Robert Jensen over klimaatcensuur bij Nu.nl: “Dit is schokkend. Dit accepteren we niet!”

Je mag van de redactie van Nu.nl niet meer beweren dat het allemaal wel meevalt met het aandeel van de mens in ‘klimaatverandering.’

Gisteren werd bekend dat één van de grootste nieuwssites van Nederland, Nu.nl, voortaan flink gaat censureren in de reactiepanelen onder artikelen over ‘klimaatverandering.’ Iedere reactie waarin er getwijfeld wordt aan het aandeel van de mens in die verandering zal vanaf nu geweigerd worden.

Jawel, de klimaatwaanzin is nu een officiële religie, en haar hoge priesters tolereren geen tegenspraak meer.

PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma reageerde daar al terecht furieus op. Hij wordt daarin gesteund door Robert Jensen, de bekende rechtse talkshow- en podcasthost die onderhand furore maakt als één van de weinige truth-tellers in de oude mainstream media:

“Deze mensen,” schrijft Jensen op Twitter, “zullen nog steeds zeggen dat ze ‘integere en gewogen journalisten zijn’.” Maar daar trapt natuurlijk helemaal niemand meer in. Zoals Jensen verder gaat:

“Dit is schokkend.”

Maar er is wat hem betreft ook goed nieuws:

“Maar we accepteren dit natuurlijk niet meer van de media. Dit is niet de toekomst!”

Met andere woorden, Jensen hoopt dat Nu.nl uiteindelijk gedwongen wordt door boze lezers om dit waanzinnige totalitaire beleid te veranderen.

Hoewel ik die hoop deel, denk ik dat hij het radicalisme van de klimaatkerk onderschat. De hoofdredactie van Nu.nl wordt overduidelijk bevolkt door groene linksgekkies. Die mensen veranderen hun standpunt niet. Hun klimaatreligie is het allerbelangrijkste in hun leven. Al het andere moet daarvoor wijken: persoonlijke relaties en, jawel, het vrije woord.

Afijn, het goede nieuws is, natuurlijk, dat dit soort quasi-journalistieke gekkies Jensen genoeg materiaal geven om binnenkort weer een mooie podcast van te maken. Gelukkig maar!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. santiago

  Jensen voor en Jensen na. Ook Jensen wordt waarschijnlijk ingezet door de elite om het plebs te misleiden. Met de arm om charlatan baudet geslagen gaat hij de strijd aan met links. PFFFFF en verdeelt zo de kiezers nog meer. Wat een circus met Jensen als de dikke deur, sapperdeflap.
  Als Jensen echt een gevaar zou zijn voor de elite club van bea, was hij allang afgeserveerd.
  Het is allemaal zo doorzichtig als de pest.

  1. Dik

   Definitie charlatan:

   – Die anderen misleidt door te doen alsof hij iets kan.
   – Een speciaal soort oplichter die voorziet in zijn behoeften door systematisch mensen te bedriegen over zijn afkomst, vaardigheden, intenties of prestaties.
   – Maakt gebruik van zijn charme om mensen iets aan te smeren.

   Kun je een paar voorbeelden geven waaruit blijkt dat Baudet een charlatan is?

   1. santiago

    Dik. De meesten heb je zelf al genoemd. Ik had het niet beter kunnen omschrijven. Voor de rest heb ik mijn mening over baudet al zo vaak gegeven. Geen zin meer in. Je zal vanzelf zien hoe het allemaal verloopt en dan spreken we elkaar weer.

    1. Dik

     @santiago: Jammer dat je jezelf diskwalificeert door wel te stellen dat Baudet volgens jou een charlatan is, maar dat je vervolgens geen voorbeelden geeft waaruit dat blijkt.

     Je hebt je punt gemaakt.

     #geenpunt

     1. santiago

      Dik. Gewoon wat meer en beter lezen en wat minder reageren. Ook niet alles wat je in het cafe en in de snackbar hoort is waar he. Dus lezen en gewoon zelf proberen na te denken. En dan bedoel ik ook boeken . Van die dikke , zonder plaatjes.

     2. Dik

      @santiago: Je geeft geen antwoord op mijn vragen maar je reageert wel. Dat is natuurlijk prima, maar het staat wel vreemd. Je betiteld iemand als charlatan en als dan gevraagd wordt om voorbeelden dan ga je wel reageren maar je geeft geen antwoord.

      #jammer

   2. joker

    @ Dik.
    Alsof je een beschrijving van Pinokkio Rutte geeft !
    Past naadloos op die charlatan !!!

  2. poldi

   Ja @Santiago het valt voor jou moeilijk te verteren als de door linkse en groene klimaatneuroten geindoctrineerde omroepen en media zo overduidelijk door de mand vallen.

   De druiven zullen jou in de nabije toekomst nog zuurder smaken
   Kijk maar uit dat je geen monatoetje krijgt.

   1. santiago

    Poldi. Niet dreigen he, je lijkt wel een marokkaan.

    1. HendrikJan

     Was van der Graaf ook een Marokkaan.?

 2. biggeorge

  smerig spelletje maar dat wisten we al. Nep democratie

  1. santiago

   Als die dikke werkelijk een gevaar zou zijn voor onze elite had hij allang in een van de dependances van de AIVD met zijn mammeloe in de bankschroef gestaan hoor. Die jongens maken korte metten met je.

 3. Dik

  Je kunt de censuur toch prima accepteren? Ik heb er geen enkel probleem mee om NU.nl voortaan te boycotten.

 4. TD

  De mensen vinden vanzelf,Fenixx, GeenStijl en DDS,Breitbart etc want enkel linkse berichtgeving gaat men niet pikken!
  Nu.nl kan inpakken!

 5. Rien Noppen

  Prettig dat Jensen heel erg beroerde kijkcijfers heeft.

  1. Original NL

   Bang voor de waarheid hé ..moslim knuffelende klimaatlooser!!

   1. Rien Noppen

    loser

  2. markw

   Gelukkig wel, stel je voor dat iedereen begint te beseffen hoe authoritair links begint te worden.

   Jullie roepen altijd het hardst dat je ideeen wordt onderdrukt door de “rechtse” elite. Maar uiteindelijk als het puntje bij paaltje komt zie je altijd artikelen als dit waar de censuur in het voordeel van links valt.

   Enige moment dat jullie voorstander van democracy en het vrije woord zijn is als het jou uitkomt. Maar zo gauw iets jou niet aanstaat zullen jullie zonder na te denken met dingen als dit aankomen.

   Stel je voor dat dit was gebeurd tegen de activisten voor het klimaatbeleid. Of tegen BLM, dan had je van de daken geroepen hoe verschrikkelijk het is en hoe het een voorbeeld van fascisme is.

   Nogmaals jullie zijn hypocriet.. Het is alleen fascistisch als iemand het tegen jou doet

  3. bejaarde

   IK zie en hoor hem graag. Recht voor zijn raap en zo mogelijk ontleden waar mogelijk. Een nieuwe dag, een nieuw geluid.

  4. Vliegenvanger

   Rien Noppen is een alias van Rutte.

 6. HEM

  Gisteren bij EEN VANDAAG
  Eerst een film met natuurrampen, volgens het bijgaande commentaar allemaal veroorzaakt door klimaatverandering. Een soort ‘klimaatpornografie” die nooit had mogen worden uitgezonden zolang de kinderen nog niet naar bed zijn.
  Vervolgens een reportage over, geloof het of niet, KLIMAATPSYCHOLOGEN. Deze klimaatpsychologen staan mensen bij, die hulp nodig hebben bij het omgaan met toekomstige klimaatveranderingen en die hun levensstijl drastisch willen aanpassen om zelf niet schuldig te zijn (?).
  Kaas, bijvoorbeeld, wordt in twee keer geproduceerd: Eerst maken we gras, daarna laten we een koe het gras opeten. En dan krijg je kaas, volgens deze deskundigen.

  Het was typisch zo’n groepje GroenLinks/D66 veganisten dat daar aan tafel zat met briefjes die ze in volgorde van “klimaatafdruk” moesten neerleggen.

  Het is echt de moeite waard om het eens terug te kijken: Een of ander gek wijf, dat “luidkeels” zit mee te knikken als had buurman wordt geïnterviewd.

  En dan NU.nl dat censureert? Laten ze verdomme eerst de NPO eens aanpakken.

  1. HEM

   …… als haar buurman wordt geïnterviewd.

 7. Tguard

  Grappig dat zogenaamd rechts wel altijd open staat voor discussie. Het andere deel is blij met censuur en wil bij voorkeur dat mensen zoals Jensen,Baudet , wilders, duk, etc etc hun mond sluiten want dat is onzin.
  Zien jullie zelf niet in hoe onverdraagzaam en intolerant jullie zijn. Net als in de us waar de anti trump mensen geen fatsoenlijk argument ten gehore brengen behalve fascist, nazi racist of witte overheersing. Het is echt ongelooflijk hoe die zogenaamde linkerkant haar gelijk met harde hand eist. Ik denk dat bij de zogenaamde rechterkant toch ook echt een keer de emmer overloopt en dan heb je pas echt een gedoe. Voor wat betreft nu.nl dit is echt gestoord, er bestaan meerdere kanten aan het verhaal en miljoenen oplossingen dus werk een beetje fatsoenlijk aub!

  1. Satty

   Dus jij vind het fatsoenlijk dat Lugar en sjun hier maanden hebben lopen verkondigen dat de nazi’s moslims waren ipv Europeanen? Dat zodra je een linkse mening op rechtse forums plaatst deze vaak binnen no time geband worden.

   Wat is er mis mee fascisme te benoemen? Is het dat jou tegenstaat dat je misschien kunt denken maar zo denk ik ook als een fascist. Er zijn meerdere lijsten die bv fascisme kunnen uitlichten. Wat is daar mis mee?

 8. Marija

  Meteen van mijn pc verwijderd en protest gestuurd naar de redactie.
  Ik vind het schokkend.

  1. Marija

   Krijg net mail van NU.nl dat ik geschorst ben.
   Had ze er al afgeflikkerd.

   1. Dik

    @Marije: Ik zou die mail goed bewaren, beschouw het als trofee. 😉

    Ik ga ze er ook uitgooien.

 9. AAA

  @Dik de definitie van domheid is simpel: santiago.

  1. santiago

   AAA. Die slag is jou. Mijn hele dag verpest.

  2. Dik

   @AAA: Ach wat zal ik zeggen. Het is niet moeilijk een stelling of mening te poneren. Als je dan vervolgens ook geen antwoord geeft op een eenvoudige vraag dan laat je jezelf inderdaad wel kennen. Ik kom dat wel eens vaker tegen bij mensen die intens zijn teleurgesteld en daardoor verbitterd en onverschillig zijn geworden.

   1. santiago

    AAA . Ach wat zal ik zeggen. Tip, zeg maar niks Dikkie. Beter.

    1. Dik

     Jawel hoor, ik blijf het zeggen.

   2. Aaldering

    Daar zit een kern van waarheid in. Door plotselinge gebeurtenissen in de privé sfeer kom je totaal onverwacht tot nieuwe inzichten. Laat je niet door je emoties verleiden tot definitie keuzes. Wacht af

 10. J.Rademaker

  Het onderwerp van censuur is niet van belang, dit is angstaanjagend, niet welgevallige meningen en feiten censureren.
  Er zijn veel dictaturen die deze methodes gebruiken.
  DDS kent in de commentaren een voorspelbare herhaling van zetten die nogal persoonlijk worden de regelmatige bezoeker slaat het gewoon over en het siert DDS dat men het gewoon laat staan.
  Het gaat tenslotte over de inhoud van de artikelen, tegendraads en informatief.

  1. Dik

   @Rademaker: Ik was het zat om dat soort reacties steeds tegen te komen. Ik draai daarom een script waardoor ik bepaalde reacties niet meer zie. Dat is natuurlijk ook een optie.

   1. Aaldering

    Emoties…@Dik. Kruip niet weg achter een muur. Kleine kinderen doen dat wel eens. Handjes voor de oogjes. Ik zie jou niet, maar tussen de vingertjes door zien ze alles. Dolkomisch ja?….

    1. Dik

     @Aaldering: O maar jouw conclusie is volkomen onterecht hoor. Ik heb het ongeveer een jaar geprobeerd en ging, uit pure frustratie over het feit dat er hier ongehinderd een legertje trollen rondloopt, op zoek naar een applicatie die ervoor zorgt dat de publicaties van dat legertje niet meer zichtbaar zijn. Reacties van trollen zijn immers niet bedoeld om te discussiëren maar om te stoken en te zuigen.

     Ik kruip dus geenszins weg, verre van dat, ik blokkeer gewoon iedereen die naar trollen ruikt of die niet respectvol met mij omgaat.

     En weet je Aaldering? Dat script is het ei van DDS!

 11. Pedrito

  Éen ding is hiermee volstrekt helder. Ook nu.nl is NEP.

 12. Ritter

  Journalisten zijn tegenwoordig meer (verkapte) activisten voor een bepaalde zaak dan echte journalisten die nieuws verspreiden en hoor en wederhoor toepassen.

 13. Satty

  Moet die vent ook even over geen stijl gaan janken.

 14. Julian

  Wat Jensen zegt is natuurlijk ..de pot verwijt de ketel etc…. punt

  1. Dik

   @Julian: Interessante stelling. Kun je een voorbeeld geven waaruit blijkt dat wat Jensen zegt hetzelfde is als dat de pot de ketel verwijt?

 15. Benny

  @santiago….. Ik vind het woord charlatan meer van toepassing op onze minister president…. Wat raar dat jij dat niet ziet…

  1. santiago

   Benny. Voor Rutte zijn geen woorden. Daar is het woord charlatan nog te goed voor. Rutte is gewoon een gangster.

   1. Pescador

    juist rutte en timmermans zijn landverraders

 16. Heras

  Dit is natuurlijk al jaren aan de gang. Ook bij de Nos. Jammer, dat er niet een nieuwssite alle kanten van een bericht kan belichten.

 17. Pescador

  laten we NU even eerlijk wezen wat staat er NU voor bijzonders ik dat blad? staat nooit wat nieuws in alleen maar oud gezever.

 18. Appelsientje

  Je hebt dom en stom, Jensen valt in de laatste groep

  Waar gaat het nu eigenlijk over?

  Iedereen hier valt erover, maar niemand ontkent dat er sprake is van klimaatverandering toch?

  Ik lees een mening dat het een eeuwig proces is, los van menselijke tussenkomst, maar die persoon ontkent het niet.
  Ik lees dat het niets met CO2 te maken heeft, ook een mening, maar weer geen ontkenning.

  Kortom, als Jensen ontkent dat het klimaat niet veranderd is hij denk ik de enige persoon die dat nog denkt.

  Hoe, wat of wie er schuld aan hebben en of het op te lossen is.. en en hoe we dat aanpakken, dat zijn allemaal eerlijke meningen.

  Z’n rechtse brein is zo verrot dat alleen al het woord “klimaat” al links-verdacht is.

  De sukkel

 19. Jantje

  Je mag van nu.nl al heel lang heel veel niet zeggen.
  Totaal waardeloze website.
  Het beste wat je kan doen is er wegblijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.