‘Gele hesjes’ protesten in Maastricht, Emmen en andere steden: het gaat los!

De ‘Gele hesjes’ leken van de radar verdwenen, maar vandaag demonstreren ze overal in het land! De burgers zijn ontevreden over het beleid van kabinet Rutte 3 en laten het weten ook. In Maastricht demonstreren nu honderden mensen tegen het kabinet en ook op andere plaatsen in het land komen mensen bijeen om hun ongenoegen te tonen. Bijvoorbeeld in Emmen, waar zo’n 50 ‘Gele hesjes’ een tocht door de binnenstad maakten. Tijdens de tocht liepen de bewoners van de grensstad langs megalomane projectjes zoals het nieuwe Gemeentehuis en het oude dierenpark waar miljoenen euro’s aan subsidies worden verspilt.

Wanneer we ‘Gele hesjes’ op Google Trends invoeren dan zien we dat na de wilde decembermaand het bereik van de demonstraties sterk is afgenomen, maar in de afgelopen week zijn de ‘Gele hesjes’ weer populairder geworden. Als we deze indicator als voorspeller mogen rekenen dan kan Rutte maar beter zijn borst nat maken: de hesjes zijn back! Een eerste dode kunnen we ondertussen al noteren jammer genoeg.

Een burger stierf tijdens het uiten van zijn ongenoegen op een snelweg toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. Heel sneu dat het kabinetsbeleid van Rutte 3 mensen tot wanhoop drijft waarbij zelfs ongelukken plaatsvinden. Ga dan ook niet langs de kant van de weg staan is het advies. Maar zelfs als je de vrachtwagens weet te ontwijken is het gevaarlijk om een geel hesje te dragen. Je moet er lef voor hebben.

Zo zijn er beelden opgedoken waarbij aanvankelijk vreedzame demonstranten werden belaagd door ordediensten. In Den Haag beukten politieagenten nietsvermoedende burgers hard in hun rug. Dat daarbij hernia’s worden geboren zal Rutte een worst zijn. Zoiets doen zelfs eervolle judoka’s niet, maar onder Rutte 3 kan het allemaal. Elders escaleerde een gesprek tussen ‘Gele hesjes’ en politieagenten.

 

De status quo is natuurlijk doodsbenauwd voor situaties zoals in Parijs en denken middels repressie de spirit van de demonstranten te kunnen breken, maar het is de verwachting dat dit harde optreden juist leidt tot meer onvrede. En dat is best dapper want de beeldvorming staat niet aan hun kant. De media rapporteren voornamelijk de gewelddadige scenes van de demonstraties. De duizenden die vreedzaam bijeen komen worden niet of nauwelijks getoond.

De vraag is natuurlijk waarom. De reden is simpel: winstbejag. Niemand zit te wachten op beelden van vreedzame protesten want geweld en explosies leveren véél meer clicks op. Maar wellicht is het ook een moedwillige poging om de demonstranten de wind uit de zeilen te halen. Hoe het ook zij, de demonstraties van de ‘Gele hesjes’ gaan in 2019 nog wel even aanhouden onder het rampenkabinet van Rutte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. HendrikJan

  In Rotterdam was de politie ook weer waarneembaar aanwezig, maar eerlijk is eerlijk je heb er geen last van.
  Gelukkig was er vandaag weer een leuk aantal personen aanwezig.
  Jan en Ebru waren ook aanwezig da’s goed volk.
  Wat mij wel opvalt is de pers, vlgs mij was deze pers niet aanwezig vandaag.
  Er vloeit geen bloed in Rotterdam, dus de Bilderbergmedia is niet echt geïnteresseerd.

  1. Rien Noppen

   De media zouden wel geïnteresseerd zijn als de protesten wat zouden voorstellen.
   Dat is niet het geval.

   1. HendrikJan

    Iedere mening is er één ook die van jou.

   2. sonar

    Zoals jij ,die ook niets voorsteld.
    Noppes nada.

    1. Rien Noppen

     voorstelt

   3. Groeneveld

    Zo’n twee maanden geleden toen de eerste hesjesprotesten in Frankrijk op gang kwamen, stelde Rien Noppen (toen nog Ernst Quispel) dat de gele hesjes niets voorstelden en Macron er gewoon zijn schouders over kon ophalen.

    Ik bracht toen in dat alles er op wees dat dit het begin was van veelomvattende en langdurige protesten die zich niet snel zouden laten dempen.

    Vandaag waren er 80.000(!) agenten op de been om de massale protesten in tal van steden enigszins de baas te kunnen blijven. En schijt Macron zeven kleuren.

    Zoals altijd (Trump, Brexit) zat Noppen er naast. De man heeft geen enkele feeling met de realiteit en tijdsgeest.

