Brexit update: Brits Koninklijk Huis voorbereid op Brexit-rellen: evacuatie!

Het Brits Koninklijk Huis heeft oude Koude Oorlog-plannen van stal gehaald vanwege de Brexit. Om te voorkomen dat de royalty’s te maken krijgen met onregelmatigheden zou Koningin Elizabeth worden geëvacueerd alvorens de Brexit plaats vindt op 29 maart, zo berichtten meerdere media waaronder The Sunday Times. De plannen konden op kritiek rekenen van Lagerhuismol Jacob Rees-Mogg.

Volgens Rees-Mogg zijn de plannen ordinaire ‘paniekzaaierij’. Hij maakt een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog. Zelfs tijdens de bombardementen van de oorlog bleven voorgangers van de huidige royals gewoon in Londen wonen. En als ze bombardementen konden weerstaan, dan zeker rellen op straat zo is zijn gedachte. Maar de vergelijking gaat niet op. Een formatie bommenwerpers zagen de Britten van te voren aan komen. En de tijd dat men daadwerkelijk werd getroffen door explosieven was kort van duur.

Als er daadwerkelijk rellen uitbreken n.a.v. de Brexit in maart dan zijn deze van geheel andere aard dan bombardementen door Duitse vliegtuigen. Denk aan wegblokkades, plunderingen, geweld en ontregeling van de openbare orde. In plaats van gemeenschappelijk een bommenregen te doorstaan, staan de Britten wellicht op het punt om een mini-burgeroorlog over de Brexit uit te vechten. Dan is de straat ineens niet meer veilig. Is er geen eenheid en loopt ‘de vijand’ op straat rond.

En niet voor enkele minuten, maar voor dagen. Helemaal niet onverstandig om daar rekening mee te houden lijkt mij zo. De plannen tonen maar weer eens aan hoe verdeeld het Verenigd Koninkrijk is geworden. Van trotse natie die Nazi-Duitsland kon weerstaan, tot een uiteengevallen natie met een hoofdstad vol criminaliteit. De vraag die historici zich dan ook mogen stellen is ‘waar ging het fout?’. Hoe kan het dat een natie van hegemonie vervallen tot een natie van onenigheid en criminaliteit?

De kans op een no-deal Brexit is trouwens erg groot. Theresa May kan niet terug, ze heeft voortdurend belooft ‘Brexit means Brexit’ en nu terugdraaien zou het einde betekenen van May. Maar een no-deal Brexit evenzo. Eigenlijk kan ze nu niets meer goed doen, ze moet hopen op concessies van partners voor een Brexit-akkoord. De tijd begint nu wel te dringen en daarom bereid ook het Koninklijk Huis zich voor op het ergste scenario: geweld in de straten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. HendrikJan

  Weer zo’n pro EU kreet.

  Deze Engelse Dame, heeft al zoveel meegemaakt in haar leven, die neemt gewoon een glaasje whiskey extra en gaat gewoon verder met haar leven.

  Stem in Maart en Mei met verstand, stem anti Rutte en anti EU.

  1. wheelboy

   Hendrikjan
   Zelfs ik als PVV er ben voor een EU en toch stem ik PVV In Mei . Wordt tijd dat jullie je eens verdiepen in de EU materie . Waar de EU voor staat . De gemiddelde Brit deed zelfde als jullie naschreeuwen eruit eruit . Wij zijn voor ong 75% of meer afhankelijk van export naar Duitsland . Meer als 85% van onze export gaat naar de EU . Eruit stappen zou het falliet van NL betekenen . Dan het uiteenvallen van een EU geeft de grote broer de RUS de kans ons in te lijven . Dan als wij als klein land moeten onderhandelen of je onderhandeld namens 500 miljoen inwoners zegt denk ik zat .

   Dat het anders moet ben ik het helemaal mee eens . Wij moeten meer invloed hebben als burger in heel de EU . BV door een EU referendum . Door niet alleen de leden te kiezen maar ook de voorzitter (dus geen zuiperd) . En een strenger asiel beleid . Mensen vergeet niet EU zorgt voor stuk vrede en economische groei .

