Filmpje! Machiel de Graaf (PVV) legt rol van DENK in de Tweede Kamer uit!

Afgelopen week werden de verschillen tussen de PVV en DENK extra aangescherpt na een woordenwisseling tussen Kamerleden De Graaf (PVV) en Öztürk (DENK). We analyseerden toen al dat het DENK-Kamerlid zijn ambtsgenoot het bloed on de nagels weghaalde en gebruik maakte van oneigenlijke debatmethoden. En deze week sloeg De Graaf terug! In de plenaire zaal van de Kamer legde hij uit hoe Turkije de publieke opinie van de Turkse gemeenschap via subtiele methoden beïnvloedt!

Op de beelden is te zien hoe Machiel de Graaf (PVV) via zijn woordvoering de eigenlijke rol van DENK in de Tweede Kamer blootlegt. En vertelt hij waarom de financiering van moskeeën door buitenlandse mogendheden een slecht idee is voor de veiligheid, de integratie en het vertrouwen van burgers in elkaar. En daarbij kreeg hij direct aan de stok met Farid Azarkan (DENK), die voelde zich blijkbaar aangesproken.

Volgens De Graaf is de invloed van de islam groter dan gedacht en geldt ‘de sharia niet alleen voor moslims’ maar ‘ook voor Nederlanders die zich in de omgeving bevinden van islamieten’. En we moeten hem daarin wel gelijk geven. Het geweld tegen andersdenkenden is niet te ontkennen. Volgens De Graaf is de invloed van Turkije op Nederland ook te maken met de islam. Zo stelt het PVV-Kamerlid dat de president van Turkije een geïslamiseerd land wenst: ‘En om dat te bereiken wil hij geen kritiek, maar steun vanuit het buitenland’.

Volgens de Graaf verklaren de inspanningen van Erdogan in zijn eigen land de manier waarop hij de relatie met de Turkse gemeenschap in Nederland vormgeeft: ‘Hoe meer Turks en islamitisch westerse landen zijn, hoe minder weerstand er zal zijn tegen het streven van Erdogan’ en ‘de invloed van Erdogan loopt via vier lijnen: islamitische organisaties, sociale organisaties, onderwijs en bestuurlijke invloed’.

Een van de organisaties die onevenredig veel invloed heeft op de denkbeelden van de Turkse gemeenschap zou de organisatie ‘Dianet’ zijn, zo stelt De Graaf. Ruim 150 moskeeën zouden worden gefinancierd en ‘de imams krijgen zelfs preken vanuit Turkije toegestuurd’. Om er voor te zorgen dat de imams niet assimileren ‘worden ze vaak vervangen’. Een soort van zuiveringen zoals Joseph Stalin in de Sovjet-Unie deed om zich te verzekeren van de loyaliteit van het leger.

En de rol van DENK is om al deze buitenlandse beïnvloeding te normaliseren, te rechtvaardigen. En als er kritieken komen wuiven ze deze weg alsof het niets is. De rol van DENK is dus overduidelijk het in stand houden van segregatie tussen Turkse Nederlanders en anderen. Anders zou de partij niet zo triggeren op de woordvoering van Machiel de Graaf. Gelukkig zien steeds meer Kamerleden de risico’s van de buitenlandse beïnvloeding en lijkt de mening van de Tweede Kamer langzaam te kantelen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Holysmoke

  Anti Nederland partij Denk had hier nooit in de politiek gemogen, schande is het

  1. Troelstra

   Dat krijg je met omvolking door niet inpasbaren.

 2. Scarletti

  Een goede observatie en uitleg.
  Helaas zitten we al veel te lang op “a way of no return”. De gevestigde politieke orde ofwel het partijkartel heeft geen zin om het aan te pakken en de PVV i.c.m. het FvD zullen nooit sterk genoeg worden om het tij te keren. Er zijn teveel onbenullen onder de autochtone bevolking en de 5e kolonne wordt met de dag machtiger. Zowel de onbenullen als de 5e kolonne zijn reeds op dit forum geïnfiltreerd. Over, ik schat ca. 50 jaar, zullen halal, sharia, kindhuwelijken en vrouwenbesnijdenis hier gemeengoed zijn. Deo volente wordt inch allah. Succes Nederland

  1. Top

   Genoeg Nederlanders/Medelanders van kleur en tint met een beetje gezond verstand stemmen op Geert Wilders en de PVV.
   Of delen zijn opvattingen.
   Dat is ook niet zo gek als je eenmaal de mogelijkheid geniet/krijgt eens echt te horen wat hij nu zegt en waar de PVV voor staat.
   Helaas wordt dit je niet voorgeschoteld.
   Je moet je er zelf actief goed in verdiepen.
   En in niet als een schaap aannemen wat de veelal linkse mainstream media je wil laten geloven.
   De mainstream media zenden alleen items uit waarin Geert Wilders en de PVV in korte fragmenten neergezet kunnen worden als een antiallochtonen partij die buitenlanders haat extreem rechts en enkel idioot simpel laag blank (wit?)volk aantrekt etc.
   De PVV is geen kaaskoppen partij.
   Naast de kaaskoppen zijn, er echter veel indo’s/(Indische) Surinamers Hindoestanen
   Chinezen maar ook een groeiende groep moslims (veelal onder de turken) die zich kunnen vinden in de gedachtegang van Geert Wilders / PVV.
   Wilders zelf is zelf ook een halve indo.
   Mensen die net als ik een tintje hebben.
   Hier geboren zijn (of misschien niet)maar gewoon gezond verstand gebruiken en hun stem liever geven aan een partij die Nederland met zijn normen en waarden wil laten ademen waar het altijd op heeft kunnen varen.
   En geen ruimte te bieden aan de afbreuk,inperking enz. ervan.
   Helaas en dat blijft vaak onbenoemd zijn het veelal de blanke/witte linksgekkies die dit mogelijk maken en het land verzieken..zij creëren deze ruimte.. en zijn direct verantwoordelijk voor al het onbegrip, de kwaadheid
   en helaas ook het racisme welke door links gekweekt wordt.

   1. Scarletti

    Beste top, dank voor uw reactie, die hoop, optimisme en inspiratie biedt. Zo nu en dan ben ik, door de signalen in de wereld om mij heen, zeer pessimistisch gestemd. Ik help het u hopen dat de situatie zich ten goede keert.

   2. HendrikJan

    Ik geloof er geen ene donder van Top, ik maak als oppas Opa op het schoolplein en Zaterdaghulp op de voetbalwei dagelijks/wekelijks het tegendeel mee van jouw eerste drie regels.

    Het was een ingeburgerd fatsoen en door de school en de voetbal gepromoot verzoek om Nederlands (proberen) te praten, op de genoemde locaties (schoolplein en voetbalwei).
    Soms ben je een vreemde in je eigen stadje.
    Voor de goede orde Polen en Oostblokkers proberen het wel om Nederlands te praten.

    1. Top

     Uitzonderingen, bevestigen de regel? Of iets dergelijks.

    2. toetssteen

     @Hendrik Jan
     Mijn ervaring is dat de nazaten van hen die uit de grote steden van Marokko en Turkije kwamen, prima mee kunnen en willen doen. Dat in tegenstelling tot zij die uit het Rif en Anatolië stammen.
     De eerste groep is ook veelal een stuk hoger opgeleid.

    3. Spaanse kok

     Quote : Zaterdaghulp op de voetbalwei
     .
     Toch wel in een geel hesje die kleine voetballertjes hersenspoelen met uw links gif, zoals het goede linksaffers betaamt.

     1. HendrikJan

      Inderdaad kok, jouw insteek is voor veel vrijwilligers een reden, om te stoppen, vandaar dat schreeuwende tekort aan vrijwilligers.

 3. wheelboy

  Bedank vooral de PVDA en de rest van Links denkend NL . Het is het Nederlands parlement en er zitten lui in met 2 paspoorten . Dat moet gewoon al niet kunnen . Dan een parlement lid burgemeester gemeenteraadslid of een CDK zou je alleen moeten kunnen worden als je in Nederland geboren bent en 1 paspoort bezit . Nee hier kan een Marrokaan burgemeester worden .Zo verkoop je je land zonder dat er een kogel geschoten wordt ongelooflijk .

  1. Satty

   Wat een domme gedachtengang. De koude oorlog bewijst hoe onzinnig jouw opmerking zijn.

   1. Siemien

    Nee Sat(an)ty jij hebt werkelijk helemaal geen oog voor wat hier écht gezegd wordt..

    1. HendrikJan

     Siemien, daar krijgt zo ook geen kick van, om open en fris te denken.

   2. TheresaGeissler

    Leg even nader uit, want de clou van deze ‘vergelijking’ ontgaat me helaas…
    Zal wel aan mijn botte, halsstarrige inslag van geprivilegeerde, haatdragende ‘witte’ liggen, maar niettemin…

 4. NoDoubt

  De Graaf heeft gelijk, Mohammed / Erdogan accepteert geen integratie. Beiden willen/ wilden integratie van Islam en niets anders. Ik denk dat er wel degelijk dat iets gedaan kan worden aan moskeeën en bemoeienis van buiten af. Het is namelijk verboden dat buitenlandse politiek zich mengt met binnenlandse aangelegenheden, en zie daar de mogelijkheid. Islam kent geen scheiding van Moskee (het paard van Troye) en staat. Wekelijks schrijft Erdogan de preek van de Diyanet moskeeën in Europa die hij tevens ziet als Nazilanden. Terecht wordt over de 5e kolonne gesproken. We ondermijnen onze eigen democratie door te doen alsof de Islam een religie is. Lees Koran/ Hadith en Soena. Het is een en al haat aan niet-islamieten en islamvrouwen zijn alleen goed neuk- en verkrachtingsvoorwerpen en Mohammed geeft zelf aan dat vrouwen 2 keer zo dom zijn als mannen. Dat zouden dan de woorden van Allah zijn. Er is dus geen enkele gelijkheid te vinden zijn in de Koran noch Hadith. Dat is wat een groot deel van de Nederlanders kennelijk niet wil begrijpen en de ‘asielzoekers’ willen redden. Btw gaat omhoog pensioenen gaan met tenminste 15% omlaag om dit alles te financieren. Ondertussen krijgen deze gelukszoekers alles gratis en kan de eigen bevolking naar de voedselbank

 5. Gabriel

  Zetelmatig kan hier alleen iets aan gedaan worden indien ofwel FVD/PVV fuseren ofwel één van beide partijen de ander opeet. Rechts is, net als links (GL/D66/PvdA) versplinterd. De enige manier om een rechtse regering te krijgen en DENK uit te bannen is door de krachten op rechts te bundelen. Natuurlijk zullen veel mensen zeggen dat ook als PVV/FVD de grootste wordt er niemand wil meeregeren (lees cordon sanitair). Dat is irrelevant. De rechtse meerderheid kan een minderheidskabinet vormen en de programma’s puntsgewijs, met selectieve meerderheden door de kamers loodsen.

  1. Satty

   De PVV is nota bene een buitenlandse organisatie, de marionet van David horowitz.

   1. Siemien

    Nee hoor Sat(an)ty dat is de PVV niet, de vele moskeeën daarin tegen weer wel waar ik je niet over hoor overigens

 6. Satty

  ‘En we moeten hem daarin wel gelijk geven. Het geweld tegen andersdenkenden is niet te ontkennen.’

  Je zou bijna denken dat je niet veilig meer over straat kunt. Je kunt dat van een aantal moslims terecht beweren maar dit is eng.

  Ik weet niet hoe beïnvloed denk is uit het buitenland. Ik heb liever dat politiek zich niet laat beïnvloeden door het buitenland.

  ‘De rol van DENK is dus overduidelijk het in stand houden van segregatie tussen Turkse Nederlanders en anderen. ‘

  Wat voorbeelden zouden op zn plaats zijn.

  ‘Gelukkig zien steeds meer Kamerleden de risico’s van de buitenlandse beïnvloeding en lijkt de mening van de Tweede Kamer langzaam te kantelen.’

  Laat ze inderdaad daar iets tegen doen. De PVV voert overduidelijk de agenda van een buitenlandse organisatie. Als dit voor denk ook geldt ook aanpakken.

 7. J.C.

  Sterk inhoudelijke vragen aan de interruptiemicrofoon weer van de CU en het CDA, maar niet heus. Hun flutvragen zijn louter bedoeld om de PVV te bashen. Overigens vergeten ze willens en wetens de inspanningen, die de PVV al voor hen geleverd heeft op dit punt, te noemen. Hoe kleingeestig kun je zijn?

  Ik stem 20 maart PVV.

 8. Marija

  die walgelijke Denk-figuren moeten zo snel mogelijk verdwijnen.

  1. Siemien

   Daar is een manier voor..

   1. Rien Noppen

    Ja, niet meer op ze stemmen.

    1. marco1

     Ik heb niet het idee er hier heel veel mensen zijn die op hun gestemd hebben.

 9. Diederik van Walsum

  Ik kan héél kort zijn: Er gebeurt inderdaad niets in de Tweede kamer, behalve dat ze alleen maar *willen* * denken* *vinden* *vragen* en verder alles op de lange baan schuiven. Oja….en standpunten, ideeën en niet aangenomen moties van andere partijen ineens gaan gebruiken, zoals die van de PVV.

 10. santiago

  Ik wist helemaal niet dat Satty een turk is.

 11. HendrikJan

  Die mening kanteld alleen, als er niet meer achter gesloten deuren wordt vergadert en Nederland gaat begrijpen, wat de EU werkelijk betekend voor Nederland, een van bovenaf opgelegde omvolking.

  1. Rien Noppen

   kantelt, vergaderd en betekent

   Basisschoolniveau.

   1. Spaanse kok

    HendrikJan zijn schoolgeld is inmiddels teruggestort.

    1. HendrikJan

     Als het maar genoeg is, om nog één trip Australie te doen voor twee personen.

     1. Dik

      @HJ: Volstrekt negeren is natuurlijk de enige optie.

 12. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Helemaal eens Holysmoke!!!, nickname vernoemt naar het gelijknamige nummer van Iron Maiden ??? NoDoubt haald (terecht) het woord al aan : 5e kolonne. In de bulderspeech van Pim Fortuyn – toen nog van leefbaar Nederland. In een poging om het bestuur alsnog aan zijn kant te krijgen, helaas tevergeefs. Aangezien ik die speech al vaak heb terug gezien, ken ik het helemaal uit het hoofd een citaat daaruit : “We hebben hier GVD een 5e kolonne – ja laat ik nu alles maar zeggen- een 5e kolonne!! van mensen die het land naar z’n verdommenis willen brengen. En daar ga ik niet voor en u mag hier blijven, maar u past u aan.He, ik moet dat horen Allah is groot,ik ben een vies varken U bent een Christenhond!!! dat zeggen zij, en U vindt dat goed. U laat over zich lopen, en ik doe dat niet meer. En dat is waar ik die zetels vandaan haal, want dit land is het zat” wat verder in die documentaire zei hij van : “ik weet niet in welke wereld jullie leven, maar wat er allemaal over ons wordt gezegd dat is niet niks”. Tsjonge jonge!!! ik keek er destijds naar en het raakte mij LN bestuurslid Broos Schnetz gaf het notabene toe : jij loopt 2 stappen sneller dan de rest. Ondanks het gelijk van Fortuyn gingen ze helaas helaas niet met hem verder. LN koos eieren voor het geld en ging ten onder bij de verkiezingen en later failliet, de rest is bekend. Elk woord in die speech was raak, m’n gedachte was en is van Pim je hebt het grootste gelijk van de wereld, maar ze willen niet meer naar je luisteren. En zie hier : 17 jaar later de harde feiten : het grote gelijk van Fortuyn, het land gaat inderdaad naar z’n verdommenis.

  1. Rien Noppen

   Lay down, het is tragisch en rampzalig dat Fortuyn werd vermoord maar als ik deze teksten terug lees moeten we dankbaar zijn dat hij geen rol meer speelt in de Nederlandse politiek. Wat een krankzinnig gebral!

   Met Fortuyn is de morele verloedering van de Nederlandse politiek begonnen Zonder Fortuyn geen Wilders en Baudet.

   1. Siemien

    Sterker nog, zieke Rientje zei eens:

    Als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.

    Toch goed dat er een God is.

    dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

    Hier laat Rientje zijn zieke geest zien, Rientje vindt het goed dat een politicus dood geschoten wordt

    1. Spaanse kok

     Quote: Toch goed dat er een God is
     .
     Zie Mien zou deze stelling graag verwerpen maar….

 13. santiago

  Verschrikkelijk toch. Selcuk Ozturk staat bovenaan op de lijst voor de 1e kamer. De lampelul kan in het Nederlands nog geen twee zinnen achter elkaar foutloos lullen.
  Als ze dit toch allemaal gaan toelaten.

 14. Duckday

  We stemmen vrij en blij PVV er bij En NL exit

 15. Lay down your souls to the gods rock and roll

  De reactie is natuurlijk voorspelbaar : pappen en nat houden typisch links weg duiken voor de feiten en verder slapen. Links is de 5e kolonne, en zonder Fortuyn was Wilders en Baudet er ook gekomen. En natuurlijk is het tegen het zere been van links dat alles nu allemaal uitkomt. De verloedering is in 1994 al begonnen toen paars aan de macht kwam. 8 jaar lang verantwoordelijkheid mijdende politiek bedreven. Paars 1 & 2 was in feite Lubbers 4 & 5 alleen met een andere premier. Het boek “de puinhopen van acht jaar paars” is al het bewijs hoe zooitje het was, met niet alleen Kok maar ook Els Borst in een glansrol. Feit is dat alle regeringen naar de O zo geroemde linkse idealen heeft gepresteerd. Hoop dat het volgende kabinet de O zo geroemde linkse idealen definitief in de prullenbak deponeert. En wat deze regeringen ook allemaal heeft verzuimt, dat het volgende kabinet het linkse puin opruimt.

 16. Michael M

  Ik denk dat we onze gewoontes, vrijheden, manier van leven moeten beschermen. Doen we dat niet en een andere stroming krijgt meer macht dan verliezen we sinterklaas, carnaval, kerst, pasen, ons bier, onze feesten en tradities, en onze democratie van vrijheid. Nergens zal meer bier zijn, alcoholische dranken of varkensvlees babipangang. Wil je dat behouden, deze vrije democratie dan moet het verdedigd worden.

  1. Siemien

   STEMPVV/FVD

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.