Alle hens aan dek! FVD-renaissancevloot zeilt gestaag verder en verovert Gelderland!

Geen categoriemrt 20 2019, 21:50
En ook in Gelderland wint Forum voor Democratie flink! De VVD blijft stabiel, maar alle andere coalitiepartijen en de SP verloren flink in vergelijking met 2015! GroenLinks was ook blij met haar zeteltjes en liet weten 'de energietransitie nu echt goed vorm te kunnen geven in Gelderland', maar of de partij zo ver komt nu de FVD-geuzen ook daar hebben toegeslagen is de vraag!

Exit-poll Gelderland Provinciale Statenverkiezingen 2019

[caption id="attachment_222579" align="aligncenter" width="800"]Exit-poll Gelderland. Bron: Screenshot NPO1 Exit-poll Gelderland. Bron: Screenshot NPO1[/caption]
Dus ook in het gewest Gelre pakt FVD direct meer dan 10% van de stemmen. De VVD verliest, CDA, D66, SP, PVV en PvdA evenzo. Ook de SGP moest een aantal kiezers inleveren. De grootste electorale verschuivingen zien we net als in Noord-Brabant en Zuid-Holland dus vooral terug bij FVD.
Als dit patroon zich voor de overige provincies doorzet dan is de coalitie haar meerderheid in de Eerste Kamer definitief kwijt. Wat er dan gaat gebeuren weten we niet, maar met een FVD dat zoveel stemmen trekt kan het heel goed zijn dat het kabinet niet verder kan regeren zonder steun van Baudet.
Als de winst voor GroenLinks tegenvalt, zoals het nu lijkt, is dit nog waarschijnlijker! Dan kan Rutte niet om steun bedelen bij GroenLinks en moet de Klimaatwet wel van tafel!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten