Beelden! Franse president Macron bouwt ‘de muur’ die Donald Trump niet mag bouwen

Haha, de Franse president Macron heeft de rapen zo gaar laten koken en de ‘Gele hesjes’ zijn nog steeds zo woedend dat hij zichzelf beter moet beschermen! In tegenstelling tot Donald Trump, wiens voorstel voor de bouw van een grensmuur weer is afgewezen, weet Macron dus wel hoe je muren moet bouwen. In geheel Parijs hebben ordediensten muren geplaatst om zichzelf en gebouwen te beschermen tegen de furie van de ‘Gele hesjes’. Het is best ironisch dat Europese leiders in het verleden de buitengrenzen van Europa niet voldoende verdedigden, maar als het om hun eigen hachje gaat er als de kippen bij zijn om hekken te plaatsen.

Dan ineens zijn muren weer een ‘hypermoderne oplossing’. 

https://twitter.com/PartisanDE/status/1086521586528718849

Niet alleen Macron, maar tal van rijke Europese politici houden van hekken en grenzen. Denk aan het flinke hekwerk van Frans Timmermans, dat hij om zijn huis heeft gebouwd om zichzelf te beschermen. Allemaal muren, beveiligers, camera’s en toezicht om de heren en dames politici veilig te houden. Viktor Orbán bouwde zelfs een muur op zijn zuidgrens. En Trmp wil er dus ook één. Maar als de Europese bevolking vraagt om strengere grenscontroles dan roepen deze politici in koor dat dit niet mogelijk is.

Dan roepen ze dat de gewenste oplossingsrichtingen ‘ouderwets’ of ‘barbaars’ zijn. Toch stappen ze snel van die positie af als er protesten plaatsvinden en een gebied moet worden beveiligd. Dan ineens is ‘een muur’ een prima oplossing!

Met het plaatsen van muren laat Macron de paradoxale positie van Europese politici zien. De muren zijn bedoeld om demonstranten op een afstand te houden. Hun eigen burgers dus. Nabij het paleis van de Franse president, het Élysée, werden ze geplaatst om te voorkomen dat ongewenste individuen zich in de nabijheid van het paleis konden begeven. Ook bij de Arc de Triomphe stonden de hekwerken. Samen met een grote hoeveelheid Europese pantserwagens van de gendarme.

De demonstraties in Parijs verliepen gisteren wederom onrustig. Auto’s werden in brand gestoken en traangasgranaten en pepperspray werden gehapt door demonstranten van de ‘Gele hesjes’. In totaal gingen zo’n 84.000 demonstranten de straat op in Frankrijk. Op de bijna 70 miljoen inwoners van het land een niet al te grote groep. De protesten nemen dan ook langzaam in intensiteit af en met Macron’s ‘nationale debat’ voor de deur is de kans groot dat het rustiger wordt komende weken.

Dat is goed nieuws, want dan kunnen de hekwerken in Parijs direct naar het zuiden om de Europese buitengrenzen te beschermen. Of toch niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Spaanse kok

  Wat een belachelijk artikel met vergelijken die werkelijk nergens op slaan .

 2. edoc431

  Ja een moeilijk te beslechtend hek ik zie het hahahahaha

 3. edoc431

  Teunis je laat over je heen lopen jong, een beetje vent knikkert hem eraf .

 4. Aytas

  Migratie is te stoppen met een eerlijke verhaal. Ik ben geschokt van de brute methodes. Is het zo erg om welvaart in te leveren? Heb je de tweet van geel hesje Henk bres over zijn auto en ali’s auto gezien? Dat soort leugens is waar de Nederlandse gele hesjes voor staan, wat een bagger volk.

  1. dannyvermeulen69

   Dus de bezorgde burgers vele hardwerkende mensen die klaar zijn met de tiran en luchtfietsers klaar zijn met de eeuwige belasting verhogingen en alles maar duurder maken voor de lobby projecten van macron merkel en juncker ..dat is bagger volk ..weet wat jij bent een smerige drammende aap.,

   1. edoc431

    Je moet die k*t niet voeren die is helemaal van god los niet alleen op DDS

    1. dannyvermeulen69

     (edoc431) klopt meestal lees ik alleen… maar de kakkerlak AYmonkey gaat te ver nu ook nog mensen schoferen bagger volk?? dat de nederlanders de bezorgde burgers die net als ik klaar zijn met het tuig wat een land moet sturen en in samen spraak met het volk moet regeren ..alleen maar geld innen en verspillen..de brutaliteit ..migratie stoppen dvm eerlijk verhaal??wat een domme misplaatste opmerking staat haaks op dit artikel .er word geen woord gerept over migratie.het gaat om een muur die door de parasiet egoïst macron word geplaatst..maar ja men verwacht niet anders van kopvodaapjes volk met een iq van een kakkerlak ,

     1. Aytas

      Het iq van een kakkerlak is aan jou niet besteed. Je moet harder werken domkop ga je eigen geld verdienen.

     2. edoc431

      Ik bedoel maar deze gozer want dat is het zit al langer achter het hek en mag van daaruit het internet op jammer genoeg .

     3. edoc431

      Ik zou zeggen scroll er voorbij heb je er geen last meer van . gewoon toch proberen niet te reageren dat is vuur voor de trollen .

   2. Troelstra

    Sommige apen zijn nooit geëvolueerd, zo lijkt het wel. Aytas is daar een voorbeeld van.

    1. Aytas

     Inhoudelijk heeft de Troelstra weer niets te melden, dan gaat hij over op verhult racisme. Tja dan weet je dat je met een zwakkere te maken hebt.

     1. dannyvermeulen69

      De enigste zwakzinnige ben jij aytasje .rot op naar je africa en ga daar vechten voor je welvaart staat ..maar ja een iq van een kakkerlak .getuigt wel dat je elders gaat janken waar de honing potten klaar liggen en misbruik Vrijheid van meningsuiting door nieuwkomers word uitgebuit,

     2. Troelstra

      Aytas vlucht in harder schreeuwen. In sommige culturen werkt dat. De achterlijkere culturen wel te verstaan. Die culturen van het primitieve recht van de agressiefste, niet te vergelijken met onze cultuur van de kracht van de rede.

      Waarmee maar weer aangetoond dat het onderzoek van de Universiteit van Virginia klopt.

      Links kenmerkt zich door emotie en morele verontwaardiging; Rechts gaat voor ratio en waarheidsvinding.

      En ja, de waarheid is hard. De waarheid is vooral hard voor hen die deze vrezen.

    2. dannyvermeulen69

     Kijk draaiorgel aapje met iq van een kakkerlak weet niet dat ik al 32 jaar belasting betaal dvm werk en 32 jaar kakkelaken ondersteun dankzij de regering die mijn centen steelt voor ontwikkelings hulp en en uitkeringen voor de ongewenste nieuwkomers ,

     1. Troelstra

      Kortom: Volgens mij zijn wij de partij die het recht (van spreken) hebben ons geld terug te eisen. Op de cleptocraten en op de parasieten.

     2. Aytas

      Jouw idiote denkwijze hemelt een pooier en geweldpleger en leugenaar op achterlijk figuur. Henk bres is uitschot en een ieder die dat soort figuren als medestander kiest ontstijgt dat niveau niet.

      Dat Afrika het rijkste continent is in de zin van potentie en toch het armste terwijl het ontgonnen wordt zegt een ieder die boven het niveau onbenullig uitstijgt genoeg. Nog geen 5 % van de waarde aan ontgonnen grondstoffen zit bij de corrupte leiders.

      Waarschijnlijk zullen domme Danny en onbenullige Troelstra de conclusie die daaruit volgt niet KUNNEN maken.

     3. Groeneveld

      De taal van Aytas: “idiote, pooier, achterlijk figuur, uitschot, onbenullig, domme Danny, onbenullige Troelstra”.

      De taal van een psychotische, zwaar gestoorde Dunning Kruger patient.

   3. Aytas

    Ja bagger volk dat zich van smerige leugens bediend. Dat zal voor jou misschien normaal gedrag zijn liegen maar ik vind het een rotstreek. Omdat je macron erbij haalt jij vindt het kennelijk de normaalste zaak van de wereld om auto’s waar burgers hard voor gewerkt hebben in de fik te steken, publiek bezit te vernielen en te rellen. Wat een misselijk figuur ben jij.

    1. TD

     Aytas:
     De mensen van het Afrikaanse continent zijn arm, omdat de opbrengsten van de aanwezige grondstoffen enkel de rekeningen van Afrikaanse heersers spekken.
     Deze rekeningen staan op buitenlandse banken als privé kapitaal! De bevolking heeft geen deel aan de opbrengsten en blijft arm,dat is de kern en het grootste probleem in Afrika.
     Van de noodzaak tot modernisering en een transparantie van hun politieke handelen zijn de verantwoordelijken in Afrika zich niet bewust. Bijna overal breidt de corruptie zich uit,de Afrikaanse politici beschikt naar believen over de bronnen en de bevolking,er is geen armoedebestrijding mogelijk.
     Hier een lijstje met enkele van de rijkste heersers:
     José Eduardo dos Santos – Vermogen: $ 20 miljard-president van Angola

     Mohammed VI. van Marokko – Vermogen: $ 2,1 miljard-koning Marokko

     Teodoro Obiang Nguema Mbasogo – Vermogen: $ 600 miljoen-Equatoriaal-Guinea

     Uhuru Kenyatta – Vermogen: $ 500 miljoen-Kenia

     Paul Biya – Vermogen: $ 200 miljoen-Kameroen

     Koning Mswati III. – Vermogen: $ 200 miljoen-Swaziland

     Idris Deby – Vermogen: $ 50 miljoen-Tsjaad

     Robert Mugabe – Vermogen: $ 10 miljoen -Zimbabwe

     Paul Kagame-Rwanda: genocide 1994
     Zine El Abidine Ben Ali-Tunesië: moorden op demonstranten Verduistering, misbruik van publieke middelen
     Gnassingbé Eyadéma-Togo: bloedige militaire coup
     Hastings Kamuzu Banda-Malawi:Mensenrechtenorganisaties schatten dat ten minste 6000 mensen werden gedood, gemarteld en gevangengezet
     Siad Barre-Somalië:mensenrechtenschendingen.
     Charles Taylor-Liberia: meest gruwelijke en wrede misdaden in de geschiedenis van de mensheid.
     Yahya Jammeh-Gambia:sterke schendingen van de mensenrechten,homofoob
     Idriss Deby-Tsjaad: olieopbrengsten en filantropische fondsen gebruikt om wapens te kopen en zijn leger te versterken.
     Obiang Mbasogo-Equatoriaal-Guinea:ontvoeringen; marteling van gevangenen en zelfs beschuldigingen van kannibalisme
     . Paul Biya-Kameroen:constant mensenrechtenschendingen
     Jose Eduardo Dos Santos-Angola:corruptie, misbruik publieke middelen voor persoonlijk gewin, schendingen van de mensenrechten en politieke onderdrukking. 70% van de bevolking van Angola leeft van minder dan $ 2 per dag.
     Francisco Macías Nguema-Equatoriaal-Guinea:Hij beval de dood van hele families en dorpen
     Hissene Habre-Tsjaad:40.000 politieke moorden,minstens 200.000 martelingen.
     Omar Al-Bashir-Soedan:het Internationaal Strafhof wil Omar al-Bashir wegens genocide, oorlogsmisdaden, moord, verkrachting, marteling en andere misdaden tegen de menselijkheid voor zijn misdaden in Darfur.
     Sekou Toure-Guinea:Toure regeerde Guinea als een meedogenloze dictator zonder tolerantie voor tegenstand. Hij werd beschuldigd van verschillende gevallen van mensenrechtenschendingen en buitengerechtelijke executies.
     Generaal Sani Abacha-Nigeria:generaal Sani Abacha werd gekenmerkt door massale plunderingen en mensenrechtenschendingen zoals de publieke opting van politieke activist Ken Saro-Wiwa en het opsluiten van verschillende politieke tegenstanders.
     Muammar Gaddafi-Libië:absolute dictator, bijna 42 jaar lang vernietigde hij iedereen die tegen hem was en was verantwoordelijk voor de dood van duizenden van zijn mensen.
     Idi Amin Dada-Oeganda:kannibalisme, angstaanjagende mensenrechtenschendingen, politieke repressie, verschillende buitengerechtelijke executies, corruptie en grove economische wanbeheer. Internationale waarnemers en mensenrechtenorganisaties schatten het dodental van zijn regime op ongeveer 500.000.

     1. santiago

      Aytas. Wat heeft dat nu voor zin om een lijstje van een aantal idioten met een vergulde kalashnikov en een dotje zwart geld op een Zwitserse bankrekening te noemen. Hou je eerst maar eens bezig met de europese dictators die Europa naar de kloten proberen te helpen.

     2. dannyvermeulen69

      Dus ga daar strijden en laat ons Nederlanders met RUST!,

     3. dannyvermeulen69

      Zit je mansbakje nog niet vol draaiorgelaapje boehoe bhoehoe ..ik moet zo hulie hulie ,

     4. santiago

      sorry TD , maar ik meen het wel.

  2. Troelstra

   Migratie is te stoppen met goede wil. Zie onze held Victor Orban. Al het politiek correcte gejank over het hek ten spijt, maar niks van al dat zwerfvuil komt Hongarije nog binnen. Go Orban, go! Europe loves you!

  3. DeBruijn

   Het is de onderkant van de samenleving die welvaart inlevert. Probeer maar eens een huurhuis te krijgen. De wachttijd is sinds de komst van vele Syriërs met 2 JAAR toegenomen!

   Hebben kopers geen last van.

   AOW staat al 10 jaar stil ongeveer, pensioenen net zo, maar de huur stijgt elkaar en zo ook de BTW.

   Laat staan dat elke maand iemand van de overheid elk maand bij u 100 of 200 euro contant op komt halen voor de opvang van vluchtelingen. Dan pas ziet u hoeveel het allemaal kost. Hier een gezin in de straat heeft al 200.000 euro gekost. Schril contrast met wat de AOW’ers in dezelfde straat krijgen.

   1. dannyvermeulen69

    Sterker nog heb me suf gereageerd in mijn eigen stad na 16 jaar mocht ik eindelijk verhuizen .tijdens verhuizing werd ik gebeld door een persoon die geen nederland’s sprak .ikke nie verstaan dus ophangen ..word volgende dag gebeld een persoon die half nederland’s sprak of hij en zijn broer die ik eerst aan de lijn had. het huis bekijken die ik achterliet ..gedaan die dag komen ze met ze drieën een of ander blond vrouw erbij van een vage stichting en de twee moslims met baard en gewaad .ik vraag wie heeft intresse in de woning toch even uithoren?de niet nederlands sprekende zegt de broer hij woont anderhalf jaar in Nederland.ik ken veel mensen vrienden familie die gehuisvest moeten worden al jaren ingeschreven en zo gaat het nou in die buurt heeft mijn pa en zijn broer gewerkt in de bouw ook aan die huizen na de oorlog ,

 5. Ries

  Welvaart stelen. Dat is pas erg!

  1. Troelstra

   En daarom: Kom op 20 maart op voor hard werkend belastingbetalend Nederland en stem de cleptocraten weg! Stem NIET op VVD, D’66, CDA, CU, PvdA, GL!

   1. santiago

    Troelstra. Zo is het. Gewoon PVV stemmen en dan komt het misschien nog goed.

 6. Troelstra

  Terroristen mee met de “vluchtelingen”-stromen? Was hysterie, aldus Judith Sargentini. Even later stuurt ze een tweet waarin ze de foto’s van Merkel’s legosteentjes rondom de gebouwen van de EC en het EP laat zien. Is links hypocriet of niet?

  1. dannyvermeulen69

   Getuigt toch wel dat het werkt de schi@tluis macron en zijn kniel vassalen voelen nattigheid. de gele vestjes zijn klaar met praten. actie is reactie. en nu hekken,

 7. Ome Wim

  De burger in gevaar brengen door alles maar de EU binnen te laten wat rijp en rot is en zelf buiten schot blijven, laatst wel gezien in Straatsburg, met de staart tussen de benen de vlucht genomen uit het Europarlement en zwaar beveiligd begeleid naar een veilig adres om een schone onderbroek aan te trekken, laf volk.

 8. Rien Noppen

  De vergelijking van de muur van Trump en het hek van Macron slaan als kut op Dirk.

  1. Seneca

   Deze opmerking is tegen het beleid van dds.

   1. Rien Noppen

    Waarom?

 9. Christina

  De meeste regering `leiders`zijn bagger en het ergste daarvan is dat ze gekozen zijn door vele van hun volk, zijn op het pluche gezet door list en bedrog!
  We zouden hekken om onze landen moeten maken om dat gepeupel buiten de deur te houden!
  En wat dat Afrika betreft die armoede daar komt omdat 99% te lui is om te werken vandaar dat ze ook zo graag met hun zwarte reet naar het westen willen komen,maar dan wel naar de westerse landen waar ze op hun luie zwarte reet kunnen blijven zitten en alleen maar hun handen op hoeven te houden, en maar janken en zeiken dat er niets van deugt in die rijke westerse landen waar ze als een stel parasieten tekeer gaan!
  Er zitten goede tussen maar teveel verkeerde en luie lamstralen.
  Ook wij hebben ze in dienst gehad en net als met marokkanen altijd ellende, nooit op tijd nooit het werk doen wat ze moesten doen en altijd een grote bek ende discriminatie kaart trekken, ze zijn altijd en overal hetzelfde!

 10. Nuts

  Deep State…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.