Nederlanders zien ‘klimaatdraai’ vooral als verkiezingsstunt. Vertrouwen is weg!

Meer dan 70 procent van de bevolking meent dat de coalitiepartijen en het kabinet simpelweg een verkiezingsstunt hebben uitgehaald met de nieuwe klimaatdeal. Het vertrouwen brokkelt dan ook verder af! Via de Telegraaf.

De deal zou ervoor zorgen dat de bedrijven een hogere CO2-belasting gaan betalen en dat de belasting op de energierekening omlaag gaat. Hier en daar zouden ook wat autoplannen van tafel gaan, maar de verhoging van accijns op brandstof en de klimaattaks bij de aanschaf van een nieuwe auto blijven overeind.

Ruim 80 procent van de ondervraagden door Maurice de Hond meent dat de belasting op bedrijven uiteindelijk tóch op hun bordje terecht zal komen. 91 Procent van de D66’ers is blij met de aanpassingen en 81 procent van GroenLinks-stemmers. Bij PVV’ers is dit slechts 13 procent en FVD’ers 14 procent. Ook opvallend is dat slechts 35 procent van de ondervraagden vindt dat Nederland voorop moet lopen bij het nemen van klimaatmaatregelen.

De constatering dat de burger op zal gaan draaien voor de kosten probeert het kabinet met man en macht te ontkennen, terwijl enige logica toch maakt dat bedrijven niet moedwillig hun eigen winst op zullen gaan geven voor dergelijke plannen. Wanneer dat voldoende duidelijk wordt, kunnen ze het wel schudden.

Wat ook voor wantrouwen zorgt is het feit dat veel aanpassingen die men wil doen, pas na de verkiezingen bekend zullen worden gemaakt. Dat is te vergelijken met alvast je handtekening op een leeg vel papier zetten, waar je werkgever vervolgens wel een contract op uitprint. Maar dat vinden VVD, CDA, D66 en CU blijkbaar heel normaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. TD

  “pas na de verkiezingen bekend zullen worden gemaakt”
  Gegarandeerd komt kabinet Rutte NA de verkiezingen,met negatieve berichten voor de burger,hoe de verkiezingsuitslag ook zal zijn.
  Immers Rutte3 blijft hoogstwaarschijnlijk zitten tot 2021!
  Stem FvD of PVV.

  1. Adriaan

   +++

  2. Rien Noppen

   “Immers Rutte3 blijft hoogstwaarschijnlijk zitten tot 2021!”

   Dat lijkt me ook en het zou politieke zelfmoord zijn voor de VVD als ze de toezeggingen van de afgelopen week niet nakomen.

   1. Siemien

    Tuurlijk vind Rientje dit, Rientje vindt het immers fijner dat de burger de nek wordt omgedraaid..

    (d) (dt)

    1. Rien Noppen

     Het blijft tobben met de spelling, is het niet Siemien?

     Google eens op stam+t.

     1. Siemien

      Men ziet nu ook gelijk waar het Rientje echt om te doen is en dat is een beetje trollen zeuren over spelling e.d.

      Maar blijft staan dat Rientje het immers fijner vindt dat de burger de nek wordt omgedraaid..

 2. Gekko

  Een klimaatdeal dus. En dat alles omdat Nederland van het gas moet. Bij onze buren (Belgen, Duitsers) krijg je subsidie als je juist aan het gas gaat!

  Wereldwijd worden er voor honderden miljarden geïnvesteerd in exploratie en transport van gas. Dit kabinet is werkelijk achterlijk bezig. En dat onder druk van de klimaatgekkies van D66 en GroenLinks.

  Gelukkig zie je dat steeds meer mensen de idiotie doorkrijgen van dit achterlijke beleid. Hopelijk zijn dat er genoeg om de kartelpartijen een enorme dreun te geven op 20 maart.

  1. TD

   Gekko:
   Inderdaad,gas van putin via Nord-Stream 2, so what.
   En elektra dito of dmv enkele te bouwen kerncentrales!

   1. PMG

    Ik zal het weer uitleggen:

    Shell, een grote nederlandse onderneming, heeft het voor elkaar gekregen heel Nederland aan het gas te krijgen omdat ze toevallig het op dat moment grootste gasveld ter wereld in ons eigen kikkerlandje vonden. En terecht, zeer schone energie waar iedereen jaloers op is!

    Nu is het echter zo dat datzelfde Slochterenveld aardbevingen veroorzaakt waardoor grote schade ontstaat waar Shell verantwoordelijk voor is. Verder begint dit veld op te raken.

    Shell wil nu zo snel mogelijk van dit veld en de kosten waarvoor ze als onderneming aansprakelijk worden gesteld, af. 2 problemen doemen op:
    1. er is geen alternatief gas
    2. Shell gaat inkomsten missen en bij multinational stappen dan de aandeelhouders over naar een andere club die meer rendement geeft

    Oplossing voor 1 & 2 in één klap is de transitie naar elektriciteit die door Shell middels windmolens (volledig onrendabel, maar dat terzijde) gelevert gaat worden aan de inmiddels, door het kabinet gedwongen, burger die over moet gaan op elektriciteit .

    Shell behoudt heel Nederland als klant en de centjes blijven binnenstromen, we zijn af van Slochteren en claims en de regering is blij met alle banen die deze flauwekul oplevert want goed voor de economie.

    Shell blijft in het gasspel want er moeten extra e-centrales gaan komen op gas dat zij kunnen leveren vanaf bijvoorbeeld Noordezee.

    Dus voor wie komt dit hele verhaal wel heel goed uit? Wie zou er dan misschien een hele grote vinger in de pap hebben gehad? Wie gaat salaris verdubbelen dit jaar? De man vangt slechts 24 miljoen per jaar, daar luisteren ministertjes en Rutte echt wel naar!

    N

    1. PMG

     Aanvulling:

     Shell hielp ons aan het gas en ervan af, tenslotte, wie herinnert zich niet de slogan: Shell helpt!

     Stem FVD en PVV!!!

 3. biggeorge

  de brandstof nog wat duurder maken ?? deze zijn al het hoogste van Europa. De gele hesjes gaan als warme broodjes over de toonbank . Dit wordt burgertje uitknijpen van de bovenste plank!

  1. PMG

   Brandstof duurder is wel het minste. 38 duizend euro per inwoner, denk daar maar eens goed over na:

   weg:

   – nieuwe keuken
   – mooie vakantie
   – droomreis
   – tweede huisje
   – reserves
   – pensioen
   – caravan of camper
   – verbouwing of uitbouw
   – garage of schuur
   – eerste of tweede auto
   – kinderwens
   – huwelijk
   – koopwoning

   en ga zo maar door!

   1. Rien Noppen

    “38 duizend euro per inwoner”

    Waar komt dit getal vandaan?

 4. ZiggyStardust

  Echt mooi deze politieke zelfmoord van de VVD. En in België en Duitsland wordt gas volop gepromoot als schone brandstof, met in Duitsland 750 euro subsidie voor een nieuwe aansluiting op gas, en in Portugal zelfs verplichte aansluiting op gas bij nieuwbouw.

  1. PMG

   +++ Ja, hier blijkt wel dat we wel KNETTERGEK zullen zijn om van het gas af te gaan!!!!!

 5. FJ

  Als je door een robotachtige Harry Potter die een taal uitkraamt als Pipo en door hem laat voorschrijven hoe de wereld eruit ziet, dan kun je Nederland net zo goed in de uitverkoop zetten of bij het afval zetten.
  Ze zoeken toch migranten, waarom halen ze niet meteen de Chinesen, want zo Houdt Nederland op te bestaan.

 6. ZiggyStardust

  Gelukkig hebben we in Nederland overwegend westenwind, anders kwam al die CO2 veroorzaakt door de vervuilende Duitse bruinkoolcentrales voor de productie van onze electriciteit omdat wij van het gas af moeten, onze kant op waaien.

 7. PMG

  Het gaat niet om wat Nederlanders DENKEN maar om wat de FEITEN zijn!

  38 duizend euro per inwoner is in de meest optimistische berekening een feit voor een klimaattransitie waarvan het resultaat zo minimal is dat het onmeetbaar is!

  De burger is de weg kwijt en de overhead zwalkt wat heen en weer en wil niet het achterste van haar tong laten zien!

  Zolang ik niet 100% weet waar ik aan toe ben gaat mijn stem naar het FVD, dat is de enige hoop in mijn ogen!

  1. Rien Noppen

   “Het gaat niet om wat Nederlanders DENKEN maar om wat de FEITEN zijn!”

   Juist, en daarom is het wijs ons door wetenschappelijke FEITEN te laten leiden.

   1. van Urk

    Politiek gekleurde wetenschappelijke FEITEN zeker..Daar trappen de burgers niet meer in. Die gaan hun eigen wetenschappelijke FEITEN achterna.

   2. PMG

    Niks wetenschappelijk, gewoon 1 + 1 = 2

   3. Roughwood

    Quisling Noppes; de oppertrol die normaliter niets van de realiteit en harde feiten moet hebben wanneer ze niet in het straatje te pas komen heeft het ineens over feiten… In hoofdletters nog wel. Merkwaardig.

 8. DeBruijn

  Nieuw woord: klimaatdraaiers.

  1. ZiggyStardust

   ++++++ snel truien laten maken in Bangladesh voordat de VVD ons voor is.

 9. santiago

  Nederlanders zijn het vertrouwen in de politiek kwijt. Joh toch, hoe zou dat nu komen.
  Ik hoop het nog mee te maken dat we onze leiders kunnen kiezen en niet door een zootje inteelt adel, tesamen met een eng vriendenclubje, worden geregeerd.
  Zelf onze leiders kiezen en onze democratie terug.
  Eerlijkheid en openheid. Geen Minerva pedo’s op de belangrijke posten, weg met de Diederikken, florissen, mauritsen en ander geestelijk beperkte , incompetente hufters die alleen door nepotisme de belangrijke posities krijgen. Vrindjes van vrindjes, daar gaat ons land van naar de kloten.

  Gewoon niet gaan stemmen, misschien dat ze dan eens een keer wakker worden.
  Laat de boel eerst maar eens naar de kloten gaan, misschien wordt het dan later voor onze kinderen en kleinkinderen een betere wereld.

  1. Tante Sidonia

   santiago

   Wél stemmen hoor!
   FvD, PVV of 50+!

   En op 21 maart 2019: de Nederlandse vlag uit!
   05 mei 1945: Nationaal -Socialisten weg.
   20 maart 2019 Dictator-klimaat-Socialisten weg.

   PS
   vandaag in het AFAS-stadion (AZ-Ajax) 10-tallen aanmeldingen FvD!
   Gisteren het zelfde bij Feijenoord-Emmen!
   Ben door mijn voorraad Nederlandse vlaggen heen!

   1. santiago

    Tante. Sowieso PVV, maar tegen beter weten in.

    1. PMG

     TOPPIE Tante Sidonia HEEL GOED, HARTELIJK BEDANKT!

     Fantastisch dat er mensen zoals jij zijn die niet alleen maar roepen of typen (zoals ik) maar ook écht de boer opgaan en het uitdragen en leden werven.

     RESPECT!

 10. HEM

  Laat die meer dan 75% zich dan NU verenigen en massaal op PVV of FvD stemmen.
  Laten zij die oplichters naar huis sturen en een nieuwe start maken.
  Nederland voor de Nederlanders. Geen Europese inmenging. Herstel van ons sociale stelsel. Herstel van onze democratie. Herstel van onze rechtstaat. Herstel van onze, ik zeg ONZE normen en waarden. En…… steek NIET de dijken rond Urk door, maar begin eerst eens met Amsterdam.

 11. goedisfout

  Draagvlak onder de bevolking is er niet, dit komt door het waanidee om iedereen van het gas te halen. Er staan hele enge dingen in dat klimaat”accord”, zoals een klimaatgestapo welke achter Uw voordeur mag komen om het gas af te sluiten. Nederland wordt opgedeeld in 30 delen waar buiten provicie/staat/gemeenten om alles op stalinistische wijze U door de strot te drukken. Dat gehakkel van Kwiebes en Rutte van de week was enkel om U zand in de ogen te strooien. Het probleem is dat er geen goede alternatieven voor aardgas zijn, allen zijn slechter voor het milieu. Een lucht/water warmtepomp geeft een heel slecht rendement wanneer het echt koud is, een warmtepomp met bodemwater functioneert beter maar de kans is levensgroot dat het drink/bodemwater wordt vervuild door inferieure boringen. Bovendien vreet een warmtepomp elektriciteit en deze wordt vooralsnog fossiel opgewekt. Hout geeft een hoop werk en rotzooi, geen alternatief. Stadsverwarming, rendement zeer laag en schoftig duur. Dus Rutje, dank je wel voor het 50 jaar terugdraaien van energie en vernietigen van onze welvaart.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.