PVV, FVD en het Australisch immigratiemodel

David van der Wilde neemt het Australisch immigratiemodel onder de loep. Het systeem waar FVD en PVV zo fan van zijn. Hebben ze gelijk en werkt dat echt? Via NPO Radio 1.

Het model is al vaker besproken en tegenstanders wijzen natuurlijk direct op de erbarmelijke omstandigheden op het eilande Nauru, wat wordt vergeleken met een concentratiekamp. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wanneer men kritiek levert op het model, men direct díe kaart trekt.

De fout die hier wordt gemaakt en ditmaal door Van der Wilde nog eens wordt onderstreept, is het idee dat wanneer FVD/PVV het Australisch immigratiemodel willen implementeren, zij om één of andere reden het héle model moeten overnemen!

Hoe werkt het Australisch immigratiemodel?
Iedereen die illegaal binnen probeert te komen verliest zijn kans op een verblijfsvergunning. Wil je netjes via een formele aanvraag een verblijfsvergunning bemachtigen? Dan krijg je te maken met een puntensysteem. Hoge opleiding, goed cv, hoge kans op de arbeidsmarkt etc.  leveren je meer punten op en verhogen je kans op een vergunning.

Goed, wat nu als je dat hele takke-end naar Australië hebt gevaren en je illegaal binnen probeert te komen? Australië stuurt je dan naar Nauru, een gigantisch flut kamp waarover diverse horrorverhalen de ether circuleren. Met weinig moeite mensonterend te noemen. Neveneffect is wel dat bijna niemand het meer waagt illegaal naar Australië te komen.

Nederland heeft natuurlijk geen Nauru-achtig eiland, laat staan dat er zo een zou moeten komen. Nederland is ook geen eiland dus de drempel ligt veel lager om makkelijk illegaal binnen te komen. Dan moet je dus praktisch gaan denken!

Het is prima mogelijk om het Australische model te strippen van zijn ‘Nauru-component’. Je kunt illegalen bijvoorbeeld gewoon strafbaar stellen, want ja, ‘illegaal’! Heb je dat gedaan, dan knikker je ze zo de gevangenis in, die doorgaans prima (helemaal vergeleken met Nauru) zijn. Je houdt ze dan net zo lang vast tot het land van herkomst ze terugneemt en klaar is kees: Australisch model naar Nederlandse wens.  Kost een paar cent, alleen wel véél minder dan telkens die procedures maar moeten blijven bekostigen. Was dat nou zo moeilijk David?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Stanly2000

  Je moet dit Europees aanpakken. De EU zou toch de buitengrenzen bewaken of is dit te simpel gedacht?

  1. van Urk

   Nee, de EU gaat geen buitengrenzen bewaken of op slot doen maar een niet bindend flutvedrag ondertekenen met de hoop dat de Noord Afrikaanse landen hun buitengrenzen dicht gaan gooien.

   1. Stanly2000

    Een aaneengesloten ruimte zonder interne grenscontroles – het Schengengebied – vereist een gemeenschappelijk beleid voor het beheer van de buitengrenzen. Voor de Unie is het daarom zaak gemeenschappelijke normen vast te stellen voor de controles aan de buitengrenzen en geleidelijk een geïntegreerd systeem in te voeren voor het beheer van die grenzen.
    Het grensbeheerbeleid heeft grote veranderingen doorgemaakt, waaronder de invoering van instrumenten en de oprichting van agentschappen, zoals het Schengeninformatiesysteem, het Visuminformatiesysteem en het Europees grens- en kustwachtagentschap (Frontex). De uitdagingen in verband met de toename van gemengde migratiestromen naar de EU en de toegenomen bezorgdheid over de veiligheid hebben een nieuwe periode van activiteit ingeluid.
    Het mag wat kosten, maar de buitengrenzen zijn zo lek als een mandje. De interne open grenzen blijven ondanks de miskleunen aan de buitengrenzen bestaan.

  2. Siemien

   Nee Stanley dit zou Nederland zelf aan moeten pakken want de EU wenst meer migratie en Nederland zou zelf haar grenzen moeten stellen..

   1. Stanly2000

    Beste Siemien, ik beschrijf alleen maar hoe het zou moeten zijn. Dit is wat ze ons voortdurend voorschotelen. Dat het niet zo is ondervinden we regelmatig!

   2. Lugar

    “(…) want de EU wenst meer migratie…”

    Dat klopt, maar Rutte (onthoud die naam) c.s. willen dat ook. Niet alleen VVD is voorstander van Marrakesh, ook CDA, D’66 én ChristenUnie zijn voorstander. Bij de motie van FVD over dit onderwerp, bleek dat de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer voorstander was van de ondertekening van dit pact.

    Onthoud dan maar!

  3. sjun

   “Je moet dit Europees aanpakken” is doorgaans een synoniem voor we nemen het mee (naar het cylindrisch archief). Het kan eenvoudiger. Wie hier niet legal zit krijgt hooguit brood en een bed bij vrieskou. Wie zich aan criminele vergrijpen schuldig maakt wordt vast en aan het werk gezet o de kosten van vastzetting terug te verdienen. Wie helemaal niks wil en alles saboteert wordt een tijdje ommuurd vergeten naar Marokkaans model terwijl zin vingerafdrukken, irisscans en pasfoto’s in elke Europese natiestaat worden verspreid.

   De tijd moet voorbij zijn dat iedereen die zijn problemen en osten voor levensonderhoud in Nederland denkt te parkeren zijn wensen gehonoreerd krijgt.

  4. Marko

   Helemaal niet simpel gedacht, dat proberen de buitengrens landen ook maar worden terug gefloten door Brussel. Het begint erop te lijken of de EU met opzet probeert polarisatie te stimuleren. Ik denk dat er heel weinig mensen in de EU problemen hebben met het opvangen van echte oorlogs vluchtelingen. Als er echter statistieken naar buiten komen dat minder dan 35% uit oorlogs gebieden komen gaan mensen vanzelfsprekend vragen stellen..niet vreemd lijkt me. Extreem links vindt dat wel vreemd, heel vreemd zelfs. Vanaf zeer jonge leeftijd begreep ik dat extreem rechts een gevaar was maar dat lijkt nu extreem links te zijn geworden.

 2. Ritter

  De kern van het Australisch migratiesysteem is dat Australië zelf bepaald wie het land binnenkomt.

  Daarvoor moet de wil aanwezig zijn om (vaak tegen de wil van de media in) om illegalen uit te zetten en/of zelfs niet toe te laten tot het land.

  Die wil is er in Australië…………………niet in Noord/West Europa.

  In Noord/West Europa worden illegalen maar mondjesmaat uitgezet. Illegalen worden zelfs gestimuleerd om uitzetting tegen te werken. Dat word dan beloond met maatregelen als “bed en brood”.

  Zolang de illegalen weten dat er “gratis geld” (ons sociaal stelsel) te halen valt in Noord/West Europa en de (buiten) grenzen open blijven zullen de illegalen ( onder het mom van “vluchteling”) blijven komen.

 3. Diederik van Walsum

  Wil je netjes via een formele aanvraag een verblijfsvergunning bemachtigen? Dan krijg je te maken met een puntensysteem. Hoge opleiding, goed cv, hoge kans op de arbeidsmarkt etc. leveren je meer punten op en verhogen je kans op een vergunning.

  Dan ben ik benieuwd hoeveel ban die kroeskopjes een verblijfsvergunning krijgen. LOL

  1. Siemien

   Waarschijnlijk allemaal want ze zwaaien even met het Marrakeshverdrag en klaar..

   1. Troelstra

    Dat gaat in Australië niet werken, want Australië is verstandig en heeft dat zelfmoordverdrag niet ondertekend.

 4. Brucewilles

  Goed plan ! Dan hoeven we de leegstaande gevangenissen ook niet te sluiten en creeren we extra banen voor die gene die nu werkzaam zijn in de asiel industrie. Voordeel geen schaarste op de woningmarkt en flink ontmoedigingsbeleid i.p.v. een ingerichte woning nu een kaal hok met een bed, wc en een deur voor de privacy 🙂 Wat wil je nog meer ? Tja, en de pro-deo advocaten kunnen ander werk zoeken, want bezwaar maken en eindeloos procederen op kosten van de NL bevolking om hun luxe leventje te sponsoren is dan afgelopen. Mochten er toch Groenlinks’ers zijn die dit te ver gaat dan kunnen die uiteraard op eigen kosten gratis een aantal kans parels in huis nemen. Veel geluk ermee !

