Realitycheck voor Nederland! Chris Aalberts: ‘Meeste jongeren spijbelen niet om klimaat, die willen een dagje vrij’

Héhé, tenminste nog iemand die even logisch nadenkt. Aalberts deed vroeger zelf onderzoek naar politieke interesse onder jongeren en is van mening dat de ‘klimaatspijbelaars’ helemaal niet zo fanatiek en begaan met het klimaat zijn, maar gewoon een kans zien om zonder consequentie te kunnen spijbelen!

Dit levert natuurlijk flink wat jankreacties op van deugend links of anderzijds naïeve ‘positieve houding naar het leven’-figuren, die graag willen geloven dat deze jongeren en masse en uit zichzelf op de been zijn gekomen om te strijden voor een degelijk klimaatbeleid. Aalberts is voor hun maar een zuurpruim die vooral kijkt naar ‘de kleine minderheid’ die misbruik maakt van ‘iets heel moois’. Het andere argument is natuurlijk dat Aalberts eens wat minder zuur zou moeten doen en dit soort politiek activisme zou moeten steunen, want de politieke interesse is al zo laag. Je kunt het eigenlijk zo vooraf invullen.

Hij maakt echter gewoon een degelijk punt: Jongeren zijn doorgaans niet geïnteresseerd in politiek, snappen niet hoe het werkt, voelen zich machteloos en mogen toch niet stemmen. Dat zo’n scholier nu met een bordje over ‘onze toekomst’ op het Malieveld staat te blèren  komt echt niet doordat hij zich heeft verdiept in de oersaaie klimaatrapporten, wetenschappelijke onderzoeken met bijkomende nuances, of een voortschrijdend inzicht in het effect van CO2 op zijn leefomgeving heeft ontdekt. Nee, ‘dagje uit met klasgenoten onder schooltijd, zonder straf’ klinkt dan toch wat aannemelijker.

Allerlei pretenties over het politiek bewustzijn onder scholieren wordt veelal ook alleen maar onderstreept door linkse figuren die het zelf ook roerend eens zijn met de noodzaak voor klimaatbeleid. Stonden er nu 30.000 scholieren op het Malieveld te roepen om een immigratiestop, dan hadden we het nu over de opkomst van extreemrechts, alt-right, xenofobie, nationalisme of racisme in de scholen en was nep-nieuws weer het grootste probleem van deze tijd. Dan had niemand het over politiek bewustzijn of een activistische jonge generatie. Nee, dan hadden we het over een misleidde jeugd of een verloren generatie en dat de leerplichtambtenaar maar hard op moet treden.

Deze kinderen zijn een politiek instrument geworden, of ze nou oprecht zijn of liever willen spijbelen, en een aanzienlijk deel van Nederland moedigt dit gewoon aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. marco1

  Goh wie had dat verwacht. Die drommelse jeugd toch.

 2. Tante Sidonia

  Demonstratie op zaterdag voor de “enorme ongeruste jeugd” .
  En wat denkt u ? Op zaterdag zijn ze niet “ongerust!”
  En de opstokende “maatschappelijke leraren?”. Die gaan echt niet op zaterdag demonstreren!
  Voorts,
  Wie ruimt de troep op van de “enorme ongeruste jeugd” , na hun demonstratie:
  blikjes, papier, demonstratie borden, etensresten, etc,.
  Wel eens in aula/kantine geweest van voortgezette opleidingen?
  De eerste leerling moet nog geboren worden die zijn eigen troep opruimt!

  Aytas:
  Oprotten!

  1. marco1

   Waarschijnlijk word die rotzooi opgeruimd door mensen die een taakstraf hebben gekregen.
   Een heel stomme vraag hoor en waarschijnlijk krijg ik er gezeik over hotelletje en zo mee maar waarom moet daar nu elke keer zoeen rot op opmerking achter uw waardevolle bijdrage bij?

  2. Aytas

   Hahaha je bent echt bang voor mij.

   Schept werkgelegenheid dat opruimen. Wedden dat het geen blanken zijn die dat doen, als jij het met behoud van bijstand zou moeten doen zou het je nog te min zijn. Er staat overigens een heel leuk artikel over jeugd en idealisme in ik meen de Volkskrant.

   1. tomygun

    Links gore AVA RAT opzouten ik ben niet bang voor je
    en ook niet voor je mede RATTEN .

    1. HendrikJan

     Volg gewoon mijn voorbeeld, reageer niet op deze copie van Rutte.

     Hun gelijkenis is simpel, ze passen niet in Nederland.

   2. marco1

    Deze is erg flauw maar ik k an hem niet laten. Als het mensen met een taakstraf zijn die het op moeten ruimen acht ik de kans ook klein dat het blanke mensen zijn.

   3. Zozo

    Deponeer je keutels op de wc, maar niet hier, flapdrol, ga werken

 3. Ries

  Onlangs oordeelde iemand uit de trollenbak dat de toekomst met zulke jongeren veelbelovend was. Welnu…

  1. Original NL

   Quote….Onlangs oordeelde iemand uit de trollenbak ……..
   Maar die kan je niet serieus nemen…..wel negeren!!

 4. HendrikJan

  Kijk wat is de doelstelling van deze jongelui, gewoon lekker kloten onder elkaar en spijbelen is bijzaak, maar gewoon lekker kloten onder elkaar.
  Prachtig toch lekker je zelf zijn.
  Sorry kleinkids, of zit Opa er naast.

  1. marco1

   Nee helemaal raak. De jeugd heeft de toekomst alleen zijn ze daar nog niet mee bezig dat komt nog na volwassen worden en levenservaring.

   1. Tante Sidonia

    marco1
    Je bedoelt de troep van deze jeugd mag de maatschappij oplossen?

    1. marco1

     U had het toch over de bekertjes en het papier?

   2. tomygun

    Ik zou zeggen 50 euro boeten per dag .

  2. Arie B

   Klimaathooligans.. Ze zijn trouwens straks hard nodig om Nederland weer op te bouwen als de effecten van de gevolgen van de draconische klimaatwetten op gaan treden. Hoe ironisch..

 5. Rien Noppen

  Hier wordt met veel, en beroerd geschreven, omhaal van woorden een hypocriet nummer gemaakt over de scholieren die hier dreigen te gaan spijbelen maar de enige reden van de opwinding is het onderwerp van de demonstratie. Als deze kinderen kinderen massaal de straat waren opgegaan om een vuist te maken tegen de afschuwelijke islamisering, tegen het Klimaatakkoord of de EU dan hadden redactie van DDS alsmede het meerendeel hunner reaguurders met een natte broek en met verstikte stem van ontroering hun hulde en waardering voor het initiatief uitgekreten.

  Wat een triest gelul, dit.

  1. Tante Sidonia

   Rien Noppen
   Moet ik je plaatsen als gelijke Aytas?
   Of…… dubbele nickname?

   1. Rien Noppen

    Nee, Tante, Aytas en ik zijn (totaal) verschillende personen.

    1. Aytas

     Als ze een beetje nadacht zou ze dat allang hebben ingezien. Net alsof jij het ooit over Afrika hebt. Ook jij beseft maar zult het niet toegeven wat het stoppen van migratie redenen voor gevolgen voor je eigen welvaart zal hebben.

   2. Original NL

    Protesteren tegen islamisering….wie kan daar nu op tegen zijn….!!

   3. Siemien

    @Tante ja die kun je beide scharen onder dezelfde en gelijke, even dom en tegendraads..

  2. Zozo

   Wat een triest geschrijfsel, kinderen, kinderen. Doorgedraaide oelewapper.

   1. Rien Noppen

    Inhoudelijk weer niets, domme jongen?

    1. Zozo

     Nee, jij bent hiet de enige die op het onderwerp reageert en nooit op de man, not, oelewapper

     1. Siemien

      Rientje laat graag zien dat het toch wel een heel dom jongetje is

  3. marco1

   Nu is het tegengaan van de islamisering ook niet zomaar wat he meneer Noppen. Als ze daarvoor spijbelden dan mag het best door de vingers gezien worden omdat dan vooral aantal en massa telt.
   En met hypocriet bedoeld u dan net zoiets als het niet erg vinden om jihadkindjes die de taal niet spreken ,vriendjes hebben gemaakt en geworteld zijn in het beloofde land en een voor hun vertrouwdeomgeving wel daaruit weghalen samen met mamma naar Nederland en de pardonkindertjes niet terug kunnen sturen omdat ze nu eenmaal in Nederland geworteld zijn, hier vriendjes hebben en daar de taal niet spreken?

   1. Tante Sidonia

    marco1
    Dat begrijpt die Aytas/RienNoppes niet.

    1. Zozo

     +1

   2. Aytas

    Vind jij dat je zonden van ouders op kinderen moet verhalen? Van mij mogen die kinderen terugkomen zonder ouders en de staat gaat met die gewortelde kinderen gewoon de fout in, wat ik persoonlijk kwalijker vind na zo’n lange tijd dan ouders die de mogelijkheden pakken die hun geboden worden.

    Ga jij straks ook schrijven satya oprotten? Hahaha de machteloosheid van dat soort volk. Een andere mening en het is mis, zorgwekkender dan islamisering, komt van zowel links als rechts.

    1. marco1

     Nee hoor ik ga niet schrijven dat je op moet rotten. Had je dat verwacht dan? Ik vroeg meneer Noppen gewoon aan de h and van een voorbeeld hoe hij hypocriet bedoelde niets meer of minder.

     1. Aytas

      Nee joh bedoelde zoals tante sidonia sorry niet duidelijk. Humor geprobeerd mislukt.

     2. marco1

      O mijn humor mislukt altijd. Tenminste meestal ben ik de enigste die het grappig vind dus wat mij betreft dan weer gelukt zat.Ik zit hier natuurlijk niet om een ander te entertainen maar hoofdzakelijk mezelf anders had beter komiek kunnen worden en dan waarschijnlijk blut geweest.

   3. Original NL

    Idd…dan maakt het plotseling niet meer uit dat de kindjes de taal niet spreken en hun vriendjes moeten achterlaten.
    #STEM ZE WEG!!!

  4. Arie B

   merendeel

 6. Original NL

  Lekker een dagje geen school…de jeugd is nog niets veranderd.
  Hartverwarmend!

  1. tomygun

   O,NL , die tijd is geweest nu zijn het zogenaamd politiek
   gemotiveerde kinderen Bull dat zijn de geen die les geven
   een dag om teschaatsen geen probleem want dat zouden
   ze nooit meer meemaken en staat gelijk aan een sportdag .
   Kinderen zou je niet willen zien buiten met een bord om
   die horen in de klas zo niet dan zijn de leerkrachten
   daar aan schuld , 250 euro boete per dag .

 7. Aytas

  ‘De enige optie wat Wynia betreft is om op PVV en FVD te stemmen.’

  Klopt maar bij het klimaat en dieren wel.

  Natuurlijk zouden we het over xenofobie hebben als er zoveel jongeren zich laten ophitsen door figuren die bang zijn de concurrentie slag te verliezen. Het ene deel op het gebied van uitkeringen, de andere die inzien dat op hoge scholen steeds meer allochtonen zitten die beter presteren.

  1. marco1

   Zowel over uitkeringen of allochtonen die beter presteren(hoewel het eigenlijk knapper zou zijn als ze slechter presteerden) op school maak ik me niet druk. Nu maak ik me eigenlijk nergens druk over. Dat verwijt kreeg ik vroeger ook vaak dat er niks van me terecht zou komen met die onverschillige houding.

 8. Piet51

  “Stonden er nu 30.000 scholieren op het Malieveld te roepen om een immigratiestop, dan hadden we het nu over de opkomst van extreemrechts, alt-right, xenofobie, nationalisme of racisme in de scholen en was nep-nieuws weer het grootste probleem van deze tijd.”

  Inderdaad, maar er staan geen 30.000 jongeren te roepen om een immigratiestop. U zou zich moeten afvragen waarom dit niet zo is, waarom jongeren zich daar kennelijk niet voor lenen. Zo’n wat-als vraag is soms heel zinvol, maar veel vaker roep de tegenvraag een reëel beeld van de werkelijkheid op. Die jongeren vinden namelijk niet, dat er een immigratiestop moet komen. Al roepen enkele politici om het hardst dat dit wel zou moeten. Daarom!

  1. tomygun

   Leuk piet dan kunnen jouw kinderen met hun kroost
   jou huis overnemen als je met AOW gaat .

   1. tomygun

    Hep je al stapel bedden gekocht ?

   2. tomygun

    De goede oude tijd MOOI 10 man in een huisje
    met twee slaapkamers .
    Wel gezellig toch ?

  2. Arie B

   @piet: ze krijgen simpelweg geen vrij voor zulk een demonstratie. Bovendien strookt dat onderwerp niet met hun brainwashingsprogramma. Daarom!

   1. Siemien

    Terecht dat ze GEEN vrij krijgen, kinderen moeten gewoon naar school, dit noemt men leerplicht, kinderen hebben geen idee wat ze doen omdat ze nog niet in kunnen schatten wat de consequenties zijn van deze klimaatreligieuze hysterie.
    Kinderen die wel spijbelen zwaar straffen.

    1. Arie B

     Was een reactie op zwarte Piet die zich afvroeg waarom er op het malieveld geen 30.000 kinderen stonden te demonstreren tegen de massa-immigratie.

     1. tomygun

      Omdat de meeste nog hun eigen kamer hebben !

     2. Siemien

      Ok, got it.

  3. HendrikJan

   Piet, ga eens op je gemak vandaag, bij een grote scholengemeenschap kijken, wie er naar binnen en buiten gaat/komt.
   Dan snap je gelijk, dat zij geen gedonder in de klas willen.

   Kopschoppers zijn vaak ook heel gewone leerlingen.

  4. Marija

   Nee natuurlijk roepen ze niet om een immigratiestop,
   50% is al allochtoon.

 9. TD

  De jeugdigen hebben lekker een dagje vrij,het overgrote deel interesseert het milieu geleuter geen ene moer.
  Denk aan je eigen jeugd,we hadden andere leuke dingen aan het hoofd,niet dan?
  Het is voor de organisatoren politieke tv “kijk onze jeugd eens betrokken zijn met het milieu”,politieke milieudrammers reclame,verder niets.

  1. marco1

   Ja en groenlinks gaat dit weer optimaal uitbuiten net als het zogenaamd massaal tekenen door bekende en onbekende nederlanders van die kinderpardon petitie.

 10. Ries

  Natuurlijk mag je kinderen niet aanspreken op het gedrag van hun ouders, echter…de kinderen nemen in hun grootwordenbijna alles over van hun ouders. Dat krijgen de Nederlanders toch voor hun kiezen als ze ouder worden. Dat willen we dus niet. Wel is het zo dat kinderen worden aangekeken op wat hun ouders hebben gedaan en dat nog een keer met hun kinderen. Het derde geslacht. Wel eens van gehoord? Daarom horen die kinderen hier niet. Juist om ze te beschermen.

 11. Ries

  Excuus, de bijdrage hoort bij ‘kinderpardon’.

  1. marco1

   Geeft niks wat mij betreft was het een prima punt dat onder elk topic wel even vermeld mag worden.

 12. DeBruijn

  En wie helemaal niet weten waar het nou echt om gaat, even een paar misvattingen die deze kinderen door hun strot geduwd kregen en vertelden aan de media:

  – er is geen ijs meer op de noordpool en de ijsberen sterven uit.
  (er is nog steeds heel veel ijs, zei het wat minder, maar er zijn nog nooit zoveel ijsberen geweest als nu)

  – CO2 is vergif……..tja, zonder CO2 geen leven bedoel je.

  – Koeien zijn slecht voor het milieu met hun scheten. Dat zijn ijsberen dan ook en jullie zelf ook.

  Het gaat ook helemaal niet om waarheid, het gaat erom gezien te worden ‘kijk mij eens’ en natuurlijk om vrije dagen.

  Laten ze anders minder gaan reizen, minder hun telefoon gebruiken, dat is pas goed voor het milieu.

  Oh wacht, nee, uh, dat willen we niet. Daar is de aap uit de mouw.

 13. RPML

  Dochterlief Groep 6 toets tekst verklaren:

  Onderzoekers van onder andere ruimteorganisatie NASA zijn bang dat de gehele ijslaag van de Noordpool aan het eind van deze eeuw door het opwarmende klimaat verdwenen zal zijn. Daarentegen vreest niemand dat het ijs op de Zuidpool smelt: daar lijkt het de laatste jaren zelfs kouder te zijn geworden!

  Een kind van 10 wordt op deze manier geïndoctrineerd, gewoon in een onschuldig stukje tekstverklaren. Met woorden als ‘bang’ en ‘vreest’ wordt een waardeoordeel gegeven, verwerpelijk wat mij betreft.

  1. Rien Noppen

   De tekst is volledig correct, RPML. Wat klopt er volgens jou niet van en waarom kan een correcte voorstelling van zaken indoctrinatie betreffen?

 14. nienke

  Elke week bij het sport centrum na het voetballen patat afval, plastic flesjes overal, elke week moeten anderen het opruimen.
  Ach wat zijn ze begaan met het milieu.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.