Filmpje! Machiel de Graaf (PVV) legt rol van DENK in de Tweede Kamer uit!

Geen categoriefeb 17 2019, 13:00
Afgelopen week werden de verschillen tussen de PVV en DENK extra aangescherpt na een woordenwisseling tussen Kamerleden De Graaf (PVV) en Öztürk (DENK). We analyseerden toen al dat het DENK-Kamerlid zijn ambtsgenoot het bloed on de nagels weghaalde en gebruik maakte van oneigenlijke debatmethoden. En deze week sloeg De Graaf terug! In de plenaire zaal van de Kamer legde hij uit hoe Turkije de publieke opinie van de Turkse gemeenschap via subtiele methoden beïnvloedt!
Op de beelden is te zien hoe Machiel de Graaf (PVV) via zijn woordvoering de eigenlijke rol van DENK in de Tweede Kamer blootlegt. En vertelt hij waarom de financiering van moskeeën door buitenlandse mogendheden een slecht idee is voor de veiligheid, de integratie en het vertrouwen van burgers in elkaar. En daarbij kreeg hij direct aan de stok met Farid Azarkan (DENK), die voelde zich blijkbaar aangesproken.
Volgens De Graaf is de invloed van de islam groter dan gedacht en geldt 'de sharia niet alleen voor moslims' maar 'ook voor Nederlanders die zich in de omgeving bevinden van islamieten'. En we moeten hem daarin wel gelijk geven. Het geweld tegen andersdenkenden is niet te ontkennen. Volgens De Graaf is de invloed van Turkije op Nederland ook te maken met de islam. Zo stelt het PVV-Kamerlid dat de president van Turkije een geïslamiseerd land wenst: 'En om dat te bereiken wil hij geen kritiek, maar steun vanuit het buitenland'.
Volgens de Graaf verklaren de inspanningen van Erdogan in zijn eigen land de manier waarop hij de relatie met de Turkse gemeenschap in Nederland vormgeeft: 'Hoe meer Turks en islamitisch westerse landen zijn, hoe minder weerstand er zal zijn tegen het streven van Erdogan' en 'de invloed van Erdogan loopt via vier lijnen: islamitische organisaties, sociale organisaties, onderwijs en bestuurlijke invloed'.
Een van de organisaties die onevenredig veel invloed heeft op de denkbeelden van de Turkse gemeenschap zou de organisatie 'Dianet' zijn, zo stelt De Graaf. Ruim 150 moskeeën zouden worden gefinancierd en 'de imams krijgen zelfs preken vanuit Turkije toegestuurd'. Om er voor te zorgen dat de imams niet assimileren 'worden ze vaak vervangen'. Een soort van zuiveringen zoals Joseph Stalin in de Sovjet-Unie deed om zich te verzekeren van de loyaliteit van het leger.
En de rol van DENK is om al deze buitenlandse beïnvloeding te normaliseren, te rechtvaardigen. En als er kritieken komen wuiven ze deze weg alsof het niets is. De rol van DENK is dus overduidelijk het in stand houden van segregatie tussen Turkse Nederlanders en anderen. Anders zou de partij niet zo triggeren op de woordvoering van Machiel de Graaf. Gelukkig zien steeds meer Kamerleden de risico's van de buitenlandse beïnvloeding en lijkt de mening van de Tweede Kamer langzaam te kantelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten