Onderzoek wijst uit, Nederlanders merken dat polarisatie toeneemt: ‘meer geschreeuw, minder geluisterd’

Het Sociaal en Cultureel Planbureau meldt in het rapport ‘Burgerpespectieven 2019’ dat men een toenemende polarisatie waarneemt. De grootste tegenstelling is tussen arm en rijk, het grootste conflict tussen allochtoon en autochtoon. Via de NOS.

Opvallend is dat 70 procent van de ondervraagden vindt dat sociale media tegenstellingen juist hebben vergroot. Zo’n 50 procent meent dat traditionele media dat juist doen.

Er wordt natuurlijk direct gewaarschuwd en gemeld dat dit ‘zorgwekkend’ is. Nu is dat ook wel zo, maar loopt men het risico dat de oplossing massaal gaat worden gezocht richting ‘verbinden’ en ‘met elkaar in gesprek gaan’. Het is namelijk prima dat men, door in contact met elkaar te komen, vooroordelen tegengaat, maar waar geen rekening mee wordt gehouden is dit: wat als juist door het contact de tegenstellingen nóg groter worden?

Als ik m’n buurman vermijd omdat ik een slecht gevoel bij hem krijg, ik na enige tijd een dappere poging doe om over m’n vooroordelen heen te stappen en het blijkt daadwerkelijk een misselijkmakend ventje, wat dan?

De conclusie van dit onderzoek richt zich op twee assen: arm-rijk en allochtoon-autochtoon, waar ook nog eens overlap tussen die groepen zit. Toch zal men, vóór er massaal wordt opgeroepen tot ‘verbinding’ en ‘de dialoog’, duidelijk moeten worden óf er überhaupt iets te verbinden valt.

De rijke wil z’n rijkdom niet afstaan aan iemand die het verkwanselt, laat staan aan iemand die de rijke ook nog eens van kolonialisme en onderdrukking beschuldigt. Heeft hij binding met Nederland dan zal hij in opstand komen. Heeft hij dat niet, dan zet hij z’n schaapjes wel elders op het droge. De arme die binding heeft met Nederland zal zo min mogelijk hulp van buitenaf willen en zich willen distantiëren van slachtofferschap. Voor hem is het niet alleen materiële welvaart maar ook de strijd die hij heeft geleverd om het te krijgen. Hij kan echter niet openlijk praten over waarom hij wél hulp zou moeten kunnen krijgen (en het niet wil accepteren) maar een even arme migrant, die riskeert slecht te integreren (om wat voor reden dan ook) of dat überhaupt niet wil, bijvoorbeeld niet.

Het is volgens mij niet zozeer dat tegenstellingen vergroot worden wat het probleem is, maar meer het idee dat de opponent zich bij voorbaat al inlaat met vuile trucjes, in plaats van een eerlijk debat. Als men al over hetzelfde weet te spreken natuurlijk, want woorden zijn heel andere betekenissen gaan krijgen bij verschillende groepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Zomaar73

  Dat is de schuld van links natuurlijk.

 2. Gekko

  Dankzij internet en de social media zijn de burgers er achter gekomen dat zij decennia lang bedonderd zijn door de regering en de main stream media. Niet zo gek dus dat zij nu (verbaal) in opstand komt. Als de regering niet anders gaat handelen, kan die opstand op de duur ook fysiek worden.

  1. Toverkol

   De autochtoon moet steeds meer buigen voor de allochtoon, de allochtoon wil steeds meer een stempel drukken op onze maatschappij.
   Op zich niet verkeerd wanneer de allochtoon zich volledig heeft integreerd in de samenleving, maar dat is iets wat niet gebeurd !
   Op die wijze worden subculturen toegelaten èn door de overheid beschermd !
   Onze verzorgingsstaat staat enorm onder druk !
   Mensen moeten langer werken omdat de maatschappij “vergrijsd”…..
   Dat is pertinent niet waar, van de naoorlogse babyboomers zullen tussen nu en vijf jaar de meeste zijn overleden…..
   Volgens het CBS zijn het de allochtonen waarvan de meeste “niet op gang” komen !
   Ondertussen kan de boze witte man ervoor zorgen dat ze allemaal te eten krijgen !
   Na al dat buigen wil de autochtoon ook weer een keer rechtop lopen !

 3. Zomaar73

  Komt ook dat we minder contacten hebben dan vroeger. Sinds de verzuiling grotendeels weg is, is er minder gemeenschapszin. Welvaart, tv, computer en mobieltjes, beinvloeden dat ook allemaal.

  In een normaal gesprek waar je elkaar aankijkt, zal je minder snel iets lelijks zeggen, dan hier op internet. Oké ik bekend ook schuld, doe ik ook. Maar zelfs buren kennen elkaar in veel gevallen niet meer. Als er dan een probleem is, stap je naar de woningbouw of politie ipv dat je even aanbelt met de vraag of het wat zachter kan.

  Probleem zit hem ook in de opvoeding. Kinderen worden geleerd mondig te zijn en voor zichzelf op te komen, welke het gezag ondermijnt. Al zie je vaak hoe weinig respect een deel van de kinderen voor volwassenen hebben, dan schrik je gewoon.

  1. DeBruijn

   @ Zomaar73

   Je doet er inderdaad gewoon zelf aan mee en altijd gelijk vol in de aanval. Ook die opmerking met die elek. melkboer was flauw of geurkaarsen.

   Verbeter de wereld, begin vooral bij jezelf.

   1. Meriadoc Brandebok

    De Bruijn doet een lugar/siemientje. Lugar maakt school.

    1. Zomaar73

     @ Meriadoc Brandebok

     Pardon wat doe ik? Ik reageer niet meer vanwege de scheldpartijen, zomaar73 vind ik knap agressief. Ik zou nooit van die opmerkingen maken.

     Dit is de eerste keer dat ik, sinds een week of zo, reageer en lees. Misschien maakte ik de fout dat ik het beter niet kan doen.

   2. Satty

    De Bruijn

    Lang niets van je gelezen. Door je opmerking over lezen dat moeilijk wordt heb ik de indruk dat je op hogere leeftijd bent of ziek.

    Blij wat te lezen! Ik hoop dat het goed met je gaat.

    Niet alles te serieus nemen.

    1. Zomaar73

     Ha Satty,

     Leuk dat u reageert. Ik heb veel moeite met de scheldpartijen en wind me ook te snel op. Klopt ik ben ziek en mijn ogen leiden daar erg onder. Ik ben niet zo oud hoor.

     Ik hoop dat het goed met je gaat.

     Groet,
     DeBruijn

     P.S. volgens mij is er iemand die zich als mij voordoet. Trap er maar niet in, want ik zou nog zo grof zijn.

     1. DeBruijn

      @ Zomaar73

      Neem je me in de zeik of zo? Hoe kom je aan mij gegevens? Dit slaat nergens op. Volgens mij heeft iemand mijn account gehackt. Dit slaat helemaal nergens op.

     2. DeBruijn

      Beste mensen,

      Zomaar73 blijkt zoonlief te zijn. Dat ik dat niet door had, dat verwijt ik mezelf. Hij praatte mij half na zie ik nu, alleen gooide hij er minachtende opmerkingen tussen door. Die ik niet acceptabel vindt. Nou sta ik hier voor paal, doordat ik iets zei over schelden.

      Niemand zal mij hier nog serieus nemen en dat vind ik jammer. Excuses als mijn jongen u beledigd heeft of veel te agressief is geweest. Dacht even dat hij volwassen was, maar hij heeft nog veel te leren.

      Vandaar ook de mix up met accounts, hij logde stiekem in op mijn tablet.

      Excuses!

     3. Meriadoc Brandebok

      Natuurlijk, DeBruijn. 🙂

     4. Meriadoc Brandebok

      Oké, bij DeBruijn moeten we uitgaan van goede wil, omdat hij van onbesproken forumgedrag is. Je zoon heeft zich als jou gepresenteerd, dus als ik jou was zou ik hem een flinke draai om de oren geven.

      Post Scriptum: toch merkwaardig dat zoonlief hier nooit is gesignaleerd anders dan na het vertrek van zijn vader en dat hij geen middelen heeft een eigen tsblet te financieren. Tegenwoordig loopt heel de jeugd met een mobieltje. Maar goed, uitgaan van goede wil.

     5. DeBruijn

      Ha Meriadoc Brandebok

      Telefoon wel, tablet niet. Althans die mag iedereen gebruiken, hoewel ik hem meestal heb.

      Het spijt me, ik heb niet zoveel door ivm gezondheid. Ik kan me beter terugtrekken, want nu sta ik verschrikkelijk voor paal.

     6. Rien Noppen

      Welnee, De Bruijn, je staat niet voor paal en niemand heeft er veel van gemerkt, laat staan last van gehad.
      Laat het van je afglijden en blijf rustig meepraten op dit blog.
      Groet!

     7. Meriadoc Brandebok

      Welnee joh. Trouwens, als hij wil forummen is daar toch geen bezwaar tegen. Zolang hij je maar niet zit te trollen door zich voor te doen als zijn vader.

     8. DeBruijn

      @ Rien Noppen en Meriadoc Brandebok

      Bedankt! Ik kwam erachter toen ik inlogde en zomaar73 zag staan ipv mijn account. Nu snap ik waarom hij zoveel over politiek praatte. Hij kopieerde mijn denkbeelden, maar vond het leuk om zich tegelijk als tegendraadse tiener op te stellen.

      Zal wel in de genen zitten, zo was ik vroeger ook. Hoewel hij mag wel aan zijn manieren werken.

    2. DeBruijn

     Heeft er iemand een idee hoe dit kan gebeuren? Het lijkt of iemand zich voordoet als mijn persoon, DeBruijn. Het lijkt erop of iemand mij voor de gek houdt hier.

     Ik ben bang dat niemand dat geloofd, zou ik ook niet doen. Maar ik zou nooit iemand beledigen. Ik heb geen verstand van hoe iemand mijn wachtwoorden kan gebruiken en zelfs in kan loggen en de net mij laat inloggen op zomaar73.

     Moet ik wachtwoord vervangen? Virusscanner? Wifi niet veilig?

     1. DeBruijn

      En waar kan ik mijn wachtwoord aanpassen?

  2. Satty

   Yep. Goed omschreven. Mensen zijn ook te gevoelig hoor. Je kunt geen kritiek hebben op bv zwarte Piet of hem verdedigen.

   Wat is er mis mee als ik denk dat baudet racist is dat te benoemen. Ik heb het vaak genoeg uitgelegd waarom ik dat vind. Het zou toch geen probleem moeten zijn een mening te hebben en uiten? Jij mag toch ook vinden dat migratie compleet mislukt is en dan mag ik dat onzin vinden. Dat is volgens mij de enige manier om samen te leven.

   Ik vind het artikel van wout werkelijk belachelijk slecht met achterlijke redenaties. Alsof feiten benoemen over huidige uitbuiting door Nederlandse bedrijven betekent dat je tegen Nederland zou zijn.

   1. TD

    Satty:
    “Wat is er mis mee als ik denk dat baudet racist is dat te benoemen”

    Niets is daar mis mee,maar wel als je dat 7000x herhaalt per maand!

    1. Siemien

     Daar is alles mis mee want Baudet is GEEN racist natuurlijk, betekent dat achterlijke Satty 7000x leugens verteld..

     1. Rien Noppen

      vertelt

 4. Jumping

  De overheid is mensen gaan uitsluiten.
  En die bal komt keihard terug en deze overheid gaat gewoon door, met het verzaken van hun plichten.
  Er is een groep die het exact verwoorden.
  RUTTE.?
  DIE PRAAT NIET MET ONS.
  DIE PRAAT OVER ONS.

 5. zeester

  Dram Politiek Alles word door de strot geduwd zonder overleg Frustratie zet zich om in boosheid De volks vertegenwoordigers zijn zakleijke ondernemers zonder inlevings vermogen

 6. Vraagtekentje

  Overbevolking, desinteresse, taalbarrière, onwil om te integreren, positieve discriminatie, verschillen t.o.v. autochtonen onoverbrugbaar etc, etc.

  1. Zomaar73

   Ook dat is waar. En vergeet niet hoe velen denken over autochtonen, kijk maar eens over die Israëlische wijn, hoe Nederlandse moslims over blank en zwart denken.

   Geeft je te denken. En dan zijn er nog mensen die zeggen dat donkere mensen of licht getint geen racisten kunnen zijn, alleen blanken zijn dat.

   Hahahaha

   1. Jumping

    Hoe Nederlandse Moslims enz.
    Voor ca 90% zijn dit, Moslims woonachtig in Nederland en ondanks goede bedoelingen, altijd met twee paspoorten blijven werken.

    1. DidiMadloba

     Niet zeuren.
     Een paspoort is in essentie een toegangsbewijs. Op een Duits paspoort staat “Reisepass”, om te reizen dus. Wie heeft niet graag meerdere toegangsbewijzen?

     1. Bosche draak

      Meer het feit dat een dubbel paspoort in sommige gevallen ook dubbel stemrecht geeft.
      Bijvoorbeeld in geval van Turkse dubbele paspoorthouders.

 7. ikweetwatikwil

  De grootste groep(tot nog toe) wil helemaal niet praten. Denk je niet zoals zij denken, dan ben je een racist. Aan den lijve ondervonden. Je krijgt geen gelegenheid om je standpunt duidelijk te maken , je zit (zeggen zij ) in de verkeerde hoek.
  Nou, ik kan daar dan nu kort over zijn . In hun kortzichtige bekrompen gewelddadige hoek waar ze het heerlijk vinden om royaal met andermans geld te smijten , in die hoek zal je mij niet vinden. Ook niet met een kopje thee.

 8. F. Domela Nienhuis

  Bron: De Telegraaf

  Spanningen tussen allochtonen en autochtonen nemen toe

  Updated 54 min geleden
  Vandaag, 01:22 in BINNENLAND

  DEN HAAG – Nederlanders zien vooral oplopende spanningen en conflicten tussen allochtonen en autochtonen. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau springen deze spanningen eruit in vergelijking met andere groepen in Nederland. „Nederland valt hiermee op in Europa”, aldus de onderzoekers.

  Driekwart van de Nederlanders denkt dat de meningsverschillen over maatschappelijke kwesties, zoals immigratie/integratie en het klimaat, in ons land toenemen. Dat constateert het SCP in de jongste peiling van de stemming onder de bevolking.

  De meningsverschillen nemen volgens veel Nederlanders vooral toe door internet en sociale media. Maar ook traditionele media, zoals radio, kranten en tv, vergroten volgens hen tegenstellingen tussen mensen.

  De grootste tegenstelling zien Nederlanders tussen arme en rijke mensen. Daarop volgen tegenstellingen tussen hoger- en lageropgeleiden, tussen allochtonen en autochtonen en tussen werkenden en werklozen.

  Het SCP stelt ook vast dat Nederlanders somberder zijn geworden over de economie. De stijgende kosten van het levensonderhoud, zoals de gezondheidszorg, energie en woningen, worden als belangrijkste reden genoemd.

  De sombere peilingen staan op gespannen voet met onderzoeken die het CBS eerder deze week naar buiten bracht die uitwezen dat Nederlanders tot één van de meest gelukkige volken ter wereld behoren.

  1. van Urk

   De gelukkigste mensen. Ja, ja..Zelfs mijn Poolse collega,s voelen het aan dat Nederlanders nogal depressief zijn. We staan zelfs in de top 3 depressiefste landen. Komt inderdaad allemaal door de grote tegenstellingen waar iedereen tegen op vechten moet.

   1. Zomaar73

    Van Urk – De jeugdzorg heeft het nog nooit zo druk gehad met kinderen met psychische problemen. Steeds meer mensen met burnouts, steeds meer scheidingen (incl vechtscheidingen), steeds meer ouderen in de armoe, steeds meer mensen met overgewicht, steeds meer mensen met COPD, steeds meer mensen met zelfmoordneigingen.

    Altijd heel wonderlijk die onderzoeken, maar ik ben nog nooit benaderd.

    Volgens mij vragen ze vooral de welgestelden.

    1. Satty

     Dan kun je van mislukte opvoeders spreken. Zoveel welvaart en dit is waar het toe leidt.

     Hier kleunde jensen gisteren zo mis , generatie z. Leuk om eens over te lezen.

     1. Siemien

      Ik mis nog een paar steekwoorden die je altijd gebruikt, maar wacht ik zal ze even voor je neerzetten satty.

      1 fascisme
      2 Afrika
      3 huidskleur
      4 racisme
      5 onderscheid
      6 economische achterstand
      7 ziektes die de brein aantasten
      8 grondstoffen
      9 grote winst door westerse bedrijven
      10 zij /wij, ik tegen de rest van de wereld
      11 stelletje onbenullen en enen
      12 democratie uithollen.

  2. toetssteen

   @Domela Nienhuis
   Het is een onderzoek uit 2016……

   1. van Urk

    Zolang of zelfs heel langer speelt het eigenlijk al. Maar ja..Politici die zogenaamd de problemen in ons land willen oplossen, zijn er eigenlijk niet mee bezig om ze op te lossen. Omdat ze er eigenlijk geen interesse in hebben, geen lef er voor hebben en er ook geen verstand van hebben.

