Dat gaat mis! Burgemeester Aboutaleb moet debat onderbreken omdat PVV en DENK elkaar in de haren vliegen

Oeps, dat is toch niet zo heel gezellig.

Het is natuurlijk hartstikke ironisch: zowel DENK als de PVV zitten tegenwoordig in de Rotterdamse gemeenteraad. Je kon er van tevoren vergif op innemen dat dit in grote problemen zou resulteren — en zeker ook in heftige confrontaties.

Nou, dat blijkt inderdaad zo te zijn. Vandaag vindt er in de gemeenteraad namelijk een debat plaats over de vanwege lekken vertrokken wethouder Adriaan Visser. Meneer is een D66’er, maar moest weg omdat hij ‘het debat’ over het Schiekadeblok geprobeerd had ‘bij te sturen‘ (zijn woorden). Met andere woorden, meneer had strategisch gelekt. En dat mag niet.

Veel oppositiepartijen vinden het prima dat hij weg is, maar zijn boos dat Visser niet vervolgd wordt. Zo zei raadslid Ellen Verkoelen (50Plus) tijdens het debat vandaag, dat er ‘keiharde afspraken’ gemaakt zijn in het presidium. Die afspraken zouden onder meer inhouden dat er altijd aangifte wordt gedaan bij lekken. De aanwezige Robert Bas bericht op Twitter dat zij zich er dan ook over verbaast dat “in het geval van wethouder Visser geen aangifte wirdt gedaan maar besloten is tot een extern onderzoek.”

Natuurlijk is dat helemaal niet zo verbazingwekkend. Visser is immers lid van D66, een kartelpartij bij uitstek. De kans dat zijn mede-kartelgenoten hem laten vallen is nihil.

DENK’er Stephan van Baarle noemde Visser vandaag dan ook terecht een “vermeend crimineel.” De man heeft in strijd met de wet gehandeld, en zou vervolgd én veroordeeld moeten worden (gebaseerd op zijn eigen uitspraken). Iemand die de wet op zo’n wijze met voeten treedt noemen we inderdaad een crimineel.

Maar de kartelpartijen konden dat absoluut niet waarderen en werden woest. Op Van Baarle. Welke partijen dat waren? D66 natuurlijk, maar ook de VVD, én de ChristenUnie. Ah, club van Segers, wat ben je diep gevallen.

Hoe dan ook, interessant genoeg liep het debat pas echt uit de hand toen DENK en de PVV losgingen tegen elkaar. De situatie werd zo spannend dat burgemeester Aboutaleb zich zelfs gedwongen voelde om het debat tijdelijk stil te leggen:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Gekko

  Zeer opvallend. Gisteren in de Tweede Kamer eenzelfde clash tussen PVV en Denk. Veroorzaakt door de smerige rat Oztürk (Denk) die PVV-er de Graaf beschuldigde van fraude.

  Het optreden van Kamervoorzitter Arib was onthutsend zwak (zoals wel vaker). Nota bene D66 en SP verdedigden De Graaf omdat Arib dat naliet.

  1. Vrijedenkert

   Arib is in mijn beleving een hele aardige mevrouw, ik denk veel te aardig als het erop aankomt als er opgetreden moet worden! Dit is niet de schuld van mevrouw zelf maar dit is de gehele kamer aan te rekenen die haar blijkbaar op verkeerde gronden hebben gekozen…

   1. Siemien

    Arib heeft een dubbel paspoort en het is een schande dat dit kan in Nederland..

    1. PMG

     Exact, een grote schande, iemand die zo duidelijk niet Nederlands is dat je bijna denkt naar een Belgische zender te kijken!

 2. santiago

  Arib is een van de slechtere Kamervoorzitters, maar ja, vrouw en Marokkaanse he.
  Zo kreeg Obama ook na 3 maanden al de nobelprijs voor de vrede. Hij had nog niets gedaan, maar ja, zwart he. Zo werkt het nu eenmaal.

  1. Satty

   Nee joh, jouw geboortegrond geeft jou een gepamperde levenstijl, zo werkt het nu eenmaal.

