Dikke pech voor NPO’er Elfie Tromp die 20.000 Urkers wil verzuipen: Urk ligt 9 meter boven zeeniveau

Vanmiddag sprak BNNVARA-icoon Elfie Tromp op Radio 1 de wens uit om het hele dorp Urk te laten verzuipen vanwege de tuigaanval op de Marokkaanse bewoner Souf. Ze wil de dijken doorprikken en het hele dorp onder water zetten, zodat iedereen verdrinkt. Haar genocidale plan heeft echter één onvolkomenheid: Urk ligt hoog en droog boven zeeniveau. Geen golf die het gereformeerde plaatsje wegspoelt, hoor!

Vanmiddag op NPO Radio 1: een oproep tot genocide van BNNVARA-columnist Elfie Tromp. Allemaal heel fatsoenlijk en verschillig, natuurlijk, want in Urk zijn ze gereformeerd en hebben ze een drugsprobleem. Elfie Tromp had nu echt genoeg van het SGP-minnende plaatsje aan het IJsselmeer, en opperde om de dijken lek te prikken en iedereen in het stadje een verdrinkingsdood te laten sterven. Letterlijk zei Elfie:

“Want nu duidelijk is dat de klimaatdoelen bij lange na niet gehaald worden door dit kabinet, en de stijging van de zeespiegel een feit gaat worden, zie ik toch langzaamaan de voordelen er van in. Sommige stukken van Nederland zijn zo dóór en dóór rot dat ze maar het beste teruggegeven kunnen worden aan de zee. Wat mij betreft mogen ze de dijken alvast doorsteken bij Urk. Jammer van de gerookte paling, maar beter voor de rest van het land.”

Dat klinkt allemaal wel heel stoer van Elfie Tromp, maar zoals de HP/De Tijd-doerak Arthur van Amerongen al meldde: de natuurkunde gaat geen handje meehelpen. Want zie je? Het IJsselmeer kan slechts die plaatsen verzwelgen die beneden het waterpeil liggen. En Urk? Dat ligt als voormalig eiland hoog en droog boven het NAP. Tot wel negen meter op veel plaatsen, zelfs:

hoogekaart urk

Dus dat wegspoelen van Urk? Dat blijft voorlopig niets meer dan een bloederige genocidefantasie in de hoofden van de professionele BNNVARA-radiocolumnisten. De werkelijkheid van dit vissersdorp is – en gelukkig ook maar – een stukje weerbarstiger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. van Urk

  Over IQ en genetische ziektes gesproken. Probleem is dat de IQ van veel Linkse VARA mensen door hun flowerpower ouders in een waterpijp opgerookt zijn.

 2. Ritter

  De ruzie heeft niets met racisme te maken. Dat blijkt uit de achtergrond van het verhaal over de ruzie.

  Uit de “Destentor” onder de kop: “Hoe een bijgelegde ruzie tussen Jan Willem (17) en Soufyan (18) uitmondt in een ‘oorlog’ op Urk”
  ———————

  Hoe een bijgelegde ruzie tussen Jan Willem (17) en Soufyan (18) uitmondt in een ‘oorlog’ op Urk

  Een simpele ruzie in een Urker whatsappgroep, die de ruziemakers Jan Willem en Soufyan al hadden bijgelegd, liep maandagavond alsnog uit op een vechtpartij bij het huis van Soufyan Boukhizzou (18). Een groep van rond de honderd jongeren stond voor het huis en een aantal drong het huis ook binnen.

  ,Ik heb niks gedaan’’, zegt de 17-jarige Jan Willem. Met de politie is hij niet in aanraking geweest. Hij kent Soufyan niet eens echt goed, ze zitten niet bij elkaar op school. ,,Maar we zitten wel met zijn allen in een appgroep met 125 Urkers. Op een gegeven moment zei Souff in die groep allemaal vervelende dingen over mijn moeder en mijn vriendin. Hij kent mijn vriendin geeneens. Daar werd ik boos over. Later bood hij zijn excuses aan, dat het niet zo bedoeld was. Hij zei dat hij die dingen moest zeggen van iemand anders. We hadden het opgelost en ik was er toen wel klaar mee.
  Maar even later roept hij in diezelfde groep, waar dus honderd man in zit, dat hij wil vechten bij de snackbar. Dan moet je niet verbaasd zijn dat die groep komt om inderdaad te vechten.”

  Er wordt afgesproken bij snackbar Snack-Plaza Willem de Boer om de ruzie uit te vechten. Soufyan vlucht echter de snackbar in als blijkt dat vijftien tot twintig jongeren zich tegen hem keren. De politie komt ter plaatse om Soufyan weg te halen uit de snackbar. Dat de politie erbij werd gehaald, is niet handig, meent Jan Willem. Want toen zochten de jongeren Soufyan alsnog bij zijn huis op. Dat deze kleine ruzie, die niet eens een echte ruzie tussen hem en Soufyan was, uitmondt in een landelijk issue, en dat ook Geert Wilders erbij wordt gehaald, dat boeit hem niet zo.

  ,,Er wordt hier op Urk zo vaak iemand op zijn bek geslagen, daar hoor je niemand over. Maar nu het een Marokkaan is, is het ineens landelijk nieuws. Het heeft niets met zijn Marokkaanse afkomst te maken.

  Hier op Urk wonen meer Marokkanen en Turken, daar hebben we helemaal geen problemen mee. Iedereen gaat met elkaar om, dat gaat gewoon goed.”

  1. van Urk

   Al kun je dat honderd keer gaan plaatsen Ritter, dit is niet het ideale verhaal wat bij de Linkse azijnpissers past. Die willen ervan overtuigd zijn dat Urk een racistisch bolwerk is dat gesteund wordt door duistere Rechtse krachten. Urk is nu even de koren op de molen van Links.

   1. Meriadoc Brandebok

    Hoe verklaar je eigenlijk dat de Urcro’s racistische/discriminerende leuzen hebben geroepen, van Urk? En waarom met z’n vijftienen voor het huis te staan terwijl het een vechtpartijtje tussen twee knullen over een meisje betrof? Mijn verklaring is: het waren racistische/discriminerende Urcro’s die sterk zijn beïnvloedt door islamofoob gedachtegoed. Hoewel uiteraard niet heel Urk zo is, omdat vader op een visserskottertje de zee opging, en er inmiddels alweer bloemen van autochtone Urkers aan het allochtone gezin Urkers is bezorgd.

    1. van Urk

     Dat is uw verklaring. Ik weet niet welk nieuws uw volgt maar er is totaal geen sprake van racistische discriminerende jongeren die beinvloed zijn van islamofobisch gedachtegoed. U weet gewoon niet eens waar u het over heeft. Net als onze Elfie die met een wiki spoedcursus even denkt wat meer over Urk te weten dan een Urker zelf . Ook de AD trouwens niet, dat filmpjes van discriminerende jongeren uit Geldermalsen gebruikte om de Urker jongeren zwart te maken. Immers..U woont niet op Urk. Ik wel.

    2. van Urk

     Trouwens iedereen spreekt soms bizarre leuzen uit dat normaal gesproken niet van hen verwacht wordt. We praten over nieuwsgierige jongeren van veertien tot achttien jaar oud die nog niet de wijsheid hebben met wat ze soms zeggen. Dat iemand toevallig kut-Marokkaan roept wil nog niets zeggen. Ik lees op sommige twitterberichten ook over ”die kut-Urkers ” of ”INTEELTVOLK”. Mag dat dan voor u dan wel over een bevolkingsgroep gezegd worden..

     1. Meriadoc Brandebok

      Nieuwsgierige Urcro’s van veertien tot achttien die een verslaggever belaagden, een vrouw omver wierpen waarop zij bewusteloos raakte, en tegelijkertijd riepen dat Wilders alle Marokkanen zou opruimen.

      Hier is sprake van racisme dan wel discriminatie. Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend, het eruit ziet als een eend, dan is het ook een eend. En dit zou inderdaad door het ongenuanceerde “minder, minder”-evangelie kunnen komen.

      Overigens zeg ik niet dat heel Urk racistisch is, maar dit deel Urcro’s beslist wel.

     2. Rien Noppen

      De spijker op zijn kop, Meriadoc.

     3. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Niet alles is racisme omdat ze toevallig iets uit boosheid roepen. In je boosheid kun je dingen roepen die je helemaal niet meent. Zeker voor jongeren is dat lastig.

      Als je vroeger als kind ruzie had met je vriendje die een bril had, schold je brilliejood en hij schold terug met puistenkop. Had je ruzie met je Surinaamse vriend, dan schold je hem uit voor bruine mafketel en hij schold jou uit voor bleke mafketel. 5 minuten later was het vergeven en vergeten. Dus niet alles is zo bedoeld. Helaas kan niet iedereen zichzelf beheersen wanneer zij boos zijn. Is wel heel belangrijk, want je kunt in je boosheid veel kapot maken en mensen pijn doen.

      Maar ik hoor nooit dat u de Joden die belaagd worden en dat u de daders daarvan racist noemt.

      Waarom is die selectiviteit?

     4. BB

      @Meriadoc Brandebok

      Wat je hier toepast is representativiteitsheuristiek.

     5. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, “zwarte” en “puistenkop” is natuurlijk wel even iets anders dan de schreeuw dat Wilders alle Marokkanen gaat opruimen. Dat is een pure racistische uitlating, geroepen tegenover een heel gezin.

      Maar goed, laten we even aannemen dat men het uit boosheid riep, dan is het nog typisch dat deheer Wilders tegen de Marokkanen in stelling wordt gebracht. Die riep immers ongenuanceerd dat er minder Marokkanen moesten komen en heeft daarmee een grote verloedering in het migratie- en integratiedebat veroorzaakt. Nu roepen Urcro’s al dat de wens van minder Marokkanen beslist in vervulling zal gaan.

      Met betrekking tot de Joden: ik kan hetzelfde zeggen van u over deze casus.

    3. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     Ik keur de actie van de jongens echt af als u goed gelezen hebt in mijn reacties.

     Maar ik vraag me wel af waarom dit landelijk nieuws en andere zaken waar Marokkanen de daders zijn, niet.

     Ik heb ook doodbedreigingen naar mijn hoofd gekregen tijdens ruzies vroeger. Jongeren zijn vaak ongetemde objecten die zichzelf niet kunnen beheersen. Het blijft natuurlijk fout, maar zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Ik praat het ook niet goed, ik zeg alleen het hoeft niet altijd racisme te zijn wat mensen roepen in hun boosheid. Waarmee ik ook niet zeg dat het niet zo was.

     Ik heb ook klappen gekregen van een groep Marokkanen die mij niet goed verstonden toen ik een geintje maakte. Niet alleen ik, ik was met 3 vrienden die er niets mee te maken hadden en die werden ook allemaal aangevallen. Is weliswaar 27 jaar terug, maar toch.

     Zij hakten er gelijk op los, zonder echt te weten wat ik zei. Is dat ook racisme zomaar op Nederlanders inhakken?

     Ben in Den Haag ook door twee donkere jongens uitgescholden omdat ik blank was.

     Mensen zijn nou eenmaal eikels en ik zie niet snel een oplossing voor de problemen in Nederland. Ik denk dat ze alleen maar groter zullen worden.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik denk dat deze casus de landelijke bladen haalde, omdat er meer dan tien mensen bij betrokken waren, een Urkse verwarde man van eenentwintig met een neppistool liep te zwaaien en een verslaggever werd belaagd. En dan is het natuurlijk zo dat een stel Mocro’s de Urcro’s een lesje wilden leren en de politie Urk volledig moest afgrendelen.

      Met betrekking tot de racistische leuzen die werden gescandeerd zullen we het niet eens worden, maar ik ben het wel met u eens dat niets van dit alles bijdraagt aan de oplossingen van problemen in Nederland. Daarom moet er zo snel mogelijk weer rust komen in het anders zo rustige vissersplaatsje.

     2. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Het is zeker te hopen dat het weer rustig wordt. Maar als het al niet erg genoeg is wat die jongens gedaan hebben, willen Marokkanen uit heel Nederland daar de boel gaan slopen.

      Te gek voor woorden. Als jij niet wilt dat het jij geschiedt, doe het ook een ander niet.

      In Urk is opgeroepen tot rust, waarom in de Marokkaanse gemeenschap dan niet? Het leidt nergens toe al dat gezeur. Mensen moeten ook leren loslaten en vergeven.

 3. Tante Sidonia

  Kleinkinderen van de flower-power!
  1975, het begin van verval in Nederland: Joop den Uyl en wat daar op volgt!
  De toen tegen het establishment protesterenden zitten nu op plaatsen waar ze toen tegen reageerden, maar….. met beduidend veel macht dan in 1975 en véél meer salaris/vergoeding etc,.
  Uiteraard is het de bedoeling om totale macht te verkrijgen! Daarbij het vreemde verschijnsel, dat dit alles gefiatteerd wordt door Den-Haag!

 4. C.A.Barstow

  Deze linkse troel is volkomen geestesziek, wat dieper kijkend voel je ook de haat tegen het christendom, dat is wat er natuurlijk ten diepste achter zit en typisch iets van links en communisten.
  Het zegt ook alles over het linkse slangen nest wat de NPO is.
  Een oprecht radicaal anti linkser luistert daar niet naar.

  Stem die linkse ratten bende weg,

  STEM FVD!!!

  1. santiago

   Barstow. Ik ben het helemaal met je eens. Alleen je laatste zin niet.
   Als je de linkse ratten bende weg wil krijgen moet je toch echt PVV stemmen.
   FvD is niets en wordt niets.

 5. plakband

  Elfie Tromp kijk natuurlijk nooit naar Opsporing verzocht.

  1. PMG

   Bekijk het eens van de andere kant: het is onmenselijk dat een ongelovige moslimhond stennis gaat lopen trappen op Urk!

   Aan de hoogste boom, kop eraf en aan de varkens voeren!

  2. Satty

   Ik zie ook de achterbuurten, je moet behoorlijk dom zijn als je die relatie niet kunt leggen zeker gezien de geschiedenis die die relatie al zo vaak heeft aangetoond. Waarschijnlijk is racisme een simpeler oplossing voor de simpele.

 6. Florissa

  Die domme trut zou beter kijken welke nationaliteiten met twee paspoorten het hoogst op de lijst staan met criminaliteit ,de verdovende middelen worden massaal het land binnen gebracht door de bevolking waar zij het zo hoog voor op neemt ,maar daar heeft deze domme kip het niet over .

 7. fusilier

  Brandebok. Respekt; geven is krijgen. Dat filmpje een tijdje terug, waar 5 van die pareltjes een blanke jongen in elkaar sloegen zegt genoeg , of is dat ook de schuld van Wilders.

 8. Step one

  Lijkt mij wel werk voor zowel het OM als de Raad voor de Journalistiek.

 9. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Precies van Urk!!!!! hoe het verhaal ook loopt en wat de feiten ook zijn. Hoe je het ook
  wend of keert. Werkelijk ALLES!!!!! wordt door de linkse CLAN met racisme geassocieerd.
  Zal nog ff een voorbeeld geven : ik loop op het strand en ik kom een brunette tegemoet en ik zeg tegen haar : volgens mij heb je huidtype 3. PATS!!!! RACIST!!! terwijl er nog geen kleur is benoemd. Zo lussen we er nog wel een paar!!!!!!

 10. Vrijedenkert

  idiote domme opmerking van gesjeesde linkse radio-trol, polder onder water zetten en alle omliggende steden en dorpen zoals Emmeloord en Nagele staan blank en urk als voormalig eiland blijft droog…
  Hoe kun je een radiomaker van Radio1 na deze ondoordachte kromme onzin nog serieus nemen?

 11. HendrikJan

  @Lugar.

  Ik DENK, dat het veel dieper in onze samenleving zit, als menigeen DENKT.
  Als scout, zie ik wekelijks nog heel veel sportwedstrijden en per jaar zie je de verloedering in die sport toenemen.
  DENK maar aan bv die kopschoppers, bij die grensrechter.
  Johan Derksen gaf het al aan, die bewuste groep sloopt je vereniging.

  1. Lugar

   @HJ: Helemaal met je eens HJ, al hou ik niet van voetbal en kijk ik er ook niet naar.

   Nederland verloederd en islam is nooit een verrijking, nooit!

   #stemzeweg

 12. Karel de Grote

  Nog nooit van dat mokkel gehoord, bij de vara en bnn zul je ook weinig intelligentie tegenkomen. Dus mijn dringende verzoek aan deze trut; Pleeg a.u.b. zelfmoord.!

 13. Sidderaal

  Stel nou dat op Urk FM ook een satirische column wordt uitgezonden waarin allerlei nepnieuws verteld wordt over een haatzaaiende radio presentatrice , en dat er dan afgesloten wordt met de wens om een zware bomaanslag te plegen op het Mediapark waarbij heel Hilversum wordt weggevaagd. Is zoiets niet vergelijkbaar? Lijkt me juridisch toch niet door de beugel kunnen, ook al zou Urk FM zich dan kunnen beroepen op dezelfde vrijheid van meningsuiting als BNNVara nu doet.

 14. Ome Wim

  Elfie is tijdens haar studie(?) waarschijnlijk drukker geweest met trompetteren en roeptoeteren dan met de lessen aardrijkskunde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.