Mark Rutte spreekt Dijkhoff tegen: ‘Europese Unie moet meer doen tegen klimaatverandering!’

Afgelopen maand is er veel te doen over het klimaatakkoord. We weten ondertussen dat als de drammers hun zin krijgen we minder vlees mogen eten alles peperduurder wordt. Maar het meest opvallende aan het klimaatdebat is wel de divergentie tussen enerzijds VVD-fractievoorzitter Dijkhoff en premier Mark Rutte. De laatste is groot voorstander van het verdrag van Parijs. Terwijl Dijkhoff een kritische noot plaatste bij het klimaatakkoord. Gelukkig hebben we de beelden:

Enkele weken geleden was de premier dus te gast bij CNN. Het gesprek ging het over het klimaatverdrag van Parijs en de daaruit voortvloeiende doelen. De Nederlandse klimaatwet en het akkoord vloeien voort uit de ratificatie van dat verdrag. Volgens Rutte zou de ‘Europese Unie haar toezeggingen moeten vergroten om klimaatverandering tegen te gaan’. Tijdens het gesprek hamerde Rutte er op dat Europa op schema ligt en dat uitvoer van het klimaatverdrag ‘absoluut noodzakelijk is voor de mensheid en de urgentie groot is’.

Volgens Rutte is er ‘geen alternatief’ en moet er ‘snel worden gehandeld’ om de CO2-uitstoot te verminderen. Zo stelt hij: ‘Dit betekent voor de EU dat de inzet moet worden verhoogd’. Begrijpt u het nog? Enerzijds hebben we een VVD’er die vraagtekens zet bij de impact van het klimaatakkoord, dat simpelweg voortvloeit uit het verdrag van Parijs. Iets waar de VVD altijd voor is geweest. En aan de andere kant hebben we een VVD-premier die op CNN pleit voor méér actie. Voor nog ambitieuzere doelen.

Op de vraag of het mogelijk is om dergelijke omvangrijke CO2-reducties uit te voeren stelt Rutte: ‘Het kan slagen, kijk maar naar de resultaten van het verleden.’ En inderdaad, in Europa is de uitstoot van CO2 niet zo sterk gestegen als elders, maar op mondiaal niveau zet het geen zoden aan de dijk. Zo werkt China wel aan verduurzaming, maar bouwen de Aziaten nog steeds honderden extra kolencentrale’s. Hun inspanningen ten spijt zijn de kleine investeringen in duurzame energie slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Tijdens de uitzending op CNN laat Rutte dan ook het ‘ware gezicht van de VVD’ zien: twee lijntjes uitzetten met ogenschijnlijk twee tegenovergestelde posities en vervolgens hopen dat de kiezers door het bos de bomen niet meer zien. Bij partijen die dergelijke toneelstukjes opvoeren is uw stem dus niet veilig.

Wat gaan we dan binnenkort zien een tegenstelling tussen twee VVD-vleugels waarbij de een voor méér klimaatmaatregelen én Europese Unie pleit en de ander op de rem trapt? Dat zou smullen zijn!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Rien Noppen

  Heel goed dat Rutte zich opwerpt als boegbeeld voor het klimaatbeleid. Ook heel goed dat hij dit in Europees verband doet.

  1. Groeneveld

   Aldus de Chef Postkamer van de Rijks Voorlichtingsdienst.

  2. bejaarde

   Noppie: Onnozelheid viert hier hoogtij

  3. Jacco

   Ach flikker tog op hier mafketel ga lekker int sprookjes bos zitten ofzo

   1. Lugar

    Iedere actie geeft een reactie.

 2. Michael M

  Niet alleen continent Europa, de complete wereld moet meedoen, van Amerika tot Noord Korea van Australië tot Brazilië. Met Alleen Europa kunnen we de opwarming van de aarde niet tegen gaan. Denk na doorgedraaide Rutte Duck.

  1. Lugar

   “Met Alleen Europa kunnen we de opwarming van de aarde niet tegen gaan.”

   Wie zegt dat de aarde opwarmt en wie zegt dat je daar iets tegen kunt doen?

 3. TD

  “Europese Unie moet haar toezeggingen vergroten om klimaatverandering tegen te gaan”

  Heeft de heer Rutte dat idee al besproken met Merkel en de andere lidstaten,welnee als hij Juncker maar kan imponeren als het beste jongetje van de klas?
  Rutte 4 gaat niet meer lukken dus een andere inspirerende job,manoeuvreren naar de functie voorzitter van de Europese Commissie.
  Dat hij het woord “mondiaal” nog durft uit te spreken,Nederland gaat het hele noordelijk continent redden,hij laat een paard lachen,herstel een hele manege.

 4. Eugenie de la Fleur

  Heel goed van Rutte dat hij het klimaatakkoord verdedigt. Het zou zijn geloofwaardigheid echter wel goed doen om met die Dijkhof af te rekenen. Deze populist en opportunist pur sang zou eigenlijk uit de VVD geplaatst moeten worden. Laat hem zijn heil maar opzoeken in de forum.

  1. edoc431

   hahahahahaha ook jij moet achter een hek ,idioot .

   1. Rien Noppen

    Doe normaal, edoc.

    1. flessenpost

     Flikker op Noppes.

     1. Lugar

      Geen aandacht betekent geen reactie.

   2. Jacco

    Liever een treinwagon enkele reis

  2. Groeneveld

   Eugenie de la Zeur begrijpt de politieke mores helemaal: het politieke bedrijf heeft geen enkel geheim voor haar, dat is duidelijk.

  3. wheelboy

   Ga lekker veganist worden. En in de kou zitten. En geen licht aan . Domme doos .Eugenie Dat jij de overheid nog gelooft . Kijk je energie rekening is wat je al aan belastingen betaald . Als ze dat geld eens gebruikte voor de zgn energie transitie . Open je ogen eens Dan zie je wat de overheid wil geheel niet kan . Deze overheid creëert straks dat het weer net als 100 jaar geleden was waar meneer auto reed goed te eten en drinken had een warm huis met stroom . En de gewone burger half te vreten moest overal lenen en woonde in een vochtige koude keet . Nu zijn eerst de bijstanders en andere uitkering trekkers de pineut . Dan de minimum loners En zo komt langzaam de gewone burger aan bod die de energie rekening niet meer betalen kan .

   1. Van Havezaat

    En zo is het precies en goed gezegd, wheelboy.
    De heer Rutte voert het plan van de groep Bilderberg uit. Hij staat daar in een goed blaatje, denk ik maar. Daarom hebben de Bilderbergers de heer Rutte ook als dirigent van het bilderberg “knapenkoor” (het kabinet en andere gewillige politici) aangewezen. Hij kan hen zo goed in een gelijk ritme zingen (spreken) laten.

    Het UNO Klima Verandering projekt liep eerst onder de naam Klima Verwarming maar dat had geen succes daarom is nu de naam veranderd in Klima Verandering.
    Dit projekt is heel simple een UN ontvolkingsprogramma.
    Het is NMM een grote zwendel, om:
    – de voortzetting van dwang, angst en kontrolle op de bevolking aan de gang te
    houden als vervanging van de Koude Oorlog; die is officieel gestopt.
    – om het elite principe te gaan doorzetten dat minstens 80% van de aardbewoners
    overbodig zijn onder het motto ze eten wel, kosten onderhoud en brengen daarom
    niets in het laatje.
    – de rest, is 19%, is gaan bestemd worden om als slaaf te gaan dienen voor de 1%,
    de Eliten.

    Als noot kan ik U nog verzekeren:
    Ik ben geen racist, geen fascist, geen extremist, geen socialist en beslist ook geen communist, maar een simpele waakzame voorstander van vrijheid en eigen verantwoorderlijkheid.

    Salut.

  4. Moh de pedo

   Ach ja, de verkiezingen zijn op komst. Mochten vlak voor de landelijke verkiezingen de Turkse vlaggenzwaaiers opdonderen van Rutte, nu zijn het die oproerkraaiers die hij wel in elkaar wil slaan en wil Dijkhof opeens geen miljardenverhoging meer.

   Bolkenstein zei ooit iets over immigratie en dat leverde veel stemmen op op een moment dat de VVD er heel slecht voorstond. Na de verkiezingen vertrok meneer naar Brussel en veranderde er niets. De zeteltjes waren wel weer binnen. Zo is het altijd gegaan en zo zal het blijven gaan. Veel populistisch praat voor de verkiezingen, 0 acties daarna.

   Met deze nieuwe verkiezingen op komst gaan we nog veel moois horen uit de VVD hoek. Ik doe het met grote tegenzin maar haal hem voor 1 keertje toch maar aan, onze vriend Kuzu: trap er niet in!!

 5. Bart

  Het topic klimaat verandering laat goed zien dat indoctrinatie werkt, de standaard kritiekloze zombies komen naar voren gesneld om deze onzin te bejubelen.

  Zo zien domme schapen eruit, en hier heten ze :
  Rien Noppen
  Michael M
  Eugenie de la Fleur

  en er zullen zo nog wel wat zombies te voorschijn komen om dit alles te onderschrijven.

  1. Aytas

   Hoe zit het volgens jou? Heb je bronnen om jouw gedachten over het klimaat te bevestigen? Is bv Andy vd dobbelen een onzinverkoper, zo ja waarom volgens jou?

   1. Aytas

    Andy vd dobbelsteen moet dat zijn.

    1. HendrikJan

     Komt dien ook uit Belgie, moet ik Vrijdag efkes opvragen.
     Opvragen is Belgies, voor al diegeen die wel bijstand ontvangen, maar geen Nederlands kunnen verstaan.

     1. tomygun

      Hendrikjan , Nee dat is Mien Dobbelsteen een Ollander .

   2. Bart

    Hoe dat zit, het enige bewijs voor de sterke invloed van co2 komt uit computermodellen. Modellen die er continue naast zitten, met name door de te hoge gevoeligheid voor co2 in die modellen.

    Daarnaast zien we dat historische data moest worden aangepast om te kunnen zeggen dat de laatste jaren de warmste ooit zijn, ondanks dat alle records nog uit de jaren 30 zijn.

    Daarnaast krijgen we altijd grafieken beginnnend in of 1975, ten tijde van de global cooling scare of startend in 1850, oftewel aan het einde van wat de kleine ijstijd genoemd werd.

    Vergeet ook niet dat de aarde een kleine duizend jaar geleden warm genoeg was om landbouw te ondersteunen in Groenland, en weten dat het toen niet veel natter was en we hebben data dat de hoeveelheid co2 toen een stuk lager was.

    Verder weten we dat er gewoon weg veel te weinig co2 hebben om het omwarmend effect te kunnen hebben dat het word toegeschreven, zelfs in kassen moet de hoeveelheid fors hoger zijn, en de aarde is geen broeikas.

    Maar ja het is natuurlijk veel makkelijker om een ander voor je te laten denken en het kritiekloos te volgen.

 6. Tante Sidonia

  Rutte???
  Hoeaaaahhhhh, knoetsalabalis, sjantetters, bla, bla, bla,”duizend bommen en granaten”
  harrekataties, enzovoort, enzovoort,.
  Dit was de toespraak van Rutte!
  “Klootjesvolk en gepeupel”, “ik draai nooit en ben zo als het Nederlands volk!”
  Dus,………..ik kan draaien en onzin vertellen; “want zo willen jullie het!”
  Kortom:
  Eigenlijk heeft Rutte gelijk:
  bij de verkiezingen 20 maart 2019 zal, wederom, op de oplichters coalitie gestemd worden!

 7. HendrikJan

  In Belgie noemt men hem al, Markie de Liegenear.
  Men weet in Belgie ook al, wanneer hij naar Brussel (EU) verkast.
  Voor de Zomer van 2019, woont hij samen met zijn vriend Peerke in Ninove

 8. Eugenie de la Fleur

  Natuurlijk zal iedereen de pijn wel voelen maar ik kan best wel tegen een stootje. Wij doen dit om de planeet in een redelijke toestand achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen en ja daar moeten we allemaal offers voor over hebben

  Je vraagt je af of deze naysayers hun kinderen wel lief hebben

  1. Bart

   Juist wij vinden onze kinderen belangrijk, we willen ze niet financieel bankroet achterlaten gebasseerd op leugens over het klimaat. Iets waar jij blijkbaar kritiekloos voor wilt bloeden. Pijnlijk naief is dat.

   1. Rien Noppen

    Beter financieel bankroet dan overstroomd, Bart.

   2. tomygun

    Bart 1000 Miljard uitgeven aan een druppel CO2 bestrijding
    dat doen de bomen en planten beter en goedkoper .
    Maar goed CO2 krijgd de schuld maar niemand weet dat
    100% zeker zo het is gokken .
    Later blijkt dat het niet aan de CO2 ligd maar aan het
    veranderen van de polen, hoeveel miljard moet er dan
    aan de goden ge oferd worden?
    Bespaar je al die moeite van het geld drukken een offer
    wordt in een vulkaan gegooid naar oud gebruik
    dan kunnen we daar net zo goed wat rollen blanco
    papier in donderen bespaart een hoop werk voor niets .

 9. Westerling

  @edoc431

  Al die linkse idioten naar Dennendal, kunnen ze tegen het hek aanspringen.

  1. van Urk

   Niet de gewone man in zijn diesel maar de industrie in Europa,China en Amerika zijn de grootste veroorzakers van vervuiling. Maar dat kan niet stil gelegd worden. Zelfs de windmolens, elektrische auto,s en zonnepanelen worden door deze vervuilers geproduceerd.

 10. tomygun

  Weer zo,n lul stuk eerst lopen janken wat dat een kind tot
  80 jaar moet doorwerken dus praten wat er over 80 jaar
  zou kunnen gebeuren , denk eens aan oorlog ofzo .
  Nu een zeik stuk waar rubber duck bij de USA joop
  aan het luchtfietsen is waar hij dus tegen spreek wat zijn
  eigen vvd er een paar dagen terug zij .
  Hij spreekt dat niet tegen of had hij een glazen bol?

 11. Lugar

  Inmiddels weten we, of kunnen we redelijkerwijze weten, dat we worden besodemieterd. Uiteraard trapt de kiezer er niet meer in.

  PVV & FVD zullen dan ook een monsterzege halen.

  1. Marija

   Het zou best leuk zijn om Geert Wilders een mailtje te sturen en te laten weten dat wij hebben genoten van zijn gesprek met Jensen.
   Omdat Rutte vlak voor de verkiezingen drie maal de gelegenheid krijgt bij NPO om zijn woordje te doen, zou ik Wilders graag nog vlak voor de verkiezingen bij Jensen zien.

   1. Lugar

    +1

 12. Gerlos

  Rutte kappen met dit gedrocht van een klimaatakkoord wat nu op tafel licht, aanpassen en in wereld verband en niet al,een ons postzegel landje, onbetaalbaar en geen draagvlak in onze samenleving

 13. Van der Scheur

  Ach Rutte is vooral aan het bedenken hoe Shell en Unilever optimaal bediend kunnen worden. Dat hele klimaatverdrag mag vooral wat extra bladzijdes hebben zodat hij er wat vaker zijn zitvlak mee af kan vegen. Dat is dan zijn bijdrage aan duurzaamheid.

 14. Heras

  Het is wat Baudet zegt, de uiteindelijke rekening is voor het klootjesvolk. Wanneer een gewoon gezin alle “d66 en groenlinksideeen zouden toepassen dan moeten ze een extra lening nemen voor de elektrische auto, toepassingen in hun huis, bovenop de hypotheek. Dan hebben wij het nog niet eens over alle verdere prijsverhogingen. Dat kunnen alleen maar de rijken betalen. Deze verhoogde kosten wegen niet op tegen de btw verlaging bij werkenden. Ik wou dat de vvd zich eens realiseerde wat de schadelijke gevolgen het heeft voor gewone gezinnen.

 15. Lugar

  “‘Europese Unie moet meer doen tegen klimaatverandering!’ ”

  Welke klimaatverandering? Rutte snapt het zeker niet? Hij denkt dat de burger achterlijk is? Ja inderdaad dat denkt hij. VVD stemmen lijkt mij niet handig als je tenminste nadenkt.

 16. J.C.

  De loopjongen Mark Rutte heeft een dure inschattingsfout gemaakt: hij is te doorzichtig geworden.

  1. Lugar

   @JC: Exact, dat gaat hem, en zijn VVD, de das omdoen. Rutte gaat exit naar Brussel.

 17. Gallus

  Otten kwam weer eens met de 0,00007 graden op de proppen. Gebaseerd op volkomen bedrieglijke aannames van Lomborg, daarna Crok en dan Baudet. Volksverlakkerij!
  https://klimaatverandering.wordpress.com/2017/06/29/klimaatakkoord-parijs-doet-er-wel-degelijk-toe-om-opwarming-te-temperen/amp/?__twitter_impression=true

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.