Bart Schut weet niet wat antisemitisme is en ziet anti-joodse complotten op straat

Geen categoriejan 12 2019, 19:00
Erg naar! Bart Schut, onlangs te gast bij Café Weltschmerz, deelde vandaag op zijn Twitter een bericht waarin hij de 'Gele hesjes' beschuldigt van jodenhaat! We hebben de beelden dus iedereen kan zelf oordelen over het gebeuren. Schut had in het verleden een gevoelige neus voor antisemitisme en complottheorieën.
Vandaag was het ook weer raak volgens Bart Schut: antisemitisme op straat. Een spandoek van 'Gele hesjes'-demonstranten voor het gebouw van De Nederlandse Bank was aanleiding voor het gebeuren. Het spandoek zou volgens Schut antisemitisch zijn. Hieronder de Tweet.
https://twitter.com/bpschut/status/1084096033938907137
Nu is het waar dat het antisemitisme in Europa toeneemt. Ook zijn er veel patroonincidenten geweest gerapporteerd. De joodse diaspora staat onder druk. Maar de 'Gele hesjes' als groep verantwoordelijk houden voor enkelingen? Een beetje apart. Zou het antisemitisch zijn? Antisemitisme is volgens de gangbare definitie van de International Holocaust Remembrance Alliance dit:

"Antisemitism is a certain perception of Jews, which may be expressed as hatred toward Jews. Rhetorical and physical manifestations of antisemitism are directed toward Jewish or non-Jewish individuals and/or their property, toward Jewish community institutions and religious facilities." - International Holocaust Remembrance Alliance (2018).

Even naar de spandoek. De demonstranten van de 'Gele hesjes' lijken te willen zeggen dat ze de Rothschild dynastie een bad actor vinden. Te lezen is 'Stop Rothschilds' en een oproep: 'koop zilver'. Een verbinding leggen met het jodendom lijkt dan ook ver gezocht. Toch is het volgens Schut Jodenhaat. Een anti-joods complot dus?
Hij hield zich stil op Twitter, maar wellicht is dit de reden: online circuleren complottheorieën over de Rothschilds, waarbij hun afkomst voortdurend relevant wordt gemaakt. Wellicht dat enkel de associatie al voldoende is voor dhr. Schut. NU.nl deed onlangs een factcheck en onderzocht het vermogen van de Rothschild dynastie: deze bedraagt voor zo ver bekend zo'n $4 miljard.
[caption id="attachment_217631" align="aligncenter" width="547"]Vragen om uitleg bij Bart Schut leidde tot een blokkade. Bron: Twitter/ Bart Schut Vragen om uitleg bij Bart Schut leidde tot een blokkade. Bron: Twitter/ Bart Schut[/caption]
Wat vindt u, getuigt bovenstaande poster van jodenhaat?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten