VVD haalt de PvdA links in, CDA-kiezers ontstemd over plotselinge draai kinderpardon!

Afgelopen week gingen sommige Tweede Kamerfracties er met gestrekt been in toen over het kinderpardon werd gesproken. Maar als we de opiniepeiling van Maurice de Hond over het kinderpardon eens onder de loep nemen dan blijkt dat geen enkele kiezer van geen enkele partij echt wakker ligt van het pardon. Zo zijn kiezers bij vrijwel alle partijen verdeeld over het compromis dat nu is gesloten. Dit suggereert dat er binnen de partijen geen sterke voor- of tegenstanders waren van het kinderpardon en het compromis. 

Behalve dan bij twee partijen, die springen eruit: de PVV en FvD. Kiezers van de twee partijen zijn en masse tegenstander van het compromis dat is gesloten in de context van ‘schrijnende asielgevallen’. In de Tweede Kamer stond Wilders te roepen en maakte hij van enkele honderden asielgevallen een complete ‘asieltsunami’ door te stellen dat half Afrika nu de ‘Van Toorenburg Route’ zou nemen. Veel rustiger was Theo Hiddema, die de juridische kant van het verhaal nog eens uitlegde. Maar behalve deze twee duidelijke tegenstemmen lijken kiezers verdeeld:

Hoe denken kiezers over het kinderpardon? Bron: Maurice de Hond
Hoe denken kiezers over het kinderpardon? Bron: Maurice de Hond

Zelfs bij GroenLinks, PvdA en andere linkse partijen zien we enige tegenstand tegen het kinderpardon. Bij de PvdA is de tegenstand tegen het kinderpardon zelfs net zo groot als bij de VVD! Dat is wel opvallend te noemen. De grootste groep kiezers (49%) staat achter het compromis terwijl anderen erop tegen zijn, maar het in het kader van het compromis kunnen accepteren (20%). Ten slotte is er nog een groep principiële kiezers die tegen het compromis zijn (27%).

Behalve FvD en PVV-stemmers, die en masse tegen zijn, is de kiezer dus verdeeld over het kinderpardon. Op de bovenstaande tabel zien we dat vooral D66-kiezers voor zijn, terwijl de PvdA haar oude regeringspartner de VVD rechts inhaalt! Maar waar het in deze tabel echt om draait is de CDA-kiezer, die heeft namelijk te maken gekregen met een draai van Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg. Van ‘we gaan er niet aan tornen’ tot ‘we willen een kinderpardon’.

En dat vertaalt zich nu uit in een sterke negatieve reactie van de CDA-kiezer. Daar waar we van FvD en PVV niet anders verwachten daar zijn CDA-kiezers na 50PLus-kiezers het meest ontevreden over het akkoord. En het CDA initieerde dit compromis, wat er op kan duiden dat de komende weken wellicht één of twee zeteltjes de overstap maken naar Forum voor Democratie of een andere partij. Maar zover is het nog niet, even afwachten hoe de stof neerslaat als de rust in de Kamer wederkeert.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. marco1

  Het CDA had dacht ik wel een redelijke verklaring voor de draai en de nieuwe regels waardoor in de toekomst de procedure korter zou zijn zodat er geen nieuwe gevallen komen. Nu de kiezer nog weten te overtuigen dat dit ook echt zo gaat zijn, dat gaat nog lastig worden.

  1. Rien Noppen

   De redelijke verklaring betrof een uitspraak van een rechter maar dat was op de keper beschouwd een smoes om tegemoet te komen aan een morrend deel van de achterban. Buma wilde helemaal geen Kinderpardon maar zag zich ertoe gedwongen.

   1. wheelboy

    Rien
    heb je nu niets anders dan hoop larie te verkondigen . Meerderheid CDA ers is tegen kinderpardon . Dan Als Buma zou luisteren na zijn achterban .Dan was de BTW , Energieprijs enz niet omhoog gegaan . Buma trekt zich nergens iets van aan zolang hij maar regeren kan .CDA is van huis uit een machts geile beweging die alleen de macht wil daar alles in belooft .Maar totaal niet nakomt . En dat hebben veel kiezers in het verleden gezien . En ze massaal afgestraft . En dat gaan ze in maart wederom doen .

   2. Arie B

    Dat morrende deel van de achterban klopt wel inderdaad. Er waren veel ledenopzeggingen die ermee te maken hadden. De koers was te rechts en bijsturing werd geëist. Toevallig ken ik iemand die op het partijbureau werkt.

 2. Ritter

  In Afrika staan miljoenen klaar om de overtocht te maken naar Europa (vooral Noord/West Europa)

  Zoals Geert Wilders heeft gezegd zal dit kinderpardon ( en al die andere Generaal Pardons die we hebben gehad) een stimulerende werking hebben op deze (potentiële) asielzoekers.

  Want ze weten nu dat gewoon blijven tegenwerken en het (mis) gebruik maken van kinderen om een verblijfsvergunning te krijgen werkt.

  Noord/West Europa blijkt een enorme aanzuigende werking te hebben vanwege het “gratis geld” (=ons sociaal stelsel) op deze potentiële asielzoekers.

  Het gevolg van deze massale illegale migratie is vooral in de grote steden te zien waar steeds meer autochtonen worden “vervangen” door deze illegale migranten.

  1. Rien Noppen

   Het zou me niet verbazen als Ritter een Trump-muur een goed idee zou vinden om deze invasie te keren.

  2. marco1

   Ik weet niet in hoeverre de mensen in Afrika , die van plan zijn naar ons toe tekomen op de hoogte zijn van het kinderpardon.

   1. Rien Noppen

    De arme sloebers in Afrika hebben het Kinderpardon niet nodig om zeker te weten dat ze hier naartoe willen.

   2. Ritter

    marco1

    De mensen in Afrika die naar Europa willen reizen weten precies waar ze moeten zijn. Naar welk land ze moeten reizen.

    Ze hebben vaak familie/kennissen in Europa die dit soort gebeurtenissen doorgeven

    Daarbij hebben ze vaak moderne communicatie middelen zoals smartphones en tablets. Op internet zijn zijn websites die precies vertellen wat er “te halen” valt in de landen van Europa.

    1. marco1

     Het zou goed kunnen Ritter , hun hebben idd ook gewoon de communicatie middelen alleen had ik het idee ze eerst de zorg hadden naar Europa te komen en eenmaal aangekomen gingen uitzoeken welk land de meeste kansen zou bieden. Maar het kan heel goed dat dit van te voren al uitgezocht is .

  3. wheelboy

   Ritter
   IDD helemaal met je eens . En Marco1 dat spreekt zich voort als een tamtam . Wat denk je je komt hier je bent gesetteld en je belt dan niet je familie op te vertellen hoe het gaat ? wat denk je zelf ?

 3. Ritter

  Nederland is een van de belangrijkste landen voor illegale migranten

  Illegale migranten die zich niet kunnen identificeren, krijgen van de Spaanse overheid een uitwijzingsdocument en kunnen daarmee gaan en staan in Europa waar ze willen.

  “Nederland is een van de belangrijkste landen waar ze naartoe gaan”, aldus Jose Encinas van de Spaanse vakbond van de Guardia Civil.

 4. henk vintage

  Als we de luilekkerland regels voor immigranten niet afschaffen, blijven ze komen.
  Als Europa hiertegen bezwaar maakt behoeven wij, als nettobetaler, ons niets van aan te trekken. Waar een wil is, is een weg.

  1. Aytas

   Jij bent geen netto betaler. Jij bent netto ontvanger. Dus niet zeuren en ophouden te parasiteren.

   1. Top

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw

 5. Aytas

  Nog steeds horen we niets over kapitaalvlucht, de reden voor migratie. Dat zal de mensen in Nederland namelijk in hun eigen welvaart raken als dit wel gebeurd en dat kan ook niet.

  Subliminal Fascism

 6. TD

  Prima,het rommelt in kabinet Rutte,logisch na al die draaierij!
  Het is ook allemaal zo doorzichtig van al die partijen,het zich willen onderscheiden tov de ander,terwijl een coalitie geacht is interne problemen niet in de media te bevechten maar binnensdeurs te houden,naar buiten toe lijkt het beleid dan krachtiger en besluitvaardiger te zijn,maar nee hoor iedereen kan nu zien wat voor een slap zootje het is!
  Wel goed voor de PVV en FVD.

 7. poldi

  Kinderen worden al jaren door het linkse geteisem ingezet om op het gevoel van mensen te werken. Niets nieuws onder de zon. Denk aan dat jongetje op het strand van dat Griekse eiland. Achteraf bleek dat het in scene was gezet.
  Want niets maakt mensen zo zwak als een dood klein kind te zien.
  En dat weten linkse agitatoren, de hoofdredacteur van het NOS Journaal en talkshowpresentatoren maar al te goed.

  Daarom worden nu kinderen ingezet om de regering te dwingen het klimaatprobleem (als dat er al is) met draconische maatregelen aan te pakken.

  En als er kinderen in het geding zijn daalt het gezond denkniveau.
  Dan ‘spreekt het hart’ (daar zit het verstand niet) en ontstaat er onderbuikgevoel.
  En zegt links niet zelf dat onderbuikgevoel van Tokkie-niveau is? Nou dan?

  1. Aytas

   Nee hoor, verstand zegt dat je kinderen niet de dupe van het falen van volwassenen mag laten worden. Het is jouw onderbuik die spreekt, kinderen zijn volgens jou een onderhandelings middel. Verwerpelijk hoe je over de rug van kinderen je gelijk denkt te kunnen halen.

 8. Gekko

  Heel simpel bij het CDA-kiezersvolk: 2/3 is rechts, 1/3 is links. Alleen die minderheid heeft wel een grote bek. En daar zijn Buma en Van Toorenburg voor bezweken. Dit gedraai gaat het CDA veel stemmen kosten.

 9. J.C.

  Met het CDA kun je geen afspraken maken. Dat bleek in 2012 toen het CDA eendraai wilde geven aan het met de PVV overeengekomen gedoogakkoord. De PVV hield gelukkig destijds wel de rug wel recht. En het blijkt nu weer, het CDA heeft een draai gegeven aan het regeerakkoord, dat was afgesproken met Rutte III. Met het CDA kun je geen afspraken maken!!!

  1. Aytas

   Toch zeggen alle direct betrokkenen dat in 2012 niet met Wilders te regeren viel. Wilders dacht dat hij al dictator was.

   1. J.C.

    @Aytas

    “Wilders dacht dat hij al dictator was”.

    Wat een briljante toevoeging, ha, ha, ha en gedaan door een slappe zak.

   2. RS

    Catshuis-overleg mislukte door CDA.
    Pijnlijke miscommunicatie en onenigheid binnen de CDA-top leidden begin 2012 de val van het eerste kabinet-Rutte in. Daardoor kon partijleider Verhagen uiteindelijk niet leveren wat hij al aan PVV-leider Wilders had voorgespiegeld. Het verklaart waarom Wilders alsnog opbrak na zeven weken onderhandelen in het Catshuis, met een begrotingsakkoord al in zicht.
    Artikel uit de Volkskrant van 22 feb 2014. Terwijl menigeen denkt dat de PVV schuldig is aan het mislukken van het Catshuis-overleg, bleek het CDA de schuldige.

  2. Piet51

   De PVV moest in 2012 de rug wel recht houden, nadat ze in 2010 binnen een paar dagen een draai hadden gemaakt over de AOW-leeftijd. Zoiets kun je geen twee keer in zo korte tijd doen.

   1. J.C.

    @Piet1

    “De PVV moest in 2012 de rug wel recht houden, nadat ze in 2010 binnen een paar dagen een draai hadden gemaakt over de AOW-leeftijd”

    Die draai werd gemaakt, nadat de vakbonden de avond ervoor al hadden ingestemd met de verhoging van de AOW leeftijd. De PVV kon in feite niets anders.

    Wat ik zo kenmerkend vind aan dit voorbeeld, dat deze er keer op keer bijfgesleept wordt, net als het woord kopvod. En waarom? Omdat de PVV haters geen slechts deze twee voorbeelden en verder geen enkel ander voorbeeld hebben om hun zogenaamde gelijk aan te tonen.

    Over de talloze leugens en de draaiingen van partijen uit het partijkartel hoor je deze klein geestelijke linksliberale globalistische lichten nooit.

    1. wheelboy

     JC
     Die zelfde gasten die dat er constant bij halen vergeten wel dat ze al decennia lang genaait worden door PVDA ,VVD ,CDA ,D666 , CU, GL , SGP .
     Zal van elk eens paar mooie voorbeelden geven .
     GL, SGP ,D666 = kunduz coalitie . Zij hielden VVD /PVDA in het zadel doordat die coalitie geen meerderheid in de 1e kamer had . GL,D666 dingde af pas hun handtekening te zetten als de belasting op het gas omhoog ging dan zou de bevolking 5 miljard lasten verlichting krijgen . Die kwam er niet wegens tegenvallers (lees tien duizenden syriers) .
     CDA Japie de hoop scheffer .Het kwartje van kok gaan wij terug geven als wij aan de macht komen .Nooit terug gegeven . Balkellende wij gaan niet morrelen aan de hypotheek aftrek . Het werd max 30 jaar en het huurwaarde forfait ging omhoog .
     D666 opegricht omdat het anders moest schafte wel het referendum af . Kwam in paars 1 met de regulerende energie heffing . Dit was het begin van het einde . Belasting op gas en electra dat geld kwam in een pot . Bij het nuts bedrijf kon je dan subsidie krijgen als je huis op norm geisoleerd werd .Na 3 jaar verdween de pot . De belasting is gebleven . D666 heeft er voor gezorgd dat energie voor de onderlaag bijna niet meer te betalen is .
     BPM ook een stokpaartje van D666 samen met GL . Maw straks kan alleen de rijke nog auto rijden en zijn huis lekker verwarmen . EN gaan we terug naar vroeger .Hoezo progressief!!!
     VVD waar is mijn 1000 euro !!! zegt zat .Rutte belooft keer op keer samen met de rest van de regering dat de bevolking er op voorruit gaat . Terwijl ze er al jaren op achteruit gaat en de economie bloeit als nooit ervoor .Stijgen voor de bevolking de lasten . En dalen ze al jaren voor bedrijven . Ook voor2019 zouden we lastenverlichting krijgen .Gisteren stond al in de krant wat ik de week ervoor al schreef hier . Dat de meeste er wederom op achteruit gaan .

   2. wheelboy

    Piet51
    Das ook iets waarvan wilders later gezegd heeft spijt van te hebben . Daarom stemde ze in de 2e kamer voor de verhoging aow .En later in de 1e kamer tegen die verhoging aow .Omdat ze toen geen gedoogsteun meer gaven . Maar heel dat gedoogverhaal was puur om wilders in de val te laten lopen en te kunnen zeggen zie je de man is onbetrouwbaar . Hans Hillen van CDA heeft in een docu verteld hoe de vork in de steel zat en dat Wilders geen schuld had .

 10. Piet51

  De conclusies uit de peiling door de schrijver getuigen niet van veel statistisch inzicht. Er zijn verrassende partijen voor en tegen het kinderpardon, maar de conclusies die daaruit worden getrokken deugen niet, of zijn tenminste niet te onderbouwen uit de cijfers. Hier worden de begrippen “kinderpardon” en “het compromis” onzorgvuldig door elkaar gehaald. Het gaat over meer dan het kinderpardon, want men heeft ook een compromis gesloten over een aantal samenhangende maatregelen. Groen Links is voor het toelaten van de gewortelde kinderen, maar fel tegen het verminderen van 750 toe te laten vluchtelingen naar 500. Bram van Ojik liet dit zien met zijn kritische vraag aan Azmani wie er binnen de VVD nu trots was op deze vermindering. Andere partijen staan er net zo in, zoals de blijkbaar niet geënquêteerde CU en SGP. Bij het CDA en PvdA vermoed ik iets vergelijkbaars. Het gaat er dus om welk effect van het compromis het zwaarst weegt voor de geënquêteerde. Dit overzicht zegt in ieder geval heel weinig. Andere enquêtes laten een meerderheid voor het kinderpardon, in zijn pure vorm, zien.

  1. Gekko

   Oei, dit is wel heel genuanceerd Piet51. Ik denk dat het overgrote deel van de kiezers (99,9%) niet zo in detail naar het Kinderpardon kijkt. Die zien vooral de politieke koehandel en het gedraai (deze maand is er het CDA-congres, dat is de ware aanleiding van de switch van Buma en Van Toorenburg).

 11. Troelstra

  De VVD is al na Bolkestein met Dijkstal onomkeerbaar linksaf van het padje gedwaald.

 12. HendrikJan

  Stop deze leugens, stem verstandig in Maart en Mei.

  Stem anti Rutte en anti EU.

  Gewoon doen.

 13. Ritter

  Op “opiniez” het volgende artikel:

  Spanje faciliteert illegale immigratie in de EU

  Socialistische regering zet grenzen open voor bootvluchtelingen

  “Het open grenzenbeleid van de EU blijft illegale migranten welkom heten. De toegangspoorten zijn alleen verschoven van het oostelijke naar het westelijke bekken van de Middellandse Zee. De stroom illegale migranten houdt aan. Nu de Balkanroute vrijwel dichtzit en Italië geen migrantenboten meer toelaat, is Spanje het belangrijkste land van aankomst geworden.

  De migranten reizen veelal via Marokko. Ze worden na aankomst in Spanje kortstondig opgevangen en vervolgens in bussen vervoerd naar een locatie van hun keuze. De meesten kiezen voor een bestemming zo dicht mogelijk bij de grens met Frankrijk en grijpen vervolgens elke gelegenheid aan om door te reizen naar landen in Noord-Europa.”

  1. wheelboy

   Ritter
   Erger nog een schip wat in de middelandse zee goudzoekers oppikte mag aan daar aanmeren en wij als NL helpen door ea vluchtelingen op te nemen . Mensen schijnen niet te snappen dat dit alleen maar aanmoedigd tot meervluchtelingen . En dat als dit zo door blijft gaan onze verzorgings staten een voor een omvallen . Je ziet nu al dat eea onder druk staat . En voor wie denkt das larie .Leg mij dan maar eens uit hoe het kan dat in de 80s met een lager bnp per persoon . We een beter sociaal vangnet werk hadden een betere ziekenfonds en iedereen die wilde binnen 5 jaar een huurhuis had . Nu al jaren met lonen en uitkeringen omlaag gaan . Puur omdat we nu op de 17,2 miljoen 3 miljoen allochtonen hebben dat 3/4 van de bijstand door allochtonen uit afrika en omstreken bezet wordt . Huurhuizen ri goudzoekers gaan . Waar vroeger niemand zich afvroeg wat iemand verdiende die een huurhuis had .Worden nu mensen die paar centen meer verdienen door huurverhogingen hun huis uitgepest . En schijnen we het maar normaal te vinden dat diegene maar een huis moet kopen . Waar het vroeger gewoon een keuze was die je maakte .