 9. Satty

  Werkelijk dit slaat helemaal nergens op. Je vult van alles in. Wat hebben jij en Teunis deze week gedaan? Die ging ook al zo door de ondergrens.

 10. Jumping

  Dit komt nooit meer goed.
  De overheid heeft bewust, de mensen uit elkaar gedreven en met vele leugens hun wil doorgedrukt.
  En geloof mij, met zo’n klimaat waanzin, het EU circus en de stroom gelukszoekers en
  het demoniseren van Wilders en Baudet,
  stijgt de onderlinge spanning alleen maar.

 11. poldi

  Ik zou wel eens willen zien hoe betrouwbaar die rapporten zijn.
  Het CBS bijvoorbeeld. Toevallig dat als er verkiezingen in beeld komen er steeds weer wordt benadrukt hoe gelukkig/tevreden/aardig/welvarend de Nederlandse bevolking wel niet is. Als overheidsorgaan wantrouw ik deze verhaaltjes.

  De Rutte club komt steeds met dit soort sprookjes aanzetten terwijl je onder de mensen heel andere geluiden hoort. Ik krijg de indruk dat hier een grote staatspropagandamachine draait die op grote schaal de onnadenkende burgers zand in de ogen strooit.

  Bij het zand in de ogen strooien maken ze dankbaar gebruik van oa @Rien Noppen en @Satty

  1. DidiMadloba

   “Vertrouw nooit een statistiek die je niet zelf vervalst hebt”

 12. DidiMadloba

  De tegenstelling tussen arm en rijk is de klassieke links-rechts tegenstelling, maar die is gekaapt door populisten die slappelingen die pleiten voor redelijkheid “links” noemen, in tegenstelling tot koene Hollanders die pal staan voor traditionele waarden.

 13. Rien Noppen

  “De rijke wil z’n rijkdom niet afstaan aan iemand die het verkwanselt, laat staan aan iemand die de rijke ook nog eens van kolonialisme en onderdrukking beschuldigt.”

  🙂

 14. poldi

  Ja, Rutte was weer aan het kletsen dat er altijd tegenstellingen zijn geweest en dat ‘we’ Nederland zelf vormgeven en onderhouden en elkaar nodig hebben.
  Hij gaat wederom TOTAAL voorbij aan het feit dat hier gewoon duizenden mensen naar toe komen om een graantje mee te pikken en zich NIET inzetten.
  Zeker van bepaalde culturen niet en dan met name de 2e en 3e generatie + dat er nog steeds zomaar mensen hier naar toe komen en procedure op procedure stapelen om uiteindelijk toch hier gehuisvest te worden met bijpassende uitkering en subsidies. EN……. dat veel mensen uit andere culturen ons als Nederlanders eigenlijk niet moeten………. We krijgen van alles naar ons hoofd geslingerd over slavernij of dat wij mensen uitsluiten, discriminatie hebben ze ook voor in de mond liggen etc etc etc terwijl WIJ degenen zijn die moeten inschikken en slikken.
  En dan ook grote monden, OOK van laffe linkse Nederlanders. We mogen niks zeggen over barbaarse gewoonten van sommige culturen. Tja meneer Rutte, waarom benoemt u dat niet eens een keer als probleem.
  En dan die klimaathysterie er nog bovenop. dat past er allemaal niet meer bij. Je kan geen zonneparken windparken, natuurgebieden en nog paar miljoen extra mensen in een jaar of 10 tijd huisvesten.

  1. Tante Sidonia

   poldi

   Meer dan 1000% met je eens!
   Door het linkse gebral is Nederland in slaap gesust!
   Heb ik vaker vermeld: “als een warme deken zal de Islamisering zich over Nederland ontfermen”.
   Gesteund door “de alles verwoestende correcten!”

 15. Vrijedenkert

  SS überchef van BIJ1 heeft al gezegd dat polarisatie wat haar betreft zeer gewenst is en een prima middel voor haar en haar partij om eigen overtuiging en idioterie door te drammen als er veel weerstand en ophef ontstaat bij de overgrote meerderheid die hier tegen is! Velen van die meerderheid zitten niet te wachten op al te veel ophef, verontwaardiging en onrust en op die manier al snel veel inschikkelijker om dan maar toch deze kleine minderheid tegemoet te komen of deels hun zin te geven…
  Onder druk wordt alles vloeibaar en polarisatie is een wapen en gesjeesd BIJ1 maar ook DENK maken hier gebruik van!

  1. Rien Noppen

   “SS überchef van BIJ1”

   Vrijedenkert houdt niet zo van polarisatie.

   1. Vrijedenkert

    @Noppen,

    Ja Noppen, met een duidelijke knipoog naar een ver en grijs verleden waar een regime ook gebruik maakte van polarisatie…
    SS zegt op te komen voor gediscrimineerde mensen met o.a. migratie achtergrond maar maakt vervolgens schaamteloos misbruik van verderfelijke methoden om vervolgens dat doel te bereiken!

   2. Vrijedenkert

    Als je in je strijd tegen je zogenaamde vijand dezelfde methodes gaat hanteren als je vijand wordt je de vanzelf de nieuwe vijand!
    Kijk hoe het nu is met afgelopen met het ANC, een grote corrupte zelfverreikende kliek die discrimineerd op basis van arm en rijk en op veel punten geen haar beter als het voorgaande blanke regime…

 16. Tante Sidonia

  Bij deze neem ik afscheid om ooit te reageren opp enig artikel DDS.
  Reden: er is alleen maar Noppen bezig met tientallen nicknames!
  Het ga u allen goed.

  1. Dik

   @Sidonia: Laat je niet wegjagen joh! Gewoon negeren, dat werkt perfect! En anders kun je het script installeren, dan zie je degene die je in je script zet niet.

   Je kunt uitleg vinden bij de naam ‘Regulier Comments’ (reactie nummer 99)

   dagelijksestandaard.nl/2018/11/partijcongres-fvd-we-willen-rutte-iii-best-overeind-houden-maar-dan-moet-migratie-beperkt-worden-en-moeten-de-klimaatplannen-van-tafel/

   1. Gekko

    Tante: Wat Dik zegt, laat je niet wegjagen door de trollen. Gewoon negeren of anders af en tie flink op hun vet geven.

    Dat laatste doe ik ook. Alleen op Satty reageer ik nooit, zij is psychisch getraumatiseerd (best zielig eigenlijk). En niet op de kok met paspoorten uit vele landen, want dat is gewoon een lul.

    1. Bosche draak

     Dat soort oetsen krijgt met regelmaat een verbale oorwassing.
     Het meest frappante is dat die stakkers nog denken dat ze ook maar iets van belang te melden hebben.

 17. Tante Sidonia

  Bij deze neem ik afscheid om nooit meer te reageren opp enig artikel DDS.
  Reden: er is alleen maar Noppen bezig met tientallen nicknames!
  Het ga u allen goed.

  1. Vit

   Hé toe nou tante ik zou je missen.

 18. Bes Tolen

  Heel logisch, dat de tegenstellingen toenemen. De eersten en vrijwel enigen, die daarvoor moeten worden aangepakt, zijn de politici, de pers, de zaakwaarnemers van vreemdelingen waaronder zelfs al sinds jaar en dag de kerken, iedereen die geld verdient aan de massa immigratie. Die groep breidt zich steeds uit door de doorgaande immigratie. Ze verdienen eigenlijk een flink pak slaag maar ja, lijfstraffen zijn afgeschaft. Overigens terecht. Blijft over die lui af te zeiken. Gewoon (mooi woord) doorgaan. Meer lijken we er niet aan te kunnen doen. Toch wel.
  Facebook zit ook al te flauwekullen over Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Facebook is er niet achter en niet voor dat veel Amerikanen hun hekel aan politici willen botvieren. Door middel van Facebook natuurlijk.

 19. Jumping

  Dit bericht is gewoon Links Nederland.

  Ex-terroristen sturen kalifaat vrouwen geld.
  Hulp voor IS-bruiden.

  Justitie treed hard op tegen deze terughaalacties.

  LEUGENAARS.!

 20. Ries

  “De rijken willen hun rijkdom niet afstaan”. Nogal wiedes als je ziet wat een misbruik ervan gemaakt wordt.

  1. umhnz

   Ries, het is zaterdag.
   Een mooie dag vandaag.

 21. Heras

  Tegenstellingen worden vergroot door het slappe optreden van de overheid. Een kleine groep mensen met een grote bek krijgen de vrijheid om hun gif te spuien over de grote groep goedwillenden. Ipv straffen opleggen mogen ze van alles, allemaal onder het mom van godsdienstvrijheid, vrijheid van meningsuiting enz. En dat worden we zat. TJa, overheid: kom eens uit je stoel en doe er wat aan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.