Ongeloofwaardig! Nederland eist verkiezingen van Venezuela; doet niets voor vluchtelingen op Curaçao

Als je niet wilt dat de hele wereld zich met jou bemoeit, dan doe je er verstandig aan om je neus niet in andermans zaken te steken. Van het eens zo neutrale Nederland is na de Tweede Wereldoorlog echter weinig over. Ons land bemoeit zich met alles en iedereen en loopt voortdurend achter grootmachten aan. Ook dit keer weer, niet in Syrië, maar in Venezuela. Daar zijn naar aanleiding van de meest recente verkiezingen spanningen ontstaan tussen de oppositie en de verkozen socialistische dictator Nicolás Maduro

De oproep van de Duitse regering om verkiezingen uit te schrijven in Venezuela wordt nu gesteund door andere Europese landen. De oproep eist nieuwe verkiezingen, doet het land dit niet dan erkennen en steunen de landen oppositieleider Juan Guaido als legitieme president van het land. Hoe je een burgeroorlog aanwakkert? Nou, ongeveer zo dus… Maduro reageert woedend en spreekt van een ‘coupe’. Behalve initiatiefnemer Duitsland sluiten Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en nu dus ook Nederland zich aan bij de oproep.

Het lijkt wellicht mooi, immers is Maduro een ramp en lijdt het volk honger omdat hij zijn idealen boven de werkelijkheid stelt. Voor hem is het socialisme zo belangrijk dat hij bereid is om demonstraties met geweld neer te slaan. President Maduro weet zich ondanks de oproep van Duitsland en Frankrijk gesteund door landen ‘van de andere kant’: China en Rusland. Zij steunen Maduro. Logisch, want wie het staatshoofd van Venezuela wordt bepaalt in grote mate de relaties met andere landen. Het is dus een strijd om ‘the puppet state’.

Zowel Trump als Poetin willen dat er een president zit die in hún belang handelt en dus maakt het beide grootmachten niets uit wat het effect van de buitenlandse beïnvloeding op de veiligheid van het land is. Dit soort oproepen jagen de spanningen namelijk aan. Waarom? Doordat het de oppositie redenen geeft zich met geweld te roeren tegen het leger. En dan kunnen de domino stenene zomaar eens gaan vallen.

En met de oproep is Nederland ook nog eens hypocriet, want men eist wel nieuwe verkiezingen, maar Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao worden aan hun lot overlaten. Oké, dus enerzijds je hard willen maken voor de menselijkheid, maar als puntje bij paaltje komt niet thuis geven? Heel vreemd allemaal. Behalve de schendingen van het volkerenrecht in Syrië blijkt hieruit duidelijk dat het Nederlandse buitenlandbeleid niet goed in elkaar zit. Waar zijn we eigenlijk mee bezig? Waarom lees ik dit in de pers, Stef Blok?

Het Ministerie Buitenlandse Zaken zou er goed aan doen zich wat bescheidener op te stellen, maar nee. Tijd dus dat Nederland nieuw buitenlandbeleid gaat ontwikkelen, niet op de wenken van anderen, maar in haar eigen belang én een beetje principieel voor neutraliteit. Wat zou dat een verademing zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. HendrikJan

  Kom op Rutte 3, probeer het in Nederland het land waarin wonen, werken, leven en ook nog vaak dood gaan in de klauwen te houden.
  Hier is het een bijna een verloren natie, waar jullie geen enkele controle meer over hebben.
  Stop met wereldwijd politieagent te spelen, zorg in Nederland voor onze eigen politie.

  1. Aytas

   Inderdaad.

 2. Duke

  Laat Rutte dat voorbeeld volgen en Tweede Kamer verkiezingen uitroepen.

 3. Gerlos

  Mooi verwoord Hendrik Jan en netjes zonder Rutte te beledigen.

  1. HendrikJan

   Rutte heeft mij en ca 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil gezet en de Gele hesjes hebben het vandaag nog getoond.

   RUTTE.
   Praat niet OVER ons.
   Maar praat MET ons.

   Wie heeft nu wie beledigd.

   1. Spaanse kok

    Rutte heeft mij en ca 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil gezet.
    .
    Gl en PvdA zitten ook niet in de regering. Dat zijn nog veel meer kiezers dan die van de PVV die zich niet vertegenwoordigd voelen.
    Hoor u hier echter nooit over.

    1. HendrikJan

     Dat heeft niets met de PVV te maken.
     GL en de PvdA konden zich op somige belangrijke punten, niet vinden in een samenwerking met de VVD.
     De kiezers op de PVV heeft hij zonder enige vorm van gesprek bij het grof vuil gezet, zolang hij MP van Nederland is en miskleun op miskleun pleegt, komt dat elke keer weer terug.
     Hij verweet Wilders onbetrouwbaarheid, hij heeft al een media score van 15 leugens.
     Gr.

 4. Troelstra

  Maduro weg; Vluchtelingen terug. Lijkt me win-win.

 5. J.Rademaker

  Rijkste land van Zuid-Amerika leeggezogen, armste mensen zouden het eindelijk goed krijgen alle media gelukkig.
  De armen kunnen niet vluchten analoge situatie migranten probleem in Europa.
  Hulp is nu een nieuwe dictator in het zadel en hopen dat hij wat minder steelt.

  1. Tante Sidonia

   Ja… het “socialisme” zegeviert!
   Socialisten begrijpen totaal niet dat zonder kapitalisme en eigen initiatieven( bedrijfsleven e.d.) het socialisme geen bestaansrecht heeft. (“valt niets meer tegen aan te schoppen”)
   Zie Cuba, Venezuela, Nrd-Korea en voorheen Sowjet-Unie en de Oost-Europese landen!
   En Nederland pas op: OOK in Nederland partijen die ALLES willen verwoesten!
   Wat te denken van Groen-Links, CU (ja..ja..) PVDA, DENK en SP (nog steeds Mao-istisch)
   PS
   20 Maart komt sneller dan u denkt. Licht uw familie, kennissen en verdere in over wat Nederland staat te wachten als er geen drastische verandering komt!

   1. Aytas

    Weet je überhaupt wat socialisme betekent? Een vof kun je in Nederland inrichten op een socialistische manier en volop in het kapitalisme laten meedraaien. In Amerika zijn de worker owned bedrijven succesvol en in Spanje ook. In Nederland is momenteel een technisch installatie bedrijf zeer succesvol dat op deze manier is ingericht. Je moet alleen verstandig omgaan met groei van het bedrijf. Tja als je overtuigd bent een baas nodig te zijn heb je daar niets te zoeken. Er zijn veel wegen die naar Rome leiden, mensen die alleen maar linksaf of rechtsaf willen slaan komen er niet.

    1. Top

     Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

     1. Dik

      “Zit je hoofddoekje weer te strak?”

      Dat moet haast wel Top, in de periode voordat ik haar in mijn script zette was het van precies hetzelfde laken en pak.

 6. Aytas

  ‘socialistische dictator Nicolás Maduro’

  Kan niet.

  Venezuela heeft zich alleen op olie geconcentreerd en niet een andere manier om geld te verdienen gezocht, met het dalen van de olieprijs en de westerse sancties die daarop volgden was het gedoemd in te storten. Als je dan ook nog een marxistisch leider hebt ben je verloren.

  1. Tante Sidonia

   Aytas
   Oprotten!
   Je liegt weer ongelooflijk!
   Ga vieze filmpjes kijken.

   1. Spaanse kok

    Loonstrookje al binnen tante?
    Heeft Rutte zich aan zijn woord gehouden ?

   2. marco1

    Iemand zeggen op te rotten komt niet heel mooi over als je geen tegen argumenten kunt geven lijkt het er eerder op degene u zegt op te rotten het gelijk aan haar kant heeft.

    1. Tante Sidonia

     marco1
     De bewering dat Venezuela niet Marxistisch is, is een grove leugen!
     Marxisme werd door Chaves ( voorganger Maduro) ingeluid. Kennis werd van Marxisme werd uit Cuba gehaald!
     Of “vergeten?”
     PS
     En dat is de reden van mijn reactie op de Turk Aytas die alleen maar rotzooi wil en zichzelf daar mee bevredigd!
     Voldoende?

     1. marco1

      Ik constateerde alleen maar iets. Aytas ging een discussie met u en u reageerde alleen met oprotten dan moet u mij niet gaan uitleggen over marxisme en Cuba want ik heb daar geen weet over of interresse in.

     2. marco1

      Ik heb overigens wel interesse of Rutte ziin belofte naar u heeft waar gemaakt maar het zou een beetje flauw zijn om daar nu naar te vragen.

     3. Aytas

      Ik beweer dat ze een marxistisch leider hebben.

      ‘Als je dan ook nog een marxistisch leider hebt ben je verloren.’

      Socialistisch vind ik een frame, het zou betekenen dat het volk de regie heeft. Marxisme kan niet slagen, dat heeft bakoenin al aan Marx uitgelegd voor de revolutie van lenin.

      Ik vind het een slechte zaak als mensen niet met andere meningen kunnen omgaan, kunnen marxisten ook niet.

     4. Aytas

      Ook ben ik geen Turkse maar Nederlandse Afrikaanse.

 7. Original NL

  ……..Nederland eist ……
  Hahahahaaa….anders sturen we rutte!!

 8. Raveltje

  Nederland, stip op de wereldbol, staat altijd met de grote mond vooraan
  Het zal wel weer om macht, geld en olie gaan.

 9. Tante Sidonia

  marco1

  Niet flauw, je mag alles vragen!
  Maar Rutte heeft zijn belofte NIET waar gemaakt!
  M.a.w. mijn cruise naar de Cairibean moet ik annuleren. Wordt een “uitkijk-vakantie” van mijn balkon!
  Fijne avond!

  1. marco1

   Dat vind ik spijtig om te horen maar hij staat er niet echt bekend om zijn beloftes waar te maken. De volg ende k eer hij weer iets belooft houd u er dan rekening mee hij het niet waarmaakt en boek niet te snel een cruise die alleen met wat hij belooft betaald k an worden om teleurstelling te voorkomen. Ik hoop dat u een mooi uitzicht heeft van uw balkon en zo toch een leuke vakantie heeft. Ik wens u ook een hele prettige avond.

 10. struisvogelpolitiek

  Madurodam, ligt dat ook in Venezuela? 🙂

 11. Hamer Sikkel

  De voorganger van Maduro, de overleden Hugo Chavez, nationaliseerde de rijkdom van Venezuela, de aardolie. Dat was pas echt socialisme. De opbrengsten van de staatsoliemaatschappij kwam toen voor 80% terecht bij de arbeidersklasse en werd de gezondheidszorg en het onderwijs van betaald. De crisis liet echter de olieprijs kelderen en de socialistische verworvenheden konden niet meer voldaan worden.
  De rechtse oppositie rook bloed en gesteund door de rijke feodale inwoners van Caracas heeft men het land door chaos naar de rand van de afgrond geleid.

  Nu moet de leider van de kapitalistische oppositie volgens de VS, dus ook van het onderdanige Nederland, in het zadel worden geholpen ten koste van de democratisch gekozen president. Uiteraard om de verhoudingen in het land weer terug te brengen voor de Bolivar-revolutie en de gewone mensen slechts 2% van de nationale rijkdom toegeworpen krijgen.

 12. Van Havezaat

  Nederland!
  – Is lid van de Europese Unie.
  – Zetelt mee in de EU wat een ongekozen vereniging is.
  – De EU zorgt alleen voor zichzelf en haar andelen.
  – De EU werkt voor de transnationale bedrijven.
  – De Europese Unie is opgezet door Amerika met het doel de “bevrijde naties” goed in
  toom en gekontroleerd te houden.
  – De EU zorgt ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen.
  – De Europese Unie wordt door Mevr. Merkel bestuurd, wat zij zegt gebeurd.
  – Want Mevr. Merkel heeft ook haar opdracht van haar Chef of Chefin.

  Nu is het Venezuela die het zou moet gaan merken hoe democratisch Europa (en US) is en hoe vrijheidslievend het is. Je regelt op deze manier gewoon een Regime Change.
  Wat een onbehoorlijke handelingen van de “hoogontwikkelde intelligentia”.

  De heer Maduro is sinds jaren gesanctioneerd door de US. Dat wordt zomaar vergeten.
  Het land is op deze wijze jarenlang economisch ondermijnd.
  Sanctioneren is een vorm van oorlogsverklaring, vergeet dat niet.

  De heer Maduro is democratisch gekozen als president, basta.
  Dus, Wereld, handen weg van Venezuela en haar bevolking.
  Bemoei je met je eigen zaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.