Hypocriete D66’er Kees Verhoeven ‘maakt zich druk om privacy’

Tweede Kamerlid Kees Verhoeven van wijlen Democraten ’66 maakt zich ernstig zorgen om uw privacy. Nou ja ernstig, eigenlijk niet, maar hij heeft weer een reden gevonden om te haten op Facebook, Google en andere techbedrijven. U weet wel, die bedrijven die dankzij hun harde werk producten en diensten aanbieden die ons leven leuker en makkelijker maken. 

Terwijl de straten van onze steden volhangen met camera’s, terwijl de overheid alles over u wilt weten maakt Kees Verhoeven (D66) er een probleem van dat Facebook iets van ons weet. Eigenlijk niet, maar hij doet gewoon alsof natuurlijk. Het bekt zo lekker: ‘omwille van uw privacy pakken we Google aan’. Om te rechtvaardigen dat de Europese Unie gaat ingrijpen op hoe deze bedrijven  opereren wordt het aloude concept van privacy dan maar weer van stal gehaald. En ‘monopolie’-argumenten ook nog eens.

Maar in tegenstelling tot de bedrijven waarover hij zich zo negatief uitlaat, bieden zij wel meerwaarde. Dat kan van zijn partij D66 niet worden gezegd.

Zo is de D66-app op Google Play slechts enkele duizenden keren gedownload. Tot zover de waardevolle toevoeging van de partij aan de digitale wereld. Maar ze heeft wel een grote mond en eist dat het allemaal anders moet! Vergeet niet. U hoeft geen Facebook te gebruiken, u kunt uzelf tegen Facebook beschermen en Facebook verstuurt nooit blauwe enveloppe. Nee, techbedrijven als Google en Facebook bieden tenminste waarde voor hun gebruikers.

Denk aan de Google producten die u gratis kunt gebruiken: opslagruimte voor foto’s, documenten en nog veel meer. Wat biedt de website van D66 ons? Helemaal niets. Behalve foto’s van half mislukte volksvertegenwoordigers die overal wel wat van vinden. Oh ja, en natuurlijk de democratische vernieuwing in de vorm van het afschaffen van het referendum. Wat fijn! En het zijn juist dit soort nutteloze figuren, die blijkbaar jaloers zijn op succes.

Met angstbeelden inzake privacy proberen deze lieden te rechtvaardigen dat ze ingrijpen in de digitale wereld. Om hun politieke belangen te dienen. Niets meer, niets minder. Het is geheel in lijn met de hetze die vanuit de Europese Unie wordt georganiseerd tegen de techbedrijven, dit omdat deze bedrijven een risico vormen qua politieke beïnvloeding. De communicatie en interactie tussen burgers en andere entiteiten moet blijkbaar zoveel mogelijk worden beperkt of gehinderd.

Facebook en andere bedrijven moeten bijvoorbeeld iedere maand rapportjes opleveren voor Brussel in hun strijd tegen ‘nepnieuws’ (lees: alles wat de Censuurapparatchik van Brussel niet welgevallig is). Zo lang een partij als D66 geen woord rept over de privacyschendingen vanuit statelijke actoren, vertrouw ik hen het concept privacy niet toe. Het is niet meer dan retoriek.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Gekko

  Kees is D66er. Even kijken, wat heeft dat partijtje allemaal gepresteerd afgelopen jaar?
  Referendum afschaffen, sleepnet er door heen jassen, organen roven. (O ja, en Pechtold wegsturen. Maar zijn opvolgers is zeker zo dramatisch). Dus Kees, geen mens neemt jou nog serieus als je nu zegt de privacy te willen beschermen.

  1. hans-e-pans

   Volgens mij neemt hij het met zijn eigen privacy ook niet zo serieus. Elke keer als er weer een microfoon onder zijn neus wordt geschoven met erbij horende camera staat hij een partij populair te doen en wartaal uit te slaan. Dus waarom dan wel privacy van de gewone mensen beschermen, belachelijk.

 2. HendrikJan

  Google eens op, DIE Kees dan komt eensklaps een Josta in beeld (mooi ding).
  Zij was als superstagair, met DIE Kees verbonden.
  Bij Pechtold was het toch geen Stagair.??

  Maar ja het is pas interessant voor de ???? media, als het PVV is en geen D66.

 3. Michael M

  Heeft U wel eens een live debat met Kees Verhoeven gezien? Wat een aardige vent, hij legt woorden in je mond welke je niet gezegd hebt, praat overal dwars doorheen. Laat mensen niet uitpraten. Nee, dat is geen D66’r, eerder een 66’r, want van democratie heeft hij geen kaas gegeten.

 4. Florissa

  Het werkelijke probleem is D66,maar dat lossen we op bij de volgende verkiezingen .

 5. Eric 1

  Als je d66 nog gelooft moeten ze stem recht afnemen

 6. HendrikJan

  Dit was toen een brief, van D66 aan de Nederlandse bevolking:

  Aan iedere Nederlander die ongerust is,
  over de ernstige devaluatie van onze democratie.

  Hans en Hans hebben toen in Krasnapolsky een afspraak gemaakt, hoeveel uur kunnen wij debateren zonder te liegen.

  En nu krijgen Wilders en Baudet de roetveeg Piet.

 7. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Begrijp niet waar hij zich druk over maakt. Privacy heb je 100% in eigen hand.
  Ik doe niet aan :
  *Face book
  *Whats app
  *Instagram
  *Snapchat
  En wat al niet meer, de overgrote meerderheid doet wel aan de bovengenoemde
  mogelijkheden, en moeten erg op passen wat ze erop zetten, denk dat de meerderheid dat wel weet. Denk dat Verhoeven wel andere zorgen heeft wat betreft de peilingen van zijn partijtje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.