Ingezonden: Energiebelasting in 2020 naar € 1.500,- per gezin!

Wat veel mensen niet weten is dat er een energieakkoord en een klimaatakkoord zijn. In verschillende artikelen [1], [2], heb ik erop gewezen dat alle kosten die op dit moment in de energierekening zitten, de doorberekening zijn van het energieakkoord. De Kamer is ondertussen druk bezig met het verdedigen van het klimaatakkoord.

Het energieakkoord is echter al in 2013 gesloten door toenmalig minister Kamp, zonder dat er een haan naar kraaide. De kosten van dit energieakkoord? 100 miljard! Dat is 4x zoveel als alle grote Nederlandse infrastructurele werken tezamen. Over die infrastructurele werken is jarenlang vergaderd over de zin en noodzaak, over het energieakkoord nog geen middag!

De zogenaamde ODE (opslag duurzame energie) is een subsidieregeling voor windmolens, zonne-energie en biomassa. De helft van de 100 miljard gaat op aan biomassa, waarvan al in 2015 de politiek en de ministeries wisten dat de genomen beslissing inherent foutief was [3]. De regeling levert geen CO2-reductie op, de regeling is milieubelastend en gebaseerd op een boekhoudkundige truc.

Sindsdien speelt de overheid verstoppertje. Minister Kamp wilde destijds geen vragen beantwoorden over de kosten of de zin, wilde het ook niet laten doorrekenen, minister Wiebes wilde in eerste instantie wél eraan gaan rekenen, maar probeert inmiddels de discussie te mijden.

Het rapport dat na jarenlang onderzoek deze feiten aan het licht brengt, ‘de kosten van het energieakkoord’ door Stichting Milieu, Wetenschap en Beleid, is inmiddels door het Planbureau en Wiebes met hoon ontvangen. Ze wijzen erop dat de kosten niet zouden kloppen, maar kunnen niet aangeven wat deze wél zijn… Ook toen Thiery Baudet Kamervragen wilde stellen [4] schoot de Kamer in een kramp, ze willen er niet over praten.

Buiten het feit dat men vooralsnog geen discussie wil over de kosten, wil men al helemaal geen discussie over de zin van het energieakkoord. Teruggerekend naar de kosten per bespaarde ton CO2 blijken deze kosten exorbitant te zijn, maar door het Europese ETS-systeem (de CO2-handel) wordt een bespaarde ton CO2 ook nog eens doodleuk ergens anders in Europa ‘verkocht’ om vervolgens aldaar weer uitgestoten te worden.

Nederland kan dan wel de meest moderne kolencentrales hebben, als deze gesloten worden door de politiek zal door het ETS-systeem de CO2 verhandeld worden en bijvoorbeeld door een bruinkoolcentrale in Duitsland weer uitgestoten worden. Crux is dat het energieakkoord gestuurd wordt op ‘duurzame energie’ in plaats van ‘CO2’. Toen het ministerie in 2015 er achter kwam dat dit onzin was, er was inmiddels 10% van de 100 miljard uitgegeven, was het argument dat het ‘politiek’ niet meer terug te draaien is!

Sindsdien 2015 is nog eens 40 miljard uitgegeven en de Nederlandse samenleving zal nog tot 2038 blijven doorbetalen want het is ‘politiek’ niet meer terug te draaien!!! Sterker nog, toen de ministeries en de politiek ervan doordrongen waren dat de stuurfactor CO2 zou moeten zijn en niet ‘duurzame energie’, werd willens en wetens vorig jaar in Brussel een nieuw akkoord getekend voor 32% duurzame energie… snapt u het nog?

Het gevolg voor de burger is inmiddels duidelijk: vanaf volgend jaar zal alleen al het belastingaandeel van de energierekening voor een gemiddeld gezin van 4 personen € 1.500,- gaan bedragen. Hiervan zijn € 500,- de ODE (opslag duurzame energie), € 500,- indirecte belasting doordat de bedrijven worden belast en dit zullen doorberekenen (denk aan de energieproducent zelf) en € 500,- door de overheid zelf, die dat doorberekent of ergens anders bezuinigd.

Als premier Rutte na de flagrante ‘rekenfout’ van uw energierekening aangeeft dat dit nu niet tot gevolg zal hebben dat de energierekening alsnog omlaag gaat, heeft hij een duidelijke reden: hij kan geen kant op! Het symboolbeleid van deze overheid, een maatregel die op een namiddag door de Kamer is gejaagd en inmiddels al 50 miljard heeft gekost zal betaald moeten worden! Linksom of rechtsom is de burger de pineut door de beslissingen van een overheid, die allang weet dat er in totaal 100 miljard wordt verkwanseld en vooral weet waar het benodigde geld te halen is: bij de burger.

Ondertussen weigeren onze volksvertegenwoordigers verantwoording af te leggen. ‘Roverheid’ heeft er een dimensie bij gekregen: 100 miljard willens en wetens onzinnig uitgeven, de burger mag het betalen, en de verantwoordelijken duiken weg!

Wilt u dit verhaal nog eens uit eerste hand horen? Kijk dan naar Café Weltschmerz waar de voorzitter van de betreffende commissie het nog eens uitlegt [5]. Nalezen kan ook [6].

