Jensen pakt Millennials keihard aan: ‘Het zijn volwassen baby’s!’

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar 70 procent van de Millennials zijn enorme huilebalken; baby’s die officieel volwassen zijn, maar de ontwikkeling hebben van een peuter. Op z’n best.

In zijn meest recente podcast heeft Robert Jensen op schitterende maar ook harde wijze uitgehaald naar Millennials. Deze generatie wordt met enige regelmaat bekritiseerd, en soms is die kritiek absoluut niet terecht. Maar wat Jensens kritiek betreft klopt het wel degelijk.

Jensen begon aan dit deel van zijn podcast door een email te citeren van een luisteraar. De vrouw legde in die mail uit hoe het toch kan dat zoveel kinderen links zijn. Kort gezegd komt het erop neer dat kinderen nog niet rationeel kúnnen denken. Dit klopt. De hersenen zijn pas rond je 21e volgroeid. Het laatste hersendeel dat volgroeid is? Juist: het deel waar de ratio zetelt. Ze kunnen daar dus weinig aan doen.

Juist omdat kinderen dus puur emotionele wezens zijn, neigen ze vaak naar linkse standpunten. Dat hoort erbij, daar moeten we rekening mee houden. Maar nu komt het probleem: de Millennial-generatie (die nu natuurlijk al lang volwassen is!) is gepamperd dat ze nooit opgegroeid zijn. Ze denken letterlijk nog steeds als kinderen, terwijl ze ondertussen ouder en wijzer zouden moeten zijn.

Jensen is het helemaal eens met de schrijfster van de email (en terecht: het klopt inderdaad). In zijn ogen is 30 procent van de Millennials normaal. Maar de meerderheid van 70 procent? Zeurpieten. Zeiksnorren. Volwassen peuters.

“Zeventig procent zijn absolute monsters… Dat zijn volwassen baby’s,” aldus Jensen. Daar voegt hij aan toe dat hij van “lieve mensen houdt,” maar dat je er op een gegeven moment wel genoeg van hebt. Zeker nu ze de politiek in gaan, en je opeens geconfronteerd wordt met idioten als Alexandria Ocasio-Cortez in Amerika, en Jesse Klavertje en Robje Jetten in Nederland. “Die baby’s zie je nu gewoon al in de politiek,” aldus Jensen. Het zijn “een paar robots met theorietjes” die te praten staan over hun utopische denkbeelden omdat ze helemaal niets hebben meegemaakt.

Daar staat tegenover dat Generation Z in Jensens ogen heel anders is: minder dromerig, harder, realistischer en individualistischer. Een soort van anti-Millennial generatie. Met andere woorden, een generatie van mensen die hun koppie erbij houden.

Voor zo ver het goede nieuws, want de komende tijd zullen we het nog moeten doen met Millennials als Klaver en Jetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Satty

  En hier gaat de grootste idioot, op 1 na van Nederlandse opinie makers alweer gierend op zijn bek. Juist generatie z is een generatie die niets kan hebben, overdreven beschermd opgevoed en hun problemen werden door hun ouders opgelost. Gevolg met 20 overspannen. Jensen heeft net als Michael een probleem met mensen die hun bedorven karakters en gebrek aan een moreel kompas benoemen. Generatie z is zowel links en rechts verantwoordelijk voor de call out culture. Mensen die in alles fascisme en racisme zien of anderen parasieten en minderwaardig op basis van cultuur of huidskleur noemen. Jonathan haidt, in tegenstelling tot Jensen een professor op dit gebied heeft hier mooie boeken over geschreven.

  Linkse identiteitspolitiek is er schuldig aan dat mensen als Jensen kans hebben gekregen om uit het riool te komen en hun gedachtegoed te prediken.

  Alt right ten voeten uit.

  1. tomygun

   Mensen die in alles fascisme en racisme zien,
   Look who is talking!!! whaaaaaaaa haaaaaaa.
   AFA = A F*cking Ash h*le.

  2. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden Weense worstje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen Niknok.

  3. Vit

   @Satty

   Een klein beetje gelijk heb je wel, in mijn jeugd hadden ouders weinig kaas gegeten van kinderpsychologie, als er wat was kon ik het zelf oplossen.

  4. Zomaar73

   Satty -Mensen die in alles fascisme of racisme zien? Vooel je aangesproken?

   Het is wel waar dat iedereen tegenwoordig gekwetst is bij het minste of geringste. Zelfs heb mensen die plaatsvervangend gekwetst zijn. Of die gewoon altijd gekwetst zijn.

   Daarom kun je met veel mensen geen gesprekken meer voeren. Ben je tegen teveel emigratie, omdat er veel te weinig huizen zijn, dan zijn mensen gekwetst en ben je een fascist of racist. Zeg je iets over het vele d.ruggebruik onder jongeren, zijn mensen gekwetst ben je ouderwets en niet van deze tijd. Heb je moeite met de transgender ideologie, dan zijn veel menswn gewetst en ben je een transofoob(ik vind het heel ongezond die ideologie). Zeg je iets over feministen, dan zijn die weer gekwetst en ben je een vrouwenhater, zeg je iets over homo’s, dan kwets je tegenwoordig niet alleen hen, maar de hele goegemeente en ben je een homohater.

   Zeg je iets over misstanden bij moslims, dan kwets je hen weer en links Nederland en ben je een xenofoob. Zeg je iets over links, dan ben je extreemrechts, ben je Forum stemmer dan ben je niet goed snik en zijn mensen gekwetst dat je daarop stemde.

   En zo wordt elke discussie in de kiem gesmoord. Eigenlijk doe jij dat ook met steeds Baudet en het Forum als racisten en fascisten wegzetten. Had je het anders gebracht, dan had ik best open voor een discussie gestaan. Maar gelijk met uitgestrekt been erin als een gekwetst iemand die gelijk begint te beschuldigen, dan houdthet voor veel mensen op.

  5. Marija

   Wij en ik worden niet doodziek van jou trol.

  6. marco1

   Nounou Satty , je springt er nogal op. Je voelt je toch niet aangesproken door het artikel?

  7. Siemien

   Ho Satty, ik mis nog een aantal; steekwoorden in je betoog, maar niet getreurd ik heb ze even voor je op een rijtje gezet.

   1 fascisme
   2 Afrika
   3 huidskleur
   4 racisme
   5 onderscheid
   6 economische achterstand
   7 ziektes die de brein aantasten
   8 grondstoffen
   9 grote winst door westerse bedrijven
   10 zij /wij, ik tegen de rest van de wereld
   11 stelletje onbenullen en enen
   12 democratie uithollen.

   Zomaar even wat steekwoorden die Satty gebruikt om zijn sympathieën voor het juiste Nederlandse volk te etaleren.

   SLACHTOFFERROL

 2. NoDoubt

  Hillary Jinek reageert voor de 3e maal stomverbaasd als nu Geert Dales zegt dat zij voortdurend een hetze voert tegen Trump, Baudet, Wilders etc. Hoe kun je nu fan zijn van Hillary, als zij had moeten weten dat Hillary al 68 keer haar man moest verdedigen wegens ongewenste intimiteiten nog voordat hij president werd. Dan heb je toch een plaat voor je kop en zeker geen journalistieke capaciteiten.

  1. Zomaar73

   En vergeet niet dat Bill Cli nton ook orgie island bezocht, waar rijke en bekende Amerikanen kinderen misbruikten op seksfeesten.

   Er zijn al diverse mensen vermoord die onderzoek deden naar de Clintons.

   En dan de leugens van Hillary. Zat ze met droge ogen te vertellen dat na Bill zijn presidentschap ze nauwelijks geld hadden om hun kinderen te laten studeren of een huis te kopen.

   Heel verdacht.

 3. Jumping

  Inderdaad Michael van der Galien.
  Deze Robert Jansen is een vakman en als je zo’n Thierry Baudet hoort praten, is toch ook een vakman.
  En weet je, ook jouw stukjes horen bij de top.

  1. Meester Kong

   Proest Michael, als dat geen compliment is ……

 4. Rien Noppen

  “Juist omdat kinderen dus puur emotionele wezens zijn, neigen ze vaak naar linkse standpunten.”

  Dit soort borreltafelstandpunten worden hier met zoveel stelligheid geponeerd dat ik er enorm van kan genieten.

  Daarom kom ik op DDS!

  1. Top

   Blablabla Blaaskaak. Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie

  2. Zomaar73

   Rien Noppen – Mijn complimenten voor zo een mooi woord “borreltafelstandpunten”.

   Zelf verzonnen? Ik geef het een 10!!

   Met 3x woordwaarde win je Scrabble zeker.

 5. C.A.Barstow

  Jensen heeft natuurlijk gelijk,
  jarenlang is onze maatschappij doordrenkt en verpest met de linkse ideologie.

  Het zal voor het FvD een hele klus worden dat ongedaan te maken,
  met meer stemmen voor FvD zal het beter en sneller gaan,

  Stem daarom tegen links,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. m.van.rosmalen

   Nou, nee
   PVV lijkt me beter

 6. Rosasolis

  Iedereen heeft de recht om hun politieke koers te kiezen. Als je 18 jaar bent kan je stemmen, jong en oud, links of rechts. Zolang er geen communistisch dreiging is, of van een extreem-rechts fascist party, dan zal dit land kiezen voor stabiliteit.
  Nederland is een van de beste landen in de EU. Kijk naar de enorme chaos in
  Groot-Brittanie.

  1. Siemien

   Weet je wat erg is, het land laten besturen die nu aan de macht zijn..

 7. Beukman

  Kijk maar uit @Michel. Opvallend veel mensen worden met het klimmen der jaren vanzelf weer links. Jij misschien ook!

  1. Zomaar73

   Beukman – Ik was links op school, nu echt niet meer.

   Dus vergeet het maar.

   Overigens wacht ik nog op reactie over de Golan of Duitsland en andere landen ook hun land terug moeten krijgen.

 8. Michael

  Wie is hier nou de onvolwassen zeiksnor die een hele generatie wegzet omdat ze er toevallig een ander wereldbeeld op nahouden? Dat is pas zielig. Alleen maar mensen “volwassen” vinden als ze denken zoals jij. Juist een teken van onvolwassenheid.

  Maar goed… het is Jensen hè, daar moet je ook niet al te veel inhoud van verwachten.

  1. Zomaar73

   Michael – Heb weinig met Jensen, maar hij heeft gelijk iedereen is tegenwoordig wel heel snel gekwetst, zelfs voor anderen zijn mensen gekwetst.

 9. M. Brandenburg

  Ach het is al jaren wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die nooit hoeven te helpen in het huishouden en bij het minste geringste hun zin krijgen, opgroeien tot laten we het zeggen, minder succesvolle volwassen, daarnaast het constante tantrum dat iedereen alles kan worden wat ze maar willen, zonder enig besef dat aangeboren kwaliteiten toch echt een verschil maken tot aangeleerde kwaliteiten, waarbij de laatste nooit zo goed kan worden als het geboren talent, en zelfs aan iets heel anders moet gaan denken om te doen. Als we daar dan het keihard linkse onderwijs er bij optellen, waar kinderen wordt geleerd wat wel goed is (volgens de linske school) en wat slecht is (eveneens volgens de linkse school), zonder te worden geconfronteerd met andere ideen of objectieve uitleg van de diverse zaken, dan kan je tot geen andere conclusie komen dat het overgrote deel linkse jankers worden. Feiten mag je dan negeren, ongewillige zaken kan je dan ontwijken. Bijvoorbeeld zeiekn over Israel maar niet willen praten over andere landen die exact hetzelfde zijn gesticht maar door geloof die hetzelfde is van de andere landen in de regio geen probleem, is tot het zeieken over zogenaamd illigaal bezet gebied, maar verder niet willen spreken over andere voorbeelden die exact hetzelfde zijn, maar niet in het straatje passen. KLagen over uitsluiting, maar wel een cordone sanitaire willen verdedigen, sprkeen over oproepen tot haat, maar tegelijkertijd geen woord vuil maken aan links terrorisme dat sinds begin jaren 80 al plaatsvindt, maar wel blijven roepen dat extreem rechts zo gevaarlijk is, (om vervolgens te verwijzen naar Nationaal Socialisten ook bekend als Nazis uit de jaren dertig/veertig als voorbeeld van extrteem rechts…).

  Links is zo blind voor de eigen onzin, dat het bijna lachwekkend zou zijn, ware het niet dat het hele samenlevingen verwoest en niets heel laat van voorspoed en welvaart en altijd eindigt in pure ellende, het is nergens ooit een succes geweest, elk land dat zich links heeft laten leiden en kinderen links heeft geindoctrineerd, vervalt in armoe ellende en onveiligheid, maar uiteraard is er geen enkel verband.

  1. Zomaar73

   Goed gezegd!

 10. Brazil

  Jensen komt zelf uit de Patatgeneratie, toenmalige jongeren waren lui en verwend , dit past dus prima bij Jensen.

 11. J.Rademaker

  Jensen heeft een andere mening erger nog hij laat anderen een mening geven.
  De hoogst betaalde praattafel gastheer, van Nieuwkerk is verstandiger geen meningen of goedgekeurde.
  Een mening in Nederland dat moeten we niet willen en al helemaal geen andere mening.

  1. Dik

   Ik kijk af & toe zelfs een aflevering terug van Jensen, ik als ‘geen televisie’ kijker.

 12. Karel de Grote

  Per dag kom ik bijna een woord in DDS tegen wat ik niet ken, Millennials, het is schijnbaar erg verdienstelijk om woorden van ongeleterde hufters over te nemen die niet door normale mensen worden gebezigd. Bij mijn beste weten is een Millenium 1000 jaar, dus leg het maar eens uit

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.