Oud-Kamerlid GroenLinks zet aanval in NOS: ‘Ze maken eng populistisch tot extreemrechts acceptabel’

Rik Grashoff heeft ongetwijfeld meer met de anarchisten die in Amsterdam riepen dat ze Thierry willen doodschieten.

Oud-GroenLinks Kamerlid Rik Grashoff is boos op de NOS. Heel boos. De reden? Volgens hem maakt de publieke omroep partijen als Forum voor Democratie “acceptabel” in de ogen van kiezers. En dat mag niet. Want FVD is — aldus meneer de groene extremist — hartstikke eng populistisch en zelfs mogelijk extreemrechts.

Natuurlijk is Forum voor Democratie helemaal niet extreemrechts. Lees het partijprogram er maar op na. Er is geen enkel artikel dat ook maar enigszins, een beetje aan extreemrechts doet denken.

Maar ja, FVD is natuurlijk kritisch op massa-immigratie én voor een kleine overheid. Wat GroenLinks betreft is dat natuurlijk doodeng. Laten we niet vergeten dat GroenLinks oorspronkelijk is opgezet door communisten, en dat die oude communisten nog heel lang actief waren (en zijn!) voor die club. Toch, meneer Grashoff?

Het enige ‘enge’ dat ik de afgelopen dagen gezien heb is de demonisering van Baudet door types als Grashoff. Zij wakkeren daarmee de onrust onder linkse gekkies aan, en geven hen — dat zag je ook bij de demonstratie van anarchisten die scandeerden dat ze Baudet willen doodschieten — buitengewoon zorgwekkende ideeën.

Ik krijg steeds meer het gevoel, de angst, dat de geschiedenis zich aan het herhalen is. 17 jaar geleden was Paul Rosenmöller, ook van GroenLinks!, die toen de in opkomst zijnde Pim Fortuyn op vreselijke wijze demoniseerde. Nu doen Rosenmöllers partijgenoten precies hetzelfde met Baudet. Aangezien we allemaal weten wat er toen gebeurd is begin ik me onderhand ernstig zorgen te maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. santiago

  Als we daar Rickie Grashofffff niet hebben. Als kamerlid nooit iets gepresteerd en nu een grote mond. Wordt tijd dat ze dat GL rovershol eens goed uitmesten. GL is veel gevaarlijker dat alle rechtse partijen bij elkaar.

 2. Regina

  Als het erop neerkomt is blotebillengezicht Baudet een pure fascist en dat wordt tegenwoordig als bestuurbaar geacht in Nederland. Arm land!

  1. WimKersten

   Groenlinks kan er ook wat van:
   https://meervrijheid.nl/?pagina=1197

   En bedenk: Democratie MOET links! Met dank aan de DoGooders.

  2. jorisxl

   Regina jij draaid telkens de rollen om als jij in de spiegel kijkt zie een vies roodgezicht fascist dat zijn jullie linkse ratten.

   1. Regina

    *Draait

    1. Ego-non-solus

     Goed gezien Regina. Jammer dat het niveau van jouw reacties het onmogelijk maakt om met jou te discussiëren. Het voelt aan als belediging van mijn intellect om dat ook maar te proberen. Daarom, laat ik het hier maar bij houden.

     1. edoc431

      regina is noppes niet op reageren dat is verspilde moeite

    2. Ego-non-solus

     Regina, dit wil je niet weten: mensen die zich ergeren aan taalfouten zijn grote egoïsten. Mensen die anderen constant wijzen op spel- en grammaticale fouten zijn minder inschikkelijk, geslotener en meer veroordelend.

     Deze link dus NIET volgen: https://wibnet.nl/mens/psychologie/mensen-die-zich-ergeren-aan-taalfouten-zijn-grote-egoisten.

    3. ishotya

     lees even je eigen grammaticale miskleun door voordat je anderen gaat verbeteren. vande splinter ende balk.

    4. bejaarde

     Regina, ben jij familiair gerelateerd aan Noppes. Jullie lijken uit één mond te spreken

     1. Original NL

      Idd bejaarde..noppen heeft weer een nieuwe nick…hij zet al zijn persoonlijkheden in om FVD aan te vallen.
      Zijn ziekelijke taalneuqerij geeft hem weg.
      Alleen al voor hem stem ik FVD !!!!

     2. Rien Noppen

      Nee, sukkel, ik plaats uitsluitend bijdragen onder de naam Rien Noppen.

 3. Rien Noppen

  “Natuurlijk is Forum voor Democratie helemaal niet extreemrechts”

  Een partij waarvan de Leider fantaseert over het blank houden van Europa, klaagt over de ondermijning van onze Arische wortels, een ‘homeopatische verdunning’ van ons volk vreest vanwege de instroom van inferieure immigranten, geen afstand neemt van de uitgesproken racistische denkbeelden van Ramautarsing en opzichtig confereert met Jared Taylor (een rechts-extremistische racist van het zuiverste water) mag je naar mijn oordeel wel degelijk extreem-rechts noemen.

  1. TD

   Ik had het al eens getikt,het is voor mij irrelevant ofdat Baudet narcist,seksist,boedhist,facist,nazi genoemd wordt,hij mag van mij zelfs geiten neuken!
   Als het FvD en de PVV het klimaatakkoord,de doelstellingen en de immigratie/illegalen import oplossen, van tafel vegen en/of stoppen,ben ik dik tevreden!

   1. Seneca

    @TD
    ++++++++

  2. ishotya

   begrijpelijk dat u dat rechts- extremistisch vindt. helaas kunnen wij er ook niks aan doen dat begrijpend lezen niet is weggelegd voor u en dat u krantenkoppenverzamelen ziet als informatie vergaren. maar dat is nu eenmaal het gevolg van uw oren en ogen laten hangen naar een bepaald soort media c.q. personen. dat schreeuwen zonder inhoud en diepgang. conclusies en stellingen zonder onderbouwing. hadden ze een naam voor. iets met populus, populair, poppenkast ,kom wat was dat nu ook weer.

  3. Original NL

   Stem FVD…!!!

 4. Gekko

  Ach gut, Rik Grashof. Die neukte met zijn fractiemedewerkster. Jesse Klaver wilde het eerst nog onder de pet houden, maar ook daar slaagde de GroenLinks fractieleider niet in.

  En deze geile Rikbok, die graag een Grasgroen blaadje in de Hof plukt, komt hier de moraalridder uithangen. Wat een giller !

  1. Gekko

   Even een kleine correctie: Rik Grashof lag in het hooi met de partijvoorzitster. Zij was tevens voorzitster van de kandidatencommissie . Na de daad belandde Rik hoog op de GroenLinkslijst. Waarschijnlijk had hij zich goed van zijn taak als neukertje gekweten.

  2. WimKersten

   Je kunt oom Pol Pot aanbidden..
   https://meervrijheid.nl/?pagina=1197

 5. struisvogelpolitiek

  Groen Links is een sekte wat tegen het extreme aanschurkt. Ouders let op uw kinderen.

  1. Vrijedenkert

   @struisvogelpolitiek,

   Ik ben het helemaal met u eens, dit is een taak voor de ouders en verzorgers en niet een taak voor het onderwijs!

  2. Regina

   Hoezo? De ouders zijn toch ook onderdeel van het extreemlinkse complot tegen de rechtse held en grote denker Blotebillengezicht 🙂

  3. Dik

   “Groen Links is een sekte wat tegen het extreme aanschurkt.”

   Het is een extreem ultralinkse club, daar komen de kogels vandaan!

   1. santiago

    Is een sekte die. Ik schat BLO.

 6. Tante Sidonia

  Noppen is zijn inlogcode kwijt.
  Gebruikt nu de inlogcode Beukman of andersom.
  Straks misschien van Rosmalen.
  M.a.w. nooit en te nimmer reageren op dezen.

 7. Cootje

  Deze meneer Baudet , krijg de geitenwollen sokken club op de knieën, klimaat is een farce , in 1920 leefde er 2 miljard mensen op de aarden , nu 8 miljard en over 25 jaar 10 miljard, wij hier in Europa een modern wegennet en infrastructuur , en in de ontwikkelings landen moeten ze alle bomen laten staan, zoetwater uit flesjes. Kopen, en onze milieu regels volgen , en hier mogen wij het geluid van windmolens en herrie generators van warmtepompen buiten,met oordopjes gaan slapen , een uitbreiding van schipholl en we worden van boven en onder bedreigt door die milieu beweging , 8 miljard mensen hou je niet tegen , gelukkig is de linkse politiek stervende maar het duurt nog 50 jaar dat je ze niet meer tegen komt in de bestuurs lagen, en van mij mag het weer de zelfde zomer worden als in 2018 , met een sucses voor de forum voor democratie ,

 8. Henk Albarda

  Geachte heer Noppen, ik heb u reeds gefeliciteerd met uw bijdrage aan de uitbreiding van Forum en Democratie en vervolgens scheldt u mij uit als rechts fascist terwijl u niets anders van mij weet dan dat ik op dit forum reageer en FvD heb gestemd. Mag ik concreet specifiek weten waar in het partijprogramma wij hebben staan dat we, zoals u dat wel doet, voorstellen specifieke personen of specifieke groepen te gaan uitmoorden? U sluit zich stilzwijgend aan bij de personen die oproepen 1 specifiek persoon te vermoorden. U bent kennelijk voor de doodstraf? Zijn dit 2 concrete vragen direct aan u gesteld of niet?

  1. Rien Noppen

   “en vervolgens scheldt u mij uit als rechts fascist”

   Daar ben ik me niet van bewust. Op welke uitlating van mijn kant doelt u?

   1. Henk Albarda

    U heeft geen gevoel voor humor……… maar zegt wel dat Thierry Baudet een rechts-extremist. In uw beleving (ik redeneer als de heer Noppen) is een rechts-extremist en een rechts fascist hetzelfde, ik ben het voor 90 % eens met Thierry Baudet, u stelt dat Thierry Baudet een rechts extremist is dus u scheldt mij uit voor rechts fascist. En wilt u me ook uitleggen waarom links anarchisten steunt die oproepen Thierry Baudet te vermoorden? (geen afstandnemen is steunen is de lijfspreuk van Groen links).

    1. TD

     Henk Albarda:
     ++++++

    2. Dik

     @Henk: +1

     Negeren werkt beter, dat vindt zo’n zuiger pas echt vervelend.

  2. Rien Noppen

   “U sluit zich stilzwijgend aan bij de personen die oproepen 1 specifiek persoon te vermoorden. U bent kennelijk voor de doodstraf? Zijn dit 2 concrete vragen direct aan u gesteld of niet?”

   Nee, ik verwerp elke oproep tot moord. Ik ben een verklaard tegenstander van de doodstraf.

   Het is mij een raadsel hoe tot dit soort wonderlijke ideeën komt.

  3. Top

   Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

 9. waakzaam

  Wie zijn er gevaarlijker voor Nederland? De extreme linkse antifascisten die oproepen tot moord en geweld of de rechtse, zogenaamd extreemrechtse, partij FVD die oproept tot politieke veranderingen? De vraag stellen geeft natuurlijk al het antwoord!

 10. Henk Albarda

  Mag ik voorzichtig hardop denken dat de heer Noppen een robot is? Zoveel onzin kan geen mens uitkramen.

  1. Gekko

   Noppen stemt in ieder geval wel op een Robot. ):

   1. Rien Noppen

    Nee, ik stemde niet op (ik meen dat hierop wordt gedoeld) Jetten.

    1. Arie B

     Op Yasser wel uiteraard. De groene dominee.

   2. struisvogelpolitiek

    Noppen heeft vandaag zoveel uit z’n nek geluld dat hij nekklachten heeft. Dus oppassen heer Noppen dat uw nekklachten niet chronisch worden.

  2. Regina

   Volgens mij ben jij een trol

  3. Dik

   “Mag ik voorzichtig hardop denken…”

   Zeker, lang leve de vrijheid! Negeren werkt echter wel.

 11. Scaldis

  Aantal volgers Rik grashoff (wie??): 4 K
  Aantal volgers Jochem Myjer (grapjas): 1,3 miljoen

  1. umhnz

   Aantal volgers Scaldis (wie??) nul,nakkes.
   Ik bedoel maar, waar gaat dit over?

   1. Scaldis

    U mag het zeggen

 12. Korporaal Monty

  “Aangezien we allemaal weten wat er toen gebeurd is begin ik me onderhand ernstig zorgen te maken.”

  Wie zou er het meest gebaad zijn al Baudet zou verdwijnen?

  Bakboord of Stuurboord?

  Als Baudet verdwijnt wordt Wilders 3x zo groot en hoogstwaarschijnlijk minister president.

  1. Gekko

   “Wie zou er het meest gebaad zijn al Baudet zou verdwijnen?”

   Antwoord: Degene die het langst in bad ligt.

   (Laat die verdwaalde kogel toch eens verwijderen, Korporaal).

 13. WimKersten

  Lees maar eens wat die Rozenmuller van Groenlinks voor een eng manneke is:

  https://meervrijheid.nl/?pagina=1197

 14. Jantje

  Extreem links vindt de extreemlinkse NOS niet extreem links genoeg.
  Dat is wat ik lees.
  Totaal irrelevant.

  1. Original NL

   Quote….. NOS: ‘Ze maken eng populistisch tot extreemrechts acceptabel’……….
   Het staat er echt!!!
   Idd Jantje…hoeveel linkser kan de npo nog worden..straks maar een hamer en sikkel als logo??

 15. Dik

  Het is prima om het podium van die zieke ultralinkse geesten weg te nemen. De schreeuwende minderheid mag best een toontje lager zingen, FvD is niet voor niets de grootste partij van Nederland.

  Allereerst natuurlijk de vraag:

  – Wat is populisme en waar zijn de voorbeelden
  – Wat is extreemrechts en waar zijn de voorbeelden

  1. struisvogelpolitiek

   @Dik
   Gelieve geen moeilijke vragen te stellen, onze trollen raken dan van slag. 🙂

   1. Dik

    @SVP: 😛

 16. Politiek Profeet

  Te laat, dankzij de msm methodes ,ook hier bij DSS is het onheil reeds geschied…bedankt M……

 17. struisvogelpolitiek

  Heb zo juist spareribs besteld om de milieu hippy’s wat te jennen. Tot straks.

  1. Rien Noppen

   Varkensribben afkluiven ter ere van de Grote Bruine Leider.

   Toppie hoor!

   1. Vraagtekentje

    Niet gezien dat ie bruin is

   2. struisvogelpolitiek

    @RN
    De varkensribben waren idd lekker bruin en toppie.
    Jammie!
    Wie is die Grote Bruine Leider waar Noppen op doelt?
    Hoe is het met uw nekklachten?

 18. PMG

  Hopelijk is dit zielige gehuil nu over, de feiten liggen er iedereen heeft zijn zegje, tot in het extreme toe, gedaan.

  Een aantal mensen zal zich daarvoor moeten verantwoorden en ik denk dat er geen mens meer aan twijfelt dat ‘meer of minder’ in het niet valt bij wat er de laatste dagen is geroepen, dus da’s ook klaar.

  Op naar de volgende stemming, laat ondertussen de partijen nu de kaarten maar opnieuw schudden, Nederland heeft (voor de tweede keer) aan de bel getrokken, eens kijken of er nu wel iemand thuis is!

 19. Botte-bijl

  Rick Grashoofd,
  Nog nooit van gehoord.
  Blijkt oud kamerlid en thans azijnzeiker te zijn waar niemand naar hoeft te luisteren.

 20. Henk Albarda

  Beste allen, mag ik onder jullie aandacht brengen?
  Met een zeker plezier communiceer ik met dhr Noppen. Iemand die er zon inhoudsloze onzin uitslaat, zulke grotendeels onduidelijke antwoorden geeft en steeds text uit de context haalt, volgt de school die lieden die aanzetten tot het vermoorden van Baudet volgen. Het is in ons voordeel dat de heer Noppen vrolijk doorgaat met het hier verkondigen van zijn onzin. Voor ons tot lering ende vermaek……..
  Zijn categorie is vanaf 1970 begonnen hun links populisme te verbreiden en rechts af te kammen. Alleen hun gedachten goed is zaligmakend en ze steunen gewelddadige links anarchisten. Doet mij denken aan een periode vanaf de jaren 30 vorige eeuw…………
  Nog een voor mij belangrijk detail, ik ben half joods en ben zo gelukkig veel vrienden in onze joodse gemeenschap te hebben, in Nederland en in Israel………. Die door Groen Links en D66 gedemoniseerd worden, en die de PvdA volledig in de kou laat staan. Er zijn immers meer moslims dan Joden in Europa, dus pamperen GL, D66 en PvdA de moslims, anders houden ze helemaal geen kiezers over.

  1. Rien Noppen

   “Met een zeker plezier communiceer ik met dhr Noppen.”

   Dat genoegen moet ik aan uw kant laten, ik herinner me geen inhoudelijke communicatie met u. Ik betwijfel ook of u dat beoogt dan wel daartoe in staat bent.

 21. Jumping

  Dit soort figuren van het kaliber Grashoff,
  zijn ontstaan in de wegkijk periode.
  Zij schermen met van alles, maar zij zijn het probleem in Nederland.
  Dit komt nooit meer goed in Nederland.

 22. Henk Albarda

  Mag ik voorstellen mijn reacties op dit artikel nogmaals te lezen? Heb ik net gedaan, ik zie geen meer dan 50 % dubbeling……

 23. Satty

  Racisme is door extreem linkse mensen als mvdg en baudet weer geaccepteerd. Lekker joh Michael, je bijdrage aan de maatschappij blijft gelukkig bewaard voor het nageslacht. Wat zal je kind later gelukkig zijn als zijn/haar kleinkind op school leert over hun opa en hoe gevaarlijk die geweest is. Tussen jou en een salafist is werkelijk geen enkel verschil.

  1. Ego-non-solus

   Satty (Aytas), ooit vind ook jij een sprankje levensgeluk hoop ik. Vooralsnog blijkt uit iedere bijdrage daaraan een schrijnend gemis en eenzaamheid.

  2. Vliegenvanger

   Laten we die Satty nou eens masaal boycotten. Wat een klaploper is dat zeg.

 24. Ries

  Regina is de tweelingzus van Nop.

  1. Original NL

   @Ries..die tweelingzus zit alleen maar in de pan van sukkel noppes..samen met nog veel meer gestoorde persoonlijkheden…..
   Stem FVD..ik blijf het toch zeggen hoor!!

 25. Westerling

  Groenlinks is een reclasseringsinstituut van oud-communisten en andere politieke delinquenten. Wat zou Meindert Fennema nou bedoelen met andere politieke delinquenten?

 26. Ritter

  Volkert, de moordenaar van Pim Fortuyn, kwam ook uit kringen van GroenLinks.

 27. FJ

  Eigenlijk te gek voor woorden, dat deze idioot dit durft uit te kramen, nadat onze omroep al 20 jaar extreem en anarchitisch links verheerlijkt als enige politieke richting.

  Helaas heeft een groot deel van het volk de buik helemaal vol van NPO en links. Ik was gisteren in Amsterdam en ontmoette daar die demonstratie tegen rasisme en fascisme.
  Ik ben maar een gewone Nederlander en zag daar pas het tuig van Nederland.

 28. Roughwood

  Wederom een schoolvoorbeeld van de door Charlef Brantz reeds perfect beschreven karakteristieke linkse stuip!

  sta-pal.nl/2018/11/het-politieke-links-en-links-extremistisch-activisme/

 29. Duckday

  Zou deze man zelf niet extreemrechts zijn komt uit een partij die het bewind van CHINA ver-afgoden Dit zijn nu de mensen waar Baudet het in zijn toespraak over had Zij zorgen voor rotzooi in de mooie land

 30. Riche

  Ik zou zeggen, dat Grasshof typisch links lullen recht vullen is. Hij had een affaire en besloot te stoppen als kamerlid van Groenterreur.

  Interessant is: “Grashoff doet een beroep op het wachtgeld waar vertrokken Kamerleden recht op hebben, ook al wijt hij zijn vertrek aan eigen fouten. Hij moet „wel ergens van leven” maar wil dat „zo kort mogelijk” op wachtgeld doen.”
  Bron: telegraaf

  Het is dus gewoon een ordinaire klaploper, maar dan wel met een mening. Op andermans kosten natuurlijk. Dat dan weer wel.

 31. Riche

  Ik zou willen dat iedereen de partijbeginselen van Groenterreur kent. Kijken of Jesse Klaver of beter Jesse Jackson nog steeds zoveel stemmers weet te trekken. Mensen weten niet wat een gore partij Groenterreur eigenlijk is. O wacht doe ik nu hetzelfde? Demoniseren? Dat mag toch alleen bij Wilders en Baudet?

  https://iframe.openbook.pub/books/het+vrije+volk/De+kinderliefde+van+GroenLinks

 32. Arie B

  Links is hélemaal de draad kwijt. Hard schelden en je tegenpartij in een kwaad daglicht stellen zijn kleuterschoolpraktijken waar verstandige mensen uiteraard doorheen prikken. De rest stemt GL.

  1. Riche

   Google maar eens op Groenlinks en pedo. Over kleuterschoolpraktijken gesproken. Het is een zieke misselijkmakende partij. Altijd al geweest en nog steeds. Hopelijk weten mensen wat ze stemmen als ze dit soort viespeuken kiezen. Zo. Demoniseren van tegenstanders hoeft geen eenrichtingsverkeer te zijn.

 33. J.Rademaker

  Begrijp dit wel, denk je dat je eigen omroep bezit en dan luisteren ze niet altijd.

 34. Godefroy France

  Het fascistische tuig van de De groene Kmer heeft ook het anti Israel manifest BDS Israel ondertekend,,,,,,,, remember Judenfrei en totale vernietiging van Israel etc etc etc,,,, Klaver, Van Dam, Halsema, Melkert, Rosenmöller, Duyventak en consorten houden vast wel ergens een Volkert achter de hand,,,, daarna uiteraard Krokodillentranen!

 35. Vliegenvanger

  Waar zijn die groenlinks extremisten mee bezig. Groen links is een hele gevaarlijke partij geworden. Demoniseren van partijen die ze niet aan staan, oude knarren die ze de boel laten opblazen. Vieze spelletjes spelen ze bij groen links. Het zijn linkse ratten, die mogelijk over lijken gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.