 14. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Het aantal keren dat ik heb gestemd is op 1 hand te tellen. De laatste keer was het op PVDNS (Partij van de niet stemmers) althans zou, ware het niet dat die partij niet op het formulier stond in mijn gemeente, heb toen maar blanco gestemd, dit terzijde. Maar als je DIT!!!! allemaal leest en ziet hoe het er aan toe gaat in de regering. Dan moet je je toch echt gaan afvragen wat de burger nog te zoeken heeft op het stembureau???
  Regeerakkoord wat is daar nog het nut van ?? immers de regering houd zich er toch niet aan. Het wordt immers open gebroken en de regering gaat weer eens door de knieën voor de linkse zieligheids industrie en een aantal BN’ers FUCK THEM ALL!!!!! zou ik zeggen. De grondwet wat is daar nog het nut van ? ook daar houd de regering zich niet aan : “donorwet” beter bekend als de slagerswet van Pia Dijkstra is in strijd met diezelfde grondwet. Oppositie partijen worden niet serieus genomen, met name de PVV en FVD zijn een roepende in de woestijn, alles wordt weg gelachen en gebagatelliseerd. Politici zeggen waar ze voor staan, maar als puntje bij paaltje komt draaien ze weer 180 graden. Burgers stemmen op basis van vertrouwen, maar keer op keer wordt het vertrouwen geschonden.Kortom burgers worden doorlopend door de politici belazerd, bedonderd en besodemietert en zo nu ook weer. Illegaal is niet meer strafbaar, Afrikanen gaan massaal de “van Toorenburg route” nemen en Nederland stroomt nog voller dan het al is – in feite was Nederland midden 80’er jaren al vol, maar dit terzijde- Burgers staan hier gewoon machteloos tegenover. Ook de bewering van een radio presentatrice van : je moet gaan stemmen om te proberen om iets te veranderen, ook dat is een illusie. Er veranderd niks, helemaal niks, aan de finaal doorgeslagen linkse idealen wordt niet getornd, sterker het wordt alleen nog maar erger. Gemeenteraad idem dito de opkomst wordt steeds lager, JA!!! hoe zou dat nou komen???? er zijn maar 2 partijen die deze 2 omstreden standpunten de nek wil omdraaien, die illegaal weer (terecht) strafbaar willen maken en dat belachelijke ruimer kinder pardon terug draaien, illegaal is illegaal en uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd PUNT!! en geen sentimenteel links geseik en ook al die voorgekookte linkse clichés negeren. Om op het eerste terug te komen vond ik het wel een mooi initiatief van Peter Plasman : een partij voor de NIET!! stemmers, ik juich het alleen maar toe zowel landelijk maar ook voor de gemeenteraad. Maar dan wel in alle gemeentes graag, het opkomst percentage zal dan wel weer omhoog gaan. Omdat burgers die zich -net als ik- belazerd, bedonderd en besodemietert voelen te stemmen op de partij van de NIET stemmers. Denk dat door al die leugens en gedraai van de regering die partij alleen nog maar groter wordt

 15. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Verstand zegt helemaal niks er is een uitdrukking : de goeden moeten het altijd ontgelden van de kwaden. De kwaden zijn in dit geval de ouders, die de staat hebben besodemieterd, belazerd en bedonderd. Die ouders hadden bij wijze van spreken zo rechtstreeks naar de 2e kamer gekund , Rutte en consorten doen immers niks anders. En als je dan als “beloning” ook nog eens een verblijfsvergunning geeft dan ben je echt niet goed bij je hoofd

 16. NoDoubt

  Onder Rutte 450.000 ‘asielzoekers’ kosten burger 500 miljard. Kansenpareltjes die hoog vertegenwoordigd zijn in de criminaliteit. De islam Allah keurt het altijd goed dat anderen worden vermoord (72 maagden) Het kinderpardon is een gotspe. De democratische rechtsstaat is verkwanseld door de politiek. De mensen die zo nodig een kinderpardon willen moeten deze mensen in huis nemen en onderhouden. zo ook de ‘asielzoekers’ Landen als VAE, Quweit, SA nemen ze niet eens op. En we betalen het meest aan EU en we zijn het dichtst bevolkt. Je kunt niet en natuur behouden en meer mensen toelaten. De natuur wordt enorm geweld aangedaan. Nu zijn er al allelerlei plofproducten en je pensioen wordt met 15% gekort en niet geïndexeerd.

 17. Dik

  FVD gaat de huidige elites die dit land nu naar de knoppen helpen vervangen en verslaan. We stoppen met de massale immigratie en de absurde klimaatonzin, we breken de macht van de Europese Unie en we geven Nederland terug aan de bevolking.

 18. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Ja Ritter het enige om de invasie tegen te houden is een muur om Nederland bouwen. Een goeie kopie van de Berlijnse muur.

 19. Willem Bever

  Kan iemand me het uitleggen, wat betekent afspraak is afspraak nou

 20. Willem Bever

  Stem dan Denk 🙂 dan is het duidelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.