Filmpje! Brexiteer Jacob Rees-Mogg blijkt ‘ondermijnende mol’ tijdens interview LBC Radio!

Afgelopen week haalde Theresa Mays ‘brexit deal’ het niet in het Lagerhuis. Zelfs haar eigen partijgenoten stemden massaal tegen het akkoord. Ondertussen tikt de tijd  verder… En nu blijkt het parlement bevolkt door ‘ondermijnende krachten’, die wel roepen, maar vooral schade aanrichten als ze hun zin krijgen. Brexiteer Jacob Rees-Mogg is (nog steeds (!)) groot voorstander van een ‘harde Brexit’, maar in een interview met James O’Brien op LBC Radio lijkt zijn positie ingegeven door dogma zonder oog voor de gevolgen voor de gewone man. Zie in het onderstaande video hoe Rees-Mogg wordt blootgesteld door O’Brien als ‘ondermijnende kracht’!

Ondertussen lijkt de Brexit meer op een wanhoopspoging om frustraties over de teloorgang van ‘The Empire’ te botvieren dan daadwerkelijk een plan om het land te verbeteren. Iets dat aanvankelijk begon met een democratisch feestje, het referendum, eindigt nu in het besef dat hetgeen politici tijdens de ‘leave’-campagne riepen klinkklare onzin is. Zo werden allerlei verhalen de wereld ingezonden dat de Brexit ‘goed zou zijn voor de economie’ en dat ‘iedereen gebaat is bij de Brexit’.

Tijdens het interview op LBC Radio werd Jacob Rees-Mogg blootgesteld als een ‘ondermijnende kracht’ in het parlement. Op de vraag waar het Verenigd Koninkrijk haar rundvlees vandaan haalt als zij de handelsbanden met de Europese Unie verbreekt kwam Rees-Mogg met het idee om ‘vlees uit Australië te importeren’. Wat een stompzinnig idee! Vlees vervoeren van de ene kant van de wereld naar de andere kant van de wereld. Hoe decadent is dat? Het zou ‘goedkoper’ zijn volgens Rees-Mogg dan importeren uit de Europese Unie. Ja, ja goedkoper…

De handelsstandaarden van Australië zouden volgens Rees-Mogg voldoende zijn om het vlees geschikt te achten voor consumptie, maar de Europese Unie verbiedt de verkoop vanwege het feit dat dit vlees is ‘behandeld met hormonen’. Maar volgens de conservatief zouden die EU-standaarden ‘niets te maken hebben met hormoonbehandelingen, maar getuigen van protectionisme’. Lariekoek natuurlijk, want de importstandaarden voor voedsel van de EU zijn er juist op gericht om die hormonen in het vlees te minimaliseren. Anders stond het woord ‘hormonen’ niet in de reglementen.

Later in het gesprek ontkent Rees-Mogg zélfs de negatieve gevolgen voor de landbouw en de verdere economie. Dat een harde Brexit zou kunnen leiden tot een recessie duidde hij als een ‘technisch gevolg’. Voor hem wel natuurlijk, in z’n royante landhuis. Maar voor de burgers die de voedselprijzen zien stijgen is het helemaal niet zo ‘technisch’. Dit is hoe we hem kennen, die Jacob, lekker ondermijnen, onzin roepen en vasthouden aan waanbeelden. Dan verdien je met recht de titel van ‘ondermijner’. Laten we hopen dat niemand in het Verenigd Koninkrijk deze vent nog serieus neemt na het zien van dit interview.

Zelfs de verslaggever van het radiostation LBC kreeg genoeg van hem. Kijken dus, dat interview!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Piet Klein

  Landen buiten de EU zoals Noorwegen, Zwitserland en IJsland doen het veel beter dan landen binnen de EU. Bovendien plant de EU mega verhoging van de afdrachten van deelnemende landen. De EU is afgezakt van 25% aandeel in de wereld economie naar 15% aandeel. Traditioneel leidde stimuleren van de economie van de VS zoals Trump nu doet tot verbetering van de groei in Europa, maar dit keer niet. Het is een ernstig symptoom van het verval van Europa. Op dit moment draait de VK al beter dan menig EU land. De enige reden dat er mogelijk een terugval komt is omdat de EU weigert duidelijkheid te geven en misschien ook nog het voor elkaar krijgt om de import /export te remmen tussen de VK en de EU maar dat gaat ook hier pijn doen. De grote fout die de EU maakt is met gestrekt been een vechtscheiding in gaan. Wat de EU had moeten doen, en mits er enige politieke intelligentie in de EU was nog steeds zou kunnen doen, zelf bereid te zijn te bewegen waardoor de Britten zouden willen blijven dat is niet alleen goed voor de VK maar vooral ook goed voor de hele EU. Het enige wat de EU doet is ruzie maken en massief framen. Netto resultaat niemand gaat winnen. Maar bij een harde brexit (of zachte Brexit) hebben de Britten op afzienbare tijd het beter.

  1. Scarletti

   Beste heer Klein, niets dan de waarheid. Helder en duidelijk betoog.++++

  2. Aytas

   Je staatsschuld laten stijgen en tijdelijke belasting maatregelen zijn natuurlijk ook maar tijdelijke maatregelen die op lange termijn nergens toe leiden. Europese landen stapelen momenteel fout op fout en de polariserende bevolking helpt hier niet bij. In west Europa zullen Amerikaanse toestanden komen, dit zal ook voor niet eu landen gelden.

  3. Rien Noppen

   Piet Klein legt uit waarom de Britten wanhopig proberen een harde Brexit te vermijden.

   🙂

  4. Meriadoc Brandebok

   Klein schreef: “Wat de EU had moeten doen, en mits er enige politieke intelligentie in de EU was nog steeds zou kunnen doen, zelf bereid te zijn te bewegen waardoor de Britten zouden willen blijven dat is niet alleen goed voor de VK maar vooral ook goed voor de hele EU.”

   De Europese Unie wordt gevormd door meer dan twintig Europese lidstaten. Het is absurd om te verwachten dat deze zich allen schikken naar de grillen van Groot-Brittannië. En nog absurder is om van hen te verwachten dat zij de Britten laten wegkomen met een deal die uitsluitend voor hen voordelig uitpakt en niet gunstig is voor de EU-lidstaten.

  5. Beukman

   Landen buiten de EU zoals Noorwegen, Zwitserland en IJsland doen het veel beter dan landen binnen de EU, aldus Piet.

   Niet helemaal waar; je kan natuurlijk niet alle landen binnen de EU op één hoop gooien.

   Los daarvan: Noorwegen is onderdeel van de Europese Vrije Markt (maar niet van de Douane-unie), Zwitserland maakt deel uit van de Europese Vrije Handelsassociatie. Die landen hebben dus massa’s verdragen gesloten met de EU, maar hebben (uiteraard) geen stemrecht.

   Theresa May meent echter terecht dat een dergelijke constructie voor GB zou neerkomen op een zachte Brexit, en dat is wat de Britten volgens haar niet willen.

   De vraag aan jou is dus: meen jij dat de Britten een zachte Brexit willen, of een harde? In het laatste geval gaat jouw vergelijking met de landen die je noemde, finaal onderuit.

  6. Mendelssohn

   Dat de economie van IJsland zeer zwaar te lijden heeft gehad onder de krediet crisis is bij u kennelijk niet overgekomen. Ook het banken debacle waaronder het land leed evenzo niet.
   Wel mooi is weer dat IJsland in de electriciteitsvoorziening voor bijna 100 % kan terugvallen op waterkrachtcentrales. Ook de vis is niet schaars. De visserij is een belangrijke pijler in de economie.

 2. Rien Noppen

  Er zijn mensen op dit blog die menen dat een Nexit een goed idee is.

  Ook Wilders en Baudet menen dat.

  I rest my case.

  1. edoc431

   Onze huistrol is er weer snel bij mensen, ik dacht nog hopelijk komt hij met wat nieuws … helaas hetzelfde riedeltje wordt weer afgedraaid, jammer .
   Maar ja wat wil je ook het walnoot IQ van onze grote kindervriend is niet groter helaas

   1. Scarletti

    Volgens Tim het zuurdesem van het forum. Volgens anderen de 5e kolonne van Joop om hier de boel te ondermijnen

  2. Bosche draak

   Er zijn ook noppenkoppen wiens hoofd zo diep in hun eigen anus zit, dat zij die hem eruit krijgen spontaan tot koning worden gekroond.

   Nobody cares what you think

 3. Willem Bever

  Eeen Nexit is in ieder geval een stap in de goede richting Rien …bedankt dat je er ook zo over denkt 🙂

  1. Spaanse kok

   Hoeveel Nederlanders delen uw mening denkt u?

  2. santiago

   Zo is het Willem. Steeds meer Nederlanders, Fransen Duitsers denken er zo over. Als de Brexit een feit is en na een half jaar blijkt dat het een succes wordt, volgt Italie al snel en dan is ook de Nexit een zeker feit. Dan krijgen we weer ons mooie , eigen Europa terug, waar we over onze eigen grenzen, ons eigen geld en over onze eigen handel gaan. De Brusselse maffia gaat het verliezen.

   1. Rien Noppen

    Dit is onjuist. Sinds de Brexit is het aantal Nederlanders dat voorstander is van een Nexit fors gedaald.

    Googel maar even op Nexit en peiling

    1. toetssteen

     Dan maar een referendum. Maar niet op de neus kijken als het anders uitpakt. Ow, dat referendum is om die reden buiten geschopt.

    2. santiago

     Rien, dat zeg ik, als de Brexit een succes blijkt, dan. Nu worden we allemaal bang gemaakt door het dronken zootje uit Brussel.

 4. HEM

  Vlees uit Australië hoeft toch geen onzin te zijn.
  Onze garnalen worden gepeld in Marokko, onze vis wordt gefileerd in China, onze medicijnen komen uit India.
  Wat een stemmingmakerij. Vroeger kregen wij heerlijke biefstuk uit Argentinië, maar dat wordt ons nu onthouden, omdat die koeien daar zonder oormerk rondlopen.

 5. DeBruijn

  Het VK drijft meer handel buiten de EU, dan in. Simpel na te zoeken.

  Even tellen hoeveel mensen uit Oost-Europa naar het VK zijn gegaan de laatste 15 jaar. Was het 3 of 5 miljoen?

  Hele steden zijn veranderd in, tja, wat eigenlijk iets wat niet Brits is.

  Ik hoop van harte dat de Brexit doorgaat. Op lange termijn als zij het goed spelen, zal dat het beste zijn voor het land. Nergens ter wereld leveren landen hun soevereiniteit in, behalve in Europa. Er zijn onderzoeken geweest dat schaalvergroting in de zorg en scholen slechts is, datzelfde geld voor als 28 landen bij elkaar kruipen.

 6. Crassus

  Te beoordelen aan de koers van het Engelse Pond welke aan een voorzichtige opmars is begonnen, lijkt de markt rekening te houden met een goede afloop voor de Britten. Het zou zo maar kunnen dat er een streep gehaald wordt door dat onzalige plan.

 7. Hermann

  En dat vlees dient dan bij voorkeur met clippers van de Onedin lijn naar Groot Brittannië vervoerd te worden. Engeland heeft de beste comedianten, dat is waar. Ook een theaterman pur sang !

 8. Seneca

  sorry Teunis. klopt niet! EU importeert vlees uit Argentinië en Uruguay. dat vlees staat stijf van de hormonen maar dat zijn ‘ontwikkelingslanden’ en dan mogen die oliedomme Europeanen het wel eten. goede doel zoals helpen van ontwikkelingslanden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.