  Er is geen zogeheten “klimaat hysterie”. Maar iedereen weet wel dat er ernstige klimaat problemen zijn, overal in de wereld, die steeds erger worden. D. Attenborough heeft gelijk om aan te wijzen dat de huidige wereld leiders de wereld in hun handen hebben.
  Trouw publiceert nu een serie artikelen met feiten over wat de vele problemen zijn, en
  hoe landen over de hele wereld worden nu al ernstig getroffen. Afgelopen zaterdag was er misschien een van de meest informatief artikels over de pogingen van verschillende landen om van hun problemen te verbeteren…maar helaas kunnen zij er niet van die gigantische problemen afkomen. De hele westkust van Europa zal ernstige problemen krijgen met de verhoging van water. Wij moeten nu al beginnen om alle dijken te versterken. En ook in Europa zul er grote problemen komen met extreem droogte en
  erg hoge temperaturen vroeg in de voorjaar tot en met de herfst. Daarom heeft
  D. Attenborough gelijk: inderdaad is er altijd klimaat verandering geweest op onze planeet…maar het is nooit zo erg als nu. Als er nu geen actieve maatregelingen worden genomen, en als sommigen de problemen gewoon blijven negeren, dan gaan wij onze planeet Aarde verliezen. Stap voor stap wordt het steeds erger, totdat de planeet geen leven meer kan onderhouden…Misschien dat de Echte hysterie ligt bij degenen die nog steeds ziende blind zijn, en gewoon doorgaan met allerlei vormen van vervuiling, dag in dag uit.

 11. Karel de Grote

  Die is ook rijp voor een psychiatrische inrichting. Waarschijnlijk een spontane aanval van onbenulligheid en dementie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.