Oud-Kamerlid GroenLinks zet aanval in NOS: 'Ze maken eng populistisch tot extreemrechts acceptabel'

Geen categoriemrt 24 2019, 16:00
Rik Grashoff heeft ongetwijfeld meer met de anarchisten die in Amsterdam riepen dat ze Thierry willen doodschieten.
Oud-GroenLinks Kamerlid Rik Grashoff is boos op de NOS. Heel boos. De reden? Volgens hem maakt de publieke omroep partijen als Forum voor Democratie "acceptabel" in de ogen van kiezers. En dat mag niet. Want FVD is -- aldus meneer de groene extremist -- hartstikke eng populistisch en zelfs mogelijk extreemrechts.
https://twitter.com/rikgrashoff/status/1109818052626055168
Natuurlijk is Forum voor Democratie helemaal niet extreemrechts. Lees het partijprogram er maar op na. Er is geen enkel artikel dat ook maar enigszins, een beetje aan extreemrechts doet denken.
Maar ja, FVD is natuurlijk kritisch op massa-immigratie én voor een kleine overheid. Wat GroenLinks betreft is dat natuurlijk doodeng. Laten we niet vergeten dat GroenLinks oorspronkelijk is opgezet door communisten, en dat die oude communisten nog heel lang actief waren (en zijn!) voor die club. Toch, meneer Grashoff?
Het enige 'enge' dat ik de afgelopen dagen gezien heb is de demonisering van Baudet door types als Grashoff. Zij wakkeren daarmee de onrust onder linkse gekkies aan, en geven hen -- dat zag je ook bij de demonstratie van anarchisten die scandeerden dat ze Baudet willen doodschieten -- buitengewoon zorgwekkende ideeën.
Ik krijg steeds meer het gevoel, de angst, dat de geschiedenis zich aan het herhalen is. 17 jaar geleden was Paul Rosenmöller, ook van GroenLinks!, die toen de in opkomst zijnde Pim Fortuyn op vreselijke wijze demoniseerde. Nu doen Rosenmöllers partijgenoten precies hetzelfde met Baudet. Aangezien we allemaal weten wat er toen gebeurd is begin ik me onderhand ernstig zorgen te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten