Eerste weeffouten klimaatakkoord ontdekt: ‘VvE’s kansloos voor financiering’

Volgens directeur Kees Oomen van de Stichting ‘Vereniging van Eigenaren Belang’ is het voor veel VvE’s onmogelijk om te verduurzamen, dit omdat de beslissingsstructuren van dergelijke verenigingen het lastig maken om benodigde meerderheden te halen tijdens de algemene ledenvergaderingen. Tja, tot zover het nut van de arbeiderscommunies met gedeeld eigendom. Of toch niet? In ieder geval is het hierdoor is voor veel appartementeneigenaren niet mogelijk om te investeren in duurzame energie of in het verbeteren van de isolatie. 

Het laat maar weer eens zien hoe ondoordacht Rutte het klimaatakkoord, de klimaatwet en de daaruit voortvloeiende subsidieprogramma’s heeft opgezet. Alleen al het plaatsen van wat simpele zonnepanelen is al een hele opgave voor VvE’s. Als een eigenaar van een appartement in een appartementencomplex zoiets wil opzetten dan moet een meerderheid wel instemmen met het plan. En vaak gebeurt dat dus niet.

Ook worden eigenaren van appartementen die onder zo’n verenigingsstructuur vallen benadeeld als het gaat om de belastingen. Volgens de wet is hun ‘eigendomsrecht’ wezenlijk anders dan dat van particuliere huiseigenaren en dus vissen ze achter het net als het gaat om belastingaftrek van duurzame investeringen. Is de VvE klein dan is de kans op financiering ‘vrijwel nihil’, aldus NOS. En nu komt precies het horrorscenario uit waarvoor iedereen al waarschuwde: sommige strijken de centen op, anderen maken geen kans op klimaatsubsidies.

Daarmee zijn de eerste weeffouten van het ‘eerlijke’ klimaatakkoord binnen één maand alweer ontdekt!

Maar de burgers die deel uitmaken van VvE’s betalen wél mee aan degenen die de vruchten plakken van Rutte’s ‘vijfjarenplan’. Het clientèle van de VVD zit toch wel gebakken in riante woningen mét zonnepanel en isolatie op subsidiebasis. Die zitten niet in oude appartementjes. Volgens de stichting van Oomen hebben VvE’s wel meegepraat aan de klimaattafels, maar is hun stem onvoldoende gehoord.

Financieringsmogelijkheden voor kleine VvE’s ontbreken en dat terwijl Klaas ‘we laten het u niet alleen opknappen’ Dijkhoff laatst heel andere dingen zei: “Zelfs als het Klimaatakkoord tot op de letter wordt uitgevoerd, vallen de kleine vve’s in een groot zwart gat.”

Daar ga je al: weeffout één van het vijfjarenplan dient zich binnen één maand aan. Het klimaatakkoord wordt dus écht een drama.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Groeneveld

  Het hele Klimaatakkoord is hysterische waanzin: paniekvoetbal vanuit de onderbuik. En de ware populisten zitten in de regering – te stom om na te denken en inventief, resultaatgericht beleid te formuleren dat gestoeld is op wezenlijke argumenten en bewijsbare feiten.

  Ik kijk vanaf een afstandje naar Nederland en zie het per dag verder wegzinken in totale idiotie en chaos. Rutte en consorten zijn nitwits zonder verstand.

  1. edoc431

   willen we dat tegen gaan ??
   Kunnen we dat tegen houden ???
   Ja dat kunnen we stem 20 maart PVV en FvD
   laat u niet in een hoekje drukken .

   ///

  2. Rien Noppen

   “Ik kijk vanaf een afstandje naar Nederland”

   Dat is helaas goed te merken, Groeneveld.

   1. poldi

    Groeneveld heeft tenminste een helicoptervisie en dat kan van jou niet gezegd worden want jij bekijkt de wereld en vooral Nederland via limonaderietjes vanuit je zware steen.

 2. HendrikJan

  Hoeveel van soort lijken, komen er nog uit de Rutte 3 kast.

  De leugens en het bedrog zijn bepalend, voor de diefstal die Rutte 3 van plan is om te plegen, met als slachtoffers de Nederlandse burgers.

  Maak een vuist stem op een ander geluid, het geluid van de waarheid.

 3. TD

  Rutte gaat hetzelfde doen als Pechtold,verdwijnen en Dijkhoff gaat de zaak redden haha!
  Met het kleine verschil dat Rutte naar Brussel vertrekt.

 4. J.Rademaker

  Weeffout ? er klopt geen draad van.

 5. Florissa

  Geen mens die VVD heeft gestemd had voorzien op deze drama regering ,alles verkwanseld aan links Rutte straks in Brussel met zijn lange neus ,heeft Nederland in een puinhoop veranderd .

 6. Aytas

  ‘Tja, tot zover het nut van de arbeiderscommunies met gedeeld eigendom.’

  Het is geen gedeeld eigendom maar een complex verdeeld in eigendommen. Je frames zullen sterker moeten. Wie zullen er het hardst dwarsliggen in dit soort zaken?

  “Call it libertarian, cause we do as we please
  Don’t need fear, or force or farce to know morality
  Cuz morals aren’t substance you can shove in someone’s ear
  They’re basically a bi-product of a mind thinking clear

  The plan, the plan

  It’s nothing like the bible, there’s no lesson to be learned
  It ain’t the 10 commandments, cause nothings written in stone
  It has to do with freedom and personal liberty
  I don’t fuck with you don’t fuck with me

  The blueprints of a better world
  Were written on a postage stamp
  No one bothered to read the front
  Stick out their tongue to lick the back

  The plan, the plan, the plan, the plan

  If you’re not part of the cure
  You’re part of the disease
  Father time will tell us who concedes

  The blueprints of a better world
  Disguise and revealed as fortunes
  10,000 Chinese Restaurant
  Customers prefer not to read it
  when they’re taught
  Don’t think, just eat it
  A turning point we call the plan”

  1. TD

   Probeer eens een ijskoud bad,zakt de psychose!

 7. Siemien

  Klimaathysterie = klimaatkassa

  1. Troelstra

   Klimaathysterie = klimaatzwendel

 8. HendrikJan

  Het was mij een genoegen, om van andere personen hun inbreng te kunnen lezen op deze site.
  Maar Nederlands blijft mijn taal.
  Groetjes GHHJ.

 9. Gerlos

  Onbetaalbaar absurd geen draagvlak onder de bevolking een gedrocht en rijp voor de prullenbak

 10. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Ja Groeneveld ze laten de oren alleen maar hangen naar 1 onderzoek en niet naar de tegen onderzoeken die het tegendeel beweren. Daar wordt niet naar geluisterd in hun ogen is dat allemaal onzin. Hun onderzoek is de zuivere waarheid en niet anders. De warmtepomp fans van DDS die sferen hierbij. Die denken dat Nederland het klimaat kan beïnvloeden op een zodanige manier dat de aarde weer wat afkoelt. Wat natuurlijk een illusie is,dit terzijde. Als de meerderheid hun appartement wil verduurzamen en de minderheid die wil dat niet. Ja dan houd dat op, het zal de sfeer onderling natuurlijk niet ten goede komen dat is duidelijk. Feit is alleen met mensen met een hoog inkomen kunnen dat bekostigen. En mensen die het niet kunnen betalen moeten zich nood gedwongen in de schulden steken. Dat de VvE’s geen financiering krijgen is voor de mensen met gemiddeld inkomen alleen maar gunstig.

 11. Rien Noppen

  Weeffouten zijn er om hersteld te worden. Dat is in dit geval niet erg ingewikkeld.

  Next.

 12. Troelstra

  Dit zijn geen haarscheurtjes meer in dit klimaatgedrocht.

  Afschieten als een propje papier, dat is het enige goede wat wij hiermee kunnen doen.

 13. Troelstra

  We moeten ons niet afvragen wie gaat betalen. We moeten de roofridders gewoon naar huis sturen met hun klimaat onzin.
  20 maart is onze kans.

 14. Troelstra

  Zuidpoolijs groeit sneller dan het smelt

  Het ijs op Antarctica groeit sneller dan het smelt, blijkt uit nieuw onderzoek van de NASA. Tussen 2003 en 2008 groeide het ijs netto met 82 miljard ton per jaar. Het onderzoek spreekt bevindingen uit het laatste klimaatrapport van het VN-Klimaatpanel tegen, dat stelt dat Antarctica ijs verliest.

  Op grond van satellietgegevens stelt de ruimtevaarorganisatie NASA dat het Zuidpoolijs tussen 1992 en 2001 netto groeide met 112 miljard ton per jaar. In de periode van 2003 tot 2008 was dat jaarlijks 82 miljard ton.

  Volgens de NASA verliezen gletsjers versneld ijs, maar leidt toegenomen sneeuwval, die 10.000 jaar geleden al begon, ertoe dat het continent die verliezen nog steeds goedmaakt. ‘Aan het einde van de laatste IJstijd werd de lucht warmer en werd er meer vocht over het continent verplaatst, wat leidde tot een verdubbeling van de sneeuwval’, zegt glacioloog Jay Zwally, hoofdauteur van de studie.

 15. Troelstra

  Ook een melkkoe je watergeld
  voorbeeld een maandbedrag van 11 Euro,
  Waterverbruik 2,76
  Vastrecht 6.15
  Belasting op drinkwater 1,18
  BTW 9% 0,91
  Totaal 11,00 Euro.

 16. victus

  Daar is al een Hollandse Oplossing voor gevonden natuurlijk. Geen Zonnepaneeltjes ??
  Dan gaat een boete van 100.000 euro per huishouden betalen! Dat geld wordt dan gebruikt om nog meer dure teslaatjes te financieren voor de geslaagde yuppies. U weet wel, die karretjes die om de 200 km 16 uur aan de laadpaal moeten hangen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.