 5. FLP

  Wat nau Wout !!! Geen eilanden? Nederland heeft zat eilanden om illegalen op te pleuren. Kunnen ze gelijk tussen al die Duitsers vakantie houden.?nee maar alle gekken op een stokkie. Illegaal hier naar binnen? Opsluiten en weer terug naar huis sturen met het eerste vliegtuig. Ieder geval geen bbb anders gaan ze gelijk niet meer weg.

  1. Troelstra

   We hebben toch nog de Antillen om de illegalen (en uitgeprocedeerden) daar te interneren. Onze Waddeneilanden wil ik graag rustig houden.

 6. TD

  Op de Australische immigratieregels is weinig aan te merken,het Canadese beleid is ongeveer identiek,die landen willen geen mensen aan het uitkeringsloket!
  Het is een feit dat de meesten immigranten alléén hun moedertaal spreken geen beroepsopleiding of laaggeschoold zijn,het is noodzakelijk die eruit te filteren.
  Nederlandse bevolking bestaat uit 17 miljoen mensen
  Waarvan werkenden 8,7 miljoen
  Gepensioneerden 5 miljoen
  Dus de HELFT van Nederland is productief!
  BV Nederland kan het nu nog amper bolwerken,kijk naar de problemen betaalbaarheid AOW,de Zorg,verpleeghuizen sluiten,ziekenhuizen sluiten,daar kunnen we geen verdere ballast bij hebben.
  Hier geldt de wet van Murphy: iemand die op het punt staat te verdrinken kan een andere verdrinkende niet redden!

 7. Aytas

  Hier gaan Afrikanen nooit in mee. We willen geen genocide plegen en dan doen of het continent van ons is.

  Wat een tuig is dat toch bij het fvd. Jammer dat Wilders ook steeds radicaler wordt

  1. denktenk

   @aytas

   Verwarde man?, verwarde vrouw? verward mens?……..
   In ieder geval verward.

   1. Stanly2000

    Mijn oma zaliger zei altijd:”Onze lieve heer heeft rare kostgangers.” Dit is er zo een.

   2. Aytas

    Ja de blanke heeft geen genocide op aboriginals gepleegd en kwam daar altijd al voor. Goh wat ben ik toch in de war. Lijk wel een libertarier die beweert het non agressie principe te steunen maar wel aan uitbuiting doet.

    Maf volk dat momenteel aan de rechterkant de boel bevolkt. Ze zeggen tegen communisme te zijn maar roepen om herverdeling. De volgende onthoud niet wat hij zelf geschreven heeft en denkt dat ik al die middelmatige zooi 2 keer ga lezen.

    Goh wat ben ik toch in de war. Haha het is hier 1 groot gekkennetwerk en ze beweren dat ik degene ben die in de war is.

    1. marco1

     Het lijkt erop dat u de hoogopgeleide reaguurders van DDS niet zo heel hoog inschat.

     1. Aytas

      Ik schat hier sowieso maar heel weinig mensen hoog in Marco. Het opleidingsniveau zegt me niet zoveel. Mijn vriendin werkt voor Google in san Francisco echt top niveau de andere werkt voor een bouwmarkt achter de kassa servicebalie en wat licht magazijn werk. Allebei toppers en lief, de ene verdient alleen in een maand meer dan de ander in een jaar. Maakt dat de 1 meer waard als de ander? Het volk hier is gewoon weinig waard op het gebied van medemenselijkheid.

    2. Duke

     Racisme is niet toegestaan op DDS, Aytas. Die blankenfobie uit je maar ergens anders.

     1. Aytas

      Welk racisme het is simpelweg geschiedenis duke. Ik heb helemaal niets tegen blanken. Het is gewoon een feitelijke weergave van de geschiedenis van Australië.

      In Rwanda hebben Hutu een genocide op tutsi gepleegd. Ook racisme?

     2. Duke

      Jouw racistische versie van de geschiedenis is niet de feitelijke geschiedenis. Er was geen genocide op aboriginals.

      Je blankenhaat blijkt uit je onderscheid van de zwarte aboriginals, zwarte hutu en zwarte tutsi bevolkingsgroepen, maar vervolgens geen onderscheid maakt bij blanken (britten) en ze allemaal op een hoop gooit.

 8. Arie B

  Toevallig dit ‘analytische’ stukje van de Nieuwsuur-journalist gelezen. Uiteraard gebiedt de staats-policy en de nieuwe pact-regels wat de uitkomst van deze analyse moest worden. De dedain waarmee David de conclusie maakt: ‘ze moeten hun huiswerk beter op orde brengen voordat ze iets roepen’ is een open sollicitatie om Groenlinks kamerlid te worden. Objectiviteit is ver te zoeken, alleen wat excessen uitlichten en hoppa, snel naar de conclusie. Broddelwerk en onze belastingcenten niet waard!

  1. sjun

   NieuwZuur ‘journalistiek’ is dan ook geen wetenschap. Hooguit traint het de sollicitatievaardigheden van een presentator die hogerop wil, biedt het waar voor het geld dat de subsidieverstrekker besteed en is het prima gebleken om de voorkomen dat de massa in opstand komt omdat het zicht op oorzaken van het almaar slinkende vrij besteedbare inkomen krijgt.

 9. Raveltje

  Dan komen ze hier om te studeren, wat ook weer geld gaat kosten. En eigen
  bevolking moet dat betalen en kan niet studeren. Ook zijn het dan geen vluch-
  tellingen meer, want daar ging het in eerste instantie om. Opvang van vluchtelingen.
  De meeste zijn criminelen en houden rekening met God noch zijn gebod.
  Je kunt ze inderdaad beter meteen in de gevangenis zetten met de nodige luxe.
  En of het plan zal lukken? Het is hier geen Australië, waar vroeger alle misdadigers
  naar werden verbannen.

 10. jasper38

  Afrikanen zijn goed in genocide . O en vergeet het middenoosten ook niet

 11. Siemien

  Aytas zei:

  “Goh wat ben ik toch in de war.”

  dit is uiteraard een understatement van Aytas maar Aytas formuleert het wel juist

 12. Gerlos

  Prima idee dat Australische immigratiemodel, DUS DOEN.

 13. Florissa

  Voor het tonen van een valse id werd in Utrecht een meisje van 16 jaar een nacht opgesloten ,hele hordes Afrikanen [gelukszoekers] ,zonder papieren ,krijgen gelijk een huis uitkering ,waar zijn ze in deze regering mee bezig ,stapelgek dat zijn ze .

  1. Siemien

   Ja je kunt het niet voorstellen hè in Nederland maar we worden als Nederlander ernstig gediscrimineerd

   1. Dendermonde

    In deze zin worden allochtonen kennelijk niet als Nederlander gezien.

    1. Duke

     Heel goed Ernst. Afrikanen zijn geen Nederlanders.

     1. Troelstra

      En zullen dat ook nooit worden.

    2. Siemien

     “In deze zin worden allochtonen kennelijk niet als Nederlander gezien.”

     Nee Ernst dit lees jij niet goed, ik spreek niet over allochtonen, dat jij dat er nu bijhaalt zegt natuurlijk genoeg over jou vieze vuile smerige insinuerende sympathieën voor alles wat tegen Nederland is, je bent een smerige rat die hier alleen maar een beetje komt zuigen en irriteren.

     1. Dendermonde

      Het is prettig om te lezen, Siemien, dat jij immigranten dan wel allochtonen als volwaardige Nederlanders erkent.

      Dat zouden er hier meer moeten doen.

 14. J.Rademaker

  Het lastige is dat het over de toekomst van mijn kleinkinderen gaat en dat deze afhankelijk zijn van korte termijn denkende, op macht beluste wereldverbeteraars.
  De bevolking van Afrika verdriedubbelt in de komende 30 jaar.
  Het Chinese ontwikkelingshulp model, eigen belang en werken waar je woont.
  Google eens op rijkste mensen in Afrika en wake up.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.