Dictatoriale Europese Commissie wil Nederland aanpakken vanwege pulsvissen

Totaal onacceptabel.

Stalin is terug van weggeweest. Tegenwoordig gaat hij blijkbaar onder de naam “Jean-Claude Juncker”:

Ambtenaren van de Europese Commissie willen een procedure tegen Nederland starten vanwege het overtreden van regels rond pulsvissen, het vissen met stroomstootjes op platvissen.

De NOS komt vandaag met dat nieuwsDe publieke omroep heeft namelijk een brief in handen van de Europese Commissie waarin dat gesteld wordt. Hoewel de commissarissen officieel nog akkoord moeten gaan met de maatregel is de kans groot dat dit gebeurt. Die zeggen namelijk bijna nooit ‘nee’ tegen dergelijke voorstellen van de Europese Commissie.

Op 20 april vorig jaar schreven wij al over het knettergekke, dictatoriale plan van de Europese Unie om de Nederlandse pulsvisserij kapot te maken:

Torenhoge kosten, institutionele veranderingen, bizarre verboden en regels, het zit onze visserij niet mee. En dat pulsvissen? Dat is helemaal nog zo slecht niet, maar de tegenstanders hebben gewonnen met lobbyen. Zo ziet men goed dat de Europese Unie niet gaat om ‘fairness’, maar om lobbyen en belangenbehartiging op supranationaal niveau. Het is landje pesten in de kaders van de wet. Het instituut wordt tegen elkaar gebruikt: diplomatie op een totaal ander niveau.

 

Het is gewoon misselijkmakend wat hier gebeurt. De Europese concurrentie kan er niet tegen dat Nederlandse vissers goed geld verdienen door de pulsvisserij-techniek. Nederlandse vissers hebben daar de afgelopen jaar flink in geïnvesteerd. Maar de Europese concurrentie kan dat niet hebben. En dus gebruiken ze ‘de wet’ nu om onze vissers kapot te maken.

Het is een grof schandaal. En het ergste is dat onze regering alleen een beetje “praat” in Brussel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Stanly2000

  Een van de vele voordelen van de Eu?

 2. Gekko

  Nederland heeft zich totaal niet gehouden aan de afspraken. Maximaal 10% van de vissers mocht een pulsvergunning krijgen. Inmiddels heeft al meer dan 40% zo’n vergunning. Geen wonder dat andere landen NL beschuldigd van oneerlijke concurrentie. Nederland zit fout, en de regering weet dat.

  1. Adriaan

   @Gekko, ik ben anti EU, maar in dit geval hebben ze gelijk. Nederland heeft onder het mom van wetenschappelijk onderzoek extra vergunningen afgegeven, maar er wordt nauwelijks onderzoek verricht. Er wordt gewoon keihard commercieel gevist en dat zet kwaad bloed bij andere landen.

   1. Rien Noppen

    Juist, Adriaan, men heeft dit probleem bewust laten ontstaan en het slaat nergens op nu de Minister dit in de schoenen te schuiven.

  2. Stanly2000

   Gekko,
   De EU en niet Nederland heeft sinds 2009 ontheffingen verleend voor pulsvisserij. Door de techniek onder voorwaarden toe te staan, kan onderzocht worden wat het effect ervan is op de gevangen vis, op andere zeedieren en op de zeebodem. Tot 2020 hebben 84 Nederlandse (komt overeen met ong. 35% van de vloot), tien Belgische en 12 Britse viskotters een ontheffing.
   De Fransen doen niet mee (hoge investeringen) en gooien het nu over de bekende milieuboeg .

 3. AS210854

  Ik vraag mij af, waarom Duitsland, Frankrijk, Italië enz enz overal mee wegkomen. Doet Nederland eindelijk iets goeds om vissen zomin mogelijk pijn te laten lijden is het weer niet goed.

 4. Vit

  Laat men zich maar liever druk maken over de negatieve effecten van windmolens.

  https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/windmolenparken-in-zee-catastrofaal-voor-vissen-en-zeezoogdieren

  1. Vit

   Ps, en vogels niet te vergeten.

 5. DeBruijn

  Dat is de reden waarom de Britten weg willen van die lui, maar de EU doet alles om dat te voorkomen, net een stel verwende kleine kinderen.

 6. Heinz

  Het is ook misselijkmakend op deze manier te vissen. Vroeger nam ik een paar handgranaten mee maar tegenwoordig verzinnen ze van alles.

 7. HendrikJan

  Gewoon in Maart anti Rutte stemmen en in Mei anti EU.

 8. Lay down your souls to the gods rock and roll

  AS210854 : Duitsland, Frankrijk en Italië zijn grote landen en hebben veel meer inspraak dan Nederland. Als die landen landen met pulsvissen was begonnen knijpt de EU vermoedelijk wel een oogje dicht. Dit is weer het zoveelste bewijs dat Nederland nauwelijks of niets te vertellen heeft in de EU. Bijna 3/4 van de Nederlanders vinden lidmaatschap van de EU een goede zaak. Bijna 3/4 van de Nederlanders liggen in feite gewoon te slapen en beseffen dit niet of nauwelijks en vinden dit normaal. Echter de EU is dit keer NIET!! de schuldige. De vissers hebben -zover ik weet- de afspraak niet nageleefd omdat het om een proef gaat. Aan de andere kant is dat het gaat om een proef met een nieuwe techniek en dat heeft geen betrekking op de handel waar de EU voor staat of beter voor stond. Ook daar bemoeien ze zich weer eens mee, het wordt alsmaar erger met die extreme bemoeizucht. Voor de visserij vrees ik het ergste, uiteraard hoop ik dat dit met een sisser afloopt, maar gezien de opstelling van de EU heb ik daar een hard hoofd in.

 9. Lay down your souls to the gods rock and roll

  De Bruin!! de opstelling van de EU is weer het bewijs dat het een dictatoriale Clan is en hopen uiteraard op een deal brexit kunnen ze 40 miljard Euro incasseren per slot van rekening heeft de EU nooit genoeg geld. Op die manier blijft Groot Brittannië voor 5 jaar nog lid en kunnen Stan Laurel (Juncker) & Olivier Hardy/blunder (Timmermans) weer verder met hun extreme bemoeizucht (Lees : etteren) van Groot Brittannië. Het zijn niet een stel verwende kleine kinderen, maar vet overbetaalde zuipschuiten.

 10. Dik

  Geleend van René van Zwieten (geachte lezer), Telegraaf 14-2-2019

  Het verbod op pulsvisserij door de EU schiet velen in het verkeerde keelgat. „De door de belastingbetaler gefinancierde EU gaat het de Nederlandse visserij moeilijk maken, dus gaat de Nederlandse regering de visserij helpen met steun. Dat is een gat graven om aan zand te komen om het gat te vullen”, vindt Ludwig van El. „Politiek op zijn smalst”, voegt hij eraan toe.

  L. Dolle vindt de 15 miljoen euro voor de visserij om nieuwe technieken te ontwikkelen naïef. „Iedere nieuwe techniek zal in de toekomst immers door de EU verboden worden. Het gaat in deze discussie helemaal niet om de techniek, maar om de concurrentie met de Franse vissers.”

  Ook C. Jong geeft de Fransen de schuld: „Het verbod op pulsvisserij komt alleen omdat de Fransen dat niet willen en Frankrijk heeft meer invloed in Brussel dan het kleine Nederland.”

  R. den Hartog is regelrecht boos: „Zelfs hardwerkende mensen als onze Nederlandse vissers worden door Europa naar de bijstand geholpen door pulsvisserij te verbieden.” Deze lezer vraagt zich af: „Hoe lang nog tot de Nexit?”

  1. fockingworst

   @dik echt te bizar voor woorden.
   Deze uitkomst was te voorspellen, en let op mijn woorden de 40 boten die geweerd worden, daar krijgen de ondernemers niks of bijna niks ter compensatie voor geleden schade die ons schaapje schouten nog gisteren bibberend in de camera stamelend beloofde let maar op.

   1. Appelsientje

    De ervaring leert dat landbouw en visserij de grootste slokop is van ons geld.
    Ik vrees dat ze, ondanks alle signalen om niet te investeren, rijkelijk worden beloond om weer een andere manier te verzinnen om de zee leeg te vissen.

 11. Appelsientje

  Ik heb geen verstand van vissen, het zou DDS sieren om dat ook toe te geven.

  Ik geef nl. geen mening als ik er niets van af weet.

  1. Dik

   “(…) om de zee leeg te vissen.”

   Je hebt inderdaad geen verstand van vissen. 2/3 van onze aardbol bestaat uit water, succes met leegvissen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.