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

130 reacties

 1. marco1

  Goh leuk een stukje van ons zeer gewaardeerde energie specialist. 1500euro dat is een behoorlijk bedrag bedankt voor de waarschuwing nu kan ik er maandelijks alvast een bedrag voor apart zetten.

  1. Rien Noppen

   Het blijft een raadsel waarom RPML fact free alles doet wat mogelijk om de klimaattransitie te torpederen.

   Verdacht vind ik het ook.

   1. Siemien

    Er is geen klimaat probleem dit is inmiddels wel bewezen en duidelijk gemaakt door zéér gerenommeerde onderzoekers.

    1. Nelson1

     Precies. En als er al een probleem is, dan is het een mondiaal probleem! Geen Nederlands probleem wat ze ons willen doen geloven! Mafklappers!

   2. TD

    Houdt aub je bek dicht,drammende klepzeiker!

   3. HendrikJan

    NOP noem eens andere bedragen.?

   4. Blikopener

    Noppen, dit artikel gaat niet over de klimaattransitie maar over de kosten van het energieakkoord uit 2015. Lezen is nooit je sterkste punt geweest. Dat RPML je constant in de hoek zet met onweerlegbare feiten blijkt nog steeds erg zuur voor je.

    1. Rien Noppen

     Dat is niet mijn ervaring, Groeneveld, en die van RPML ook niet.

     1. tomygun

      Welke ervaring heb jij? buiten je ruime aanale inkomen .

  2. tomygun

   Marco je kan het ook anders doen !
   Ga niet in de zomer op vakantie maar ga in de winter .

 2. plakband

  De KLIMAATRAMP is dus iets heel anders dan wat de politiek ons nu wil doen geloven. De KLIMAATRAMP is het verspillen van 100 miljard euro zonder enig aantoonbaar nuttig klimatologisch effect voor de nakomelingen van de huidige belastingbetalers. En dat alles is te danken aan de linkse indoctrinatiemachine.

  1. Siemien

   € 1000.000.000.000, duizend miljard euro, voor klimaathysterische religieuzen..

 3. Rien Noppen

  Niemand heeft gezegd dat de energietransitie geen geld kost.

  Je kunt de kosten wel beperken door te investeren in isolatie, zonnepanelen etc.

  1. Siemien

   Maar jij bent de grootste spatische klimaathysterisch religieuze randdebiel hier..

   1. Original NL

    Siemien…
    +100.000.000.000

  2. marco1

   Dan zet ik daar ook iedere maand een bedragje voor apart.

  3. Stanly2000

   Ernst,
   “Je kunt de kosten wel beperken door te investeren in isolatie, zonnepanelen etc.”
   Wie betaalt deze investeringen dan of is dat gratis? Dit zijn ook kosten (voor mijn oudere woning € 45.000) en met deze kosten kan men dan energie besparen!
   Kom eens met andere oplossingen Ernst. Je kunt het!

  4. Diederik van Walsum

   Beste RN,

   Ik heb mij voorgenomen om te gaan investeren om jou van top tot teen te isoleren en daarna achter een zonnepaneel te plakken met Ducktape.

 4. observer

  Die hele klima hype is en blijft een verdien model, heeft niets te maken met het echte probleem, de afhankelijkheid van de OPEC en de daarbij behorende jihad.

  1. observer

   Na de Arabisch-Israëlische oorlog in 1973 en de daaruit voortvloeiende olieboycot hebben de bureaucraten van de EEG (de voorloper van de EU) met Saoedi Arabië en andere oliestaten in juni 1975 afgesproken om voortaan de immigratie van moslims naar Europa actief te bevorderen.

 5. tomygun

  RPML , we kunnen veel roepen maar dat zet geen zoden aan de dijk .
  Onze regering heeft geen benul van stroom ook de Brusselse kliek
  heeft geen benul hier van, stupidety shows the way .
  Ook jij RPLM heeft hier geen benul van dat is geen schande maar
  je bent net zo gesloten als ieder ander met een opleiding .
  Ik zeg 2000 watt ( 2KWh ) staat gelijk aan 0.5 KW force .
  Zeggen is een ding aantonen is een ander ding en dat kan ik .

  1. tomygun

   RPML ,
   Ik zou je graag willen uitdagen om een treu or not treu een debat
   met uitleg man to man aan tegaan ,
   dit kan niet hiet maar de redactie heeft mijn toestemming
   om mijn mail adres aan jou tegeven .
   Normaal zeggen we er is meer tussen hemel en aarde
   ik zeg er is meer tussen wind en zonne stroom .

   1. tomygun

    Rpml heeft geen tijd , begrijp ik het is Carnaval tijd .
    Have fun !

 6. Eugenie de la Fleur

  Wat een gezeur zeg! Ik vind het prima dat het klimaatakkoord flink wat gaat kosten. Laten we blij zijn dat we bestuurd worden door de meest kundige, bekwaam en professionele wereldleider die je als land kunt wensen

  1. Siemien

   “Laten we blij zijn dat we bestuurd worden door de meest kundige, bekwaam en professionele wereldleider die je als land kunt wensen”

   Leugenclown Rutte bedoel je?

   1. Eugenie de la Fleur

    Een beetje meer respect voor deman die ons uit een diepe crisis heeft geholpen zou wel gepast zijn.

    1. Blikopener

     Eugenie is een trol uit de stal van Noppen.

     1. tomygun

      Yep weet ook niet het verschil tussen een man en vrouwtje .

    2. Siemien

     “De man die ons uit een diepe crisis heeft geholpen”

     Weet je wie die crisis betaald heeft!!!!

     Je zou eens respect moeten hebben voor diegene die de crisis ECHT hebben gedragen en sterker nog dit nog steeds doen, achterlijke mafklapper dat je bent

    3. Vliegenvanger

     Je zal bedoelen die Nederland naar de kloten helpt.

  2. tomygun

   Eu bloem je bent de kogel niet waard .

   1. Spaanse kok

    U zult hem zelf dubbel en dwars waard zijn, dus wat houdt u tegen?

    1. tomygun

     Kok voor mij hoeft de kogel ook niet door de kerk!
     maar de moskee is prima .

   2. Rien Noppen

    Doe normaal, tomygun. Ben je dronken?

    1. tomygun

     Nog niet maar ik ga wel een biertje nemen
     weet je opwarming van de aarde dagelijks hier
     zo,n 30 graden + dan moet je drinken
     dat zijn de bijkomende kosten van deze opwarming
     meer drank en terras werk .

  3. tomygun

   Eu bloem , tuurlijk de linkse mafklapper vol ornaat !
   IKE IKE IKE IKE IKE IKE IKE IKE IKE IKE IKE sterf .

  4. Nelson1

   Wat ben jij dom zeg!! Het klimaatakkoord gaat heel veel geld kosten. Helaas doet NL dat in zijn eentje. Het is hilarisch dat de hele wereld gewoon doorgaat met vervuilen. Het klimaat is niet alleen een Nederlands probleem hoor….maar een mondiaal probleem!. We gaan allemaal het klimaatprobleem aan….of niet! Het kan niet zo zijn dat alleen de Nederlandse bevolking zich hiervoor moet opofferen……Waanzin! Stem ze weg! PVV/FVD…

  5. dinaro

   EU-genie

   Ben je weer in de war.
   Ga. aub naar een linkse site..
   En betaal je maar verrot…

 7. Tante Sidonia

  20 maart PS verkiezingen
  23 en mei EU verkiezingen
  augustus/september verkiezingen ( Rutte III in juni geflopt)
  Dit zijn mogelijkheden om de waanzin tegen te houden!
  Voor het keren van deze waanzin: FvD of PVV.
  PS
  Ook moet het verrijken van de Linkse dolgedraaide worden tegen gegaan. Deze linksen willen zelf de hand in hebben, voor het produceren van windmolens, zonnepanelen, etc,. Zij willen (eisen) Multi-miljonair worden!

 8. Spaanse kok

  Kan niet wachten op het moment dat RPML de keuze maakt: stukjesschrijver of reageerder.
  Houd niet zo van mensen met 2 petten/gezichten

  1. tomygun

   Het zou op het menu ook aangegeven moeten of de
   kok links is dan weet je dat je shit krijgdt .

   1. Spaanse kok

    Gelukkig ben ik rechts, uitkering genietend en eet elke dag overheerlijk.

    1. tomygun

     Ha haa kok die is leuk die houden we er in .

    2. marco1

     Dat het u mag smaken en wat mij betreft is het u van harte gegund.

    3. tomygun

     Kok rechts handig is niet het zelfde .

  2. marco1

   Dan hoop ik dat hij kiest voor reageren want zijn reacties zijn buiten gewoon leerzaam en de stukjes lees ik eigenlijk nooit of maar half.

 9. HendrikJan

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.
  En niemand hoeft het met HendrikJan eens te zijn, maar de feiten komen iedere
  dag boven water.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  De Linkse Maffia heeft zoveel macht, dat een andere zienswijze, al bij voorbaat wordt afgedaan als gezwam in de ruimte.

  Prachtig toch;
  RUTTUP en NEXIT.

  1. victus

   Mooie, prachtige plannen allemaal. Als het aanleggen van een verkeersdrempeltje of het plaatsen van een simpel bushokje al 4 volle werk weken moet duren, hoe gaat het dan met de aanpassing van het energienet? Dat is dan pas inzetbaar in 2312 met deze instelling en tempo!

 10. TD

  Wij willen helemaal geen energietransitie en die hebben we niet nodig!
  Een paar kerncentrales en gas van Nord Stream2 afkomstig van de heer Putin,klaar is Kees!
  Die zwakzinnige groendrammers met aangeboren gemuteerde en verweekte hersenen moeten maar zelfmoord plegen,hoe kan een mens leven met zo’n overdosis ongegronde angsten!
  Stem de komende 20 jaar Baudet of Wilders,dan komt alles goed!

  1. Spaanse kok

   Quote : Wij willen helemaal geen energietransitie en die hebben we niet nodig!
   .
   Pardon ?

   1. TD

    NEE,PROBLEMEN MEE?

    1. marco1

     Ik ben het met je eens , ik persoonlijk ook niet te wachten op hoge rekeningen en wat heg klimaat betreft in Februari temperaturen van rond de 20 graden vind ik wem lekker. In de zomer van boven de 30 heb ik een goed werkende airco voor. Heg nalaten van een goed klimaat en milieu ben ik heel egoïstisch in en geïnteresseerd me geen moer.

     1. TD

      marco1:
      De mens wilt alles regelen,onder controle hebben,sturen!
      Als we met ons allen wat fatalistischer zouden zijn,was het leven beter.

     2. tomygun

      Marco dan moet je die heg wel wat vaker snoeien
      maar dat is klein zeer .

     3. marco1

      Ja heg moest het zijn. Apart ik zit er gewoonlijk niet vaak naast met typen maar mocht het vaker voorkomen dan zet ik mijn leesbril voortaan op.

     4. Eugenie de la Fleur

      Dus indirect meent Marco te erkennen dat er wat aan de hand is en dat 20 graden in februari niet normaal is maar het maakt hem geen ene moer uit. Wat een ziek figuur is het toch

     5. Siemien

      Wat een gelul, er zijn in de middeleeuwen tijden geweest dat zelfs in Schotland wijn werd verbouwd..

     6. Eugenie de la Fleur

      @Siemen

      Wat je hier zwetst is lachwekkende onzin.

     7. Siemien

      Klimaathysterie dat is pas onzin

     8. tomygun

      Tja er zijn ook van die mafklappers die het draaien
      van de aarde ten opzichte van de zon willen stopppen
      als dat gebeurd dan gebeurd dat gewoon !
      Mother nature knows it all .

     9. Rien Noppen

      Welke mafklappers bepleiten het draaien van de aarde ten opzichte van de zon te stoppen, tomygun?

     10. HendrikJan

      @marco1

      Deze pet past je niet.
      Ga weer terug in je oude rol.

      Groetjes.

     11. marco1

      Eugenie ik heb nooit ontkent dat er iets aan de hand is of dat ik een ziek figuur ben. Wel oppassen wat je doet ik vergeet nooit.

     12. tomygun

      Niks noppes nada ,
      Het draaien van de aarde tegenover de zon is al
      diverse malen gebeurd , volgens wetenschappers
      Oke ik weet het dat zijn niet degeen die jij zou
      noemen als joep van het hek.
      Zonde dat dat hek niet op 50 hoog is .

     13. Rien Noppen

      Je weet dus niet wie die mafklappers zijn, tomygun. Je lulde maar wat.

    2. Spaanse kok

     Spreek vrijmoedig namens uzelf, maar laat anderen zelf hun mening geven.

     1. TD

      Paanse kok:
      Je lult zelf alsof je woordvoerder bent van planeet aarde!

     2. Bosche draak

      Moet u nodig zeggen!

     3. TD

      Ja,maar MIJ hoor je ook niet klagen! Wel dan!

     4. tomygun

      Begint toch te lijken op een peruaanse kok .

     5. TD

      Tomygun:
      Je hebt gelijk:
      Het omdraaien van het magnetisch veld is eerder regel dan uitzondering. De laatste keer dat het magnetisch veld van de aarde zich omkeerde, was zo’n 780.000 jaar geleden. Men zou – met de kennis dat het magnetisch veld zich gemiddeld elke 300.000 jaar omkeert dan ook verwachten dat ons in de nabije toekomst weer zo’n omkering te wachten staat. Zou het binnenkort dan gaan gebeuren? Niemand weet het. Want een omkering van het magnetisch veld is nu eenmaal niet te voorspellen

     6. TD

      Tomygun:
      scientias.nl/wat-als-de-magnetische-polen-van-de-aarde-zich-omdraaien/
      (www. ervoor zetten)

     7. tomygun

      TD , voorspellen is moeilijk maar (we) hebben de techniek
      in huis om het machnetiche veld te volgen .
      Hierbij zijn de laatste jaren veel grote veranderingen
      gevonden, de verplaatsing van de RMF is zeer groot .
      We kunnen het constateren maar we kunnen er niets
      aan doen 100.000 miljard op de zon gooien helpt ook niet ,

     8. tomygun

      TD en weetje dat de waarde van geld bull sh*t is
      het is en blijft papier op de zon heeft het de zelfde waarde .
      Papier waarde !

   2. tomygun

    TD heeft hier gelijk het zou geen punt mogen zijn
    om dit aan de mensen tepresenteren .
    Er is een regering die een soepele overgang zou
    moeten maken, maar nee we gaan heel veel fake
    news de wereld in sturen wat geen nut heeft .
    Als een regering niet instaat is het land tebesturen
    op een goede manier wat is het nut dan om belasting
    tebetalen voor de kat z,n viool .
    In het kort is het dit , he regering plur die mobile
    in een hoek en stop met deze roddel begin nu eens
    aan Nederland tedenken !

   3. Nelson1

    Wat Pardon? Als er al een probleem is, dan is het een mondiaal probleem! Geen Nederlands probleem wat ze ons willen doen geloven! Mafklappers!

  2. Nelson1

   Precies. En als er al een probleem is, dan is het een mondiaal probleem! Geen Nederlands probleem wat ze ons willen doen geloven! Mafklappers!

 11. Rien Noppen

  RPML ontkent glashard de relatie tussen de verhoogde CO2-uitstoot en de opwarming van de aarde tweewieler donders goed weet dat dit wetenschappelijk vast staat.

  In dat geval verkoop je bewuste leugens en dat is kwalijk.

  1. TD

   Flikker eindelijk op,klimaatzeiker!

   1. Siemien

    Rientje is een spastische klimaathysterische religieuze

  2. Stanly2000

   Ernst ontkent glashard de relatie tussen de ongekend hoge kosten en het resultaat voor de opwarming van de aarde.

  3. observer

   En Nopje volgt alleen maar de MSM en weet niet hoe hij wetenschappelijke stukken moet interpreteren, met name die van geologen, natuurwetenschappers, scheikundigen (die overigens het hele CO2 verhaal in de prullenbak gooien).

  4. fockingworst

   @riennoppentrol gaat nu met zijn sateliet nick @spaansetrol in conclaaf.. grappig en aandoenlijk.. Toch ook sneu als je verder helemaal niets hebt in je leven.
   @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   1. Tante Sidonia

    fockingworst

    Daar heeft de klootloze geen antwoord op!
    Feitelijk nooit op reageren!
    Gelijk een eneuch, op mooie dames passen meer er niets mee/mogen/kunnen doen;
    dus het piepen en miauwen blijft over!

    1. marco1

     Dat probleem heb ik ook vaak met de mooie dames. Als het dan te lang duurt neem ik genoegen met een lelijke ze moeten alleen niet stinken want dan haak ik af.

     1. Tante Sidonia

      marco1

      Lachen!!!

     2. Blikopener

      🙂

  5. Siemien

   Rientje ontkent glashard dat de klimaathysterie die nieuwe mammon is

  6. Nelson1

   Weet je wat kwalijk is? Het Nederlandse volk op laten draaien…voor een mondiaal probleem. Nederland dat kleine stipje op de aardbol….OMG wat ben jij een loser!!
   Het klimaatprobleem kan alleen opgelost worden wanneer de hele wereld ook meedoet!
   En ja zo simpel is het…..

 12. Zwartste piet

  Beste rien noppus. U heeft volgens mij van een hoop verstand. Even antwoord op mijn drie prangende vragen aub. 1 waar laten we alle met uw zonnepanelen opgewekte stroom,2 na het isoleren van oude huizen hoe gaat u deze verwarmen want warmtepompen werken echt niet in huizen van voor 1980,en als laatste wat denk u dat het effect is als wij met bijna 18 miljoen dit doen en de 7 miljard anderen het vertikken… Groeten van een realist…. Volgens mij zijn we straks het armste maar wel braafste kindje van de klas. En verklaren er 7 miljard ons voor gekkies… Maar u heeft hier vast wel een zienswijze over.

  1. Tante Sidonia

   Zwartste piet

   Krijg je geen antwoord op!
   Deze klootloze kan, zoals een eneuch, alleen maar blaffen(keffertje)/miauwen/ piepen en zich afvragen waarom zijn plassertje buiten zijn/haar lichaam steekt!
   M.a.w. nooit op deze, zeer eenzame, looser reageren!

  2. Rien Noppen

   De met zonnestroom opgewekte elektriciteit moet zoveel als mogelijk ter plaatse worden aangewend en, zo mogelijk, opgeslagen. Dat kan bijvoorbeeld door de auto op te laden en de warmtepomp te laten draaien. Terugleveren aan het net kan ook maar dat wordt pas werkelijk zinvol als we op grote schaal elektriciteit kunnen opslaan en het elektriciteitsnet dit op grote schaal ook aan kan.
   De warmtepomp werkt net zo goed in slecht geïsoleerde huizen maar met de huidige stand van de techniek is het niet mogelijk deze huizen met een warmtepomp volledig van het gas te halen. Je kunt er de gasrekening wel flink mee verlagen.

   U maakt niet de indruk een realist te zijn maar in het verleden te leven.

   1. tomygun

    Niks noppes nada , je lult uit je nek je hebt geen verstand
    van het opwekken van stroom , maar zal wel FF uitleggen
    hoe dat moet gebeuren .
    Je kan die van de schoenmaker he ?
    douw zijn leest maar in je ash !

    1. Rien Noppen

     Leg het maar rustig uit, tomygun, het liefst in een beetje fatsoenlijk Nederlands.

   2. Nelson1

    Haha ben jij een realist? Grapjas….nogmaals dat kleine Nl kan niet alleen het klimaat probleem verhelpen. Nl moet de voorloper zijn blijkbaar. Wat triest dat dat kleine Nl helemaal naar de klote gaat…terwijl de hele wereld gewoon doorgaat met vervuilen. Maar ik zeg je…gaat niet gebeuren. Het Nederlandse volk zal uiteindelijk weigeren aan deze catastrofe mee te doen! Welke gek gaat aan zijn eigen ondergang meewerken? Wat er ook gaat gebeuren…we gaan het NIET doen. We hebben nog altijd een keuze. Wat denk jij…dat Robben en Klaver voor mij gaan bepalen duizenden euro’s te gaan lenen voor die fucking klimaathysterie. Ik doe alleen mee….als de hele fuckingwereld meedoet. Klaar!!

   3. Buzz68

    Ik ga morgen naar de dealer om een Mercedes V12 te halen. Tijdens voor een diep grommend tegengeluid.

  3. TD

   Zwartste piet:
   ++++

 13. C.A.Barstow

  Dat wij door deze bende struikrovers bedonderd en bestolen worden weten wij allemaal
  but who cares?
  een groot van het achterlijke Nederlandse volk stemt er gewoon weer op, ben je dan gek of gek?

