Burger keihard genaaid! Kabinet schuift echte klimaatmaatregelen door tot na de verkiezingen!

Geen categoriejan 25 2019, 16:00
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) mocht het 'goede' nieuws in reactie op dit nieuws bekendmaken: het kabinet komt in april met een pakket maatregelen om de klimaatdoelen te halen! Na de verkiezingen dus. U wordt genaaid! Via Het Parool.
Van Nieuwenhuizen reageerde op het bericht dat Nederland eind volgend jaar de CO2-uitstoot onvoldoende zou hebben verminderd. Sterker nog, de CO2-uitstoot is vanaf 2017 zelfs toegenomen! Maar dat kan toch haast niet? Daar hebben ze toch al die overleggen over gevoerd, onderzoeken op los gelaten en beleid voor uitgestippeld? Niet dus. Van Nieuwenhuizen zegt:

"We gaan alles eerst zorgvuldig in kaart brengen, we gaan alles op een rijtje zetten. Dat is geen eenvoudige opgave," en zegt daarna in april te komen met een "afgewogen pakket waar draagvlak voor is."

U leest het goed, in maart mag u stemmen terwijl het kabinet dan in april met een 'afgewogen pakket' kan komen 'waar draagvlak voor is'. En die klimaatplannen plannen, die volgens Dijkhoff 'slechts adviezen' zijn? Je zou denken dat de verkiezingen een goed beeld zouden kunnen geven van of er voor bepaalde maatregelen draagvlak is, maar dat zien ze daar in Den Haag toch echt anders!
En dan valt nog te lezen hoe D66 en ChristenUnie van het kabinet eisen om snel met plannen te komen, want er moet en zal 25 procent minder CO2-uitstoot zijn per 2020! Die doen dus net alsof ze er vaart achter willen zetten, niet omwille van de verkiezingen overigens, maar wel om die schijn op te wekken. Zij zullen de maand april ook prima vinden, want dan is de verkiezing weer achter de rug en kan men lekker doen alsof het volk erachter staat.
VVD, CDA, D66 en ChristenUnie proberen u flink te grazen te nemen. Hoe dúrf je de zaak zo te traineren door 'zorgvuldig alles in kaart te brengen', de boel over de verkiezingen heen te willen tillen en dan ook nog te spreken van 'draagvlak'?! Stem alsjeblieft op álles behalve die vier partijen en GroenLinks, want die loodst die zooi er ook zo doorheen! Laat ze het maar voelen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten