Gökmen Tanis, aanslagpleger Utrecht, heeft bekend!

Het hoge woord is eruit! Gökmen Tanis, voormalig hoofdverdachte van de aanslag in Utrecht, heeft bekend! Dat meldt de NRC.

Eerder berichtten wij al dat zijn voorarrest voor de maximale termijn werd verlengd (en dat hier gewoon telkens negentig dagen aan vast kunnen worden geplakt). Hij wordt verdacht van drie strafbare feiten: meervoudige moord of doodslag met terroristisch oogmerk, poging daartoe én bedreiging met terroristisch oogmerk. Qua motieven houdt het OM rekening met:

“een geradicaliseerd gedachtegoed, géén geradicaliseerd gedachtegoed, of een combinatie van motieven.” Ze houden wel een slag om de arm en voegen hier aan toe “persoonlijke problematiek in combinatie met een geradicaliseerd gedachtegoed” niet uit te kunnen sluiten.

Tanis heeft nu dus bekend dat hij drie mensen heeft vermoord en zeven anderen verwondde. Hoe dit binnen het hierboven geschetste plaatje pas, wordt dus nog onderzocht. Dit scheelt echter al een hele hoop in het proces, want eindeloze onderzoeken en analyses om zijn ontoerekeningsvatbaarheid of mentale toestand vast te kunnen stellen lijkt nu dus van de baan te zijn.

In het uiterste geval kan de man voor zijn walgelijke daden een levenslange straf krijgen. Voor minder lijkt vanuit de maatschappij ook haast geen steun te zijn! Helemaal gezien zijn verleden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. FJ

  Geen geld aan besteden, kapot schieten

  1. FJ

   Net als D66 bij de ouderen en gezondheid / loont al die kosten nog wel.
   In dit geval zeker niet.

  2. Satty

   Graag onderscheid ik mij van groeperingen als IS.

   1. PMG

    @satty – want?

    Welke nationaliteit heb je eigenlijk?

 2. RPML

  Ik mag hopen dat de politie netjes heeft aangebeld en vriendelijk heeft verzocht om het arrestantenbusje te betreden, elke andere vorm levert je in Nederland strafvermindering op van de rechter

  1. Satty

   Rpml
   Ik reageer alleen niet als ik niet kan. Ik heb weleens andere dingen te doen. Ik geloof dat jij zo oprecht bent als je beweert, ik denk dat wij redelijk dichtbij elkaar staan economisch gezien en ook misschien wat betreft meer dingen in het leven, jij schrijft over je ouderschap op een opvoedende manier.

   Ik vind dat als ik teksten van baudet neem ik die kan vergelijken met veel fascistische denkers. Hij doet alleen niet aan geweld verheerlijking. Waarom zou ik dan niet van fascistisch gedachtengoed kunnen uitgaan. Mussert en mussolini waren bv niet racistisch wat baudet volgens mij wel is, dit naar aanleiding van wat ik al beschreven heb.

   Racisme en fascisme zijn hypnose woorden, ik denk dat het gewoon termen zijn om iets te beschrijven. Het betekent niet dat je direct voor genocide bent. Ik vind wel dat beide een negatieve lading en uitwerking hebben maar ik vind het heftige ontkennen haast onwerkelijk.

   Ik hoop dat je tijd voor een reactie hebt. Ik vind niet dat iedere fvd stemmer direct een on mens is en ik zou graag jouw visie willen horen op de overeenkomst met bv de inhoudelijke vergelijkingen, dat die er zijn is niet te ontkennen met de taal van openlijk fascisten. Ik vind veel mensen die hier reageren eigenlijk bevestigen.

   1. PMG

    “als ik niet kan”, het is geen poepen hoor!

  2. RPML

   @Satty Je zit in de verkeerde draad; ik kopieer hem naar de andere en geef daar een reactie 😉

   1. PMG

    @RPML – Satty zit op verkeerde site en is een achterlijk persoon, waarschijnlijk de huistrol, geen aandacht aan besteden!

    Ik beantwoord netjes haar vragen en vervolgens schrijft ze niets meer omdat ze er niet tegen kan dat ik langer in Afrika heb gezeten dan hem/haar/whatever!

    1. Satty

     Pmg
     Ik werk weleens.

     1. PMG

      Net als ik dus, ongeveer 12 uur per dag, elke dag, 4 weken non-stop!

      Paspoort?

 3. PMG

  Wauw, een moordenaar die door half Utrecht is gezien heeft bekend!´

  Klopt niet, vrijlaten, is moslim en die ‘make cheen voute’

 4. Michael M

  Eindeloze onderzoeken en analyses om zijn ontoerekeningsvatbaarheid of mentale toestand vast te kunnen stellen lijkt nu dus van de baan te zijn. En gelukkig maar. Waar maandelijks bomaanslagen of schietpartijen plaatsvinden in Irak, Syrië zou je al die gekken dan ook moeten controleren en onderzoeken op bovengenoemde zaken? We lijken wel geschift. Een aanslag op willekeurige onschuldigen is een terroristische aanslag.

 5. Vrijedenkert

  Gökmans heeft dus bekend, laat dat proces maar zo snel mogelijk beginnen en mocht hij schuldig wordt bevonden kan er voor mij maar een uitkomst zijn:
  Maximale bescherming van de maatschappij dus geen enkele mogelijkheid voor verlof of vrijlating…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.