'Gele hesjes' protesten in Maastricht, Emmen en andere steden: het gaat los!

Geen categoriejan 12 2019, 16:00
De 'Gele hesjes' leken van de radar verdwenen, maar vandaag demonstreren ze overal in het land! De burgers zijn ontevreden over het beleid van kabinet Rutte 3 en laten het weten ook. In Maastricht demonstreren nu honderden mensen tegen het kabinet en ook op andere plaatsen in het land komen mensen bijeen om hun ongenoegen te tonen. Bijvoorbeeld in Emmen, waar zo'n 50 'Gele hesjes' een tocht door de binnenstad maakten. Tijdens de tocht liepen de bewoners van de grensstad langs megalomane projectjes zoals het nieuwe Gemeentehuis en het oude dierenpark waar miljoenen euro's aan subsidies worden verspilt.
Wanneer we 'Gele hesjes' op Google Trends invoeren dan zien we dat na de wilde decembermaand het bereik van de demonstraties sterk is afgenomen, maar in de afgelopen week zijn de 'Gele hesjes' weer populairder geworden. Als we deze indicator als voorspeller mogen rekenen dan kan Rutte maar beter zijn borst nat maken: de hesjes zijn back! Een eerste dode kunnen we ondertussen al noteren jammer genoeg.
Een burger stierf tijdens het uiten van zijn ongenoegen op een snelweg toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. Heel sneu dat het kabinetsbeleid van Rutte 3 mensen tot wanhoop drijft waarbij zelfs ongelukken plaatsvinden. Ga dan ook niet langs de kant van de weg staan is het advies. Maar zelfs als je de vrachtwagens weet te ontwijken is het gevaarlijk om een geel hesje te dragen. Je moet er lef voor hebben.
Zo zijn er beelden opgedoken waarbij aanvankelijk vreedzame demonstranten werden belaagd door ordediensten. In Den Haag beukten politieagenten nietsvermoedende burgers hard in hun rug. Dat daarbij hernia's worden geboren zal Rutte een worst zijn. Zoiets doen zelfs eervolle judoka's niet, maar onder Rutte 3 kan het allemaal. Elders escaleerde een gesprek tussen 'Gele hesjes' en politieagenten.
https://twitter.com/GeLeHesjesNL/status/1083071596649213953
De status quo is natuurlijk doodsbenauwd voor situaties zoals in Parijs en denken middels repressie de spirit van de demonstranten te kunnen breken, maar het is de verwachting dat dit harde optreden juist leidt tot meer onvrede. En dat is best dapper want de beeldvorming staat niet aan hun kant. De media rapporteren voornamelijk de gewelddadige scenes van de demonstraties. De duizenden die vreedzaam bijeen komen worden niet of nauwelijks getoond.
De vraag is natuurlijk waarom. De reden is simpel: winstbejag. Niemand zit te wachten op beelden van vreedzame protesten want geweld en explosies leveren véél meer clicks op. Maar wellicht is het ook een moedwillige poging om de demonstranten de wind uit de zeilen te halen. Hoe het ook zij, de demonstraties van de 'Gele hesjes' gaan in 2019 nog wel even aanhouden onder het rampenkabinet van Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten