Column Jan Roos: het Jeugdjournaal, bol van misselijkmakende propaganda, is pure kindermishandeling

Deze week trekt columnist Jan Roos ten strijde tegen het NOS Jeugdjournaal. Het nieuws voor kinderen is gewoon propaganda, betoogt Jan. En hij legt dat uit aan de hand van de nieuwe mascotte van het programma, de 16-jarige klimaatprinses Greta Thunberg.

Als u een inkijkje wil hebben in hoe het masseren van de kindergeest in zijn werking gaat, raad ik u aan om eens het Jeugdjournaal van de NOS te kijken. Met een journaal heeft het weinig van doen: het is eerder een dagelijkse opfriscursus voor de jeugd hoe zij dienen te denken. Dag in dag uit wordt verteld wat voor een verschrikkelijke man Donald Trump is, hoe zielig de Palestijnen zijn, dat de multiculturele samenleving een aanwinst is en dat wel allemaal schuldig zijn aan de opwarming van de aarde en er heel snel iets moet gebeuren.

Vooral bij het laatste onderwerp is angst aanwakkeren bij de jeugd een standaard terugkerend onderwerp. Ik ben helemaal geen voorstander van alleen maar koetjes en kalfjes bespreken in het programma. Hard nieuws kunnen kinderen prima verwerken, maar deze eenzijdige propaganda is misselijkmakend. Als mascotte wordt steeds Greta Thunberg op het schild gehesen. Deze Zweedse klimaatheidi – herkenbaar aan lange vlechten langs het immer droevige gezicht – mag overal in de wereld haar klimaathysterie laten horen. Ze wordt als held van de jeugd gepresenteerd.

Het meisje komt over als iemand die ze niet allemaal op een rijtje heeft, en dat klopt ook. Ze noemt zichzelf een klimaatactivist met Asperger. Deze aandoening is een vorm van autisme waarbij een gebrek aan inlevingsvermogen, asociaal gedrag en een grote belangstelling voor een specifiek onderwerp een paar van de symptomen zijn. Ze heeft jaren depressies gehad en zelfs een jaar totaal niet gesproken. Heel vervelend voor haar en haar omgeving natuurlijk, maar dat juist iemand met zo’n afwijking de klimaatdrammers aanvoert verbaast mij eerlijk gezegd niks. Overigens dacht ik dat ze acht was, maar blijkt zestien te zijn. Iets wat haar nog enger maakt, als ik eerlijk ben.

Politieke leiders verdringen elkaar om met Greta op de foto te mogen en haar handje te schudden. Het kindvrouwtje reist de hele wereld af voor haar warrige verhaaltje, wat overigens niet echt goed voor het klimaat is als ik haar moet geloven.

Ik heb een hartgrondige hekel aan kinderen gebruiken voor politieke doeleinden. Kinderen met een erkende afwijking misbruiken is nog erger. Maar dagelijks de kindergeest marineren om ook een Greta te worden, zoals op het Jeugdjournaal gebeurt, is pure kindermishandeling.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Original NL

  Weer een prima stuk Jan!!!

  1. HendrikJan

   Inderdaad Original NL.

   Hoog niveau.

   Jan paar keer ontmoet, fijne gast vlotte eerlijke babbel.

 2. Satty

  ‘Deze aandoening is een vorm van autisme waarbij een gebrek aan inlevingsvermogen, asociaal gedrag en een grote belangstelling voor een specifiek onderwerp een paar van de symptomen zijn.’

  Komt veel mensen hier denk ik bekend voor.

  Dit artikel van Jan is het bekende rechtse gejammer. Jan vindt het beter om kinderen te leren dat een staat waarin kampen zijn waar mensen onderdrukt worden de normaalste zaak van de wereld zijn. Dat scheelt weer wat weerstand als Jan zijn idealen dichterbij komen.

  ‘Maar dagelijks de kindergeest marineren om ook een Greta te worden, zoals op het Jeugdjournaal gebeurt, is pure kindermishandeling.’

  Schaam je werkelijk niet?

  1. fockingworst

   @sattytrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

   1. koeiepoep

    Na een artikel, vol foute aannames en daaruit volgende conclusies, waarvan er werkelijk niet één klopt, te hebben neer geplempt, eindigen met: ” ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen”. Hilarisch. Ik zou voortaan zelf wat voorzichtiger zijn, om toch vooral te voorkomen, dat je jezelf nóg eens zo voor schut zet. Al zou dat op zich best een prestatie zijn…

   2. Rien Noppen

    Ik ben al blij als Top niet klaagt over zijn gefrustreerde cornucootje. Dat geklaag werd ook vermoeiend.

  3. DeBruijn

   Ja, inclusief uzelf.

  4. TheresaGeissler

   Waar zou Jan zich dan wel voor moeten schamen?
   Schaam jij je liever, met je valse suggestie, dat Jan Roos kampen en onderdrukking de normaalste zaak van de wereld zou vinden! dat heeft hij nooit… Oh, wacht even: Jij doelt voor de verandering natuurlijk weer eens op die “zielige” Palestijnen.
   Waarom ga je er dan geen maandje tussen zitten, maatschappelijk werkstertje spelen a la Gretta D.? Na nog geen maand ben je genezen, wedden?
   En zal ik jou meteen nog eens wat zeggen: Dat Asperger-klantje in Zweden kan dan nog zo beklagenswaardig zijn, met haar gedram van “Ik wil ervoor zorgen, dat iedereen in paniek raakt” zou i k haar met plezier de nek omwringen!
   ’t Is haar ziekte, ik weet het, maar toch….

 3. Spaanse kok

  De volgende klager.
  Wat gaat Jan ondernemen om een rechts geluid mogelijk te maken?
  Klagen op DDS hebben die kinderen weinig aan.

  1. fockingworst

   @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   1. Spaanse kok

    Een welgemeende goede middag Sherlock Worst.
    Hoe is het met mijn trouwste volger/fan op DDS?

  2. Top

   Zo Jabba, weer naar de voedselbank geweest? En nu weer terug in je hol?

  3. Roughwood

   Maak dan eens dat u wegkomt hier, want u doet hier 24/7 namelijk niets anders dan klagen. Hypocriet sujet!

  4. Vliegenvanger

   Geef maar eens een goede onderbouwde oplossing Spaanse Kok. Jij weet toch alles altijd beter. Nu kan je je kans waarnemen.

   1. HendrikJan

    Beste Vliegenvanger, er is waarschijnlijk een fors bedrag beschikbaar gesteld, door de Linkse wegkijkclub, om te MOLLEN.
    De nieuwe MOLLEN vliegen je om de oren.
    Dus als je vraag wordt beantwoord, is die Spanjool zijn inkomen kwijt.

    Mijn slogan geheel uit eigen zak bekostigd is:
    RUTTUP en NEXIT.

    1. Spaanse kok

     Jaja HJ, maar wie is nu de mol?

     1. fockingworst

      @spaansetrol U BENT DE TROL.
      @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 4. IJsbrand Koudvuur

  Jan,
  Ik ben het niet heel vaak met je eens.
  Maar nu heb je gelijk.

 5. Benny

  Aan dit stuk is geen woord gelogen, het jeugd journaal is een kopie van het reguliere journaal, de jeugd word klaar gestoomd voor de klimaat waanzin, de multiculti verheerlijking, transgender idioterie, en een haat voor anders denkende te ontwikkelen zonder hun argumenten aan te horen, het worden kinderen zonder een open mind… Ge hersenspoeld, slaafs, zonder trots voor hun land, (autochtonen kinderen) zonder eigenwaarden…. Alle kinderen moeten met de neus de zelfde kant op.,de linkse dus.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Benny”

   “…de jeugd word klaar gestoomd voor de klimaat waanzin, de multiculti verheerlijking, transgender idioterie, en een haat voor andersdenkenden te ontwikkelen zonder hun argumenten aan te horen…”

   +++1!

   1. Satty

    Werkelijk ijsbrand? De jeugd is niet dom of achterlijk. Ben je werkelijk in de veronderstelling dat kinderen alles voor zoete koek aannemen? Nee joh, dit is 1 groot frame. Dat blijkt wel uit het podium dat bv rechts aan jeugd biedt die er een mening op na houd die binnen hun straatje past. Ik vind dit vooral van jou verbazend terwijl jij subculturen heel goed kent.

    Ik denk dat hier wensdenken een rol speelt.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Satty,

     “…De jeugd is niet dom of achterlijk. Ben je werkelijk in de veronderstelling dat kinderen alles voor zoete koek aannemen?…”

     De doelgroep van het jeugdjournaal zijn kinderen van ongeveer 6 tot 12. Pas na hun 12e, soms nog veel later krijgen kinderen een wat beter beeld van wat er om hun heen gebeurt. Tot die tijd zitten ze wel naar de onzin van het jeugdjournaal te kijken. Ik zeg niet dat ze achterlijk zijn, maar ze worden er op deze manier wel mee geholpen.

     “…Dat blijkt wel uit het podium dat bv rechts aan jeugd biedt die er een mening op na houd die binnen hun straatje past…”

     En wat geeft rechts aan de kinderen mee? Niets, want daar is geen ruimte of podium voor. Pas met hun eigen ontwikkeling zullen zij dit zich later afvragen.

     “…Ik vind dit vooral van jou verbazend terwijl jij subculturen heel goed kent…”

     Die snap ik even niet.. please elaborate.

     1. Satty

      Punk: communistisch, anarchistisch, christelijk, fascistisch, racistisch, nazi welke substroom heb je niet.

      Ik denk dat je opvoeding in een gezin onderschat. Mijn nichtje is op de basisschool, een christelijke al racistisch benaderd door een klasgenootje. Kom op zeg, mijn vader vertelde mij als klein meisje al hoe de wereld werkt. Rechts krijgt meer dan genoeg ruimte om zijn gedachten te uiten. Ik heb op de uni gewoon economisch rechts gehad wat college gaf. Ok geen cliteur maar ook dat clubje krijgt alle ruimte. Ze hebben alleen moeite met het feit dat mensen ook daar een mening over hebben.

     2. IJsbrand Koudvuur

      Satty:

      “…punk…”

      Ja. Dus? Dat ik eerst naar voornamelijk linkse, extreem linkse punk luisterde, en langzaamaan de rechtse en extreem rechtse meer kon waarderen staat hier los van.
      (Ik luister echter nog steeds beide)

      “…Ik denk dat je opvoeding in een gezin onderschat…”

      Ik denk het niet… Ik heb zelf twee kinderen. Of wil je beweren dat ik een slechte vader ben?

      “…Mijn nichtje is op de basisschool, een christelijke al racistisch benaderd door een klasgenootje…”

      Niets aan te doen, Satty. Racisme zit nu eenmaal in de genen van de mens. Het enige dat je kan doen is racisme artificieel ontkennen of accepteren. Ik laat iedereen vrij om het zijne er van te denken.

     3. Satty

      Ijsbrand
      In de punk scene heb je skins van 15 dat bedoel ik te zeggen.

      Waar jouw conclusie vandaan komt dat ik beweer dat je een slechte vader bent begrijp ik niet, het is in ieder geval niet mijn bedoeling die suggestie te doen. Ik ken je niet. Ik vind dat er in Nederland wel veel waardeloze opvoeders actief zijn, niet kleur gebonden.

      Dat mijn nichtje pech heeft mag duidelijk zijn, ze kan wel wat hebben want wij zijn realistisch en niet politiek correct opgevoed. Het geeft alleen aan dat je gedachten over de invloed van het jeugdjournaal niet kloppen, het zijn opvoeders die de belangrijkste rol spelen.

    2. Marija

     Net zoals veel (ik zeg niet allemaal), minderheden (vooral moslims), “achterlijk” worden gehouden door ouders, imams e.d. daardoor met hun hersens zo die er al zijn, nog in de middeleeuwen leven in 2019, worden onze jongste kinderen klaar gestoomd om links te denken en zich aan te passen aan binnenkomende opvreters.
     Het is ronduit stuitend te noemen.

  2. Spaanse kok

   En wat gaat Jantje er aan doen, behalve klagen?
   Niets, nada, noppes.

   1. fockingworst

    @spaansetrol kan niks anders dan luchtfietsen FRAMEN en foeteren als een klein klein kleutertje.
    @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    1. Gekko

     @ fockingworst: Van de trollen hier op DDS is Spaanse kok wel de ergste. Nooit eens een positieve bijdrage aan de discussie. Altijd alleen maar treiteren en zuigen.

     Zelf Rien Noppen komt nog wel eens met iets zinnig. Spaanse kok nooit. Een misselijk mannetje is het.

     1. Spaanse kok

      Gelukkig heeft hagedisje ook een mening.
      Helaas niet over het onderwerp.
      Maar misschien komt dat nog.

     2. Vit

      @Spaanse kok

      En wat is jouw mening?

     3. Spaanse kok

      @Vit.
      Mijn menig?
      Oplossen en niet dat jammerlijk geklaag.
      Ga er wat aan doen.
      Start een rechtse kinderzender, steek er geld in.
      Als links iets kan bereiken, moet rechts niet klagen maar hetzelfde trachten te bereiken.

     4. Vit

      @Spaanse kok

      Ziet je nou wel je kan het, laat die negatievelingen maar lullen.

     5. Original NL

      Een trol is een trol…basta!!

   2. Original NL

    @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 3 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  3. Rien Noppen

   Wat een taalfouten, Benny. Weet je zeker dat jij wel geschikt bent om onze kinderen op te voeden?

   1. Original NL

    @noppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    1. Rien Noppen

     Je vergat van nickname te wisselen, fockingworst.

     🙂

 6. Vit

  Het motto van de NOS: ‘Wij vertellen wat u moet geloven’, vooral kinderen want die zijn nog indoctrineerbaar. (na de komma is van mijzelf)

  1. Rien Noppen

   Zou Vit het ook prima vinden als de NOS onze kinderen vertelt dat er absoluut geen relatie is tussen CO2 en opwarming van de aarde?

   1. Vit

    Daar hebben we het al eens over gehad geloof ik, dus wat denk je zelf?

    Lekker weertje trouwens, gisteren een biertje gepakt op een terrasje (Kijkduin) 20 graden, 28 februari jawel.

    1. Rien Noppen

     En had je daar geen onbehaaglijk gevoel bij, vit? Dit weer klopt toch niet?

     1. Vit

      Eigenlijk wel en daarover nog een praatje gehouden met mede bezoekers, als je nagaat dat zo’n 20 jaar geleden omstreeks deze tijd de Elfstedentocht verreden werd na 3 weken strenge vorst.

 7. Peter Loosduinen

  Waarde Kinderombudsman,

  Is in de bovenstaande zaak naar uw mening geen sprake van KINDERMISHANDELING ?
  Een kind, Greta Thunberg, inzetten voor een linkse politieke doelstelling in het Jeugdjournaal.
  Het betreft hier een hysterisch meisje dat als een mascotte wordt gebruikt.
  Niet goed, zou ik zeggen.
  Gaarne uw mening.

  1. Marija

   Die zal,ook wel van linkse huize zijn, geen effect.

 8. Rien Noppen

  Arme Jan!

  Gossie.

  1. Top

   Blablabla, Blaaskaak en zoals in vroeger tijden, Pisvlek. Nog een dag in blesuretijd. Hoeveel nog? TikTakTikTak.

   1. Rien Noppen

    Ik zie dat het cornucootje opnieuw niet is gelukt de begeerde nauwe opening te vinden.

    Sterkte, arme jongen.

    1. fockingworst

     @riennoppentrol l wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Original NL

   @noppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 9. J.Rademaker

  Wat moet je met kinderen die kunnen lezen en schrijven en kritisch leren denken.
  Dat is geen basis om een gehoorzame werkmier te worden.
  Ontneem de kinderen de toekomst kennis is macht en die houdt de elite liever zelf.

  1. Spaanse kok

   Quote : Ontneem de kinderen de toekomst kennis is macht en die houdt de elite liever zelf.
   .
   Wat kunnen rechtse principes toch heerlijk simpel en doeltreffend zijn.
   Verschil moet er zijn, je kunt dat niet vroeg genoeg duidelijk maken.

   1. fockingworst

    @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 10. springmaarachterop

  Fatsoenlijke mensen voeden hun kinderen zelf op, leren hen afstand te bewaren van allochtonen, moslims en ander inferieur volk en laten hun absoluut niet kijken naar door ‘de rode octopus’ gekleurde jeugdjournaals!

  1. Spaanse kok

   Gelukkig heeft mijn fatsoen een hele andere norm dan de uwe.

   1. springmaarachterop

    Dat is dan heel fijn voor je Spaanse Trol.

   2. fockingworst

    @spaansetrol heeft het fatsoen van een pantoffeldiertje mede als zijn IQ.
    @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   3. Bosche draak

    Wij hebben kennis genomen van “uw fatsoen”
    Nee dank u wel….

   4. Original NL

    @spaansetrol U BENT DE TROL.
    @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als tig jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Rien Noppen

   Probeer je eens voor te stellen wat voor triest leven kinderen krijgen die met haat worden opgevoed.

