Wauw! Nog maar een paar honderd leden en FVD is GROTER DAN DE VVD

27.000 leden. Ongelooflijk eigenlijk.

We zijn er tegenwoordig al helemaal aan gewend dat Forum voor Democratie een grote partij is — zowel in de peilingen als qua ledental — maar feitelijk is het natuurlijk ongelooflijk dat zo’n nieuwe partij nu al zoveel steun krijgt vanuit de samenleving. Qua leden staat de teller momenteel op 27.074. Grote rivaal de VVD is weliswaar nog steeds groter, maar het scheelt maar een paar honderd leden. De teller bij de nepliberalen staat namelijk op 27.692.

Geen wonder dus dat Forum voor Democratie sympathisanten oproept om nog snel even, voor de start van het nieuwe jaar, lid te worden. Met een gerichte, effectieve actie wordt de VVD nog voor januari ingehaald:

Als FVD de VVD inhaalt — en dat zal toch wel gebeuren — is het officieel de vijfde grootste partij van Nederland qua het aantal leden. Alleen het CDA, de PvdA, de SP en de SGP doen het beter wat dat betreft.

Wat dat betekent? Dat FVD honderd procent zeker een blijvertje is. Partijen met zoveel leden verdwijnen niet zomaar even. Leden betalen voor hun lidmaatschap, en voelen daardoor een sterke band met de partij. Ze identificeren zich er zelfs mee — het maakt deel uit van hun zelfbeeld. Wie ze zijn en waar ze voor (denken) te staan. Dat is dan ook waarom zo’n club als de PvdA niet écht kapot te maken is. Je kunt de partij kleiner maken, maar echt vernietigen kan alleen maar als ze eerst tienduizenden leden verliest. Zolang dat niet gebeurt zal de PvdA zich steeds weer oprichten — net als het CDA, overigens.

En, kunnen we eigenlijk al zeggen, óók net als FVD.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Gerlos

  Zullen ze nu eindelijk eens wakker worden in Den Haag ??????

  1. Tante Sidonia

   Gerlos
   Er zijn vele politici wakker geworden: maar………ja….onze vrijheid om je geluid te laten horen, wordt de grond ingeboord door het “kartel” ; zwijgplicht!!!!
   Betekent ook dat dat politici huppeltrutten en slappe zakken zijn!
   PS,
   De “berekende” kosten van de klimaat politiek worden bekend gemaakt na de verkiezingen!
   A kosten zijn allang bekend!!!!
   B bang voor de grote klap milieu-ridders als de cijfers eerder bekend worden gemaakt!
   C bang voor de grote klap Moslim-aanbidders als cijfers eerder bekend zijn!
   D Lafaards, angsthazen, bang ( 2e kamer/regering/politici) voor de facistisch Groen-Links; die in Den-Haag te grote invloed heeft!!!
   E Het is eerder 20 maart 2019 dan u denkt!
   Stem tegen de verdwazing en verrijking van de “Groene-Elite”.

 2. TD

  Yes,fantastisch!
  Niks marginale partij,het scheelt maar een paar honderd leden met de VVD

  1. Janna47

   @TD
   Wat kopen we er voor? WE hebben stemmers nodig op FvD….hopelijk gaat dat lukken in maart a.s.

   1. Duijndam

    We kopen hier inderdaad weinig voor. De FvD heeft kiezers nodig om politiek wat voor te stellen en dat gaat het FvD met deze lijsttrekker niet lukken.
    Baudet is een zwakke politicus met een beroerde uitstraling. Daar trapt de kiezer niet in.

    Baudet kan proberen de leugenachtige klimaatkaart te spelen. Wilders probeert hier ook al van te profiteren. Ik sluit niet uit dat deze populisten daarmee een paar angstige en ongeïnformeerde kiezers kunnen bedriegen. Het zou me echter bijzonder verbazen als dat er veel zullen zijn.
    De Nederlander is niet gek.

    1. Janna47

     @Duijndam
     Noem mij nou eens 3 sterke politici op die het beter doen dan Baudet en dezelfde zaken bij de naam noemen??? Ja?

     1. Duijndam

      Ik acht alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer van een groter kaliber dan Boudoir.

     2. Aytas

      Daar ga je de mist al in. Jij bent zo bevoordeelt dat het alleen goede politici kunnen zijn als ze jouw visie delen. Dat maakt de fvd stemmer ook zo eng. Spullen verkopen voordat mijn bezit aan jou wordt gegeven in het kader van herverdeling.

      Ik heb een kleine hoop dat de gemiddelde burger baudet herkend als de racist en fascist die hij is. Ik ben bang dat ik zal moeten vluchten uit mijn geboorteland.

    2. Ride eat sleap repeate

     @Aytas. Dus wanneer je FvD stemt ben je eng?
     Ook jij bedankt voor je compliment. Liever eng dan naïef.
     Ook zo moeten huilen, net als Kokkie, omdat een “vluchteling” een terrorist blijkt te zijn?
     Zag je (samen met je maatje Ernst Duijnramp) niet aankomen zeker.
     Waarschuwingen vanuit kanten die je “eng” noemt hadden dus gelijk!
     Wow, stort je hele droomwereld nu in? Misschien is vluchten (wat je voorstelt) wel slim voor je. Of blijf je liever omdat je misschien deze lieve “gevluchte” mensen in het groene licht kan gaan leiden?

     1. Ride eat sleap repeate

      Hadden dus gelijk = waren dus terecht 😉

     2. Spaanse kok

      Ride eat sleap repeate kent maar een gespreksonderwerp.
      Jammer.

     3. Ride eat sleap repeate

      Kokkie is me aan het stalken. Da’s pas eng Ayajtas!

     4. Bosche draak

      Negeer haar, zij loopt iedereen voor rascist en fascist te maken, zodat ze de grootste kan ontlopen die in haar spiegel leeft.
      Iets met projectie?

    3. Arie B

     Wishful thinking van Ernst. Voorlopig gaan ze wel meer zeteltjes halen dan de partij van jou. Hoe zou dat toch kunnen? Performance moet beter maar blijkbaar zijn mensen de arrogante decadente politici spuugzat..

    4. Jacco

     En daar ga je weer duijndam weer bloedzuigen met je opmerkingen de burger laat ze eigen niet meer bedonderen door dit kabinet vandaar dat baudet steeds groter word is niet voor niets

    5. Vit

     @Duijndam

     “Baudet is een zwakke politicus met een beroerde uitstraling. Daar trapt de kiezer niet in.”

     Van 2 naar 16 virtuele zetels zegt wat anders toch?

     1. Duijndam

      Ja, virtueel zijn er veel ongelukkige mensen en die zijn virtueel geneigd op leugenachtige populisten te stemmen.

      Baudet is in politieke campagnes nog nauwelijks getest en ik geef hem weinig kans.

     2. marco1

      Hij word wel iets beter in het debat. Hij leert vrij snel en er is nog tijd om te oefenen.

     3. Vit

      @Duijndam

      Ik heb Thierry nog niet op leugens kunnen betrappen en dat kan hij zich ook niet veroorloven, samen met zijn secondant Hiddema komt hij er wel, intelligente mensen houden wel van een beetje reuring in de tent en vooral als er een grond van waarheid in zit. Persoonlijk vond ik bijvoorbeeld dat hij in gevechtstenue (nou ja) verscheen om een probleem aan te kaarten een schitterende actie.

     4. Troelstra

      Vergelijk dat eens met het aantal virtuele zetels van die in die media zo bejubelde robot!

    6. Lol Kwipsel

     Ha die Ernst! Nog steeds een dommertje met wat opstandige stuiptrekkinkjes lees ik hier.
     Het grappige aan jou blijft natuurlijk wel dat er een zekere consistentie in je constructie is waar te nemen. Zelfs wat consequentie!
     Je uit je namelijk consistent in consequente dommigheid.
     Geef t nou maar op ventje!

   2. TD

    De Provinciale Staten verkiezingen op 18 maart 2019 zijn van invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer!
    Leden van de Provinciale Staten kiezen wederom de leden van de Eerste Kamer,
    deze verkiezingen zijn op 26 mei voor de leden van de Eerste Kamer,de senaat.
    Daarom is het zo belangrijk!

 3. Spaanse kok

  De logica van het ledenaantal volgend is D66 de 3e partij en de CU de 4e partij van Nederland.
  PVV met 0 leden de aller-allerkleinste partij van Nederland.
  Droom lekker verder Michael.

  1. Ride eat sleap repeate

   Sop – Kok – Spaanse peper – Gaar koken. Verder geen aandacht aan geven.
   Nog nooit 1 positieve bijdrage van gezien. Eigenlijk moeten we er medelijden mee hebben.
   Vandaag ook nog het nieuws dat er gebleken is dat een Syrische “vluchteling” een terrorist blijkt te zijn. Dus zijn hele droomwereld is al ingestort.
   Misschien moeten we hem maar even laten schoppen tegen FvD voordat hij huilend in slaap valt.

   1. Spaanse kok

    Quote :Verder geen aandacht aan geven.
    .
    En er volgt een heel epistel.
    Simpel zieltje.

    1. Ride eat sleap repeate

     Bedankt voor je compliment Peppie!

 4. Heras

  Heerlijk nieuws. Een goede tegenhanger in de tweede kamer. En een logisch gevolg na jaren van leugens door links.

 5. Lugar

  Prachtig! Ik hoor graag bij de winnaar. Nog maar net in de Kamer met twee unieke zetels en dan al bijna de grootste ledenpartij van Nederland! Grote klasse want dit belooft dat FVD succesvol gaat worden!

  Op 20 maart zal er afgerekend worden in de Eerste Kamer, de Tweede zal weldra volgen.

  Zelfs mijn oude moeder is lid geworden! Hoe meer hoe beter.

  1. Lugar

   Inmiddels wijzen alle kansen richting FVD. Ik ben blij dat PVV en FVD wel de samenwerking zullen zoeken zodat de twee-na-grootste partij van Nederland bij de volgende ronde wél de politieke invloed zal krijgen die ze verdient.

   #stemzeweg

 6. Gekko

  Aantal leden is leuk. Maar aantal stemmen binnen halen is belangrijker. 27.000 leden zijn nog niet goed voor een halve Kamerzetel. Bovendien moet je ook in provincies en gemeenten je gezicht laten zien. Daar zie ik FdD nog weinig vooruitgang maken. Kandidatenlijsten (12x) voor PS-verkiezingen moeten volgende maand al ingeleverd zijn.

  1. Lugar

   @Gekko: Dat FVD zoveel leden heeft betekent dat er ook steeds meer mensen zijn die serieus overwegen om FVD te gaan stemmen. Ik zie het als een graadmeter omdat steeds meer mensen serieus te tijd en moeite nemen lid te worden van FVD waar andere partijen steeds meer leden verliezen. De bedoeling is dat dit ook gaat gebeuren met hun zetels!

 7. Lugar

  Met deze koers gaat FVD het redden! Nog een paar honderd leden, dat moet lukken.

 8. Ries

  De linksaffers en alles wat zich daaraan lieert, zullen dit bericht met grote afschuw hebben gelezen. Het is ook bijzonder pijnlijk om te ervaren dat je bent misleid en daardoor langdurig op een verkeerd paard hebt gewed.

  1. Lugar

   @Ries: Daarom vind ik het ook extra geweldig! Dat gespuug van dat linkse trollentuig dat hier zeven dagen per week gemiddeld 13 uur per dag de boel loopt onder te kwatten met hun moreel superieure gezuig. Thierry Baudet heeft het geflikt en gaat hoge ogen gooien, kwestie van tijd! Logisch ook, want in een tijd waarin leden alleen maar weglopen bij de politieke partijen, komen ze er bij FVD juist bij!

   Op 20 maart 2019 is het bijltjesdag!

   1. Lugar

    “(…) want in een tijd waarin leden alleen maar weglopen bij de politieke partijen, komen ze er bij FVD juist bij!”

    En dat geldt inmiddels niet alleen voor de leden, FVD heeft meer leden dan de ‘grootste’ partij van Nederland (VVD), maar het geldt ook voor de kiezers. FVD stoomt op en dat werd hoog tijd!

    #stemzeweg

 9. Rosasolis

  Omdat dit land houdt van het gevoel van samenzijn, gaat Baudet dit zeer Bijzonder oude Nederlandse traditie niet wegduwen! Thierry & Theo hebben hun leden gelokt door vanaf het oprichting van de FvD, wekelijks een zaal te huren in vele steden en dorpen, waarbij hetzelfde speech werd alsmaar herhaald. Niets nieuws. Na de speech van Thierry, zat Theo aan een tafeltje op 25 Euro te verzamelen van ieder nieuwe lid…Op dit manier kan je vele zalen gaan huren, en heel veel geld verzamelen.
  Ik heb veel meer bewondering voor een 12 jarige jongen, die een zus met zware Diabetes heeft. Deze jonge pianist-held ging op Een dag vorige week, spelen op de pianos op ALLE stations in ons land, om geld te verzamelen voor de Diabetes Vereniging. Deze getalenteerde jongen heeft meer dan 50,000 Euro gekregen op onze stations, waarvan alles naar de Diabetes Stichting werd gestuurd.

  1. Bosche draak

   Nou en?
   Wat heeftdat nou weer te maken met de steiging van Fvd?
   Bent u in de war?

 10. Gewoonomdathetkan

  Aytas.
  Jij draait altijd alles om .
  Je misbruik het woord racisme wat jullie trouwens altijd doen flapdrol
  Leve Fvd !!!..

  1. Lugar

   @Gewoon: Klopt, de volgende begrippen worden standaard ingezet, dat doen trollen:

   – racisme
   – fascisme
   – nazisme
   – islamofobie
   – xenofobie

 11. juliusk

  Thierry Bidet is een wetenschapsontkenner en een mafketel.

  1. Lugar

   Want?

  2. Lugar

   Ik denk dat het flink opschiet met FVD, hoorde net dat m’n broer ook lid is geworden. Dat gaat de goede kant op.

  3. Duijndam

   Klopt, maar mafketel klopt niet. Hij is slim genoeg om te beseffen dat hij liegt dat het gedrukt staat.

  4. Bosche draak

   Juliusk is een belastingontduiker en is al meerder malen weggestuurd van kinderboerderijen wegens ongepast gedrag met aanwezige dieren.

   Makkelijk he?
   Dat bewijsloze beledigen…

   1. Lugar

    @Bosche: Ik verwacht daar verder ook niets uit hoor, dit soort figuren heeft hier verder ook geen boodschap.

 12. Troelstra

  PvdA, CDA en VVD in geldnood door ledenverlies

  De krimp van de drie klassieke ledenpartijen CDA, VVD en PvdA – die Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog in wisselende combinaties besturen – nadert volgens de eigen bestuursleden een kritisch punt. Nu de leden blijven weglopen, komen partijen in geldnood.

  Dion Mebius3 mei 2016, 2:00

  Enkele van hen hebben hiervoor onlangs aandacht gevraagd in een gesprek met het ministerie van Binnenlandse Zaken, vooralsnog zonder resultaat. Critici zien vooral het bewijs dat de ledenpartijen uit de tijd raken. Ook de SP reageert sceptisch.

  Het verdienmodel van de partijen komt in de problemen doordat er minder contributie binnenkomt en ze tegelijkertijd minder subsidie ontvangen. De hoogte van de overheidsbijdrage wordt deels bepaald op basis van het ledental – naast een vast deel en een deel dat afhankelijk is van de hoeveelheid zetels in de Tweede Kamer. Het op ledental gebaseerde deel is ieder jaar een vast bedrag (in 2015 bijna 1,9 miljoen euro) gedeeld door het totale aantal leden van alle politieke partijen. Doordat CDA, VVD en PvdA sneller krimpen dan de rest, blijft er voor hen een steeds kleiner deel van de koek over.

