Peter R. de Vries wil dat Nederlandse politiek zich bemoeit met casus Khashoggi: ‘zwijgen is laf!’

peterrdevries
Foto: Peter R. de Vries bij RTL Boulevard. Bron: screenshot RTL.

Schuinmarcheerder Peter R. de Vries laat weer eens van zich horen. Dit keer via Twitter. De beste man vindt dat het ondertussen ‘angstwekkend stil is geworden rondom de moord op Jamal Khashoggi’. Los van het feit dat de moord plaatsvond buiten Nederland en er verder geen Nederlander bij te pas kwam vraagt hij zich af waar ‘al onze politici die normaal gesproken bij het minste of geringste in de hoogste boom klimmen’ nu te vinden zijn. 

Typisch weer iets voor Peter R. de Vries. Alsof Nederland ook maar iets zou moeten doen met de casus. Het voorval Khashoggi vond plaats buiten Nederland en geen enkel Nederlands belang speelt in deze kwestie mee. Toch eist De Vries dat ‘onze politici’ wat van zich laten horen. Hij wil dus graag dat Nederland zich blijkbaar bemoeit met zaken die ons niets aangaan. Natuurlijk kan Nederland bijvoorbeeld een wapenembargo opleggen vanwege de humanitaire toestand in Jemen, maar de moord op Khashoggi is gewoon een ‘ver van ons bed’-show.

Meer niet.

Volgens De Vries is zwijgen ‘laf’. Laf zijn we dus ook al volgens hem! Wellicht ook gewoon verstandig om ons niet voortdurend met anderen te bemoeien? Waarover moeten onze politici dan nog meer hun mond opentrekken? Over Venezuela? De Oeigoeren in China? De walvissen op de Noordzee en de panda’s in Thailand? Over het leed van Zuid-Afrikaners van Europese komaf, die worden vervolgd door het ANC?

Ach. Zo kunnen we nog wel even doorgaan met spreken over leed in het buitenland. Dat de casus Khashoggi Peter R. de Vries intrigeert is verklaarbaar vanuit zijn achtergrond. De casus is in nevelen omgeven en De Vries wil natuurlijk precies weten wat er is gebeurd. Als misdaadverslaggever zeg maar. Maar wat moeten onze politici dan vertellen in de media? Dat het heel erg fout was wat er gebeurde en dat het niet nog een keer mag voor komen?

Lekker onzinnig.

Eigenlijk pleit Peter R. de Vries dus voor een voortzetting van de status quo: een ‘bemoeizuchtige houding’ op het internationale toneel. In feite komt het erop neer dat alles wat fout gaat in de wereld vraagt om een ‘roep van onze politici’. Maar dan blijven we bezig. Wat precies het Nederlandse belang is om onze overheid zich overal mee te laten bemoeien is onduidelijk. Ook in de casus Khashoggi. Ik zie het niet. U wel?

Peter R. de Vries blijkbaar wel!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

39 reacties

 1.   

  Peter R. de Vries wil…

  Verder hoef je niet te lezen om af te haken.

 2.   

  ‘Schuinmarcheerder Peter R. de Vries laat weer eens van zich horen.’

  Heb jij iets met zijn privé te maken?

  ‘Wellicht ook gewoon verstandig om ons niet voortdurend met anderen te bemoeien?’

  Behalve natuurlijk als er een dictator in het zadel moet worden geholpen in Burundi. Dan heb ik liever dat onze politici zich uitspreken tegen moord maar daar is geen winst te behalen.

  1.   

   @ Spatty.
   Schuinsmarcheerder Pechtold én Z.K.H. prins Bernhard vind ik persoonlijk ook véél betere voorbeelden.

 3.   

  “In feite komt het erop neer dat alles wat fout gaat in de wereld vraagt om een ‘roep van onze politici’. ”

  Teunis trekt een conclusie.

  :)

 4.   

  Het voorval Khashoggi vond plaats buiten Nederland en geen enkel Nederlands belang speelt in deze kwestie mee. Toch eist De Vries dat ‘onze politici’ wat van zich laten horen.
  .
  Laten we het even duidelijk stellen:
  DDS mag zich ten aller tijden overal mee bemoeien en een mening over hebben maar deze vrijheid geldt niet voor anderen.

  1.   

   Zeer terechte opmerking.

 5.   

  Dan moeten wij ook maar de strapatsen van Donald Trump niet meer aanhalen. Nalaten om hem veren in zijn achterste te pluggen. Enz.

  1.   

   Exact, DDS kan 25% van de artikelen op de website verwijderen.

 6.   

  DENK en de Vries stoten elkaar niet af.

 7.   

  Een voorstel aan de redactie: Noem dit walgelijk figuur voortaan gewoon P. de Vries en stop met dat misselijkmakende “Peter R.”. Of beter nog: Negeer hem gewoon totaal!
  Bij voorbaat dank!

  1.   

   @Suijkerbuijk: +1

  2.   

   @suijkerbuijk +++

 8.   

  deze Kashoggi was een schoft eerste klas. natuurlijk bemoeit zich petertje met deze schoft. soort zoekt soort…

  1.   

   Quote : deze Kashoggi was een schoft eerste klas.
   .
   Nog niet eerder iets over gelezen, dus verklaar u nader.

   1.   

    @Kok,
    Hij was lid van de moslimbroederschap. Genoeg reden om hem een schoft te vinden. Waarom zou anders het egyptische leger de moslimsbroederschap verbannen uit de egyptische overheid?

 9.   

  Ze zouden bij die TV programma’s toch moeten merken dat zodra hij in beeld komt 100.000 mensen wegschakelen?

  1.   

   Geluid uit, reken ik ook goed.

   1.   

    U kijkt toch geen TV dacht ik mij te herinneren.

 10.   

  Een journalist die zich druk maakt over de moord op een andere journalist… Lijkt me een van de weinige gevallen waarin Peter R wel degelijk iets zinnigs zegt.

 11.   

  Petertje stikt in zijn eigen air…… Totaal doorgeslagen en volslagen idioot.

 12.   

  Is Peter R. de Vries óók kamerlid?
  Hij heeft steeds politieke mededelingen!

 13.   

  Ben het met Peter eens, die Turken moeten ter verantwoording geroepen worden om hoe het kan dat deze man in hun land verdwenen is.
  Ik stel voor het zooitje van DENK vast achter het hek te zetten.

 14.   

  Nou Peter R., ik zou zeggen tuig je verborgen camera’s op, trek erop uit met je team, haal de onderste steen boven, alleen stop alsjeblieft met je eeuwige: maar er is meer ….

  1.   

   Dan heeft ie gelijk een alibi :-)

 15.   

  Komt er nog een artikel over het feit dat Ocasio-Cortez onderzocht wordt voor het illegaal uitbesteden van bijna een miljoen euro?

  Want voor een soortgelijk iets wordt Donald Trump ook verdacht en daar heeft de media het de hele dag over terwijl ze dit van hun progressieve koninginnetje verzwijgen want waarom de boel ingewikkeld maken?

  Dit is ondertussen al dagen oud nieuws? Dit zijn juist het type artikelen die jullie moeten maken als je wilt laten zien hoe hypocriet en gecontroleerd journalisme hier daadwerkelijk is.

  Wil de sources hier er wel opgooien maar dan wordt de comment geweigerd want had het 2 dagen geleden ook gezegd en die reactie is nergens te vinden.

  Type gewoon haar naam ik plus “investigation” dan vindt je het wel..

  Ze zitten als adelaars boven op de Republikeinen maar de democraten komen overal mee weg..

  Andere tip is volg dat mens op twitter, ze wijzen constant op wat trump zegt maar moet je eens kijken wat dat wijf in het verleden heeft gezegd..

 16.   

  Altijd veel geschreeuw en weinig wol dat akelige mannetje, waarom gaat hij deze zaak zelf niet onderzoeken, daar is hij toch zo goed in ?

 17.   

  Ik denk wel dat er politici te vinden zijn die hun nek uit willen steken voor iets wat er in het buitenland is gebeurd.

  Het komt toch wel eens voor dat een politicus Kamervragen steld om aandacht voor dit soort zaken te krijgen.

  Waarom zijn de mensen nu afkeurend?
  Of moet deze vraag door een politicus worden gesteld?

 18.   

  We mogen toch blij zijn dat deze man het niet gehaald heeft in de politiek te gaan.

 19.   

  En waarom alleen bij deze man en niet bij tig andere dossiers? Wellicht wil hij een internationaal onderzoek met hem met zn haakneus als onafhankelijke onderzoeksleider…

 20.   

  Een reactie op een tweet van De Vries in februari? Het gaat werkelijk waar nergens over.

  Inhoudelijk: als De Vries zich ergens in vastbijt levert dat doorgaans resultaat op, maar we kunnen ons er evengoed mee verzoenen dat de schurkenstaat S-Arabië hier ook weer mee wegkomt.

 21.   

  Vroeger vond ik zijn misdaad opsporing programma’s heel interessant.

  Jaren later is het een verschrikkelijke slijmerige kwal geworden.

  Als ik die verrotte kop zie dan heb ik al gegeten en gedronken.

  Brrrrrr wat een miezerig naar mannetje is het geworden.

  Overal kritiek op behalve op zichzelf.

 22.   

  Hé, de Vries! Als je dan tóch wilt, dat Nederland zich bemoeit met zaken, die ons in feite niet aangaan, dan heb ik er hier nog één voor je.
  Wel eens hier van gehoord:
  https://theresasvisie.com/2018/12/18/als-hartstocht-resulteert-in-lijden-het-socialisme-de-persvrijheid-en-billy-six-een-conservatieve-oorlogsjournalist-opnieuw-gearresteerd/
  Billy Six is een Berlijnse journalist en oorlogscorrespondent, die al meer dan drie maanden vast zit in Venezuela op een nep-verdenking! En Duitsland doet 0,0 voor hem, vermoedelijk omdat hij voor de realistische media schrijft i. p. v. voor de Linkse (die natúúrlijk vooralsnog achter Maduro staat).
  Dus vermoedelijk zou JIJ óók niets voor hem doen, hè, de Vries? Farizeeër!

  Wie er meer over wil weten, kan zó op mijn blog komen kijken: Ik heb er nog meer artikelen over vertaald. Trefwoord: Billy Six.

 23.   

  Deze man stroomt over van betweterigheid en narcitische gedrag.

 24.   

  Peter heeft het al eens geprobeerd in de politiek, en dat was geen succes. Hij kan het beter bij RTL boulevard houden. Meer zijn ding.

 25.   

  Hij lijkt al op die bruine trut van bei1, geld verdienen, dat kon hij bij de tv uitzending al niet meer.KLOOTZAK

 26.   

  Laat Peter RRRRRR de Vries dan het voorbeeld geven aan die “laffe Nederlanders” en als protest tegen de moord op Kashoggi wat vlaggen gaan verbranden in Saoudi-Arabie, maar dat zal die held op sokken zeker niet doen want hij kiest al met de staart tussen de benen het hazenpad als hij op straat een schop onder zijn arrogante kont krijgt.

 27.   

  P.R. de Vries is een misselijk makend persoon, die je bij vele programma’s langs ziet komen waar hij dan 2500,00 voor vangt, snel de knop omdraaien anders ga ik over mijn nek als ik hem ziet!

 28.   

  Peter R. de Vries moet zelf eens ophouden zich overal mee te bemoeien.

  1.   

   @Shidaian: Dat is zijn handelsmerk, gevoed door de linksafmedia.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!