Wauw! Nog maar een paar honderd leden en FVD is GROTER DAN DE VVD

Geen categoriedec 29 2018, 19:00
27.000 leden. Ongelooflijk eigenlijk.
We zijn er tegenwoordig al helemaal aan gewend dat Forum voor Democratie een grote partij is -- zowel in de peilingen als qua ledental -- maar feitelijk is het natuurlijk ongelooflijk dat zo'n nieuwe partij nu al zoveel steun krijgt vanuit de samenleving. Qua leden staat de teller momenteel op 27.074. Grote rivaal de VVD is weliswaar nog steeds groter, maar het scheelt maar een paar honderd leden. De teller bij de nepliberalen staat namelijk op 27.692.
Geen wonder dus dat Forum voor Democratie sympathisanten oproept om nog snel even, voor de start van het nieuwe jaar, lid te worden. Met een gerichte, effectieve actie wordt de VVD nog voor januari ingehaald:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1079012988395446272
Als FVD de VVD inhaalt -- en dat zal toch wel gebeuren -- is het officieel de vijfde grootste partij van Nederland qua het aantal leden. Alleen het CDA, de PvdA, de SP en de SGP doen het beter wat dat betreft.
Wat dat betekent? Dat FVD honderd procent zeker een blijvertje is. Partijen met zoveel leden verdwijnen niet zomaar even. Leden betalen voor hun lidmaatschap, en voelen daardoor een sterke band met de partij. Ze identificeren zich er zelfs mee -- het maakt deel uit van hun zelfbeeld. Wie ze zijn en waar ze voor (denken) te staan. Dat is dan ook waarom zo'n club als de PvdA niet écht kapot te maken is. Je kunt de partij kleiner maken, maar echt vernietigen kan alleen maar als ze eerst tienduizenden leden verliest. Zolang dat niet gebeurt zal de PvdA zich steeds weer oprichten -- net als het CDA, overigens.
En, kunnen we eigenlijk al zeggen, óók net als FVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten