Niet te bevatten: Belgische mainstream media willen “veiliger alternatief” voor “zalig kerstfeest.” Want christelijk en dus bah

Schandelijk.

Als iemand roept dat het heus wel meevalt met het ‘opheffen van onszelf’, wijs ze dan even op deze tweet van de Belgische NPO:

Je gelooft het niet: ze willen dus dat Belgen elkaar geen “zalig kerstfeest” meer wensen omdat die mooie wens duidelijk een christelijke achtergrond heeft. Natuurlijk is kerst een christelijk feest, maar blijkbaar maakt dat verder niet uit. Of misschien mogen we dat er niet inwrijven? Want stel je voor dat een nieuwe medelander daar aanstoot aan neemt?

Dit soort gekkigheid is dus precies waarom veel gewone mensen — en een aanzienlijk deel van het rechtse electoraat — ervan overtuigd is dat de politiekcorrecte, linkse elite ons en onze cultuur wil afschaffen. Daar is geen woord van overdreven: dat is hét grote doel, en ze maken er tegenwoordig eigenlijk niet eens meer een geheim van.

Het ironische daarvan is dat de linkse elites ervoor zorgen dat mensen als ik — ik heb mezelf nooit gezien als culture warrior — steeds feller worden in hun verdediging van onze cultuur.

Overigens een opmerking over deze culturele strijd: nergens ter wereld wil een cultuur zichzelf afschaffen… behalve in het rijke, hoegenaamd ontwikkelde westen. In elk ander deel van de wereld zijn mensen volkomen terecht trots op hun cultuur en willen ze die behouden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Ritter

  Ik wens iedereen een Zalig kerstfeest!

  1. Siemien

   We vieren de geboorte van Jezus dus een zalig en vooral gezegende kerst gewenst

   1. Lugar

    Amen!

 2. Siemien

  Ja we gaan een leuke tijd tegemoet, het ergste is dat Europa dit over zichzelf heeft uitgeroepen..
  En het gaat nog veel erger worden want christenen zullen worden vervolgd en het zal mij benieuwen wat dit stink Europa dan doet..ik kan het wel raden overigens..

 3. Floris

  “Overigens een opmerking over deze culturele strijd: nergens ter wereld wil een cultuur zichzelf afschaffen… behalve in het rijke, hoegenaamd ontwikkelde westen.”
  ——————————————————————————
  Het cultuurmarxistische monster moet eerst dood (figuurlijk bedoeld) want anders gaat dit van kwaad tot erger.

  1. Veteraan

   Hoeft van mij niet zo figuurlijk hoor maar dat is ook maar een mening.
   En daar wordt al voor gezorgd, de overheersende Islam houd geen rekening met wie er ooit politiek correct was maar dat hebben veel mensen niet in de gaten.
   Net als alle gelukzoekers die zich een paar jaar inhouden en dan integreren in de criminaliteit.
   Waarom ?
   Gewoon omdat het hier wel kan en thuis niet.

  2. Beukman

   En daar heb je Floris weer met zijn onafscheidelijke cultuurmarxistische spook.

   1. Floris

    Daar heb je Beukman weer met z’n eeuwige ontkenning van feiten.

    1. Beukman

     Je ziet spoken, @Floris.
     Dit is wat Onze Taal schrijft over de enquete:

     Uit een enquête onder onze lezers blijkt dat steeds meer mensen ‘fijne feestdagen’ zeggen en niet ‘zalig kerstfeest’. Wij vinden helemaal niet dat het een beter of veiliger is dan het ander.

     Mensen zeggen dus zelf steeds minder vaak “zalig kerstfeest”. Is dat cultuurmarxisme, of heeft een veel basalere (open deur) reden?

     1. Floris

      Ik begin steeds meer aan je geestelijke capaciteiten te twijfelen, Beukman.

      Als Van der Galien het heeft over een culturele strijd dan bedoelt hij het uiteraard veel breder dan het kerstfeest.

      Begrijp je dat nu echt niet?

     2. Beukman

      Het gaat hier over nep-nieuws, @Floris. Helemaal niemand heeft geadviseerd om voortaan “fijne feestdagen” te wensen; dit is dus ook geen gevalletje “opheffen van onszelf”, zoals Michael suggereert.

      Ga jij er de cultuurmarxisten de schuld van geven dat steeds minder mensen “zalig kerstfeest” zeggen?

     3. Koos van Winteren

      Is de oorzaak van dit verschijnsel niet veeleer dat het christendom in snel tempo aan aanhang verliest?
      Steeds minder mensen weten nog waar Kerstgeest, Pasen of Pinksteren over gaat. Het enige dat men weet is dat het vrije feestdagen zijn. Dan is het niet zo gek dat ze die dagen ook zo gaan noemen.