   1. springmaarachterop

    Wat zullen al die moslimlarven dan een triest leven hebben Noppes…..

    1. Vit

     Hamer, spijker, raak.

   2. fockingworst

    @riennoppentrol daarom is het beter kinderloos te blijven voor u.
    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   3. Marija

    Zie de moslims, een en al haat en onverdraagzaamheid bij velen.
    Verachten de westerse mentaliteit, lopen als stom vee achter hun Erdogan en profeet aan.
    Ik word er moedeloos van.

 11. Rien Noppen

  De kans dat er geen relatie bestaat tussen de door de mens verhoogde CO2-uitstoot is wetenschappelijk vastgesteld op 1:3,5 miljoen. Dat is de wetenschappelijke gouden standaard voor de waarheid. Als je dit ontkent ben je dom of een bewuste leugenaar.

  Jan wenst dat we onze kinderen nochtans deze domme leugen verkopen.

  Is dit om te lachen of om te huilen?

  1. fockingworst

   @riennoppentrol blijft ZIJN MENING en framing hier als de waarheid verkondigen en dat mag op dds.
   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Bosche draak

   Uw kletskoek valt niet onder feiten.
   Dat u als een mak schaap alles voor waar aanneemt is uw eigen recht.
   Maar ga anderen niet lopen afvallen daar zij wat meer wantrouwig zijn.
   Dat is laaghartig luizengedrag…

   1. Rien Noppen

    Ik neem aan dat Bosche Draak de wetenschappelijke bewering dat de aarde rond is ook niet voor zoete koek slikt.

    1. springmaarachterop

     Noppes denkt dat de wetenschappelijke bewering dat de aarde rond is gelijk staat aan de klimaathysterie die door charlatans wordt gepredikt, wat een aandoenlijke zwetsnek is het toch….

     1. Rien Noppen

      Dat klopt, Springmaarachterop, de bewering dat er geen relatie is tussen CO2 en de global warming beschouw ik, met de wetenschap, als debiele onzin.

     2. fockingworst

      @riennoppentrol geloofd blind in het co2 sprookje en verafschuwt iedereen die daar anders over denkt.
      @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     3. fockingworst

      @riennoppentrol is sowieso niet van de discussie, wel FRAMEN, stellingen poneren en daarna verbaal wild om zich heen slaan als hij niet gelijk krijgt.
      @riennoppentrol arme ziel beter een plekje zoeken in het bejaardentehuis.
      @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    2. Bosche draak

     De bewering dat u ook maar iets zinnigs te melden heeft neem ik net zo goed niet voor waarheid aan.

 12. Marija

  Weer de spijker op de kop Jan.
  In ons land worden de kinderen op een gore linkse manier, geestelijk mishandeld.
  Links moet weg uit onderwijs, dat neutraal hoort te zijn.

 13. Vrijedenkert

  Of het jeugdjournaal nou links of rechts of neutraal laat ik even voor wat het is, waar ik mij vooral aan erger is dat de jeugd vooral een alternatieve en sterk afgezwakte realiteit voorgespiegelt krijgen van de werkelijkheid in deze wereld!
  Het is vooral 2 uitersten, of het is een grote goednieuwsshow en het komt allemaal goed of het is allemaal heel zielig en vooral wij als Nederland moeten iets doen om de wereld te redden en iets anders of daar tussenin bestaat niet…
  Niet realistisch en in grote mate overdreven progressief links en de rol die Nederland erin speelt of iets kan betekenen zeer sterk overdreven.

 14. Roughwood

  Kindermisbruik voor politiek ideologische agenda’s zou bij wet moeten worden verboden!

 15. Mart

  Socialistiese aanpak….Hitler deed het wat drastieser met zijn hitlerjugend en ”het busje”.De jeugd hersenspoelen en de oudjes opruimen.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Je bent niet goed snik, Mart.

  2. Rien Noppen

   Volkomen gestoord gebral, Mart.

   Laten we hopen dat je stomdronken bent.

 16. Appelsientje

  Dat medelijdend trekkend betoog van Jantje meteen maar overgeslagen…

  Ik kom direct maar even op het punt binnen waar het wel over zou moeten gaan met
  dat jeugdjournaal…

  Ik (links) ben het helemaal eens met de rechtse reaguurders, dat het jeugdjournaal niet aan objectieve verslaggeving doet.
  De kinderklassen zijn altijd overdreven muli-culti qua samenstelling, de nieuwslezers idem, de onderwerpen zijn suggestief en doen de oude tijden van de Samsam (de oudere lezers kennen dat blaadje nog wel van de basisschool) herleven.
  Afrika is zielig, het milieu wordt verpest door stoute blanke mannen etc etc…

  HELEMAAL MEE EENS!!!

  Het is net zo iets als Jensen, maar dan voor kinderen.

  1. Vrijedenkert

   Prachtig verwoord:)

  2. Bosche draak

   Ondanks de jankende ondertoon heeft u zowaar wat zinnigs te melden.
   +1

 17. Gekkegerrit

  Prima geschreven jan.zulke figuren moeten een spreek verbod krijgen .maar het vervelende is dat ze volop hun ideote ideeën in de media kunnen spuien, en iedereen kan beïnvloeden . Maar de gewone man/vrouw die mogelijkheid niet heeft.dus nooit!!!!! Tegengas kan geven.
  Daarom moeten mensen zoals jij die ook in de media publiceren daar zoveel mogelijk tegenin gaan met uiteraard zeer goede argumenten .wat ons mensen aan spreekt.
  Kan een van die klimaat drammers nou ook eens aan geven hoeveel de zee spiegel de laatste 75 jaar gestegen is ????
  En sla ze ook eens om de oren met het feit dat 2000 jaar geleden er in Schotland wijn werd verbouwd door de romijnen .en dat Eric de rode ( viking) op Groenland landbouw bedreef ,ook 2000 jaar geleden .gaat nu nog steeds niet hoor.

 18. Gekkegerrit

  Dan nog iets. Ik ben 79 en vind dat Nederland de laatste 40 jaar gewoon naar de kloten is geholpen ,en dat gaat maar door!! Onder links.
  Ben blij dat ik er niet meer woon.en met mij ieder jaar 150.000 Nederlanders die dat ook vinden. Maar links vind dat prima!! Kunnen er weer 150.000 geluk zoekers binnen komen .die weer uit de ruif komen eten.

 19. Vanduinen

  Jan Roos verdiept zich meer in het Jeugdjournaal dan de kinderen. De kinderen zelf zullen zich afvragen of Jan Roos ook bij G T S T zit.

 20. TD

  Mijn kleinkinderen en eventuele vriendjes krijgen les in de Europese politiek,opa maakt ze wel wereldwijs!
  Tegen mij kan die links georiënteerde schoolse politieke info niet op,daar zorgt ik wel voor!

  1. TD

   zorgt=zorg

 21. C.A.Barstow

  De publieke omroep is een walgelijk smerige vergiftigde linkse kliek, niet naar kijken en niet naar luisteren, doe ik zelf al jaren niet meer en je mist er werkelijk niets aan.

  1. Original NL

   Het probleem is barstow dat de meerderheid van het naïve stemvee hier wel naar kijkt….en het nog geloofd ook…hoe komt rutte anders aan zijn 30 zeteltjes?

   1. Marija

    Wat denk je: fraude?

   2. Rien Noppen

    gelooft

  2. Niet L niet R

   Ik ook al heel lang niet en met ons velen!

 22. Arie B

  Herinnerd een beetje aan Oost Duitsland. Tegenspraak wordt gecensureerd. Vervolging is het volgende stadium. Ollongreta is er al mee bezig.

 23. Martinus52

  Voor allen die zich ongemakkelijk voelden, tijdens de 3 mooie dagen met (bijna) 20 °C
  Kijk eens naar de US die hebben ook 20°C maar dan min 20 en sneeuw tot in Arizona. Die zijn de komende week zwaar de klos.
  Die hebben andere dingen aan hun hoofd, dan leuteren over het klimaat, die hebben het over het weer!

 24. Niet L niet R

  Wat kan Roos schrijft is bij heel veel ouders al lang bekend!
  De door het Rijk gesponsorde staats omroep NPO begint daar met zijn linkse kliek al zieltjes te winnen voor de toekomst, triest maar waar!

 25. Chiba

  Staatspropaganda begint bij de jeugd

 26. Willem Bever

  Ja beetje laat maar
  Shocking
  Maar wat kun je hiertegen doen besides the obvious
  Geen geruststelling voor de toekomst

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.