Verkiezingen komen eraan: hypocriete VVD ‘kraakt handelsbeleid’ D66-minister Kaag

Ah ja, opeens worden de nepliberalen kritisch.

Het blijft grappig: iedere keer dat er verkiezingen aankomen herinnert de VVD zich opeens dat kiezers denken dat zij een rechtse partij is. En dus komen ze met dit soort media-offensiefjes aanzetten:

De grootste coalitiefractie stelt nu dat de huidige plannen van de handelsminister veel te soft te zijn. Kaag richt zich volgens de VVD te veel op vrouwenrechten en ontwikkelingssamenwerking, waardoor de handelsbelangen van ondernemers ondersneeuwen.

“De belangen van Nederlandse ondernemers verdwijnen in de agenda van Kaag onder het sausje van maatschappelijk verantwoord ondernemen en vrouwenrechten,” aldus VVD-Kamerlid Wybren van Haga. “Belangrijke onderwerpen, maar een handelsagenda moet gaan over handel.”

Wat zijn het toch hypocriete lafbekken. Deze mensen zijn bewust een coalitie aangegaan met linkse partijen als ChristenUnie en D66. Ze hebben Kaag minister laten worden — en je weet wat je dan in huis haalt. Vervolgens hebben ze het kabinet laten doen wat het wilde… tot dit moment, want de verkiezingen komen eraan. Opeens denkt de VVD dan dat er kritiek geleverd moet worden. Kaag wordt even aangepakt, D66 wordt even in de hoek gezet (de prijs van het meeregeren zullen we maar zeggen), en voila, na de verkiezingen gaan we weer op oude voet verder.

Het meest frustrerende hieraan? De kiezer blijft er steeds weer intrappen. Het is ongelooflijk, maar blijkbaar wil de Nederlandse kiezer graag bedot worden. Een andere verklaring heb ik niet voor de al negen jaar durende heerschappij van de VVD.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  De VVD is uit de zelfde materiaal geschapen als PVV en FvD met het verschil dat ze tactisch en strategisch handelen om altijd weer de grootste te worden. De domme Nederlander trapt hier altijd weer in

  1. fockingworst

   @eugenie mag hier ZIJN MENING RIJKELIJK verkondigen op dds.

  2. Rien Noppen

   Ja, de VVD beseft dat je als politieke partij alleen groot kunt worden als je je niet te ver beweerd vanaf het redelijke politieke midden en toont bereid te zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen.

   Partijen als SP, PVV en FvD kiezen voor een extremistische positie en mijden bestuurlijke verantwoordelijkheid. Om die reden blijven ze klein en is hun politieke invloed beperkt.

   1. Rien Noppen

    beweerd = beweegt

    1. Eugenie de la Fleur

     @Rien

     Dat partijen als SP PVV en FvD de extremen opzoeken en daardoor weinig invloed uitoefenen in de politiek ben ik met je eens. Gedeeltelijk ook omdat deze partijen weinig bereid zijn tot samenwerking.

     Wat de VVD hier doet is gebruik maken van ordinair populistische retoriek in de verkiezingstijd terwijl je weet dat ze het niet menen wat ze zeggen. VVD heeft namelijk voor het klimaatakkoord getekend en nu draaien ze 180graden en steken daarbij zelfs hun coalitiepartners in de rug. Het kan zijn dat dit alleen retoriek is om de stemmen weg te houden van partijen als PVV maar netjes is het allerminst. Natuurlijk kun je als politicus niet altijd je woord houden maar de VVD maakt het wel erg bont met hun leugens

   2. Troelstra

    Hoe verklaar je dat de PvdA zo klein is geworden en dat zal blijven?

    1. Eugenie de la Fleur

     PvdA zit nu weer in de lift

     1. sjun

      Hooguit bij teleurgestelde D66 stemmers die weer teruggaan naar hun moederpartij PvdA die hun belangen al meerdere malen verkwanselde om politiekcorrecte puntjes te sprokkelen.

    2. Lugar

     “Hoe verklaar je dat de PvdA zo klein is geworden…”

     29 zetels verloren. Een zetel is ongeveer 65.000 stemmen = 1.9 miljoen kiezers.

     Vergeet ook niet dat VVD 9 zetels heeft verloren! = 585.000 stemmen

 2. Lugar

  Een vooraf afgesproken theaterstukje voor de electorale bühne, wie daar nog intrapt mag zichzelf vergeten als hij/zij in de spiegel kijkt.

 3. Troelstra

  Voor hoeveel miljoen heeft die Sigrid al-Qaq van de VVD al decharge gekregen inzake Nederlands belastinggeld van de werkenden als gratis geld voor haar Islamitische vriendjes van Hamas, Fatah etc.?

 4. Gekko

  Na 15 maanden Rutte 3 is het opvallend hoe ontstellend zwak de D’66-ministers en staatssecretarissen functioneren (of beter gezegd: niet functioneren).

  Wouter Koolmees heeft op SZW nog helemaal niets gepresteerd, de noodzakelijke hervormingen van arbeidsmarkt en pensioenstelsel verkeren al maanden in impasse.
  Sigrid-al-Kak komt niet verder dan het overmaken van miljoenen naar terreurclub Hamas, meestal projecten waar haar Palestijnse man bij betrokken is.
  Ingrid van Engelshoven loopt verdwaasd rond en doet stomme uitspraken over Derksen en Nashville. Een ballon met lucht als enige inhoud.
  Karin Ollongren: need i say more?
  Stientje van Veldhoven: Wie? (Tip: doet iets (niets) met milieu.
  Menno Snel: kan niets en doet niets, dus is het nog steeds een enorme bende bij de Belastingdienst.

  D’66 heeft als speerpunt het klimaat (aka Rob Jetten), maar laat de invulling volledig over aan de VVD (Mark Rutte, Erik Wiebes, Ed Nijpels).

  Dat wordt dus een ongekende afstraffing voor Drammers66 op 20 maart.

  1. Lugar

   @Gekko: +1

  2. Original NL

   Gekko
   +2

  3. sjun

   Een rake duiding. 🙂

 5. Aytas

  ‘Het blijft grappig: iedere keer dat er verkiezingen aankomen herinnert de VVD zich opeens dat kiezers denken dat zij een rechtse partij is.’

  Hoe jij ook wilt framen het is en blijft een rechtse partij. Het is zo dat zij datgene wat arbeiders sterk deed staan hebben afgebroken.

  ‘ Een andere verklaring heb ik niet voor de al negen jaar durende heerschappij van de VVD.’

  Al langer dan 9 jaar.

  Daadwerkelijk sociaal ondernemen zou een zegen voor Nederlandse arbeiders en ondernemers zijn. De indoctrinatie dat alles om winst en hard zou moeten is diep in de volksgeest verankerd geraakt. Volgens mij ben jij absoluut geen conservatief liberaal maar gewoon een rechts libertarier die mensen wil uitbuiten en misbruiken, een lakei van de multinationals, de Nederlanders zouden jou als vijand moeten zien ideologisch.

  “Tough love is just the right phrase: love for the rich and privileged, tough for everyone else.

  Noam Chomsky”

  Jij predikt deze tough love en waarom is een werkelijk raadsel.

 6. Tante Sidonia

  De VVD heeft gelijk!
  “Moslim-aanhangster”en stiekem geld naar het terroristische HAMAS!
  Wel opvallend nu er verkiezingen aankomen, dat VVD reageert.
  Hadden ze eerder moeten doen!
  PS
  Even een herhaling:
  De “berekende” kosten van de klimaat politiek worden bekend gemaakt na de verkiezingen!
  A kosten zijn allang bekend!!!!
  B bang voor de grote klap milieu-ridders als de cijfers eerder bekend worden gemaakt!
  C bang voor de grote klap Moslim-aanbidders als cijfers eerder bekend zijn!
  D Lafaards, angsthazen, bang ( 2e kamer/regering/politici) voor de facistisch Groen-Links; die in Den-Haag te grote invloed heeft!!!
  E Het is eerder 20 maart 2019 dan u denkt!
  Stem tegen de verdwazing en verrijking van de “Groene-Elite”.

  1. Rien Noppen

   Tante Sidonia maakt zichtbaar dat de taktiek van de VVD werkt: men suggereert van koers te zijn veranderd (hadden ze eerder moeten doen) en de ontevreden rechtse VVD-ers keren terug op het honk.

   Na de verkiezingen mag het gezonde verstand weer terugkeren.

   1. Eugenie de la Fleur

    @Rien

    Dit is wellicht een mogelijke tactiek dat blijkbaar werkt. Toch heb je ook in de politiek wel iets als fatsoen en de VVD die van twee walletjes eet heeft er geen kaas van gegeten

    1. Rien Noppen

     Het toont wel dat rechts-populistisch volk gemakkelijk is te bedriegen, Eugenie.

     Ik heb dan maar liever dat ze bedrogen worden door de VVD dan door PVV en FvD.

 7. Two Ravens Black Kettle

  De ministerie van Hamas.
  Onze minister van de Palestijnen en tunnels Sigrid ‘Arafat’ Kaag staat vrolijk op de foto met een Joodse kinder(massa)moordenaar.
  Het kan en mag allemaal in deze bananenmonarchie.
  Sterker nog, je kunt het tot minister schoppen.
  De zelfverklaarde elite noemt dat democratie.

 8. Florissa

  Iedere stem anders dan op de PVV is een stem voor de VVD . VVD is nooit open ,en liegt alles wat los en vast zit aan elkaar . Rutte is een loopjongen van die Zuiplap in Brussel,na de verkiezingen is hij vertrokken ,de rest van de VVD heult dan verder met die linkse bende ,en jaagt de burger op torenhoge kosten .

 9. NoDoubt

  Rutte solliciteert naar post Drünker. Kostenpost onder Rutte kansloze immigranten 35 miljard die verhaalt gaat worden op de werkende burger. Gratis bijstand, misbruik voorzieningen, gratis ziekenzorg, voorrang woning en bovenal het om zeep helpen van democratie en welvaart.

  1. Lugar

   +1

  2. Rien Noppen

   Hoe verklaart No Doubt dat het volk daar dan steeds weer op stemt?

  3. Original NL

   Verboden trollen te voederen!!

   1. Lugar

    “Verboden trollen te voederen!!”

    Jij snapt ‘m!

    +1

 10. Barry

  Met andere woorden: politiek is en blijft een smerige tak van sport.

 11. Florissa

  Trump kan handelen ,wij hebben Kaag ,als je al bij voorbaat knikt [hoofddoek ]voor je met iemand in zee gaat begrijp je er helemaal niks van .
  D66 afbreken ,meer kunnen ze niet .

 12. HendrikJan

  Zeer interessant stukje via earth matters aangaande de Bilderberg conferentie 2013(Grove Hotel Londen), lees dan vooral het stukje over een vorm van wereldbelasting.
  Aanwezig namens Nederland:
  Beatrix / Halberstadt / Rutte / Knot / Dijkgraaf / Boxmeer.

 13. ruudjeenjose

  Eugenie ben jij een beetje labiel?

 14. Anthony2

  Trap er niet in… elke keer wanneer er verkiezingen komen is het weer raak.
  beloven.. beloven, tot na de verkiezingen weer het tegendeel blijkt… helaas .
  Mijn stem gaat naar of de PVV of FVD.

  1. Lugar

   “Mijn stem gaat naar of de PVV of FVD.”

   +1

   1. Rien Noppen

    Weten we toch, gekkie.

    🙂

 15. Two Ravens Black Kettle

  De VVD financiert mensensmokkelaars, gangsters, Isis, Al Qaida, teruggekeerde massamoordenaars en Holocaust-vereerders.
  En nu lopen ze te toeteren over haar eigen minister ?
  Het is verkiezingstijd en de verachtelijke socialistische VVD roverbende zet traditioneel weer hun vieze Januskopmasker op.
  VVD’rs zijn de zilverlingentellers van de Bijbel. Een coterie van Judassen, Merkeliaanse schandknaapjes en terroristen financiers.

 16. Pescador

  dat hoofddoekje moet ook gewoon ophoepelen naar Iran daar hoort ze thuis.

 17. Gerlos

  Wat is er mis met deze uitspraak van de VVD, minister Kaag wat heeft die tot nu toe gepresteerd niets tot bijna niets, ja geld weggeven naar de Afrikaanse landen.

 18. Bes Tolen

  Gekko, ja.
  Rien Noppen. Wie kletst u nu zo precies na? Bijvoorbeeld, in de PVV zitten een aantal specialisten met de juiste ervaring. Daar kunnen de meeste fracties niet aan tippen. Het hele probleem is dat de PVV systematisch wordt stil gezwegen en dus vrijwel niets tot buiten de Tweede Kamer doordringt. Of te wel Nederland is geen echte democratie. Dat is in de meeste westerse landen nu zo. De betrekkelijkheid van het stelsel wat morele verantwoording aan gaat, is vaak ver benden nul. Allerlei landen vlak bij of net nog in Europa gelegen zijn daarmee zwaar de dupe en vervolgens worden de Europese landen de dupe. Immoreel. Het christendom is ook door de bodem gezakt. Zie en hoor de ontstellend onwijze uitspraken van de paus en ook de mensenhandel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.