Duitse migratiedienst: 5.000 oorlogsmisdadigers tussen Syrische migratiestromen!

Geen categoriemrt 13 2019, 16:00
Het dagdromen en de naïviteit verdwijnt langzaam nu er berichten uit Duitsland binnenkomen waarin gesteld wordt dat tussen de vluchtelingenstromen uit Syrië 5.000 oorlogsmisdadigers verstopt zaten! En de meesten lopen nog vrij rond. Volgens de Duitse migratie-dienst, het Bundesamt für Migration, zouden de oorlogsmisdadigers 'het Volkerenrecht hebben geschonden', lezen we op de website van Bild.
Dat er mogelijk oorlogsmisdadigers tussen de vluchtelingenstroom verstopt zaten is niet vreemd. Eerder waren er al vermoedens dat IS-strijders naar Europa afreisden en dit bleek juist. Het scheiden van de schapen van de bokken was ten tijde van de Europese migratie knap lastig.
Honderdduizenden mensen reisden af naar Europa en zelfs een linkse politicus met de naam Jesse Klaver (GroenLinks) moest toegeven dat het 'een chaos' was. En velen kwamen uit oorlogsgebied. Logisch dat er in die chaos mensen tussendoor glippen die bokkig gedrag vertoonden.
Deze feiten werpen natuurlijk vragen op over de veiligheid van de Europese volkeren. Zeker wanneer de overheden van deze natie's honderdduizenden mensen toelaten zonder te weten wie zij zijn. Het is geen verassing dat Viktor Orbán van Hongarije de veiligheid dermate belangrijk achtte dat hij de grenzen hermetisch sloot.
De 5.000 verdachte Syriërs in Duitsland komen er vooralsnog goed mee weg overigens. In slechts 129 gevallen ondernamen de Duitse autoriteiten daadwerkelijk actie en werden onderzoeken uitgevoerd. Maar duizenden lopen dus vrij rond. Mogelijk met psychische problemen, haat, of anders. Ze dragen de risico's van de oorlog met zich mee en daar moeten wij 'dan maar mee leven'.
Onacceptabel natuurlijk. De liberale FDP-politica Linda Teuteberg is ook niet te spreken over de ontstane situatie:

"Oorlogsmisdadigers mogen in Duitsland geen onderkomen vinden. Ik twijfel of de Bondsregering de ernst van de situatie in de afgelopen jaren niet heeft onderschat."

Nu de discussie over de toekomst van Syrië losbarst rijst de vraag wanneer de vluchtelingen weer naar huis gaan. Sommigen willen in Nederland blijven, maar dat is natuurlijk 'niet hoe het werkt'. Wat Nederland wel kan doen is de Syriërs steunen bij de wederopbouw van hun land. Dat is goed voor de internationale reputatie van Nederland en helpt mee in het creëren van draagvlak voor terugkeer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten