Orbán wil sterke leiders om ‘VS van Europa’ te stoppen

Viktor Orbán, premier van Hongarije, spreekt over de hoop dat de Europese verkiezingen van mei ‘sterke leiders’ op zal leveren. Immigratie en de ‘nachtmerrie van de Verenigde Staten van Europa’ zijn voor hem de grootste redenen om deze hoop te koesteren. Dat meldt Elsevier.

Opvallend is dat Orbán zijn excuses heeft aangeboden aan zijn partners voor zijn uitspraak van de term ‘nuttige idioten’, waarmee hij duidde op critici van zijn partij die niet zouden weten dat ze zich voor het karretje laten spannen door globalisten en ‘machtsbelangen van onze tegenstanders’. Dat viel natuurlijk niet in goede aard en er werd zelfs een poging gedaan de Fidesz partij uit de Europese Volkspartij (EVP) te knikkeren.

Het probleem dat de partijen, zelfs degene die zijn excuses accepteren, hebben, is dat Orbán onverminderd door blijft gaan met zijn anti-EU campagne. Met name Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans zijn Orbáns’ doelwitten.

Orbán lijkt in ieder geval geen concessies te doen. Hij blijft anti-EU en anti-immigratie. In een onderzoek van Global Research blijkt ook waarom: slechts 5 procent van de Hongaren ziet immigranten als een verrijking. Maar liefst 73 procent spreekt van ‘een last’.

Manfred Weber is de fractievoorzitter van de EVP. Mede door hem lijkt het er op dat Fidesz haast verzekerd is van een plek binnen die partij. Weber heeft namelijk alle steun nodig om Juncker op te kunnen volgen.

Kortom: ze zijn nog niet zo snel van hem af als ze hadden gewild!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. TD

  Viktor Orbán zoekt sterke leiders,maar dan zal hij even moeten wachten tot 2021,Baudet en de rest komt eraan!
  Zweden,Denemarken,Griekenland,Frankrijk wachten ook op een Exit minded leider,het gaat de goede kant op,souvereiniteit wilt men terug.
  De EU is stervende!

  1. Original NL

   @TD….De EU is stervende!
   Sorry TD ..stervende nog lang niet…hoogstens aan de race..!

  2. Satty

   Een opa die dictatuur voor zijn kleinkinderen wenst, triest.

   1. TD

    Ik ga samen met mijn onlangs 18 geworden kleinzoon stemmen op 20 maart,hij is zo trots als een pauw,net zo’n blonde ariër als ikzelf!
    Als twee handen op één buik stemmen we PVV of FvD ,we weten het nog niet welke van de twee.

    1. Satty

     Jeetje slimpie, omdat je arier erbij haalt is het natuurlijk fvd. Ik zou eens kijken wat Fausto van baudet zegt als ik jou was. Zwakke genen zetten zich altijd voort, ook onder gezag van baudet blijven jullie voetvolk. Misschien dat je bij een knokploeg kunt maar meer wordt het niet. Ik zou persoonlijk hebben ingezet op verheffen van mijn nageslacht als ik jou was.

     1. TD

      Satty:
      Baudet staat voor een open, tolerant en democratisch Nederland, waar individuele eigenschappen bepalend zijn en niet ras, sociale klasse, huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid.
      Staat ook in het partijprogramma,maar dat weet jij nu weer niet!

     2. Zozo

      He slimpie, droplul, ga werken

 2. Satty

  Direct stoppen met subsidie. Laat deze conservatief zijn eigen boontjes doppen.

  1. Sprookjesfiguur

   Direct stoppen met subsidie. Laat deze conservatief zijn eigen boontjes doppen.

   Als het aan mij ligt geldt dat vooral voor Afrika.

   1. Satty

    Als Europa dat zou doen zou Afrika het rijkste continent zijn. Maar goed teveel mensen in Europa zijn te afhankelijk van Afrika, stel je voor dat ze echt moeten werken.

    1. toetssteen

     @Satya
     Helemaal eens en nu terug met die tientallen miljarden die in de zakken van Afrikaanse leider(kuch) zijn verdwenen…….
     In mijn schooltijd waren we al aan het inzamelen voor Afrika, wat is er met al dat zuurverdiende geld gebeurd?

     1. koeiepoep

      Moet er aan jou nogmaals worden voor gerekend, hoe de geldstromen van – en naar Afrika lopen? Voor iedere euro naar Afrika, verdwijnt er 10 euro aan bv. grondstoffen naar t westen. En al dat zuurverdiende geld? Gewoon vanaf doen, wat Satty zegt. Hebben jouw kinderen dat probleem ook niet.

     2. Job Jansen

      @ Stierenstront

      Graag zelfs. Maar het feit blijft dat de negertjes niet de kennis hebben om zelf de grondstoffen te delven. Alleen met de westerse kennis hebben ze enige inzicht gekregen. Laat ik nog voor het gemak even alle dictators erbuiten, die het corrupte zooitje ‘handhaven’. Blijkbaar Kan Afrika niet zonder. Zelfs in Zuid Afrika kunnen ze niet eens een fatsoenlijke (gejatte) boerderij runnen. Dankzij de grote terrorist Mandela (heeft meer veel meer moorden op zijn naam staan dan de Klerk) En Slutty, westerse kennis vergaren, om het vervolgens tegen het westen te gebruiken. Zonder het westen plakte zij haar huisje nog met koeienstront. In deze wereld is het eten of gevreten worden. Een oerbegrip wat in Afrika op handen wordt gedragen.

     3. koeiepoep

      Heel goed job: misstanden recht praten met nog meer misstanden. En zo voorkom je vakkundig iedere oplossing. En van iemand iets afpakken blijft diefstal. En op zijn minst oplichterij. Geef een eerlijke prijs en de mensen zullen een stuk sneller geneigd zijn, om in hun eigen land voor zichzelf te zorgen en er wat van te maken. Meer welvaart in Afrika zal leiden tot minder migratie. Zo simpel kan het zijn.

 3. Esther

  Eén ding scheelt….Hongarije doet het goed…..want het weert moslims in hun land, daarom hebben zij ook geen last van terreur en aanslagen en daarom een veilig land……..
  Het lijkt mij een vredig land om er te wonen….

  En dat gezeik steeds over die aanslag in Nieuw-Zeeland…..Wereldwijd waren er over de hele wereld juichende moslims toen zij met 9/11 3000 onschuldige burgers vermoordden….
  En nu moeten wij deze aanslag in Nieuw-Zeeland wel erg vinden? nou mooi niet…..

  1. PMG

   ++++++++ ik zit ook totaal niet met die aanslag!

  2. poldi

   Esther, je hebt groot gelijk.
   Natuurlijk is het erg wat daar is gebeurt, maar walgelijk al die overdreven hysterische reacties van burgemeesters (Hallalsema voorop) en politici die moslimzetels voor de komende verkiezingen willen binnnenhalen.

 4. ZiggyStardust

  Hadden wij maar zo’n leider aan de macht hier in Nederland, zoals Orban die laat zien dat ie ballen heeft. Rutte, Merkel en macron staan in schril contrast bij Orban die immense steun van de Hongaarse bevolking geniet. Omdat ie naar het volk, zijn achterban, luistert! Hij is een gekozen leider en doet wat het volk van hem verwacht.

  1. Fortiori

   Maar wat ik dan zo vreemd vind is dat Obán wel het zakgeld van de E U opstrijkt, maar verder zich drukt voor wat betreft de verplichtingen aan het lidmaatschap van die E U. Als je dan ballen hebt start je een uittreding. Dan ben je een leider, nu een handophouder.

   1. toetssteen

    @Fortiori
    Als u lid wordt van een vereniging, dan is het toch redelijk om te veronderstellen dat die club zich inzet voor de leden. Echter, inzake de EU, is dat ver te zoeken.

    1. ZiggyStardust

     Precies dit!

    2. ZiggyStardust

     En ondertussen heeft de eu het voorstel om de toetredingsonderhandelingen met Turkije tot de eu te stoppen afgewezen. M.a.w. Turkije blijft nog steeds kans make op lidmaatschap. Dit is pure zelfmoord.

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik dank God dat we zo’n leider niet hebben.

   Een leider die de democratie om zeep helpt.
   Een leider die de rechtsstaat om zeep helpt.
   Een leider die de vrijheid van pers om zeep helpt.
   Een leider die zich verrijkt met EU-subsidies.
   Een leider die het volk tegen een persoon opjut.

   Dat is geen leider meer, maar een autocraat, boef en machtsmisbruiker.

   1. Rien Noppen

    Hear, hear!

   2. koeiepoep

    Jij weet overduidelijk helemaal niks van Hongarije. Jij legt de Hongaren langs de eu meetlat. Het is met de Hongaren een klein beetje, als met de Vietnamezen, waar de Amerikanen zich zo in vergaloppeerden: Wat ook je excuus is, we laten ons niet overheersen. Door helemaal niemand.

    1. Meriadoc Brandebok

     Dit is gelul, koeiepoep. Hongarije heeft toegestemd met een lidmaatschap van de Europese Unie en zich daardoor ook verbonden aan de Westerse democratische kernwaarden.

     1. Bosche draak

      Je oreert voluit over het ondemocratische gehalte van Hongarije om dan zonder blikken of blozen de EU democratische waarden toe te schrijven?

      Kan je zo niet echt serieus nemen….

     2. Meriadoc Brandebok

      Typisch hoe je de aandacht weer afleidt naar Brussel, maar Brussel is een suprationeel instituut – gedragen door alle lidstaten – en geen land. De lidstaten die de EU hebben vormgegeven houden de democratische kernwaarden hoog.

      En Brussel is ten enenmale niet vergelijkbaar met het ondemocratische Fidesz-clubje.

      Stel dat Rutte de NOS, RTL en dergelijke zou opkopen.
      Stel dat de VVD grote billboards langs de weg plaatst met de kop van de invloedrijke Steven Bannon erop teneinde deze te demoniseren.
      Stel dat Rutte en Wiebes misbruik zouden maken van EU-subsidies.
      Stel dat Rutte het kiesstelsel zo zou wijzigen dat de VVD met minder dan de helft van de stemmen 90 zetels haalt.
      Stel dat de OVSE kritiek op het verloop van de verkiezingen zou leveren.
      Stel dat Rutte aan de rechtsstaat zou rommelen.
      Stel dat Rutte een lastercampagne in de pers zou starten tegen Nigel Farage, omdat hij deze misstnde aan de kaak stelt.

      Ik denk dat populistisch rechts niet wist hoe snel zij Rutte zou manen daarmee op te houden.

      Maar populistisch rechts zal Orban niet veroordelen. Nee, zij zanikt liever over Brussel en de afschaffing van het raadgevend referendum.

      Hypocriet, hypocrieter populistisch rechts.

     3. Duke

      Grenzen dicht ter bescherming van je eigen volk is een betere waarde, dan ze wagenwijd openzetten (‘wir schaffen das’) en je volk slachtoffer laten worden van bijvoorbeeld aanslagen op Kerstmarkten en massa aanrandingen met de jaarwisseling.

     4. Meriadoc Brandebok

      Duke, ga nu eens inhoudelijk op het wangedrag van Orban in. U bent verontwaardigd over de corruptie binnen de VVD, of het gebrek aan democratie in Brussel, maar spreekt geen ondubbelzinnige veroordeling uit over het autocratisch-corrupte en demoniserendegedrag van Orban.

      Of vindt u dat niet zo erg?

     5. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Stel dat de bevolking massaal tegen de EU-grondwet stemt en de EU er een ander kaartje aanhangt en hem buiten het volk om, toch doordrukt.

      Dat zou toch niet gebeuren? Oh, toch wel.

     6. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, veroordeelt u de ondemocratische daden van Orban?

     7. koeiepoep

      Westerse democratische kernwaarden. Mag ik even hartstochtelijk mijn ballen uit de joggingbroek lachen? Hongarije handhaaft de eu- regels juist. Neem bijvoorbeeld schengen. Aanmelden in land van aankomst? Zonder Orban’s hek, liepen de mensen nog steeds zo de eu in. En de eu- waarden zijn bekend: wat je wil, gebeurt nooit. Wat je ook stemt. Die totalitaire kliek gaat toch zijn gang. Oproer kraaien op een plein in Oekraïne. Dàt kunnen ze. Geld verspillen. Dàt kunnen ze nog beter. Censuur plegen, onder t mom van nepnieuws- bestrijden. Een lachertje, die eu- kernwaarden.

   3. sjun

    Vanuit Brussel wordt de democratie behoorlijk ondergraven. Daarnaast rooft Brussel pensioenen en spaargelden van Nederlandse belastingbetalers. In dank daarvoor zet het de buitengrezen wijdopen tracht het lokale culturen te wissen en bevordert het omvolking door instroom van niet of nauwelijks inpasbaren. Geen wonder dat er voor Brexit is gestemd om de soevereiniteit in eigen land terug te pakken. Een blik op het zooitje bij Calais zal de meeste twijfelaars overtuigd hebben dat Brussels wanbeleid Engelese kinderen zeker geen toekomst biedt en de Engelse cultuur steeds verder uitholt.

    1. Meriadoc Brandebok

     Sjun, je zeurt over het democratische gehalte van Brussel, maar je staat toe dat Orban zijn bijkans fascistische heilsstaat organiseert.

     Hoe serieus moet ik je kritiek op Brussel dan nog nemen?

     1. Step one

      Hoe serieus denk jij nog genomen te kunnen worden als je het over een fascistische heilstaat hebt inzake Hongarije? Voor welke categorie moet jij eigenlijk in aanmerking komen? Dom, dommer of domst?

     2. sjun

      In Hongarije bestaan er verschillende kranten die zeker niet alle even lovend over Orban schrijven. Het etiketje fascistoïde vind ik daarom overdreven. Daarnaast is Orban via verkiezingen politiek mandaat verleend door de Hongaren in tegenstelling tot de Europese bestuurders die de democratie in de natiestaten ondergraven en waarop ik geen enkele keuze-invloed kon uitoefenen. Gezien je beweringen ben ik benieuwd naar jouw bronnen voor kiezersfraude en knokploegen in Hongarije.

     3. Meriadoc Brandebok

      Je spreekt over een politiek mandaat: misschien is het goed om te weten dat Orban het districtenstelsel zo heeft hertekent dat Fidesz altijd in het voordeel is. Bij de laatste verkiezingen werd het effect zichtbaar: met minder dan de helft van de stemmen een tweederdemeerderheid in het parlement. De OVSE heeft nog kritiek geleverd op de wijze waarop Fidesz campagne voerde, maar werd niet gehoord.

      Wat je een mandaat noemt.

      De bewering dat de EU de democratie ondergraaft is een gotspe, aangezien je het ondemocratische wangedrag van Orban niet veroordeelt.

    2. Rien Noppen

     “In dank daarvoor zet het de buitengrenzen wijdopen tracht het lokale culturen te wissen en bevordert het omvolking door instroom van niet of nauwelijks inpasbaren. ”

     Deze tekst van sjun zou zomaar uit het manifest van Brenton Tarrant kunnen komen. Het illustreert pijnlijk hoezeer de zieke denkbeelden van deze extreem-rechtse terrorist meer regel dan uitzondering zijn op DDS.

     Het zou ons aan het denken moeten zetten.

 5. PMG

  Zet hem op Orban, maak hongaarse goulashsoep van dat stelletje infantiele hobbyisten!!!

 6. Rien Noppen

  Orban is een totalitaire kleptocraat die zichzelf en zijn familie schaamteloos verrijkte met EU-gelden.

  Het is logisch dat hij hier bij veel reaguurders enorm populair is.

  1. Zozo

   Wat heeft het een met het ander te maken? Leg eens uit!

   1. Rien Noppen

    Hij is ook nog tegen moslims, tegen vluchtelingen en de EU (behalve als hij er wat aan kan verdienen), dat helpt.

    1. Zozo

     Jij gelooft nog in sprookjes. Als het aan jou lag, leefde hier 10 miljoen moslims, treurig ventje.

     1. Rien Noppen

      Nee hoor, ik heb niets met de islam en ik zou het niet dijn vinden als Nederland een islamitisch land wordt.

      Dit is debattechnisch erger dan een stropop, Zozo.

      Niet sterk.

     2. Job Jansen

      fijn…

     3. Lugar

      @Zozo: Wat peeuw je dan? Zolang jij reageert blijft hij oraal ontlasten.

      Doe jezelf en ons een plezier, reageer niet op dat stuk vuilnis.

    2. Zozo

     Dit is geen antwoord! Maar ja, je bent niet slimmer!