   1. Blikopener

    Wheelboy je speelt paniekvoetbal. Na een Nexit houdt Nederland niet op te bestaan en er komt ook geen hoog hek omheen. Wel gecontroleerde grenzen.

    De handel en export zal gewoon door blijven gaan omdat de havens, industrie, export van landbouwprodukten, kennis en innovaties voor Europa onmisbaar zijn. Wat er verandert is dat Nederland de regie in eigen hand houdt en met iedereen handel wil drijven zoals al eeuwen lang gebeurt. Er zijn veel kleine, zelfstandige landen die succesvol zijn in de wereld. Singapore bijvoorbeeld, Taiwan, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein. Er is geen enkele reden te bedenken waarom Nederland niet even succesvol kan blijven: we kunnen gunstige handelsovereenkomsten en samenwerkingsverbanden afsluiten met de hele wereld.

    1. HendrikJan

     Weet jij Blikopener dat Nederland voor de EU ook geen bananen republiek was.
     Dat Rotterdam de grootste haven van de wereld was.
     Dat Philips / Akzo / Shell / Esso enz ook leuk mee speelden op wereld niveau.
     En over vrede in de EU tijd, er zijn in die tijd Duizenden Nederlandse militairen, betrokken geweest bij zogenaamde vredesoefeningen.
     Nederland wordt leeggezogen door de EU, met Miljarden Euro’s per jaar.

     1. Crassus

      Esso is een merknaam. Unilever, niet door u genoemd, is wel weer een wereldspeler.

    2. Aytas

     Leg eens uit hoeveel het gaat kosten om al dat extra personeel te betalen. De gulden in te voeren. Als je dat kunt heb ik nog heel vragen.

     De belangrijkste vraag is eigenlijk wel hoe voorkom je dat Nederland en Europa een speelbal van multinationals wordt terwijl je wel nog steeds een goede handelspositie kunt innemen.

     De landen die jij noemt zijn natuurlijk niet te vergelijken met Nederland, we hebben nu al gele hesjes.

     1. Siemien

      Leg jij eens uit hoeveel het Nederland bespaart uiteindelijk?

    3. Beukman

     Welnee @Blikopener. Voor Nederland zal er net als voor Zwitserland en Noorwegen niets anders opzitten dan in een douane-unie met de EU te stappen. Wat betekent: wel handtekeningen onder verdragen moeten zetten maar niet mee mogen beslissen. Een boterzachte Nexit dus. Het zal ook niet zo eenvoudig zijn om handel te gaan drijven met landen buiten de EU om redenen die je zelf kan bedenken.

     De waarde van de gulden, zo die terugkeert, zal worden gekoppeld aan de euro of de dollar, zoals deze vroeger ook gekoppeld was.

     Je kan de EU vergelijken met de mafia: het is een stuk makkelijker om erin te komen dan er uit te stappen. 🙂

     1. Crassus

      Een munt gekoppeld aan de Euro of de dollar haalt niets uit, dan is het handiger om de Euro te handhaven. Afgezien van de moeite en kosten die het introduceren van een nieuwe munteenheid met zich meebrengt. Wordt de munt gekoppeld aan de dollar, dan kunnen er valuta schommelingen ontstaan net als nu met de Euro dollar, of duidelijker Pond/Euro. Voor de handel ongewenst.

     2. Augustinyak

      Het is te hopen voor Beukman dat het doemscenario wat hij schetst uitkomt, zo niet maakt hij en in zijn kielzog zijn billenmaatje Noppes zich wederom onsterfelijk belachelijk gezien hun politieke uitspraken in het verleden betreffende de Brexit en de verkiezing van Trump.

   2. TD

    wheelboy:
    “EU referendum”
    Een bindend referendum in de EU?
    Dat gaat nóóit gebeuren,de hoge heren zijn de EU aan het dichtspijkeren opdat de burgers enkel en alleen dat doen wat Brussel ordonneert.Overigens zijn wij Nederlanders in een betere positie dan UK om een Nexit te starten,de export handelsbetrekkingen zullen bemoeilijkt worden ivm grens perikelen maar onze exportprodukten blijven in Europa van belang,men importeert onze produkten immers niet voor de lol.De britten hebben extra problemen ivm de grens in Ierland!
    Dit soort problematiek heeft ons land niet,wij zouden ook niet aansturen op een”harde Nexit”.

  2. Dik

   “Stem in Maart en Mei met verstand, stem anti Rutte en anti EU.”

   +1

   FVD gaat de huidige elites die dit land nu naar de knoppen helpen vervangen en verslaan. We stoppen met de massale immigratie en de absurde klimaatonzin, we breken de macht van de Europese Unie en we geven Nederland terug aan de bevolking.

   1. Aytas

    Daag. Als je dat werkelijk gelooft ben je nog dommer dan ik dacht, de financiële elite blijft hetzelfde maar crony kapitalisme zal een nog grotere rol gaan spelen.

    1. Siemien

     Nou Aytasje het is Rutte ook gelukt om de lastenverzwaringen van 35% naar 40% te brengen, dus wordt het tijd dat er ingegrepen gaat worden, als je dat niet ziet, ben je echt een heel dom jongetje, nog dommer dan dom.

     1. Dik

      @Johnno: Reageren is kansloos²

 2. Aytas

  Het zou dramatisch voor de beschaving zijn als er zulke rellen komen. De mensen zijn werkelijk niet wijs in het zeer welvarende westen. Ipv de zeer rijke conservatieven achter de brexit aan te vallen, met woord en rechters gaan ze met elkaar knokken. De welvaart zal nog meer bij deze conservatieve elite komen te liggen bij brexit.

  De gele hesjes zijn in Nederland de knokploeg van de elite.

 3. Rien Noppen

  May ziet maar één uitweg uit deze crisis en dat is dat het Lagerhuis haar deal met de EU aanvaardt. Daartoe voert ze de druk op door de Britten schrik aan te jagen voor een no deal. Daartoe horen dit soort berichten maar ook de waarschuwing van een Tory-minister, Richard Harrington, dat de kiezer de Conservatieven de ellende van een no deal nooit zullen vergeven.
  Het doel is de Conservatieve Lagerhuisleden zo met de kloten voor het blok te plaatsen dat ze in arren moede voor de deal van May zullen stemmen.

 4. Gewoonomdathetkan

  Aytas bevestigd weer hoe gek hij of zij is .
  Knetter gek in de kop !!

  1. Aytas

   Wat heb je ertegen in te brengen? Nog enige onderbouwing of gewoon een hoop dom gelul.

   1. Siemien

    #Gohk

    Aytas laat het keer op keer zien dat jij gewoon gelijk hebt

 5. DeBruijn

  Waar is het fout gegaan? Tja, wat te denken van al die leugens? En mensen die tegen de EU waren wegzetten als gekken. Daarna gebeurde het omgekeerd ook.

  Maar het is in elk land raak, ook hier. Mensen komen steeds meer tegenover elkaar te staan. We kunnen niet meer omgaan met andere meningen, dat was te zien bij de Nashville gebeuren. Ik weet nog een tijd dat mensen hun schouders ophaalde en samen een biertje dronken. Lekker belangrijk dat jij zo denkt, ik zie het anders.

  Maar Wilders stookt natuurlijk ook de boel op, net zoals Denk. Die twee zorgen voor een steeds grotere ‘wij – zij’ gevoel.

  En de gevestigde politiek die zet de alternatieve vaak weer weg als malloten.

  Zo is de cirkel rond.

  Verbeter de wereld begin bij jezelf of wel behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden.

 6. Fortiori

  Dit is nog tot hieraantoe maar gevaarlijker is het dat GB geen zicht meer heeft op criminelen. Aldus de telegraaf.