     4. Beukman

      Dat lijkt mij ook, @Koos. Maar nee: de Belgische radio, Michael én Floris moeten en zullen er weer een draai aan geven.

 4. Eugenie de la Fleur

  Tjonge jonge jonge. Erg alarmistisch allemaal

 5. Aytas

  ‘Dit soort gekkigheid is dus precies waarom veel gewone mensen — en een aanzienlijk deel van het rechtse electoraat — ervan overtuigd is dat de politiekcorrecte, linkse elite ons en onze cultuur wil afschaffen.’

  Nee dat heet een slachtoffer rol of verwend kind dat zijn zin niet krijgt syndroom.

  Ik heb helemaal geen belang bij mensen die mij met Assalaamoe Alaikoem groeten en dat zalig kerstfeest mag je ook houden. Fijne feestdagen is een prima alternatief.

  Er begon alweer een gekkenhuis over cultuurmarxisme, stelletje mietjes bij elkaar.

  1. Floris

   Over slachtofferrol gesproken:

   Afrika is netto-betaler aan Europa…huilie, huilie, jank, jank.

   Neo-kolonialisme…huilie, huilie, jank, jank.

   Nederland is schuld aan de Afrikaanse dictaturen…huilie, huilie, jank, jank.

   Crony kapitalisme…huilie, huilie, jank, jank.

   Je bent een rotte plek in de samenleving, een westenhater, net als die vieze blanke cultuurmarxisten (zelfhaters).

   1. Aytas

    Een slachtoffer rol haal je uit dingen die niet echt bestaan, neo kolonialisme bestaat heeft baudet toegegeven. Crony kapitalisme zorgt ervoor dat arbeiders steeds minder gaan verdienen en de winsten stijgen voor de megabedrijven.

    Ik heb er vertrouwen in dat in Nederland kerels zijn die prima in staat zijn om hun levenstijl te houden omdat zij dat zo willen.

    Ik erken overigens best een vorm van cultuurmarxisme maar jij haalt het op een verkeerde manier aan, zoals nu.

    1. Floris

     “Ik erken overigens best een vorm van cultuurmarxisme maar jij haalt het op een verkeerde manier aan, zoals nu.”
     ——————————————————————-
     Nee, deze culturele zelfverloochening komt voort uit het cultuurmarxisme, al heeft het ook te maken met links christendom (schuldcultuur).

     “Niet langer was de klassenstrijd het ordewoord, wel de fameuze Lange Mars door de Instellingen. Een verschuiving van economie naar cultuur dus, via een soort Trojaansepaarden-tactiek.
     Daardoor verloor het originele socialisme zijn band met het volk, en tendeerde de linkse doctrine naar een universele slachtoffercultuur: alle mogelijke minderheidsgroepen of benadeelden (vrouwen, allochtonen, holebi’s…) worden het fetisj van een intellectuele minderheid die haar getalmatige minoriteit wil omzetten in morele superioriteit. Of zoals Maarten Boudry het uitdrukt: ‘… de doorgeschoten verheerlijking van ‘diversiteit’ en de betutteling van minderheden, die ontaardt in een soort ‘Olympisch Kampioenschap van Slachtofferschap.”

     Bron: Doorbraak.be

     1. Aytas

      Ik ben het niet met de intellectuele minderheid eens. Er zijn genoeg mensen die laagopgeleid zijn en die best inzien dat in sommige gevallen minderheden worden achtergesteld.

      Heb je het over sylvana dan is mijn probleem inderdaad dat zij mensen een slachtoffer rol aanspraat.

      Cultuurmarxisme de hele tijd aan halen leidt net zo hard tot een slachtoffer rol.

      Mijn verhaal over Afrika is een eerlijk en te controleren verhaal. Het is niet zo dat dat allemaal aan blanken ligt er zijn genoeg zwarten die eraan mee werken zoals er genoeg blanken het erkennen en er tegen zijn. Graag zou ik een keer, niet nu ben moe daar een discussie over aan gaan, wat dat in Afrika veroorzaakt. Niet om jou de schuld te geven, heb jij geen enkele schuld aan maar het is de reden tot migratie en het gaat zelfs verder, dezelfde bedrijven zorgen hier voor daling van de lonen en het tegengaan van solidariteit.

     2. Beukman

      Floris schrijft:
      “Nee, deze culturele zelfverloochening komt voort uit het cultuurmarxisme, al heeft het ook te maken met links christendom (schuldcultuur).”

      Welnee, jongen. Dit is wat Onze Taal schrijft over de enquete:

      uit een enquête onder onze lezers blijkt dat steeds meer mensen ‘fijne feestdagen’ zeggen en niet ‘zalig kerstfeest’. Wij vinden helemaal niet dat het een beter of veiliger is dan het ander.