 14. Heras

  Jeetje: ik hou mijn hart vast voor al die mensen met een laag inkomen. Dit is wel het slechtste beleid ooit, sinds de jaren 50. Als dit doorgevoerd wordt, en mensen krijgen de kosten toegeschoven dan zal dat velen ruïneren.

  1. Eugenie de la Fleur

   Niet zeuren en gewoon BETALEN

   1. toetssteen

    @Eugenie
    Waar niet is, verliest de keizer zijn rechten. Lees: van een kale kikker kunt u geen veren plukken.

    1. tomygun

     Sorry Toets kip die boutjes zijn oke kikker billetjes
     hmm wel lekker maar klein en geen veren .

     1. Rien Noppen

      Je bent echt te onnozel, tomygun, kun je niet wat anders gaan doen? Figuurzagen ofzo.

   2. Michael M

    Eugenie de la Fleur, eens kijken of het daarna nog feest voor u wordt wanneer we het treinkaartje straks 50% duurder voor u maken, 1 liter benzine 5 euro wordt tenzij u zelf bij de rijkeren behoren welke er niets van voelen, maar wel een paar miljoen huishoudens die het met gezinnen een stuk moeilijker krijgen en dan vindt u dat ze zeuren?

   3. Stanly2000

    Genie je antwoorden zijn nog dommer dan die van Ernst, de onnozelaar!

   4. joker

    @ Eus du Vingerplant.
    U kent vast wel het oer-Nederlands gezegde :
    “Wie zeurt krijgt een beurt !” ?

 15. Buzz68

  Ik heb wel behoefte aan een energietransitie maar dan wel een politieke.
  Dat de zon maar flink mag schijnen op de panelen van de FvD

  1. TD

   Buzz68
   +++

 16. Michael M

  We weten nog maar net 2% van wat er allemaal uitgespookt wordt en waar de burger aan alle kanten wordt uitgekleed en nog hebben er velen het na 16 jaar nog altijd niet door, maar vragen zich wel af waarom alles ineens zo snel duurder wordt.

 17. Michael M

  Ik had laatst een oude wijze 87 jarige docent gesproken. Zijn antwoord over de paniekzaaierij over het klimaat was: De eerste en tweede wereldoorlogen gingen ook miljoenen en miljoenen vaten olie en brandstof doorheen. Zijn er miljoenen grote zware bommen ontploft. Zeeën overvol met miljoenen oorlogschepen welke elkaar bestookten. honderdduizenden gevechtsvliegtuigen miljoenen tanks tijdens invasies in de eerste en tweede wereldoorlogen hoeveel hitte er moet zijn geweest en zelfs nadat de oorlog voorbij was de afgelopen jaren ook vele strenge winters volgden. Hij noemt de klimaathysterie allemaal flauwekul. Oké, maar dan zie je een filmpje van wetenschappelijk onderzoek waarin ze de beelden stuk voor stuk van de Noordpool vanaf 1985 tot 2017 bijhouden en dan zie je de Noordpool het ijs steeds kleiner worden doordat het smelt, hoe verklaren we dat dan? Zou toch niet alléén komen van enkele vulkaan uitbarstingen? Ontbossing houtkap, volbouwen? zie Nederland bijvoorbeeld vanuit de lucht met luchtfoto’s vanaf 1970 tot 2019. In 1980 waren we met 5 miljard inwoners en nu met 9 miljard inwoners. De planeet kan het niet aan. Verklaar nader: Weten we nu alles of wordt er informatie achtergehouden door de politiek.

 18. Peterl

  De beste milieumaatregel is het stoppen met de immigratie, omdat immigranten door hun uitkering ineens een veel grotere ecologische voetafdruk krijgen: meer afval produceren en bijdragen aan een grotere CO2-uitstoot. Daarnaast leidt immigratie tot een grotere druk op de woningmarkt, waardoor de prijzen steeds hoger worden en Nederlanders moeilijker aan een woning kunnen komen.

 19. Nelson1

  Lief Nederlands volk. Wat er ook gaat gebeuren ook na de verkiezingen van 20 maart…we gaat het gewoon NIET doen. Wij als volk…zeggen NEE!! Zo simpel is het…die twee snotneuzen van GL en D66 gaan niet voor mij bepalen een lening aan te gaan voor duizenden euro’s terwijl de hele wereld door blijft gaan met vervuilen. Genoeg is genoeg…IK DOE NIET MEE!!!

 20. Florissa

  Prima,ze kunnen het mij niet hoog genoeg maken ,des te eerder worden al die klimaat gestoorde imbecien wakker,laat ze eerst maar aan de geeuwhonger liggen ,anders komen we nooit van die imbecielen in Den Haag af .

 21. biggeorge

  Dit is nog maar het begin er gaat precies hetzelfde gebeuren als met de zorg elk jaar een beetje opschroeven. De energie rekening is nu aan de beurt de zorg is al helemaal verziekt. De politiek zit er niet om het leven v/d burger makkelijker te maken maar om ze financieel helemaal leeg te trekken. Jammer dat NL zo naïef is we gaan gewoon dik betalen voor al die klimaat&energie hervormingen.

 22. sonar

  Het beste is om die klimaat gekken al de kosten laten betalen,kijken of zij dan nog zo pro zijn de mafketels .

  1. Rien Noppen

   Ik vind dat iedereen moet meebetalen.

   1. DennisEijs

    Ik vind dat je een psychologisch onderzoek moet ondergaan.;o)

   2. tomygun

    Niks noppes nada . zou wel leuk zijn als jij eindelijk
    ook iets gaat bijdragen .

 23. PMG

  Duidelijke zaak! Fout op fout, leugen op leugen, het bedrijfsleven naar de bek praten en feiten achterhouden.

  Natuurlijk is de Nederlandse economie belangrijk maar die moeten gewoon, zoals op deze planet gebruikelijk is, hun eigen broek ophalen en niet via de achterdeur dmv. belastingheffingen e.d. die door de burger worden opgehoest.

  De linkse deugkerk meent dat veel Nederlanders ‘op hun geld zitten’, dus veel spaargeld hebben en dat dit gebruikt kan worden om de economie op te krikken middels deze klimaatidioterie. Verder menen ze dat dit geld ook toekomt aan minderbedeelden en parasieten op deze planeet.

  Weg met deze onbekwame dwazen, deugmensen en klimaatdrammers, ze nemen zelf totaal geen verantwoordelijkheid dus tijd om het dubbel en dwars te laten voelen. Honderd miljard (100.000.000.000 euro = 220.310.000.000 gulden!) gewoon via achterdeur weggegeven aan onzin,’op advies van’ en ga zo maar door. Dit bedrag is een derde van wat Nederland zo’n beetje jaarlijks te besteden heft en wij hebben zelfs geen idee dat dit besloten was, door wie in godesnaam?

  Het is nu de verantwoordelijkheid van elke stemgerechtigde in Nederland dit een halt toe te roepen, het kan nu nog, uw stem gaat, samen met vele anderen, een groot verschil maken!

  We hebben niet zoveel haast, het klimaat kan morgen ook wel gered worden zolang de rest van de wereld met totaal andere zaken bezig is en de minuscule bijdrage van Nederland compleet onmeetbaar is.

  We willen nu eerst wel eens precies weten hoe de vork in de steel zit, voordat we weer zonder zwemdiploma in het diepe springen!!!

  Kernenergie bijvoorbeeld, het hoog-radioactief afval bedraagt slecht 1500 liter per jaar voor een gemiddelde kerncentrale. Dat kunnen we heus wel veilig ergens opslaan voor de komende honderd jaar (150 m3 = 3 zeecontainers) en tegen die tijd hebben we vast wel een goede verwerkingsoptie bedacht.

  Stem FVD of PVV

  1. Rien Noppen

   “Stem FVD of PVV”

   Iedereen moet doen waar hij zin in heeft maar elke stem op die partijen is een verloren stem. Je kunt dan beter thuisblijven.

   1. fockingworst

    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    1. Rien Noppen

     Jouw leven maakt daarentegen, gelet op je intelligente bijdragen, een bijzonder kansrijke indruk, beste worst.

     1. Siemien

      Over intelligentie gesproken, het motiveren om juist niet te gaan stemmen dat is nog eens dom natuurlijk.

      De enige stem die juist niet verloren gaat is als met stemt op een partij die alles in het belang van de Nederlandse burger wil doen.

      Dus #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD,

 24. DennisEijs

  Ik denk dat ik nu alvast maar kaarsen in ga kopen.want 1500 euro erbij gaat Jantje niet trekken. Deze verhoging wordt al moeilijk. En zal voor heel wat gezinnen al fataal worden, denk ik zo.

  1. tomygun

   Tja Dennis het is niet leuk en er zijn er veel die dat probleem
   allang hebben , Nederlanders die in een opvang slapen
   maar voor de buitenlanders is er hulp en een huis .
   Stem PVV of FvD om dit te stoppen .

 25. RPML

  Copy/paste van GeenStijl:

  “Het is onbegrijpelijk dat mensen nog steeds überhaupt bereid zijn om te betalen voor maatregelen waarvan de hardste schreeuwert zelf, Jetten, zelf al heeft gezegd dat ze op mondiaal niveau, en daar hebben we het over, geen enkel verschil gaan, zullen of kunnen maken. Nul komma nul. Die duizend miljard investering dient slechts om ‘een voorbeeld te stellen in de hoop(!) dat de rest van de wereld allemaal achter deze postzegel waar wij wonen aan gaat hobbelen’. Het is dus gewoon een gok. Met duizend miljard euro. Een gigantische fruitautomaat, waar men in één keer duizend miljard in wil pleuren, aan de hendel trekken en dan vingers gekruist dat er 3 paren kersjes tevoorschijn komen. Als dat niet zo is? Welks kans nogal onevenredig groot is, dan is gewoon duizend miljard weg. Ach ja, 1 biljoen kopjes koffie hey. Waar hebben we het over.

  Dan nog; de politici roepen om het hardst dat we allemaal op korte termijn kapot gaan als we niks doen. Dat lijkt mij persoonlijk redelijk urgent dan. Uw en onze kinderen halen ze er ook gretig en ongevraagd bij. Dus, met zoveel urgentie om zo’n afschuwelijk toekomstscenario, al Uw kinderen dood, natuur weg, zelf onder het gras, gaan we géén concrete investeringen doen in kustbescherming. We gaan géén nieuwe deltawerken bouwen. We gaan niet de jeugd opleiden over hoe te overleven in een de klimaathel die ons te wachten staat. We gaan niet massaal bootjes bouwen, of huizen op terpen zetten, de polders ophogen of afvoerkanalen graven.

  Niets van dat al.

  Wat we wél gaan doen is het volgende; we gaan U dwingen minder aardgas gebruiken, maar die regel geldt uitsluitend voor de huishoudens. Dat gaan we bereiken door aardgas absurd duur te maken. Hoewel de buurlanden juist inzetten op aardgas gebruik. Maar goed. Grootverbruikers worden ontzien, die mogen gewoon aardgas blijven gebruiken. Dan gaan we burgers dwingen om tienduizenden te investeren in hun casa, zodat die ‘energie neutraal’ kan worden. Dat dat niet kán in de praktijk speelt kennelijk geen rol. Dat zoeken de sukkels zelf maar uit. Dat velen dat niet kunnen of willen betalen, speelt geen rol. Dat zoeken de sukkels zelf maar uit. En doe je het niet? Ook goed. Betaal je gewoon maandelijks je aardgas boete. Zodat je helemaal geen geld meer hebt om je huis aan te passen. Dat geeft ook niet. Dan betaal je gewoon nog meer boete. Zodat je nog minder geld hebt. Zodat er niks gebeurt, en niks verandert. What can possibly go wrong, right?

  Kortom; de zogenaamde paniek over het veranderende klimaat en de daarbij behorende urgentie lijkt voorbehouden aan belanghebbenden. Politici naar wie ongekende macht lonkt. Bedrijven die ‘ut spouw in de bekken spuit’ bij de belofte van 1000 miljard gratis geld. Groene organisaties die eindelijk hun droom van vergroening onder overheidsdwang en dictatuur in vervulling zien gaan.

  De burger speelt verder geen rol. Die vind alles wel best toch? Die snapt er toch niks van, te complex. En die 700 persvoorlichters krijgen dik betaald om iedereen zeven kleuren stront in de broek aan te praten. Ze moeten zich regelmatig te pletter lachen daar. Als er weer zo’n prutser als Jetten, met zn slimme brilletje en zijn 31 jaar levenservaring met uitgestreken kop staat te verkondigen dat de wereld over een paar jaar naar de kloten gaat wegens het klimaat. WTF. Mensen gelóven zo iemand gewoon op zijn woord? Hoe dan! De man is volstrekt ongeloofwaardig. Klaver idem dito. Ze hebben er zoveel eigenbelang bij dat je toch niet zonder keihard in de lach te schieten naar zo’n persoon kan luisteren? Ze schmieren schaamteloos in de camera’s, zwélgen in hun rol van ‘redders des vaderlands’ zien hun standbeelden al verrijzen en hun naam de geschiedenisboeken in gaan. “De wereld redden” een megalomaner doel kun je je als politicus niet stellen.

  Dat hele klimaatakkoord, het gezeik over het klimaat komt mij m’n strot uit. Het interesseert me geen flikker want het druipt van de corruptie. Er zit geen ander ideaal achter dan het ideaal van macht en geld. Alle woorden van mensen als Jetten en Klaver zijn holle frasen gericht op eigenbelang.

  Als politici zeggen; het zijn nare maatregelen maar het is voor Uw bestwil en voor Uw kinderen dan wéét je gewoon per direct dat je eraan genaaid word. En toch lopen er mensen achteraan, als kipjes onder koppen. Met de angst in hun ogen. Want de politici zullen het wel weten toch?

  Nee. Die weten niks. Die weten alleen wat zij zelf willen.”

  1. HierBenIk

   En zo is het helemaal! Waarom ziet een (groot) deel van de bevolking dit toch niet. Het lijken vandaag de dag wel de Middeleeuwen waarin de pastoor e.e.a. je iets vertelde en dit klakkeloos voor ‘waar’ werd aangenomen. Nou wanneer u de MSM gelooft, dan behoort u nu officieel ook tot deze gelovige gekken uit de Middeleeuwen!

   1. Rien Noppen

    Het gaat hier echter niet de pastoor die je gebiedt iets voor waarheid aan te nemen wat evident niet klopt, HierBenIk, maar het betreft wetenschappelijke feiten die vaststaan.
    In de middeleeuwen werd je op straffe van de brandstapel voorgehouden te geloven dat de zon om de aarde draaide maar nu is dat vanwege wetenschappelijke feiten en bewijsvoering niet meer vol te houden.
    Zo is het wetenschappelijk ook onmogelijk vol te houden dat er geen relatie bestaat tussen de opwarming van de aarde en de verhoogde CO2-uitstoot door de mens. Mensen die dat beweren zijn onnozel of liegen bewust dat het gedrukt staat.

    1. PMG

     Volgens mij is er op deze site maar 1 trol actief onder legio namen, die hier willens en wetens tegenaan trapt. Elke beetje potentiele groenlinks of D666 stemmer houd zich koest nu steeds duidelijker wordt dat hun clubjes in het niet verdwijnen.
     Ik voorspel een gouden toekomst voor de Partij Voor Den Dieren (je moet je echt doodschamen wanneer je daarop stemt, daarbij is bio ook nog eens extra vervuiling) ik volg een bepaald dieet, keto, dood vlees in grote hoeveelheden, het smaakt GE-WEL-DIG!

 26. PMG

  @RPML – groot daverend applaus, dikke 10!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.