  LONDEN – Groot-Brittannië heeft geen zicht meer op gevaarlijke criminelen als het land na een no-dealbrexit geen toegang meer heeft tot Europese informatie over veroordelingen. Daarvoor waarschuwt het hoofd van het Britse bureau dat de strafbladenbeheert.

  De Europese data zijn volgens Price van doorslaggevend belang bij beslissingen om buitenlandse verdachten aan te klagen of vrij te laten. „Dat zullen we ooit aan het publiek moeten uitleggen en we moeten dat misschien zelfs ooit tegen slachtoffers en getuigen zeggen.”

  Het bureau vraagt zeshonderd keer per dag strafbladen op bij andere landen, waarvan twee derde bij Europese partners. Binnen de Europese Unie komt die informatie veelal binnen enkele dagen, maar buiten de EU duurt dat soms meer dan honderd dagen of komen er helemaal geen gegevens.

  Tel de zegeningen van de Brexit !

  Een deel van de aanhang van DDS is nog steeds voor een harde Brexit zonder deals en accepteert probleemloos de nadelen zoals deze.

  1. Mart

   Bij bevonden criminaliteid gewoon opbergen mèt of zonder strafblad….niet zo moeilijk!!

 7. edoc431

  Wij hadden hier ook zo’n koningshuis snel weg in 40 en in het vliegtuig nog schreeuwen dat we moed moesten houden dank je wel daarvoor nog .

 8. Piet Klein

  Het bijzondere is dat kennelijk aan beide zijden de Noordzee politici beginnen vast te lopen in hun eigen framing. Zo wist Rutte te melden: “Brexitbal rolt richting het ravijn”. Nu kan het deze framing wordt volgehouden tot het eind van het spel en dat daarna Rutte roept “grapje” we hebben het allemaal goed geregeld. Direct na de intrede van de Brexit zou Rutte kunnen melden, we continueren de handelsvoorwaarden zoals voor de Brexit. Dat is vooral ook in het belang van Nederland en anders bezorgt Rutte niet alleen de VK maar ook ons nadelen. Ook het gezeur voor de Noord Ierse grens is lawaai om niets want de grenzen met Noorwegen en Zwitserland zijn ook geen probleem. Als de EU en Nederland zich goed voorbereiden zouden ze dit doen direct de vrijhandel continueren. Weliswaar blijkt dan dat het uittreden niet zo’n probleem is, maar doe je dat niet dan benadeel je in ernstige mate ook Europese burgers en bedrijven. Het had ook simpel moeten zijn. De EU had additionele voordelen moeten bieden boven op vrijhandel. In dat geval hoorde je liever bij de EU dan dat je er buiten zat. Maar dat is niet het geval. De EU introduceert alleen maar problemen naast de vrijhandel, weet Schengen niet te handhaven, kost het nodige zonder dat het baten oplevert aan landen als de VK en Nederland, is in sterke mate ondemocratisch, we lijken geregeerd te worden door het duo Merkel Macron. En nu lijken politici zoals Juncker, Timmermans, Rutte bereid nog eens extra nadelen te willen bezorgen bij hun burgers vanwege de Brexit. Zo van zie je hoe dom het is om uit te treden, maar feitelijk ontstaan die nadelen omdat deze politici zelf niet in staat zijn adequate te reageren op de Brexit. De VK zal wel snel herstellen, kijk naar landen als Noorwegen, Zwitserland en IJsland en de EU zal alleen maar verder wegzakken. Het is verbijsterend hoe politici als Rutte de belangen van hun eigen burgers en bedrijfsleven weigeren te behartigen en niet verder komen dan Brexitbal rolt richting het ravijn. Deze politici lijken in hun eigen framing te gaan geloven en er in te stikken. Het is ook een diepe schande dat de EU geen enkele poging heeft gedaan om te bewegen om zo de Britten binnen de boord te houden. Het is weer onderwerp hoe de EU niet in staat is een sterk Europa te maken en alleen maar nadelen weet te bouwen. Deze politici zijn er in geslaagd ons mooie ideaal van een sterk Europa om zeep te helpen.

  1. Beukman

   @Piet kleint:
   Ook het gezeur voor de Noord Ierse grens is lawaai om niets want de grenzen met Noorwegen en Zwitserland zijn ook geen probleem.

   Ware het niet dat er in het Britse Parlement (nog) geen meerderheid te vinden is voor een zachte Brexit. Terwijl het Noorse én het Zwitserse model toegepast op GB een zachte Brexit impliceert.

  2. Rien Noppen

   Dat er in dit spel sprake is van framing lijkt me juist. Het vervelende voor beide partijen is echter dat we gewoon niet goed kunnen voorspellen hoe een (harde) Brexit zal uitpakken. Ik heb het idee dat de internationale vervlechtingen in de handel zo ingrijpend zijn geworden dat je eenzijdig losrukken niet kan zonder een woud van problemen. Zeker weten we dat niet. Ik hoorde dezer dagen iemand de vergelijking maken met de millennium-bug die in de praktijk ook zonder problemen op zijn pootjes terecht kwam.

   In die zin vind ik de vergelijking met Zwitserland en Noorwegen niet zo gelukkig. De douane-unie met die landen heeft zich in een proces van jaren ontwikkeld en uitgebalanceerd. Dat regel je niet in een paar maand, nog los van het feit, zoals Beukman terecht opmerkt, er in de UK nog helemaal geen politieke meerderheid is voor een douane-unie naar die snit.

   In hoeverre de UK zich na de breuk met de EU weer kan herstellen is evenzeer een open vraag maar de vooruitzichten zijn, in elk geval voor de komende jaren zeer somber. Vandaag kondigde Nissan aan een aantal productielijnen van Engeland naar elders. Ik vrees dat dit een voorbode zal zijn voor veel internationale bedrijven die de situatie in de UK voorlopig te onzeker vinden:

   “The continued uncertainty around the UK’s future relationship with the EU is not helping companies like ours to plan for the future,” Nissan’s Europe chairman Gianluca de Ficchy said in a statement, after explaining that keeping production in Japan would reduce “upfront investment costs.”

   Ik vrees dat ze in Engeland dit verhaal de komende maanden vaker gaan horen.

  3. Crassus

   “Het is ook een diepe schande…enz” Als ik het referendum goed begrepen heb ging het toch om een geheel vertrek uit de Unie zonder life lines. Onafhankelijkheid in optima forma. GB hoefde niet weg. Daar stemden de Britten voor. Het is inderdaad een diepe schande dat de Britten onvolledig zijn geinformeerd over de gevolgen. Het werd voorgesteld als een volledig vertrek, de deur dicht en niet in de opening blijven staan.

   1. Rien Noppen

    Ja, de Britten zijn schandalig misleid door leugenachtige populisten als Farage en Johnson.
    De schade is enorm maar is aangericht. Het terugdraaien van de Brexit is vooralsnog geen politieke optie, in elk geval niet op korte termijn. De waardeloze opstelling van Labour is daar een belangrijke factor in.

    De minst beroerde oplossing is de deal van May. Ik hoop dat haar strategie om de druk zo te laten oplopen dat het Lagerhuis geen keuze meer heeft dan er voor te stemmen succesvol zal blijken.

 9. Beukman

  De reactie van rare snuiter Rees-Mogg is illustratief voor die van de Brexiteers: voorbereiden? Nergens voor nodig! Loepzuiver opportunisme maakt het Britse voetbal aantrekkelijk; in de politiek kan het echter dodelijk zijn.

  GB is op dit moment een stuk slechter dan Nederland voorbereid op de Brexit, in welke vorm (zacht, hard, no deal) deze ook gaat toeslaan.

  Laten we hopen dat alles gesmeerd gaat vanaf 29 maart. Voorkomen is echter beter dan genezen; men dempt de put pas als het kalf eenmaal verdronken is. Ik wens de Britten veel sterkte straks. Fijn dat er in ieder geval iets is geregeld voor het koningshuis, mocht de pleuris uitbreken!

 10. Onzin456

  Kut zeg, ben ik nu net voor 6 maanden in londen….

 11. Fortiori

  Het houdt maar niet op, steeds weer berichten: Autofabrikant Nissan verplaatst de productie van het nieuwe model SUV van het Verenigd Koninkrijk naar Japan. Het bedrijf voert zakelijke redenen aan, maar noemt ook de aanhoudende onzekerheid rond de brexit. Die Brexit haalt wat overhoop.
  Zie de arbeider maar eens rustig te houden ! Wie gunt ze zoiets ? Wie zijn die mensen toch ?

 12. Meriadoc Brandebok

  Goed dat er evacuatieplannen zijn gemaakt. Bij een burgeroorlog kan de koninklijke familie, familie van onze koninklijke familie, direct in veiligheid worden gebracht.

  Hopelijk zien de populisten nu de puinhopen die zij hebben aangericht als Londen eenmaal in vuur en vlam staat. Dat hun leugens en bedrog het eens zo trotste Groot-Brittannië hebben kapotgemaakt.

  1. Augustinyak

   Stel je niet zo aan man, een burgeroorlog hoe verzin je het, en wie zou dat veenlijk nu iets aan willen doen?

   1. Meriadoc Brandebok

    Een grootschalige opstand tegen de Londense regering als de grenzen dichtklappen is een scenario waar men serieus rekening mee kan houden. De schade die deze veroorzaakt zal de schade in Parijs overstijgen. En als de Britten straks het paleis bestormen mag de koningin blij zijn dat zij ergens in een militaire legerbasis schuilt.

    1. Augustinyak

     Stel je niet aan man, de Brexit gaat smooth verlopen zonder geweld en jullie staan straks allemaal voor lul met je doemscenarios, mark my words!

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, dat zeggen “jullie” al heel lang, maar wat hebben we gezien? Een wankelende premier, een verscheurd land en een EU die slechts vastberadener is geworden. Er verloopt helemaal niets smooth, en, let op mijn woorden, een harde brexit zal de vlam in de pan doen slaan.

      En waar zijn de populisten? Johnson serveert de journalisten thee in zijn onderbroek en Farage loopt geld te scheppen in Brussel. Wat een min volk is het toch.

     2. Blikopener

      Meriadoc, er gebeurt helemaal niets als straks de Brexit een feit is. Alles gaat gewoon door zoals het ging. Dit doemscenario wordt door de remainers ingezet om op de valreep nog een tweede referendum proberen af te dwingen of bij voorbaat zelf al onrust op te roepen.

     3. Augustinyak

      Flikker toch op man met je doemscenario, alsof er voor de EU in zijn huidige vorm geen handel werd bedreven door het VK en Nederland in Europa en de rest van de wereld. Jullie staan straks grandioos voor lul.

     4. Meriadoc Brandebok

      Misschien, als de Brexit zo zacht is als een deken, verandert er weinig, anders dan dat Groot-Brittannië verder verwijderd is van de EU als eerst. De verdragen houden stad, de handel gaat door en Groot-Brittannië leefde nog lang en gelukkig.

      Maar een harde Brexit zal ingrijpende gevolgen hebben voor het al zo verdeelde Verenigd Koninkrijk. Het risico op rellen, ja, zoals Teunis sl schrijft, een mini-burgeroorlog in eigen land is een realistisch scenario, Blikopener.

     5. Meriadoc Brandebok

      Toen hadden we de EEG, Augustinyak. De Britten wilden eerst niet, maar werden laten in wezen gedwongen de Europesesamenwerking te zoeken.

     6. Augustinyak

      Met de EEG was niets mis, daarbij had het moeten blijven maar die EU fascisten wilden meer en meer, die hebben voor zichzelf een financieel walhalla geschapen die Jan de arbeider mag financieren en jij met je devote porem stinkt er nog in ook, en inderdaad de Britten werden in wezen gedwongen, en daar wringt nu precies de schoen, dus wil de meerderheid eruit op een democratische wijze, dus stop nu eens met janken en eer de wil van de Britten!

     7. Blikopener

      Er zullen wellicht demonstraties zijn en misschien ook nog wel grootschalig. Daarbij zal wat materiele schade te betreuren vallen. Maar verder komt het niet. Tegen wie moeten de Remainers te hoop lopen? Tegen de andere helft , de Leavers? Zo zitten de Britten niet in elkaar.

      Na een paar dagen protest pakken de Britten de draad weer op en gaan door waar ze gebleven waren.

     8. Beukman

      @Au gust:
      alsof er voor de EU in zijn huidige vorm geen handel werd bedreven door het VK en Nederland in Europa en de rest van de wereld.

      Das waar ook. Het VK had toen nog de bijnaam “de arme man van Europa”. Precies daarom ging het land bij de EEG.

     9. Beukman

      @Blik opent:
      Na een paar dagen protest pakken de Britten de draad weer op en gaan door waar ze gebleven waren.

      #hamsteren
      #plunderen

     10. Meriadoc Brandebok

      Nog even de cijfers, Augustinyak: de EU kost de Nederlandse burger slechts 250 eurootjes per jaar. Jaarlijks worden we van de interne markt 1500 tot 2200 euro rijker. De contributie die Nederland betaalt is dus stukken lager dan de winst die de gewone man van de EU oogst.

      Wil een meerderheid van de Britten eruit? Een meerderheid van de Schotten wil blijven, alsmede een meerderheid van de Noord-Ieren. Slechts iets meer dan de helft van de Britten heeft gekozen voor een Brexit en dat terwijl tijdens het referendum evidente leugens aan het volk zijn verkocht.

     11. Augustinyak

      Ja die flauwekul verhalen van jullie kennen we nu onderhand al hoor, bespaar me die onzin svp. Jij gelooft nu eenmaal in sprookjes, vandaar dat je op zondag de radio nog niet aan durft te zetten op straffe van in de hel komen, lazer op man met die onzin.
      West Europa is in alle opzichten ingrijpend verandert in negatieve zin door de EU.

     12. Meriadoc Brandebok

      Blikopener, ik vermoed dat als de portemonnee van de Brutten geraakt wordt door de Brexit de Britten zullen blijven demonstreren.

     13. Meriadoc Brandebok

      Augustinyak, weet je wat onzin is? Het sprookje dat een harde Nexit, het afgrendelen van de grenzen en tegelijkertijd het doorvoeren van allerlei lastenverlichtingen mogelijk is zonder dat ons land volledig naar de verdoemenis wordt geholpen. Toch wordt deze kletskoek nog steeds als ware het de waarheid aan de man gebracht.

 13. Augustinyak

  Welnee, we hebben de moffen overleefd, de Watersnoodramp, en momenteel hebben we de EU bezetting met in het kielzog de islam ramp die we ook ooit nog van ons afschudden. Die Nexit overleven we ook wel.

  1. Meriadoc Brandebok

   Napoleon, de moffen en de watersnoodramp is een ramp die ons is overkomen. Een Nexit is een catastrofe die men over ons afroept. En of we die overleven is de vraag.

  2. Rien Noppen

   Augustinyak lijkt in elk geval te beseffen dat een Nexit een ramp zal veroorzaken, vergelijkbaar met de Watersnoodramp en de Nazi-bezetting.

 14. Ome Wim

  Stemmingmakerij, de Britse koningin hangt vermoedelijk de vlag uit op de dag dat de Brexit een feit is en de Britse burger onder het juk van het kaalpluk-team uit Brussel uit is gekropen en zelf weer zeggenschap krijgen over hun eigen grenzen en wie wordt binnen gelaten, over de jaarlijkse bijdrage aan die geldstrooiers en uitvreters die achterover leunend in hun slaapfauteuil de hielen likken van een dictatoriale zatlap nog maar te zwijgen, dat geld is beter te besteden in eigen land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.