Demonstratie tegen GroenLinks door pro-Israëlische christenen!

Op 12 maart gaan de ‘Christenen voor Israël’ demonstreren bij het landelijk bureau van GroenLinks. Dit natuurlijk naar aanleiding van de ‘boycot-van-Israël-motie die door GroenLinks werd aangenomen.

De organisatie doet een oproep om ‘als vrienden van Israël en het Joodse volk’ aanwezig te zijn bij de demonstratie (08:00 uur ’s ochtends, landelijk bureau GroenLinks dus). Voor wie het niet mee heeft gekregen: GroenLinks nam op 16 februari jl. een motie aan tijdens het ledencongres om:

‘BDS’ (Boycot, Desinvestering en Sancties) in te zetten ‘als een geoorloofd middel om de Palestijnen te helpen in hun strijd voor rechtvaardigheid.’

De boodschap van Christenen voor Israël is duidelijk: Excuses aanbieden aan de Joodse gemeenschap en de motie intrekken. Ook hebben ze zelfs spelregels opgesteld zodat er geen verstorende elementen op komen dagen die hen in een kwaad daglicht zetten. Valt mee hoor, gewoon geen eigen spandoeken meenemen.

Als de protestactie een beetje formaat krijgt kan het nog best eens gevolgen hebben voor de partij tijdens de verkiezingen van 20 maart! Er is helaas niet duidelijk hoe groot de organisatie is en wat de verwachte opkomst is.

Het lijkt er wel steeds meer op dat GroenLinks zichzelf hiermee op een behoorlijk onhandig moment in de voet heeft geschoten. Dat krijg je ervan als je je zomaar mengt in buitenlandse politiek, meent een kant te moeten kiezen en geen consequenties van die keuze verwacht. Naïef clubje is het ook.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Ritter

  Pro-BDS mensenrechten NGO’s geïnfiltreerd door dozijnen Hamas en PFLP militanten

  Er zijn meer dan 100 banden tussen de internationaal aangewezen terroristische organisaties Hamas en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) met NGO’s die de anti-Israël Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) -beweging promoten, waarvan sommige financiering ontvangen van Europese staten en filantropische fondsen, heeft een nieuw rapport van het ministerie van Strategische Zaken bevonden.

  Meer dan 30 leden van Hamas en de marxistische PFLP bekleden hoge posities in BDS-bevorderende NGO’s, van wie de overgrote meerderheid gevangen zat voor aan terrorisme gerelateerde misdaden, waaronder moord, en actieve banden onderhouden met de terroristische groeperingen. De openbare veiligheidsminister Gilad Erdan zei dat het onderzoek “de ware aard en doelen aantonen van de BDS-beweging en de connectie met terrorisme en antisemitisme.”

  “Wanneer mensen praten over de doelstellingen van de BDS-beweging, doen ze niet de moeite om officiële verklaringen van hun leiders te lezen,” klaagde Erdan. “Als je dat doet, wordt het duidelijk dat de doelen van zijn leiders dezelfde zijn als die van de leiders van Palestijnse terreurorganisaties. BDS verwerpt het bestaansrecht van Israël als een Joodse staat binnen grenzen. Ze willen dat Israël van de kaart wordt gevaagd. Het promoten van boycots is [slechts] een ander middel om dit doel te bereiken”, voegde de minister eraan toe.

 2. Meester Kong

  @Lugar met al zijn nicks zal voorop lopen als één man in de tocht der dwazen.

  Wat een slap gedoe van die zieke geloofsfanaten..

  1. IJsbrand Koudvuur

   Meester Kong,
   Je was me net voor!

  2. TD

   “Wat een slap gedoe van die zieke geloofsfanaten”
   Inderdaad,die kut islam!

 3. Ries

  Kong taxeert de moslims heel juist: zieke geloofsfanaten

  1. Meester Kong

   @Ries Mooi dat je dat ook ziet, zieke christen en moslim fanaten.
   En nee, die hebben geen griep maar zijn dr@gs gebruikers zonder eigen wil.

   1. FJ

    Je hebt het over zieke christenen en moslims, maar je vergeet zieke Groen Linksen.

    Ze preken dan wel geen geloof, maar een ideologie die niet meer van deze wereld is.
    Het steunen van fantieke gelovige bomgordelsdragers, messensteker en koppensnellers zou wettelijk bestraft moeten worden en dan verdwijnen er heel wat Groen Linksen in de bajes.

 4. HendrikJan

  Goed initiatief.

  Jammer de Gele Hesjes lopen alleen op Zaterdag.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Meester Kong

   @H J
   Hoe ouder hoe gekker.

   1. HendrikJan

    Prachtig toch, bijna 81 en nog actief, vandaag (ochtend) geen Geel Hesje maar leiding bij een sportclub.
    Zonet de Pompoenen en Turkse mutsen in de kas gezaaid.
    De Afrikaantjes komen er al uit, dus half volgende week verspenen.

    Goed voorbeeld doet volgen.

    RUTTUP en NEXIT.

    1. Original NL

     @HJ…..De Afrikaantjes komen er al uit………
     Die stuur je toch wel terug hoop ik HJ.??

    2. Satty

     Dat vind ik dan wel mooi. Taaie ouwe.

 5. Rien Noppen

  De christenen voor Israel zijn een eng clubje. Christenen zijn het zeker niet.

  1. FJ

   Jij lult weer uit je nek, Noppie. Wat weet jij er nou van, erbij geweest?

  2. IJsbrand Koudvuur

   Rien Noppen:

   “…christenen voor Israel …”

   Waarom moet ik nu gelijk aan Gert & Hermien denken..?

  3. Scarletti

   Niets is enger dan een antisemitische pedofiel die Israël haat, de Islam en Martijn steunt en een niet lopend consultancy bureautje runt omdat ie bij de overheid is buitengejorist.

   1. edoc431

    Ik verdenk hem er ook van dat ie de blikken mosterdgas al weer uit het vet haalt binnenkort in dit theater

 6. plakband

  Demonstreren tegen Groenlinks !
  Weten de demonstranten niet dat demonstreren tegen links verboden is.
  Wat moet er in Slinksnaam van dit land terechtkomen.

 7. marco1

  Misschien kunnen leraren de schooljeugd ook wat aansturen mee te gaan protesteren.

 8. PMG

  Nou, ik ben er niet bij, als we hier (is ook nog eens normale werkdag is ik mij niet vergis)nou ook al demonstranten voor kunnen vinden dan blijkt wel dat mensen geen zak te doen hebben, net als voor Zwarte Piet.
  Er is wel iets anders aan de hand dan de hele dag lopen te janken hoe zielig de joden, negers, laagbetaalden en moslims (en combinaties hiervan) zijn!!!

  1. Satty

   Als mensen hun vrije tijd zo willen besteden moeten ze dat lekker zelf weten. De zieligheid spreekt weer uit de reactie.

 9. AAA

  Verbaast neen Groenslinks is nog een ergere Arabieren partij dan de partij van de arabieren PvdA namelijk, deze partijen inclusief D666 hebben niets met Nederland laat staan Nederlanders dus…

 10. vrijgezel42

  GroenLinks: op naar de 0 zetels!

 11. Satty

  ‘Dat krijg je ervan als je je zomaar mengt in buitenlandse politiek, meent een kant te moeten kiezen en geen consequenties van die keuze verwacht.’

  Dat mag natuurlijk alleen als je er financieel beter van wordt. Ik heb niets gehoord van ‘rechts’ over het in het zadel helpen van Afrikaanse dictators waar wout voordeel bij heeft. Hypocriet geneuzel. Israël moet zware sancties krijgen vergelijkbaar met Venezuela.

  1. Zomaar73

   @Satty

   Had jij geen discussie met DeBruijn waarin je toegaf heel dom te zijn door te zeggen dat Israël het land kado had gekregen?

   Het laat wel zien hoe je denkt, afgunst. Cadeau is natuurlijk ridicuul, zij zijn naar Israël getrokken omdat ze overal gediscrimineerd werden. Eerst uit Rusland (de progroms), toen de Nazi’s en toen de moslimlanden die hen eruit werkten.

   Jij moet zware sancties krijgen door die domme praat van je. Als één volk te lijden heeft gehad zijn het de Joden en nu zijn zij het grootste kwaad van de wereld volgens jou. Zij hebben dat land zelf opgebouwd.

   Ik reageerde nooit op het forum, maar kan mijn mond ook niet meer houden. Trap je telefoon en computer kapot zei DeBruijn toch een keer? Moet je vooral doen, want er zitten onderdelen en technologie uit Israël in. Ook geen GPS gebruiken, want in de satelliet is Israëlische technologie.

   Ik meen dat je van allochtone komaf ben, prima, maar leer eens zelf na te denken dan die domme retoriek van je familie en volksgenoten na te kakelen.

   Je zet jezelf zo voor schut meissie, dat je dat niet eens door hebt.

   1. DeBruijn

    Zomaar, dat is vergeefse moeite. De haat voor Israël en Joden zit te diep bij zulke mensen. Je hebt gelijk het is pure afgunst, allemaal van dat huil gedrag. Net of Satty het verdiend om hier te zijn, want volgens haar generatie heeft zij niet dit land verovert en dus kado gekregen.

    Waanzin natuurlijk, maar wie de bal kaart, die kan hem terug verwachten.

   2. Marija

    @Zomaar73.
    IK hoop dat u blijft reageren op dit forum.

   3. Veteraan

    Respect Zomaar 73
    Wat mij betreft ben je nog te aardig voor haar.
    Dezelfde denkwijze als de rest van haar terroristenclubje.
    Jodenhaat en dan meteen ontkennen dat het niet om de Joden gaat maar om de staat Israël. En dat is nu al jaren als ik de reacties van andere lees.
    Het is gewoon een terroristensnol, niet meer en niet minder.
    Satty go home

 12. chrism

  P Rosenmöller de grootste POLPOT over , de aanstichter van het vele kwaad in Nederland , Geheime vriend van Volkert van de Graaf , lid van Anarchistisch Nederland , Communist in hart en Nieren , en jawel lid van Groen Links !

 13. Step one

  Ik denk eraan een donatie over te maken aan Christenen voor Israel.

 14. Gerlos

  Gaat een gezellige boel worden daar bij KLAVERTJE VIER, allemaal een kopje groene thee in toch wel het minste, toch.

 15. Michael M

  Groenlinks betekent het faillissement van Nederland. Een volstrekt doorgeslagen partij begint het te worden. Ook D66 is bijna uit hetzelfde kaft gesneden. PVDA loopt erachteraan. De VVD is een sloper en CDA slaat op zijn borst met wat zijn wij goed. Welke partij is nog goed. Vroeger waren de mentaliteit van deze partijen heel anders en ook waar ze voor stonden. Nu jaren later zijn de partijen door nieuwe generaties ingevuld en ze zijn zodanig veranderd dat ze allemaal op elkaar beginnen te lijken. Geef het kabinet een frisse beurt. Kies voor vernieuwing. Stem op uw portemonnee en laat u niet misleiden.

 16. worstcase

  Dat GroenLinks heult met terroristenclubs is natuurlijk al van oudsher. Straks komt Paul Rosenmöller in de eerste kamer, nota bene als fractievoorzitter. Die smeerlap is tot op het bot een Maoïst. Hij was een activist die sympathie had voor de meest smerige dictators, zoals Pol Pot en Hoxha. Die talloze afschuwelijke moordpartijen op hun rekening hebben staan. Tja, Paul heeft nooit afstand genomen van die wrede regimes. Hij is een volbloed communist, nog steeds. Op zijn rekening prijkt bijna tien miljoen. Dus ongetwijfeld sympathiseert hij nu met vakbroeders als Maduro en natuurlijk de Castro dynastie. Die ook socialisme met de mond beleiden maar ondertussen een zeer kapitalistisch leven leiden. Natuurlijk moet Israël het ook weer ontgelden. De enige welvarende democratie tussen die verschrikkelijke, middeleeuwse islamdictaturen. Hopelijk worden de kiezers wakker en keren ze massaal die levensgevaarlijke hypocrieten de rug toe. Stem nooit GroenLinks!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.