Interview Rutte is holle retoriek: 'Voldoende banen, goed inkomen en prettig leven'

Geen categoriemrt 02 2019, 11:00
Het AD heeft premier Rutte geïnterviewd. De Provinciale Statenverkiezingen, KLM, koopkracht, klimaat en vooral cijfers komen aan bod. Er ontbreekt alleen visie en geloofwaardigheid!
Dat de Provinciale Statenverkiezingen een 'Stem Rutte weg'-referendum lijkt te zijn geworden, vindt hij niet leuk. Echt geïrriteerd lijkt hij echter niet. 'We zien straks wel verder', lijkt de houding te zijn. Rutte meent dat ook met verlies er toch mogelijkheden zullen blijven om beleid door te voeren, 'met de PvdA lukte dat destijds ook', geeft hij aan.
Opvallend is de gemakzucht waarmee Rutte het karakteristieke element van de VVD wegwuift. Er wordt hem gevraagd hoe hij als VVD'er tegenover de overheidsbemoeienis met KLM staat, waar juist zijn partij traditioneel qua ideologie absoluut geen voorstander van is. Staatsinmenging is voor Rutte blijkbaar geen probleem. Het gaat Rutte er namelijk om 'dat het met Nederland goed gaat en mensen een prettig leven met goed inkomen hebben'.
Daar merken we natuurlijk geen snars van en ook het AD voelt hem hierover even aan de tand. Met wat vage vergelijkingen, gemiddelden en natuurlijk 'laten we het onderzoek afwachten', lult hij zich eronderuit.
Rutte omschrijft zijn eigen rol en die van Nederland in de wereldeconomie haast als een scène uit een slechte imitatie van de film Rocky. Rutte zegt namelijk 'er voor te willen zorgen dat wij als een fitte bokser klaarstaan om een klap op te vangen als de wereldeconomie naar beneden gaat'.
Precies ja, Rutte is de coach die z'n bokser leert incasseren. Hartstikke belangrijk natuurlijk, net zoals leren vallen een belangrijk onderdeel van het leren fietsen is. Maar het is bij fietsen ergens toch wel een keer de bedoeling dat je ook daadwerkelijk leert fietsen! En dat is precies waar men echt klaar mee is; dat eindeloos voorbereiden op incasseren, dat 'leren vallen', maar nooit eens een ritje mogen maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten