Week 10: ‘Gele hesjes’ demonstreren wederom tegen Emmanuel Macron en ‘zijn globalistische agenda’

Ondertussen gaan de ‘Gele hesjes’ protesten in Frankrijk de tiende week in! Al meer dan twee maanden houden demonstraties tegen het regeringsbeleid van de president aan en het gaat maar door. Macron zit flink in het nauw, want de protesten blijven aanhouden ondanks zijn aankondiging voor de organisatie van een ‘nationaal debat’.  Dat laatste zou dienst moeten doen om de onvrede een halt toe te roepen en de zijn regering draagvlak te geven. Maar in de straten van Parijs blijven de protesten aanhouden tegen Macron en ‘zijn globalistische agenda’. 

En zoals elke week werd er ook deze week weer flink rotzooi getrapt door een aantal radicale elementen, die zich verschuilen onder de ‘Gele hesjes’-beweging. Om de orde te bewaren en zijn regeringszetel veilig te stellen had Macron tien doden nodig en honderden gewonden in de afgelopen weken. Volgens Reuters zijn momenteel zo’n 5.000 demonstranten in Parijs op de been en ook in andere grote Franse steden zijn de ‘Gele hesjes’ weer actief. Sommige demonstranten droegen ‘doodskisten’ om daarmee hun eer te betonen aan de gevallenen van de ‘Gele hesjes’.

De demonstraties verlopen minder gewelddadig dan in december. Toen ging het dak eraf en negeerden zelfs brandweerlieden de orders van hun commandanten. Zo gespannen is de situatie nu dus niet meer en de populariteit van Macron neemt weer langzaam toe.

De meest recente peiling van Ipsos suggereert namelijk dat Macron weer 3%+ scoort in de afgelopen week. Ook Marine Le Pen scoort beter en is nu de populairste Franse politicus. Dat Macron het zo slecht doet in de peilingen zegt overigens niet zo veel. In Frankrijk is het immers traditie dat zittende presidenten vaker als een last dan een zegen worden gezien. Maar dat in de afgelopen tien weken de Franse bevolking de straat op ging zegt véél meer.

De aanleiding was ontevredenheid over het verhogen van brandstofaccijnzen, maar ondertussen is de beweging geroeid tot een algehele ‘klacht van ongenoegen’. Veel demonstranten demonstreren tegen de ‘globalistische elite’, die volgens hen het land in de greep houdt, de voordelen oogst en dat terwijl de burgers steeds minder welvarend worden. ‘We willen dat politici ons echt vertegenwoordigen’ stelde een vrouwelijke demonstrant tegenover Nieuwsuur. ‘En niet alleen de Europese lobby en die van de financiële wereld.’

De ‘Gele hesjes’ zijn dan ook vooral een beweging tegen het systeem en vinden dat er van alles moet veranderen. Daarvoor is dan ook het ‘nationale debat’ van Emmanuel Macron bedoeld: om opnieuw eenheid te smeden en goede ideeën in de praktijk te brengen. Over enkele weken kan het zomaar zijn dat goede ideeën worden geopperd en geïmplementeerd. Dan is het ineens: wat een pech, de ‘Gele hesjes’ zijn weg! Maar zo ver is het nog niet!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. HendrikJan

  Het heeft niets met de persoon Macron te maken, maar de figuur Macron, de knecht van Bilderberg / Rothschild, net als Rutte de uitvoerders van hun plannen.

  GHHJ.

  1. Spaanse kok

   Deze reactie komt niet van reageerder HendrikJan maar van iemand met de nickname HendrikJan.

   1. HendrikJan

    Het is simpel knul de tuin is mijn domein.

  2. Meester Kong

   @HJ/Seneca je kent het woord ‘wanen’, mooi…………

 2. Barry

  67 miljoen Fransen en ‘slechts’ 5.000 ervan weten de boel aardig op stelten te zetten. Ze maken in elk geval behoorlijk de gemoederen los, zodanig dat het bijna dagelijks de pers haalt in Europa. Misschien wel wereldwijd?

  1. ZiggyStardust

   Heb hier iemand een keer horen (zien) zeggen dat de minderheid altijd gelijk heeft. De gele hesjes hebben dus gelijk.
   Overigens zijn het er meer dan 60.000 die in verschillende steden in Frankrijk de straat op zijn gegaan. Maar dat nieuws wordt ons niet gebracht door de NOS, de staatsomroep, waarschijnlijk uit angst dat de beweging hier ook zal groeien. Ook in België en Duitsland vinden protesten plaats door zogenaamde gele hesjes, niet allen met exact hetzelfde doel, naar toch. De ontevredenheid is groot en groeiende onder de Europese bevolking, en de leiders steken hun koppen in het zand. Liever haal je uit naar Trump of Putin, om problemen hier niet te hoeven benoemen.

   1. edoc431

    Hier is ook gezegd dat de gele hesjes geen lang leven was beschoren gelukkig zit die kloothommel er altijd naast hahahahaha.

    1. HendrikJan

     Met vandaag mee, heb ik 6 maal deelgenomen aan een wandeling (Den Haag / Rotterdam) met mijn Gele hesje aan.
     Als mijn kleinkinderen / achter kleinkinderen het over vroeger hebben en foto’s bekijken van hun Opa of Ouwe Opa met zijn Gele hesje aan, mogen zij zelf bepalen of zij er dan trots op zijn, op zo’n Opa of Ouwe Opa.

     GHHJ.

    2. ZiggyStardust

     Kloothommel? Serieus??

 3. TD

  Klimaatakkoord,energietransitie,marrakesh de mensen pikken het niet meer,wat in Frankrijk gebeurt,gaat overal in Europa gebeuren!
  Macron is dan ook ingrijpender gestart met hervormingen,te snel,teveel.

 4. Floris

  Let even op de rode mutsen op de foto. Dat zijn dezelfde mutsen als tijdens de Franse Revolutie!

  Het protest toont historisch besef en begint steeds vastere vorm aan te nemen.

  Ik juich dit van harte toe en hoop dat de heersende elite, die werkelijk alle grenzen van de Trias Politica heeft overschreden en niets minder dan een tribunaal en zware straffen verdient voor verraad aan het eigen volk, net als tijdens de Franse Revolutie aan de kant zal worden geschoven.

  Opzouten met die slappe hap van salonsocialisten, cultuurmarxistische nep-liberalen en graaiende kartel-kuddedieren die West-Europa hebben vergiftigd.

  1. Groeneveld

   Ik sluit me geheel bij de woorden van Floris aan. Het is hoog tijd voor revolutie in Europa. Zonder daadwerkelijk opstand zal er niets veranderen.

 5. DeBruijn

  Grappige was dat hij door de pers voor de verkiezingen weg werd gezet als niet van de gevestigde orde en elite.

  Een schoolvoorbeeld van iemand die dat juist wel is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.