      Mensen zeggen dus zelf steeds minder vaak “zalig kerstfeest”. Is dat cultuurmarxisme, of heeft een veel basalere (open deur) reden?

 6. Christina

  Wij wensen elkaar altijd een zalig kerstfeest en dat zullen we blijven doen ook!

 7. Siemien

  Het gaat tijd worden dat wij moslims zalig kerstfeest gaan wensen..

 8. Troelstra

  Hoe komt het toch dat steeds meer mensen steeds meer aversie krijgen tegen die opgedrongen (zelf)Islamisering?

 9. JanKlaasen

  Zalig kerstfeest? Zeiden we geloof ik 60 jaar geleden. Nooit begrepen wat er ‘zalig’ is aan het kerstfeest.

  1. Siemien

   Zalig betekent in de hoogste mate aangenaam of heerlijk of heilzaam.
   In religieuze zin betekent zalig onder andere: het eeuwig heil deelachtig, een toewensing.

   ZALIG

   1) Aangenaam 2) Alleraangenaamst 3) Bijna heilig 4) Bovenaards 5) Delicieus 6) Eeuwig gelukkig 7) Gelukkig 8) Gelukzalig 9) Glorierijk 10) Goddelijk 11) Goedzalig 12) Heerlijk 13) Heilig 14) Heilzaam 15) Hemels 16) Hemelse smaken 17) Het eeuwige heil deelachtig 18) Hoogst gelukkig 19) Hoogstgelukkig 20) In de hoogste mate gelukkig 21)

  2. Seneca

   @katrien want janklaassen heeft thuis niets te zeggen en dat-ie hier
   als je nooit hebt begrepen wat er ‘zalig’ aan het Kerstfeest is, dan ben je bijzonder slecht opgevoed maar wat nog meer zorgen baart: je hebt nooit geprobeerd je zelf iets bij te brengen. spijtig, een gemiste kans…

 10. Arie B

  MSM moet je sowieso links laten liggen, bij de linksmensen. Bij ons gaat er ruim 900 miljoen naar dat rattennest.

 11. Gerlos

  Ik wens alle Belgen een ZALIG KERSTFEEST en hoop dat de Belgische NPO hun verstand tijdens de kerstdagen weer op normale niveau terugkrijgen.

 12. Beukman

  Het ligt allemaal totaal anders, blijkt als je even op twitter kijkt. Dit is wat Onze Taal antwoordt:

  Er gaat een verkeerde suggestie van deze tweet van @radio1be uit. Het zit zo: uit een enquête onder onze lezers blijkt dat steeds meer mensen ‘fijne feestdagen’ zeggen en niet ‘zalig kerstfeest’. Wij vinden helemaal niet dat het een beter of veiliger is dan het ander.

  Het is dus nog te vroeg om te gaan schuimbekken.

 13. toetssteen

  Fijne kerstdagen en veel goeds voor het nieuwe jaar. Waar is dat ‘zalig’ erin geslopen?

  1. Mar

   Katholieken zeggen zalig kerstfeest en zalig pasen. Protestanten houden het op fije of prettige.
   Mijn vent, katholiek opgevoed, zegt nog altijd zalig kerstfeest ondanks dat zijn schoonfamilie prettig of fijn zegt.

   1. toetssteen

    @Mar
    Denk dat correct is. Mijn familie en die van de missus was voor hooguit 5% zwevend protestant (doop, huwelijk en dood). De rest ronduit atheist.
    Ja, we hadden wel een boom in huis, voor de gezelligheid in die donkere maand.
    Ik denk dat dat ook in de noordelijke landen de oorsprong is.

 14. Groen Rechts

  Kerst zoals dat heden ten dage gevierd wordt heeft toch al bar weinig te maken met de geboorte van Jezus.
  Het is het feest van rendieren, kerstmannen, nepsneeuw, heel veel knipperende ledlampjes en vooral veel heel veel vreten en zuipen.
  Ik denk dat ik dit jaar met de Kerst maar eens twee dagen ga vasten, en dan toch even stilstaan bij de geboorte van dat prachtige kind, door de wereld veracht en geminacht en voor wie geen plaats was in de herberg…

 15. Lugar

  Oorspronkelijk is kerst geen christelijk feest, het is christelijk gemaakt.

 16. Duijndam

  Het is lastig voorstelbaar dat een politiek en publicitaire gevoelige zaak als die van Wilders niet met de Minister van Justitie wordt besproken.
  Ik zou me zelfs zorgen maken als dat niet gebeurde.

 17. Vit

  Die krokodil bijt, echt waar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.