  De voortgaande verschrompeling is al decennia gaande, maar bedreigt nu het functioneren van die partijen, stellen bestuursleden. Campagnekassen raken leger en partijkantoren en personeel worden te duur. Binnen de partijen klinkt daarom de roep om een ander subsidiestelsel. VVD-schatkistbewaarder Ger Jaarsma: ‘Er is steeds minder geld voor het voeren van campagnes en het opleiden van politici. Voor een deel doe je dat met vrijwilligers, maar het ondersteunen van hen moet je toch met professionals doen – en dat kost geld. Als je ziet hoe snel de daling verloopt, had er gisteren al een ander systeem van financiering moeten komen.’

  Lees verder in de Volkskrant

 13. Tante Sidonia

  Kom op “Duijndammetjes”
  Maak je zelf lid van Fvd!!!
  Goedkoopste lidmaatschap 25,00 per jaar!!!!
  Daarvoor kunnen jullie het niet laten. Bovendien kunnen jullie tijdens Fvd congressen je ongenoegen laten blijken. Wat jullie hier ook al doen!

  1. Lugar

   @Sidonia: Maak ze nou niet wakker alstublieft!

 14. Groen Rechts

  Zojuist net voor het einde van het jaar lid geworden, niet alleen uit respect en bewondering voor Thierry en Theo, maar ook uit liefde voor MIJN vaderland!

 15. Lugar

  Inmiddels heeft FVD een paar duizend leden meer dan VVD en is ze dus groter in ledental. Hetzelfde zal blijken na de verkiezingen van 20 maart, veel, zeer veel VVD-kiezers zijn overgestapt op FVD omdat FVD het enige liberaal/democratische alternatief is.

  #20maart2019

 16. santiago

  En dan gaan ze de zaak overnemen. We hebben het lek boven, hahaha. Gaan we gelijk alle topambtenaren, rechters en andere hooggeplaatste personen die heel belangrijke functies hebben in Nederland vervangen. Ik ben benieuwd hoor. De amsbergjes voorgoed naar Argentinië of Canada en voorwaarts met president Tjerry.

 17. Holysmoke

  Moge deze vrijheidsstrijders vele zege krijgen en Nederland in ere herstellen van het kwade dat ons word aangedaan, en hulde dat onze verzetshelden toekomt waarvan vele zijn gestorven voor onze vrijheid, Holysmoke

 18. Lugar

  Geleend van Dr. GertJan Mulder (19 januari 2019)

  “Complimenten voor de twee leiders van de PVV en FvD. Zij hebben in de afgelopen twee jaar laten zien hoe ze konden samenwerken, samenleven, zonder in het huwelijk te hoeven treden. Het was een prachtige en voorbeeldige periode van verloving, van elkaar niet in de weg zitten, van elkaar in hun waarde laten, van elkaar steunen waar dat paste, van soms een opbouwende en kritische noot, maar nooit ten koste van die ander. Een voorbeeldige respectvolle relatie, waar veel PVV en FvD-kiezers nog veel van kunnen leren.

  Mulder hoeft Geert Wilders of Thierry Baudet niet te vertellen wat ze moeten doen, of wat ze moeten laten. Zij zijn het probleem helemaal niet. U, de kiezer bent het probleem. Net zoals in mijn vorige column. U en u alleen bepaalt wie het in ons land voor het zeggen krijgt. Als de combinatie PVV en FvD niet de centrale machtsfactor zal worden, waardoor het werkelijk zou kunnen bepalen en beslissen hoe Nederland moet en kan worden gereageerd, dan heeft een intensievere samenwerking vrij weinig nut. Als u, de kiezer, echter een stevig mandaat geeft aan de combinatie PVV en FvD dan zullen zij u niet teleur stellen. Daar zijn ze veel te populistisch voor. Ze willen beide namelijk alleen hun beloftes aan u inlossen, hun woord houden, de wensen en de keuze van de kiezers respecteren en uitvoeren.

  Samen zijn ze sterker, samen zijn ze beter, samen zijn ze meer, als jullie hen tenminste dat mandaat, die opdracht geven.”

  #stemzeweg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.