    1. Original NL

     Maar wel een volgevreten trol na uw voedering.

 2. Gerlos

  Ik hoop dat ze een leuke dag hebben gehad deze gele hesjes demonstrante, maar helaas het zal weinig indruk genaakt hebben dames en heren.

  1. HendrikJan

   Gerlos die indruk naar andere is niet bepalend, je moet het voor je zelf doen.

 3. Aytas

  ‘Maar zelfs als je de vrachtwagens weet te ontwijken is het gevaarlijk om een geel hesje te dragen. Je moet er lef voor hebben.’

  Doe toch normaal man.

  ‘Hoe het ook zij, de demonstraties van de ‘Gele hesjes’ gaan in 2019 nog wel even aanhouden onder het rampenkabinet van Rutte.’

  Wat een jank stuk. Nederland heeft de meest onderdrukkende regering ter wereld. 90% van de mensen leidt honger.

  Ik heb het idee dat de gele hesjes veelal maatschappelijk en sociaal mislukten zijn. Kun jij mij een manier vertellen hoe Emmen op de kaart kan komen teunis? Je schopt tegen wildlands aan maar het alternatief is legale wietteelt volgens jou, in een grensregio waar de bevolking al niet tot de intelligente behoren. De gedachte is daar juist altijd geweest laat de overheid maar voor ons zorgen en een baantje bij de sociale werkvoorziening werd daar als hoogst haalbare gezien.

  1. edoc431

   Volgend mij heb ik jou al vaker gezegd dat je aardig arrogant bent.
   Nou sterker nog je bent de arrogantie al kilometers lang voorbij .
   Stop met adem halen doe ons hier een plezier vent .

   1. Floris

    Deze misplaatste arrogantie komt voort uit een minderwaardigheidscomplex. Dat zie je veel bij westenhaters, in casu moslims en boze negers/negerinnen.

    # Dunning-Kruger.

  2. HendrikJan

   Je moet gewoon eens meelopen bv in Rotterdam en de mening die je nu durft te verkondigen tegen over de Nederlandse Gele hesjes, ook tijdens het verzamelen onder de brug ventileren, ik heb het idee dat de Gele hesjes enz enz, schaam je kapot trut.

   1. Aytas

    Ga ze me dan slaan? Precies waar maken wat ik over dat achterlijk gepeupel denk.

    1. HendrikJan

     Waarom zouden ze jou willen slaan, omdat je ze achterlijk gepeupel noemt.
     Wel nee meid.

    2. koeiepoep

     Samen met mij naar Erasmus dan? De meest vredelievende demonstratie ooit. Niemand wil je zelfs maar slaan. Geen 1 van die achterlijken is gewelddadig. En als er 1tje tussen loopt, die je trut noemt? Ach.

  3. lIN-T

   Laffe hond, je zou willen dat je de moed van een geel hesje had.

   1. Aytas

    Wat is er nou moedig aan met een geelhesje rond gaan lopen en met de Europese politie knokken? Net zo achterlijk en misplaatst als de nep anarchisten die Hamburg sloopten. Wat is trouwens het verschil tussen die groepen. Hypocriet knulletje.

    1. Job Jansen

     Grote bek op DDS, wacht maar… jouw tijd komt nog 🙂

     1. Job Jansen

      Hihi, de tijd.. tik tak tik tak… geweldig

     2. koeiepoep

      Wees van 1 ding zeker job. Staat Aytas voor je neus, sta ik er ook. Om haar van jou af te trekken. sukkel. tiktak.

 4. Eric 1

  Demostrere heeft geen enkele zin. Mensen moeten niet meer op Rutte en uberhoud op de VVD stemmen daar bekijk je wat mee.

 5. Gosselaar333

  Eric 1. Misschien even na lezen voor je wat neerzet hier. Spellingscontrole misschien een optie.

 6. Heras

  Demonstreren heeft wel degelijk zin. Het schudt nederlanders wakker. Mensen moeten hun ongenoegen kunnen uiten (uiteraard op een vreedzame manier) en ze doen dat ook. Laat de verkiezingen maar komen, dan zullen wij vast meemaken dat er een verschuiving gaat plaatsvinden.

 7. Vliegenvanger

  De protesten moeten heviger worden, de pers ontwijkt massaal de gele hesjes omdat er niks te melden valt. Het valt wel op, zouden ze van hogerhand niks mogen melden over de gele hesjes? Anders meer hesjes op straat en hardere aanpak, dan krijg je schijnbaar wel de aandacht van de pers.

  1. Original NL

   Quote…..de pers ontwijkt massaal de gele hesjes omdat er niks te melden valt……
   Er valt genoeg te melden..maar niets positiefs over de huidige regering of eu..dus is het de politieke keuze van de msm hier niet over te berichten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.