NEE! Megalomane Europese sociaaldemocraten nomineren Frans Timmermans als kandidaat presidentschap Europese Commissie

Als het aan de Europese socialisten ligt wordt Frans Timmermans de machtigste man in Brussel. Moge God het verhoeden.

Dromen zijn volgens Marco Borsato bedrog, maar blijkbaar geldt dat niet voor nachtmerries. De partij van Europese sociaaldemocraten (PES) heeft Frans Timmermans vandaag namelijk officieel aangewezen als dé sociaaldemocratische kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Zij deden dat op het ‘partijcongres’ in Lissabon.

Het is natuurlijk een waar schrikbeeld: Timmermans staat terecht bekend als een eurofiel pur sang. De man wil alleen maar “meer, meer, meer Europa.” Zelfs Angela Merkel is er niks bij. Als deze mafketel het voor zeggen krijgt in Brussel — en hij heeft al veel te veel invloed als vice-voorzitter — verandert de EU écht razendsnel in een federale superstaat.

Andrea Nahles, de leider van de Duitse sociaaldemocratische partij de SPD — die ook al eurofiel tot op het bot is — is daarom juist weer dolgelukkig met Timmermans’ nominatie:

Gelukkig is er toch nog iets van goed nieuws. Timmermans’ belangrijkste rivaal is namelijk een Duitser: Manfred Weber. Weber is niet alleen lid van de Europese Volkspartij waar ook Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter, lid van is, maar ook van de CSU. Dat is de Beierse zusterpartij van Angela Merkels eigen CDU. Nou is Weber ook bepaald geen euroscepticus, maar de man is toch minder erg dan ons Franske. Aangezien hij dus van de CSU is, van de Europese Volkspartij, en daarnaast ook nog eens uit Duitsland komt wordt het misschien toch lastig voor Timmermans om deze strijd te winnen. Duitsland beslist immers wat er gebeurt in Europa.

Aan de andere kant, en dit is dan toch weer heel zorgwekkend: er is een reden dat de voorzitter van de Europese Commissie over het algemeen uit een wat kleiner EU-land komt; op die manier hoeven de Fransen en Duitsers geen angst voor elkaar te hebben. Op het moment dat een Duitser aan het hoofd van de Europese Commissie staat en het federalisme oplegt aan alle lidstaten zal dat toch voor problemen zorgen, al was het maar omdat het een Duitser is.

Misschien dat Merkel en haar landgenoten het daarom stiekem best prima vinden om Timmermans uiteindelijk te krijgen als nieuwe voorzitter. Kunnen ze hem mooi gebruiken als marionet in hun plan om het Heilige Europese Rijk te creëren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Siemien

  En kwijleballetje Timsúlmans gaat de baan nog krijgen ook let maar op..

  1. Floris

   Dat zit er dik in.

 2. Gekko

  Achterhaalde analyse. De rol van Merkel is uitgespeeld, bovendien gaat zij toch voor een christendemocraat als opvolger van Juncker. Verder lijkt de buit van het voorzitterschap verdeeld te gaan worden tussen liberalen en de christendemocraten. Als de liberalen winnen, dan maakt Rutte een goede kans. Timmermans lijkt al op voorhand kansloos omdat de sociaaldemocraten overal in Europa op hun retour zijn.

  1. Arie B

   Ik hoop dat je gelijk krijgt en dat mensen ook gaan stemmen straks. Timmerfrans als totale Eurofiele narcist op die positie zou een 2e nar achter elkaar betekenen.

 3. RPML

  Timmermans is een goed voorbeeld van een ongelofelijk arrogante nitwit.

  Kijk maar eens op Youtube onder ”OVERWELDIGEND BEWIJS’ (van het onbenul van staatssecretaris Timmermans)’

 4. C.A.Barstow

  Dat is nu precies waar dat smerig vette linkse varken Timmerfransje volk en vaderland voor heeft verraden, ik hoop dat die linkse smeerlap zijn nek erover breekt.

 5. Meriadoc Brandebok

  Ik denk dat Timmermans op het punt staat de kroon op zijn politieke loopbaan aan zich voorbij te zien gaan.

  1. Floris

   In verband met dit modderfiguur (letterlijk en figuurlijk) is het woord kroon volkomen misplaatst.

 6. Svetlana

  Ik vind dat deze positie bestemd moet zijn voor iemand die de islam aanhangt

  1. Vliegenvanger

   Ga jij eens naar een land waar de islam het voor t zeggen heeft. Afgedankte trol.

  2. Arie B

   Dat doet Franske ook. Hij laat ook al een haatbaard groeien.

 7. fusilier

  Domheid vreet, en hebt zichzelf niet in de hand.

 8. bifbof

  Ik zou hem zelfs nog wel als koning willen hebben , de gele vestjes misschien ook wel

 9. Gerlos

  Moge onze lieve heer ons behoeden voor deze grote eurofiel Timmermantje.

  1. Stanly2000

   Kan niet, Frans is onze lieve heer zelf!

 10. Nuts

  De onderste steen boven?

  Frans Timmermans wist van tevoren dat vlucht MH-17 neer geschoten zou worden.

  Daarom mag hij nu President worden.

  Let op! 911, moord op Kennedy’s, oorlog Irak, Libie….van alles gaat uitkomen..

  En als dat zo is…..denk dan met zijn allen nog eens aan MH-17 en de rol van Frans Timmermans in de Ukraine…

 11. Siemien

  Ik verdenk Timmermans ervan dat hij van mannen houdt.

  1. Duijndam

   Is dat een misdaad dan?

   1. Siemien

    Een verdenking is nog geen veroordeling, dat jij dat graag zo wil zien zegt iets over jou verknipte geest

  2. Lugar

   Er bestaan foto’s dat hij zich gewillig laat kussen door zijn baas Juncker.

  3. Lugar

   @Siemien: Snederkalijk is van de radar! 😉

   1. Siemien

    😉

 12. Troelstra

  EU-beul Timmermans: Juncker-opvolger plant de executie van Europa

  Bron: Journalisenwatch

  De voorzitter van de Europese commissie, Jean-Claude Juncker, zal na de Europese verkiezingen 2019 zijn plaats vrijmaken. Dat is geen goed en geen slecht nieuws, want erger kan altijd. Als Juncker´s opvolger zijn er meerdere kandidaten in gesprek. Eentje van hen is extreem gevaarlijk.

  Uiterlijk sinds de NAVO-top, toen Juncker “wat de gezondheid betreft aangeslagen” tussen de regeringschefs waggelde, kan zich niemand er meer aan herinneren de christendemocraat er ooit toe hebben aangemoedigd om door te gaan.

  Er zijn verschillende opvolgers in gesprek, onder wie Margarethe Vestager, de voormalige Deense minister van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken. De Fransman Michel Barnier zou de favoriet van Emmanuel Macron kunnen zijn. Manfred Weber, EU-fractievoorzitter van de EVP, in Beieren vicevoorzitter van de CSU en voorzien van een goede draad naar de bondskanselier, is eveneens in gesprek.

  Geen van deze personen is geschikt om enthousiasme op te wekken bij Europa, dat sowieso al moe is van de EU. Er heerst echter alarmfase donkerrood bij de laatste van de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. De man komt uit Nederland en heet Timmermans.

  Frans Timmermans
  De 57-jarige Nederlander is nu al de nummer twee van de Europese Commissie. Hij fungeert als Juncker´s rechterhand, als de man voor moeilijke gevallen. Timmermans is o.a. verantwoordelijk voor zaken betreffende de rechtsstaat. De Nederlander geldt als Brussels sleutelfiguur in de interne conflicten met bijvoorbeeld Polen en Hongarije, maar ook als vertegenwoordiger van het EU-standpunt over de onafhankelijkheidsbeweging in Catalonië.

  Timmermans is sociaaldemocraat, was in Nederland het laatst minister van Buitenlandse Zaken en geldt als excellent spreker. Hij beheerst zes talen, waaronder Duits. Zaterdag werd hij op het congres van de Europese socialisten in Lissabon tot rode topkandidaat voor de functie van voorzitter van de Europese Commissie gekozen. Zodoende ligt de Italiaanse Federica Mogherini eruit. Timmermans bedrijft de ondergang van Europa met quasi religieuze vurigheid.

  Vereniging met Afrika is “kwestie die over Europa´s lot beslist”
  In zijn toespraak tot de socialisten afgelopen zaterdag verkondigde Timmermans dat hij de conservatieve regeringen in Europa zou “vermorzelen” en hield vol dat de vereniging van het Europese met het Afrikaanse continent een “kwestie zou zijn die over Europa´s lot beslist”.

  De voormalige Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken was daarvoor al opgevallen met zijn bewering dat Europa geen continent van de vrede en de vrijheid zou kunnen blijven zolang “verscheidenheid” niet d.m.v. massa-immigratie tot in de meest verre uithoek van Europa zou zijn doorgedrukt. Tot nu toe besteedde Timmermans veel tijd en energie aan de chanterende ongeoorloofde dwang tegen oostelijke EU-landen om hun grenzen te openen voor migranten uit de Derde Wereld.

  Afgelopen weekend verscherpte de socialist uit Limburg de toon opnieuw. Tijdens zijn nominatietoespraak in Lissabon verklaarde hij dat hij als voorzitter van de Europese Commissie een strategie van zero tolerance zou volgen tegenover landen die ook maar een deel van de globalistische, “progressieve” agenda afwijzen, en hij maakte duidelijk dat dit ook zou gelden voor migratie uit de Derde Wereld.

  Democratie zou gaan om respect voor minderheden, aldus Timmermans, en zou daarom speelruimte eisen voor door het buitenland gefinancierde NGO´s. Zelfs dan, wanneer deze handelen tegen de verklaarde wil van Europese volkeren. De Nederlander zwoer dat hij zal breken met de “populistische” regeringen van Polen en Hongarije. Timmermans letterlijk: “IK wil graag tegen onze vrienden in Polen zeggen dat ik vandaag een plechtige eed afleg: Nooit zal ik het Poolse volk in zijn strijd om democratie, vrijheid en de heerschappij van het recht in de steek laten.”

  Timmermans zweepte zichzelf onder gebruikmaking van de gangbare frasen van “1940”, “nooit meer!” en “Nazi-Duitsland” op tot extase. “Weten jullie ook waarom ik er zo zeker van ben dat we zullen winnen?”, vroeg hij retorisch. “Vanwege het Poolse volk. Omdat de Polen Europeanen willen zijn. Jonge Polen gaan de straat op met deze prachtige blauwe vlag en haar gouden sterren, omdat zij in de waarden geloven waarvoor deze vlag staat. Omdat deze vlag datgene is wat zij zelf zijn.” Dat zou de reden van zijn vertrouwen in de overwinning zijn, niet de ondersteuning van zijn standpunt door landen als Spanje, Frankrijk of Duitsland.

  De beelden van de 100e verjaardag van de Poolse onafhankelijkheid spreken echter duidelijk een andere taal. Daar waren geen blauwe vlaggen met gouden sterren, maar een zee van vlaggen in de Poolse nationale kleuren rood en wit.

  “Ook in Hongarije zullen wij bepalen”, ging Timmermans verder. Juist omdat de Hongaren harde tijden door zouden maken onder het schrikbewind van Viktor Orbán, zou een “overweldigende meerderheid van de Hongaren zichzelf beschouwen als horend bij Europa, als horend bij deze waardegemeenschap”. Dat de regering-Orbán in april een enorme verkiezingsoverwinning had behaald, scheen een te verwaarlozen kleinigheid voor Frans Timmermans geweest te zijn.

  In ieder geval sprong de voorzitter van de Poolse ministersconferentie, Jacek Sasin, uit zijn vel. In antwoord op de toespraak van Timmermans van afgelopen zaterdag blafte hij de eurocraat maandag in de Poolse media toe en verklaarde dat diens woorden kenmerkend zouden zijn voor de crisis waardoor de EU geteisterd zou worden. Jacek Sasin: “In plaats van zich op de belangrijkste problemen van het huidige Europa te concentreren, zoals de sociale structuur, de zwakke economische groei en de illegale immigratie, geven de Europese bureaucraten er de voorkeur aan om pseudo-thema´s zoals de heerschappij van het recht in Polen uit de hoed te toveren, omdat ze geen plan hebben hoe ze de echte problemen moeten oplossen.”

  Afrika
  De Europese betrekkingen met Afrika waren een ander groot thema in de toespraak van Timmermans. Hij drukte de socialistische gedelegeerden in Lissabon op het hart dat men zich niet aan illusies zou mogen overgeven. Afrika zou de kwestie zijn die over Europa´s lot beslist. Of de Europese belastingbetalers zouden de problemen van het door geweld en armoede geplaagde continent uit de weg ruimen, of zij zouden “honderden miljoenen mensen alleen al uit Nigeria” moeten verwelkomen, die vluchten voor de demografische explosie in hun land en in Europa alles blokkeren.

  Timmermans letterlijk: “Dus, over wiens lot zal wie beslissen: De Afrikanen over Europa´s lot of de Europeanen over het lot van Afrika? We zitten met elkaar in hetzelfde schuitje. Ons lot is met elkaar verweven.” Daarna propageerde hij de hoogste prioriteit voor deze kwestie, omdat de bevolking van Afrika zich tot het jaar 2050 zou verdubbelen tot 2,2 miljard mensen. Het zou om een “gemeenschappelijke verantwoordelijkheid” gaan om dit probleem onder controle te krijgen. Het zouden juist socialisten zijn die erin zouden geloven dat er geen verschillende rassen zouden bestaan, maar slechts één ras, het menselijke ras. Dusdanig bezopen door zijn eigen goed-zijn, zweepte Timmermans zichzelf op tot een strafrede tegen “nationalisten”, die hij attesteerde dat zij vijanden nodig zouden hebben en andere landen zouden haten.

  De Nederlander luisterde daarbij geheel naar “his master´s voice”. Op 28 november had de chef van Timmermans, Juncker, in de hoedanigheid van zijn alom bekende “aangeslagen gezondheid” de volgende tweet verstuurd: “Zonder miljoenen migranten uit Afrika zal Europa verloren zijn.”

  Bij de Limburgse socialist was er geen houden meer aan en herinnerde in zijn fanatisme aan een bekeringsprediker. “Omdat het de haat is die hen aandrijft. Ze zullen altijd speuren naar vijanden van buiten, maar ook naar die van binnen. Het is geen toeval dat het antisemitisme in Europa sterk toeneemt”, hitste de Nederlander. Hij noemde een onderzoek van de EU dat verleden week maandag was uitgekomen. Volgens het onderzoek zou ongeveer een derde deel van de geënquêteerden zich niet meer veilig voelen in Europa, zei Timmermans met het oog op Viktor Orbán, en hij riep hem ertoe op om eindelijk te stoppen met zijn voortdurende kritiek op de globalistische miljardair George Soros.

  Timmermans moet daarbij een deel van het onderzoek volledig zijn ontgaan, waarin de stand van zaken werd gepreciseerd. In Frankrijk zouden negen van de tien Joden zich onveilig voelen en ze zouden vertellen dat zij in toenemende mate in het openbaar worden bedreigd. Hongaarse Joden daarentegen berichtten van een daling van het antisemitisme sinds de laatste peiling over het thema zes jaar geleden.

  Resumé
  De Nederlander Timmermans zal men heel goed in de gaten moeten houden. De man is de beul van Europa in spe en er het gepersonifieerde bewijs van welk existentieel gevaar Europese sociaaldemocraten voor ons continent geworden zijn.

  Er is maar één oplossing voor het Afrika-probleem: de vesting Europa. Of je dit nu bevalt of niet speelt geen rol. Het is de enige oplossing. Europa kan en moet de problemen van Afrika niet oplossen. Met de verandering van Europa in een zwart continent is niemand geholpen.

  1. Snederkalijk

   Het is wellicht goed bij dit opgewonden artikel even de disclaimer van Wikipedia te plaatsen: “Journalistenwatch (Eigenbezeichnung auch JouWatch) ist ein Internet-Blog, der vorwiegend die Berichterstattung anderer Medien behandelt. Die Website bezeichnet sich als „Portal für Medienkritik und Gegenöffentlichkeit“. Inhaltlich wird sie als islamkritisch und rechtspopulistisch angesehen.”

   Het is dus bepaald geen objectieve bron maar veeleer een rechtspopulistische mening. Daartegen is overigens geen bezwaar.

   1. Lugar

    @Snederkalijk: Herkenbaar, ik zal jou even scripten! Dag Ernst!

   2. Siemien

    Ernst houd je mond

    1. Lugar

     @Siemien: 😉

  2. Lugar

   Krachtig betoog met een scherpe waarschuwing: “De man is de beul van Europa in spe en er het gepersonifieerde bewijs van welk existentieel gevaar Europese sociaaldemocraten voor ons continent geworden zijn.”

   Timmermans wordt in het geheel niet gehinderd door kritiek, zoals ik hem hoor spreken zijn er geen mensen in zijn omgeving die hem bij de les houden en de realiteit onder zijn ogen wrijven. Het is de typische taal van een beroepspoliticus die al besloten heeft dat het gaat gebeuren omdat de invloed en de macht van de EU-bevolking praktisch nul is.

   Dat dit gigantisch gedonder gaat geven is voor mij wel duidelijk. In Nederland is de zorg om de ongebreidelde toestroom van migranten onveranderd groot, en Rutte tekent een blanco verdrag (Marrakesh) waardoor de miljoen van Juncker alsnog naar ons land komen. Vroeg of laat gaat dat exploderen!

 13. Van der Scheur

  Misschien regelt hij wel gratis vissticks voor iedereen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.