  2. Julian

   Is ze slecht omdat ze vrouw en Marokkaanse is? Apart een ieder zou daarover zeggen dat dat gewoon een racistische uitspraak is..Dat ras en geslacht bepalen dat je een slechte kamervoorzitter bent. Ik zou toch verwachten dat iemand een slechte kamervoorzitter is omdat ze geen orde kan handhaven, de regels niet goed kent/uitvoert etc….

 3. Meester Kong

  Zo, wat een vreemd stukkie en daarbij een foto van een paar knettergekke mensen die er niet toedoen..

  Daarbij mis ik de bekende superlatieven van Mike 🙂

 4. Eric 1

  Verbieden die party Denk

  1. Rien Noppen

   Politieke partijen verbieden is meer iets voor fascistische dictaturen, Eric.

   Ga je mond spoelen.

   1. Gekko

    Op aandrang van minister Sorgdrager (D66) is in 1998 de Centrumpartij verboden. Zeer verhelderend om te lezen dat Rien Noppen vindt dat Sorgdrager deel uitmaakte van een fascistische dictatuur (te weten het 1e Paarse kabinet Kok, Zalm, Van Mierlo).

    1. Julian

     Door de rechter veroordeelt en ontbonden om duidelijke terechte redenen. Het kabinet Kok was een gewoon democratische regering Gekko. Vreemd dat een meerderheid niet jou standpunten deelt.. Nou ja niet echt vreemd. Iemand die sympathie had/heeft voor de Centrumpartij heeft echt een steekje los..

     1. Gekko

      De ironie van mijn bijdrage richting Rien Noppen ontgaat je kennelijk, Julian. Geeft niks, alles moet je leren.

 5. Gewoonomdathetkan

  Islam is vergif.

  1. Meester Kong

   Gewoonomdathetkan,, islam en het christendom zijn vergif.

  2. Raveltje

   Ja,waar je van de islam hoort hoor je van gruwelen en moordaanslagen
   Niet te accepteren zoiets.Maar wanneer je daar iets van zegt ben je
   een racist.Als dit zo door gaat komt het niet goed met eigen volk

 6. Rien Noppen

  Ik vind het een goede zaak als populistische snippers zich vooral met elkaar bezighouden.
  Dan kunnen de professionele partijen zich op de echte problemen richten.

 7. Tguard

  Ik vind Arib een goede en sterke Kamervoorzitter alleen wie verwacht nou dit idiote gedrag van parlementariërs waarbij denk en de PVV echt gewoon te ver gingen. Petje af voor de graaf die zich fatsoenlijk hervatte. Die kleine gedraagt zich echt als een basher en zou uit de kamer verwijderd moeten worden. Misselijke trucjes

 8. PMG

  Het is een grote schande en schandaal dat deze nep-Nederlanders Aboutaleb eb Arib het Nederlandse volk vertegenwoordigen in gemeente en Tweede Kamer, allebei duidelijk een dubbele agenda, weg ermee!

 9. Gerlos

  Leuke dame die Arib maar ze laat heel veel steekjes vallen bij diverse debatten, vooral als die KAKKERLAKKEN Van Denk het met Geert aan de stok krijgen en lik op stuk krijgen, zie gisteren weer met die Turk met zijn aardappel in zijn keel werd heerlijk afgeserveerd. En vooral in de grote steden zal het nog veel meer hard tegen hard gaan als die DENK gekkies gaan provoceren

 10. Arnoniemuss

  @Gewoonomdathetkan. “Islam is vergif”.

  Het gif zit in jezelf, Gewoonomdathetkan.

  1. Lugar

   Islam is inderdaad gif, dat heeft met jezelf niets te maken Arno.

 11. Arnoniemuss

  @Lugar. Het gif dat in jezelf zit, voedt de haat die je om je heen verspreidt. Tegen de Islam bijvoorbeeld

 12. Holysmoke

  Te zot voor woorden dat die anti Nederland Denk sekte hier een party gekregen heeft, maar in Nederland moet alles kunnen he, zolang je maar geen dingen doet die pro Nederlands zijn,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.