     1. van Urk

      AH AH Hij zal het niet fijn vinden dat Nederland een islamitisch land wordt. Daarom moet je ook geen vinger voor moslims gaan uitsteken. Nu zitten zij daardoor al zelfs in de politiek.

     2. Job Jansen

      Gezien het feit dat ons Rientje homo is lijkt islamisering niet gewenst voor hem. Maar goed Ernst weet niet zo goed hoe het werkt. Waarschijnlijk wil Ernst ook leren vliegen.

     3. Rien Noppen

      Wat een scherpe en intelligente reactie, Job.

    3. Zozo

     Rientje, ik heb nog altijd geen antwoord op mijn eenvoudige vraag. Hoe dom kun je zijn en dan wil jij met mij debatteren. Je bent niet de moeite waard om een gesprek met je aan te gaan. Nooit een zinnig antwoord kunnen geven, hoe eenvoudig de vraag ook is.

     1. Bosche draak

      Bij deze, laat hem stikken in z’n stompzinnigheid Zozo.
      Noppen is het weerwoord niet waard.

 7. Gerben

  Is Orbán wel anti-EU, zoals in het artikel kritiekloos is overgetypt uit andere media? Hij heeft voor zover ik weet nooit geroepen dat de EU maar opgeheven moet, of dat Hongarije uit de EU moet stappen. Hij voert volgens mij ook geen anti-EU campagne, maar campagne tegen het huidige beleid en degenen die aan het hoofd van de EU staan: Juncker en Timmermans. Als ik kritiek heb op het beleid van Rutte, ben ik toch ook niet meteen anti-Nederlands?

  1. PMG

   Precies, het verdraaien van feiten is aan de orde van de dag bij deze regering en hun eigen huistrol en zweedse lesbo de moederkloek die het allemaal in de gaten houdt maar welke zwijgt in alle talen wanneer bijv. Jetten de hele wereld bij elkaar liegt.

   Dat hier permanent een klootzak de zaak willens en wetens loopt op te naaien gebruikmakend van deze tacktiek weten we ook.

  2. van Urk

   Orban heeft net als ieder Europeaan geen hoge pet op met figuren als Verhofstadt of Timmerfrans die hun ideologie in ons strot willen laten duwen. Het blijft nog steeds een samenwerkingsverband en geen groot nationaal Europese staat.

 8. Karel de Grote

  Hij bedoelt fascistische leiders zoals hij zelf is, het ontgaat hem wat democratie is. Nog een rasechte communist met fascistoïde trekjes.

 9. rexm

  Men zal toch die gouden kooi in Brussel moeten uitroken en het zal een zware klus worden.

 10. Heras

  Ja, wij willen ook sterke leiders. Zodat er opgetreden wordt tegen geweld en geschreeuw. Niet alleen leiders die belastinggeld willen genereren. Leiders die de joods-christelijke waarden voorop willen stellen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Spreek voor uzelf. U wilt kennelijk een leider die stelselmatig de democratie afbreekt ikwil eenleider die het compromis zoekt tussen de verschillende groepen in onze samenleving. “Sterke” leiders op de flanken maken dit land niet beter, maar slechter; verenigen niet, maar verdelen. Uiteindelijk zullen ze het land ook slechter achterlaten dan het was, bijvoorbeeld door middel van een Nexit.

 11. Heras

  We hebben nu kennis gemaakt met de islam: een ondermijning van alles wat we opgebouwd hebben. Velen voelen de
  overheersing daar vandaan komen. En de overheid doet..Niets. want zij zien het gevaar pas als het te laat is.

 12. Veteraan

  Go Orban.
  Wat een man hé, doet gewoon wat hij belooft.
  Hij is één van de eerste die de moslims en gelukszoekers niet meer wil maar niet de laatste. Er is nog hoop voor het westen en laat de pleuris maar uitbreken.

  1. Fortiori

   Wat denkt u van de typhus..of de pest ?

 13. Ome Wim

  Sterke Leiders????, tot nog toe alleen maar sterke nietsnutten en zakkenvullers gezien die met alle winden mee waaien onder aanvoering van een notoire dronkenlap met dictatoriale trekjes, en vermoedelijk wordt dat leger slapjanussen binnenkort aangevuld met een pathologisch leugenaar van eigen bodem.

 14. Punt50

  Hongarije! Top vakantie land!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.