Bart Schut weet niet wat antisemitisme is en ziet anti-joodse complotten op straat

Erg naar! Bart Schut, onlangs te gast bij Café Weltschmerz, deelde vandaag op zijn Twitter een bericht waarin hij de ‘Gele hesjes’ beschuldigt van jodenhaat! We hebben de beelden dus iedereen kan zelf oordelen over het gebeuren. Schut had in het verleden een gevoelige neus voor antisemitisme en complottheorieën. 

Vandaag was het ook weer raak volgens Bart Schut: antisemitisme op straat. Een spandoek van ‘Gele hesjes’-demonstranten voor het gebouw van De Nederlandse Bank was aanleiding voor het gebeuren. Het spandoek zou volgens Schut antisemitisch zijn. Hieronder de Tweet.

https://twitter.com/bpschut/status/1084096033938907137

Nu is het waar dat het antisemitisme in Europa toeneemt. Ook zijn er veel patroonincidenten geweest gerapporteerd. De joodse diaspora staat onder druk.  Maar de ‘Gele hesjes’ als groep verantwoordelijk houden voor enkelingen? Een beetje apart. Zou het antisemitisch zijn? Antisemitisme is volgens de gangbare definitie van de International Holocaust Remembrance Alliance dit:

“Antisemitism is a certain perception of Jews, which may be expressed as hatred toward Jews. Rhetorical and physical manifestations of antisemitism are directed toward Jewish or non-Jewish individuals and/or their property, toward Jewish community institutions and religious facilities.” International Holocaust Remembrance Alliance (2018).

Even naar de spandoek. De demonstranten van de ‘Gele hesjes’ lijken te willen zeggen dat ze de Rothschild dynastie een bad actor vinden. Te lezen is ‘Stop Rothschilds’ en een oproep: ‘koop zilver’. Een verbinding leggen met het jodendom lijkt dan ook ver gezocht. Toch is het volgens Schut Jodenhaat. Een anti-joods complot dus?

Hij hield zich stil op Twitter, maar wellicht is dit de reden: online circuleren complottheorieën over de Rothschilds, waarbij hun afkomst voortdurend relevant wordt gemaakt. Wellicht dat enkel de associatie al voldoende is voor dhr. Schut. NU.nl deed onlangs een factcheck en onderzocht het vermogen van de Rothschild dynastie: deze bedraagt voor zo ver bekend zo’n $4 miljard.

Vragen om uitleg bij Bart Schut leidde tot een blokkade. Bron: Twitter/ Bart Schut
Vragen om uitleg bij Bart Schut leidde tot een blokkade. Bron: Twitter/ Bart Schut

Wat vindt u, getuigt bovenstaande poster van jodenhaat?

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Seneca

  ik denk eerder dat het een oproep aan de burger is, om zijn financiën op orde te houden, door zilver (poor man’s gold) te kopen. immers de Euro stort binnen afzienbare tijd in elkaar en hoe kan je dan voedsel kopen? een heel verstandige oproep!

  1. Eugenie de la Fleur

   Profeet Seneca doet aan een opzichtige poging bangmakerij en doemdenken. Ergens is het wel vermakelijk 🙂

 2. Seneca

  kletskoek. het is een oproep aan de burger om zilver (poor man’s gold) te kopen. de € stort binnen afzienbare tijd in elkaar en dan zijn zilveren munten een goed betaalmiddel. een verstandig advies!

  1. Aytas

   Nee domkop. Als de euro instort hebben we een systeem banken crisis. Dan heb je pas een probleem. Overigens is edelmetaal altijd verstandig om te hebben. Daar gaat dit echt niet over, dan was de naam Rothschilds niet gevallen.

  2. Eugenie de la Fleur

   Doemdenker Seneca schijnt aan wishful thinking te doen. Arme jongen toch 🙂

   1. BerryCitroen

    Vreemd toch, dat linkse denken. Als het ze niet bevalt gaan ze persoonlijk worden en denigrerende opmerkingen maken. Vindt je het gek dat men een hekel aan ze krijgt.

 3. Rien Noppen

  Als de beschuldiging van Jodenhaat niet tegen links dan wel de moslims is gericht blijkt er op DDS ineens enorm veel ruimte voor nuance.

  1. Teunis Dokter

   DDS is niet de schrijver van het stuk. Daarom is uw ‘constatering’ ook niet in lijn met de feiten.

   1. Rien Noppen

    Ik sprak niet over DDS maar ‘op DDS’.

    1. Teunis Dokter

     Scherp!

  2. Hallozeg

   Rien, als je je ogen open doet zie je meer. Ik heb hier al wat geschreven hoe het zit met mythes en rituelen van Christenen die je lekker aan een stuk hout mogen spijkeren van de DOMINERENDE SATANS DOMINEE. maar ze lijken op zulke schattige schaapjes beeheeeee beeeheeee braaf in weiland grazen jij teletubietje.

 4. Aytas

  Laten we wel wezen de Rothschilds zijn volgens de omvolking theorie aanhang de aanstuurders van dit geheel. De joden de elite die de blanken kapot willen maken.

  Het gevaar voor joden komt van rechts, in Nederland promoot Joost niemoller Kevin Macdonald wat een antisemiet eersteklas is. Op rechts hoor je David irving gedachtengoed, Ms King wordt veel aangehaald. Waarschijnlijk is het merendeel van rechts niet eens bewust wat voor tuig ze nakakelen. Dom, dom, dom, dom volk.

  Er zijn ook uitzonderingen die een fatsoenlijk rechts geluid laten horen. Hier denk ik aan bv rpml.

  1. Hallozeg

   Nou, jullie zijn toch al DOOMED want die NERO VOLGERS uit de kerk gaan toch gewoon door met de partizanen oorlog in EEUW 21 voor JAN PETER BALKENDE ZALM RUTTE enz… zakenlieden die over lijken stampen.
   Nog steeds niemand op de hoogte over de zonnekalenders en de kabbala van het geld en het anunnaki kartel?
   Niet?
   Joodse zonnekalender 5778 jaar oud
   Romeinse zonnekalender 2019 jaar oud
   Hiermee is bewezen dat niet de Joden de aarde hebben geschapen maar een zonnekalender zijn gestart in de ontwikkeling van het schrift begon 7000 jaar geleden in Irak.
   In die kabbala zitten jullie nu gevangen in de LEUGEN van de MYTHE SERPENT uit het oude Egypte.
   Adam Weishaupt, Charles Ponzi zijn 2 namen die je nooit hoort, wel mag jij kennen al die dictators en dat jij ze dan mag kopiëren in gedrag net als de islam Mohammed moet zijn, de Christen de JOSEF MARIA en JEZUS dienen te zijn, en wie de profeet van de Joden is heeft nog nooit iemand hier over gehoord.
   Diegene die dit niet weten zijn ook het Joodse volk zelf, want die CHARLES PONZI PIRAMIDE SCEME heeft ons ALLEMAAL BEROOFD.
   De bankiers kan je het zo gaan vertellen, en ze nu wel even gaan vragen aar die duizenden miljarden dan toch steeds maar blijven.
   Je kan Neelie Kroes vragen, die ik al crimineelie ponzi kroes noem met haar naamloze vennootschappen in Panama waar de grote bedragen heen werden of misschien nog wel worden gesluisd.
   Daarom kreeg iedereen die niet voor JAN PETER BALKENENDE WAS, de schuld van 11-9-2001 en de CRISIS. de werkelijke METHODES.
   Methodisten zijn een TAK van de Anglicaanse kerk in England en hebben veel invloed in Amerika. Deze hebben dus onlangs weer opgeroepen de anders geaarden en de transgenders maar als ONGEWENST TE GAAN BEHANDELEN, en dat is dus een TACTIC in WAR.
   Zoals het symbool Adelaar van NERO GEEF ZE BROOD EN GEEF ZE SPELEN, krijgen jullie zo maar even van deze prekers in die kerk vanuit Nashville te horen JONGENS, GA MAAR POTEN RAMMEN net als VROEGER want oh oh wat was vroeger toch alles nog goed.
   Dat is natuurlijk niet zo, tenzij je ROMEINEN 1,22 achterlijk bent zoals ze dat graag willen dat je er nog 2000 in blijft stinken en je kan de WAPENS van de FAMILIE KOCH halen bij de lokale ondernemers van Mark Rutte want ze ZIJN ZO SLACHTOFFER JOH VAN 11-9-2001 ALLEMAAL, en daarom heeft Hans Teeuwen TROOSTKONTJES EN KINDJES nodig om zijn slangetje onder zijn navel in de LEGEN, en nu niet zo verder gaan mensen. Ik probeer al jaren jullie wat bij te brengen maar wordt steeds ook ernstig bedreigt en ik ben een Nederlander. Dus het is AANGEZET. vanaf 11-9-2001 patriot act flas flag operation waar iedereen weer eens in OORLOG IS, een WERELD OORLOG MENSEN, en dat is geen GRAPJE.

   1. Arie B

    @hallozeg: mijn buurvrouw heeft een piano en een parkiet.

   2. Rien Noppen

    @Hallozeg,
    Daarentegen is een muizeval reciprook aan verduisterd potverteren en dezelfde struikeling bij herindeling.

    Vergeet daarbij de zonsverduistering en de paperclip niet.

   3. Aytas

    Khazaren je vergist je. Dat er een wereld oorlog komt voorspellen is geen kunst, een groot deel van de bevolking is onverdraagzaam, overigens is de wapenhandel van de Rothschilds ook interessant. De theorie is alleen niet geloofwaardig omdat de samenzwering niet op zo’n schaal kan functioneren, de rol van de Chinese elite bewijst dat wel. Die gaan overigens een belangrijke rol in die oorlog spelen, daarna is Europa een Chinese kolonie, als je de geldstromen volgt wordt dat duidelijk.

  2. Gekko

   Aytas, het gevaar voor de Joden komt van de moslims, waarvan er inmiddels meer dan 1 miljoen in Nederland rondlopen. Gezien uw naam zou het mij niet verbazen, als u er zelf ook 1 van bent.

   1. Aytas

    Ik ben geen moslima mijn moeder wel en mijn vader is ongelovig. Het gevaar voor joden komt in sommige gevallen inderdaad van moslims, degenen die echt macht hebben zijn de conservatieven in Amerika en heet tegenwoordig alt right, daar viert de samenzwering theorie van Kevin Macdonald hoogtij. Alt right waait over.

 5. Gekko

  Ik volg Bart Schut al jaren op twitter. De laatste dagen is hij echter helemaal van het padje. Geeft iedereen die een kritisch aantekening maakt bij zijn antisemitisme-obsessie een block. Gevolg is dat je alleen gelijkgestemden in de timeline overhoudt , met wie je het natuurlijk altijd eens bent. Een beetje de Lugar-methode met zijn script.

  1. Aytas

   Yep, en dan kun je op hol slaan. Ken je Kevin Macdonald? Best Interresant.

 6. Raveltje

  Volgens mij is het geen Jodenhaat, Rothschild was een rijke bankier, die
  meedeelde met de nazi.
  Het waren immers gewone Joden die naar de gaskamers moesten
  En zilver is meer waard dan de euro. Maken ze misschien bankreclame?

 7. HendrikJan

  De Rothschild dynastie, is door toedoen van Willem 3 van Oranje zo machtig kunnen worden.

 8. ZiggyStardust

  Volgens mij is ‘stop Rothschilds’ meer een verwijzing naar de situatie in Frankrijk. De gele hesjes in Nederland zijn een afgeleide van de gele hesjes in Frankrijk. In Frankrijk strijden de gele hesjes tegen het beleid van Macron. Macron is een voormalig bankier bij de Rotschild bank. Stop Rothschilds verwijst naar mijn mening naar Macrons beleid en de ondemocratische Europese Unie, waar Macron een hele dikke vinger in de pap heeft. Om hier antisemitisme achter te zoeken lijkt mij dan ook veel te ver gaan, net als b.v. kritiek op Soros, wat ook vaak met antisemitisme in verband gebracht wordt.

 9. Jantje

  De Rothschilds zijn niet alle joden, dus jodenhaat is onzin.
  De Rothschilds zijn wel de bankieren van het Engels koningshuis, altijd geweest.
  Je kan net zo goed zeggen dat het een spandoek tegen de ‘elite’ is.

 10. Gewoonomdathetkan

  Gekko.
  Die aytas is een ontzettende leugenaar.
  Ze draait alles om .
  Ze doet ontzettend haar best om blanken overal de schuld van te geven .
  Maar wijf is het .
  En joden haat komt zeker door moslims.
  Moslim is vergif

 11. Gewoonomdathetkan

  Aytas.
  D an zeg je ook nog dat in sommige gevallen het moslims zijn die joden haten .
  Lul niet smerige leugenaar dat je bent

  1. Lugar

   “Lul niet smerige leugenaar dat je bent”

   Negeren werkt veel beter.

 12. DeBruijn

  De complottheorieën over de Rothschilds zijn niet mals en Rockfeller net zo min.

  Geen idee wat er van waar is. Wie het weet mag het zeggen, maar als je het internet afzoekt, dan hebben de Joden alles gedaan: Twin towers is hun schuld, ISIS opgericht om moslims zwart te maken, economische crisis veroorzaakt, Erdogan in het zadel gehesen.

  Allemaal soortgelijke leugens die de nazi’s gebruikten om de Joden zwart te maken, alleen nu komt het voornamelijk uit het Midden-Oosten en Turkye en van Westerse complottheoristen.

 13. Troelstra

  Feddema verwacht dat het gewone geld op wat langere termijn gaat verdampen, maar hij verwachte op kortere termijn ook nog een explosie van de zilverprijs. De zilverkoers is nog steeds heel laag, dus je kan nu nog instappen als je wilt. Maar wacht niet te lang, want de zilverprijs stijgt al. Vergeleken met oktober was de koers al 10% gestegen. Dus als ik je nog een advies mag geven… Sla nu je slag en koop flink wat zilver (en een beetje goud).

  1. Seneca

   @troelstra
   pas op beste man! als je het systeem goed inschat en je geeft een dergelijk advies, dan denken sommige ‘verlichte geesten’ zoals fleurtje – die nooit is geplukt – dat je een ‘profeet’ bent. hoe simpel kunnen mensen zijn, vooral zij die op dit forum onder diverse nicknames verschijnen en dan denken dat zij iets verstandigs neerplempen.

   1. Lugar

    “onder diverse nicknames verschijnen”

    In Fleurs geval is het gewoon te zien: cjd

 14. Two Ravens Black Kettle

  Bart is een interessante denker.

  Waarom niet een keer uitnodigen voor een gastcolumn
  (4 ‘le times sake ?)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.