Trump en de Russen – Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aanklachten aan!

Het onderzoek heeft 674 dagen geduurd en daar is het dan: Mueller’s eindrapport. Er worden geen nieuwe aanklachten in aanbevolen! Een klap in het gezicht voor de Democraten en een verrassende stilte bij Trump! Dat meldt de NRC.

Speciaal aanklager Robert Mueller voerde een langlopend onderzoek uit naar de inmenging van de Russische regering in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Het werd een ware klopjacht op alles wat met Trump te maken had. Die leidde tot 34 mensen en drie Russische bedrijven die werden aangeklaagd. Zeven mensen hebben bekend of zijn veroordeeld, maar niet voor de samenzwering waar Mueller juist onderzoek naar deed! Er zijn echter nog wel 25 Russen die door Mueller zijn aangeklaagd wegens verdenkingen van samenzwering, maar dat loopt nog.

Verdere conclusies moeten nog openbaar worden gemaakt. Wat nu dus bekend is, is dat het onderzoeksrapport adviseert om hier wel te stoppen.

Mueller zou zich gedurende het onderzoek overigens prima hebben gedragen, als dit niet het geval was, had men dit door wettelijke verplichting al openbaar moeten maken. Verder is het een politierapport over een lopende zaak/onderzoek, dus zal niet álles openbaar worden gemaakt.

Mocht Mueller dus iets beet hebben, dan zit hem dat waarschijnlijk in die 25 Russen. Buiten de beschuldigingen van samenzwering om lopen er andere onderzoeken tegen Trump en z’n sociale kring, dus daar zou mogelijk iets uit kunnen komen. Het gaat dan dus echter niet meer om Russische inmenging, tenzij Mueller iets over het hoofd heeft gezien natuurlijk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Peter Oudshoorn

  Niet alleen voor de democraten, ook voor Rien Noppen is de afgang compleet.

  1. F. Domela Nienhuis

   En dat vind ik nou amusant.

  2. Adriaan

   @Peter, je was me voor. Noppen is niet in zijn nopjes nu.

  3. Rien Noppen

   Ik ken de inhoud van het rapport niet.

   Peter wel?

 2. TD

  Nu heeft Pelosi niks meer om over te zeiken,behalve de muur dan!
  Die muur gaat geld opleveren,immers als het vele duizenden illegalen niet lukt om de USA binnen te komen,geeft dat enorme besparingen voor het geldloket,zorg,wellfare en opvang,dus uiteindelijk betaalt Mexico de muur alsnog!
  De illegalen verdelen zich tenslotte over Mexico,en zoeken daar hun heil.

  1. F. Domela Nienhuis

   Het doet mij vreugd te kunnen vernemen dat er toch nog mensen met gezond verstand zijn die kunnen rekenen. En niet alleen komt de muur er; Donald Trump gaat ook herkozen worden. En daar zal links ziek van zijn.

  2. Satty

   De migranten die de dienst uitmaken. Daar ben je bang voor slimpie? Amerikanen horen vrij te reizen over hun continent. Dat illegale migranten zoiets stoppen is absurd. Je hoeft niet bang te zijn hoor slimpie, niet alle migranten plegen genocide volken de bevolking om. Het is maar goed dat Afrikanen zo sterk zijn daar is het mislukt. De prijs die Afrika betaald is erg hoog maar goed.

 3. Peter Oudshoorn

  Rien Noppen had een boek gelezen waarin overtuigend werd ‘bewezen’ dat Trump door Putin werd gechanteerd en geheel onder diens invloed stond. Trump was een slaafje van de ‘smerige dictator’. Hahahaha…

  Ook Meriadoc Brandebok en Beukman uitten zich in dezelfde termen.

  Alle drie zijn ze het zicht op de werkelijkheid volkomen kwijt en laten zich door de populistische tactiek van de Demo’s op sleeptouw nemen als simpele idioten.

  Hoog tijd voor een diepgaande introspectie heren!

  1. Gekko

   Peter Oudshoorn: +++++

  2. poldi

   Peter Oudshoorn, chapeau +++++

  3. F. Domela Nienhuis

   Dat wordt dan geen impeachment. Ik lach me suf. En in 2020 gaan we nog eens een keertje ons suf lachen, want dan wordt Donald Trump herkozen.

   1. Satty

    Het gaat jou niet om inhoud zoals de rest maar het is een links rechts verhaal wat ook wel begrijpelijk is want inhoud begrijp je niet.

    Mooi dat jij tegen de punten van het fvd bent. Verstandig.

  4. umhnz

   Peter Oudshoorn is meer geïnteresseerd in het ongelijk van anderen dan in het mogelijke gelijk van Trump, waar dit artikel over gaat.
   In ieder geval zijn een aantal directe medewerkers van Trump wel door de mand gevallen.
   Laten we het rapport maar eens afwachten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, Trump heeft zich omringd met criminelen. Dst zegt wel iets over Trumps mensenkennis.

  5. Meriadoc Brandebok

   Je juicht te vroeg, heer Oudshoorn. De president is onschendbaar, dus hij kan niet worden aangeklaagd. Ik ben ervan overtuigd dat Mueller zal bevestigen dat de Russen zich in de presidentsverkiezingen mengden, hoewel velen – vooral de anti-EU Poetinisten – dat ontkenden. Of Trump met de Russen samenspanden weten we niet, maar vast staat inmiddels dat er tal van mensen die zich binnen zijn entourage bevonden zijn aangeklaagd. Toch merkwaardig voor een “integer” president die het zegt op te nemen tegen de corrupte “elite”.

   Verder is er nog de vraag welk oordeel Mueller velt over het handelen van de president. Het aandringen bij Comey om het onderzoek naar Flynn stop te zetten is nog steeds buitengewoon merkwaardig.

   Maar je zou er goed aan doen om een boek hierover open te slaan. Voor iets meer dan een tientje bij Bol.

  6. Satty

   Er worden mensen aangeklaagd wat altijd een teken aan de wand is.

   1. TD

    Satty:
    “teken aan de wand”
    In Afrika kruipen de kakkerlakken en teken aan de wand!

    1. Satty

     In Amerika ook. Weleens een blank trailerparken gezien? Je ruikt het al op afstand. Wat dat betreft vallen de projects mee slimpie. Overigens Polen weleens geweest? Of de grote Nederlandse steden? In die wijken waar opa vriend van zijn kleinzoon wil zijn, hetzelfde trainingspak aan.Je weet wel wat je ziet als je naar buiten kijkt. Hoe laat komt je kleinzoon? Zorg dat hij gecontroleerd wordt op parasieten die richten erg veel schade in het lichaam aan. Geef hem anders gewoon een wormenkuur. Gun hem een beter leven.

     Schandalig dat armoede ziektes in blanke wijken terug zijn, de overheid had deze mensen tegen zichzelf moeten beschermen. Baudet niet over gehoord.

     Ik ben zo blij dat mijn familie mij heeft willen opvoeden, daar verhef je mensen mee.

  7. Veteraan

   @ Peter Oudshoorn

   ++++

   1. Satty

    Waaruit blijkt dat er niets aan de hand is? Denken is jouw ding niet. Een mens dat geleid moet worden. Het instrument voor de elite, ze rennen zo een loopgraaf uit om te doden en gedood worden.

  8. Dik

   “Alle drie zijn ze het zicht op de werkelijkheid volkomen kwijt…”

   Waarom denk jij dat dit trio hier rondhangt?

 4. santiago

  Weer een succes voor de beste president die Amerika ooit heeft gehad en waarvan ik hoop dat hij er nog 4 jaar aanplakt.

 5. Nuts

  Beste Wout, ik zal je vertellen wat er nog speelt in deze zaak en wat nog achterwegen word gehouden.

  De Clintons en nog een paar links liberalen zijn namelijk wel betrokken met Rusland (de geheime Uranium deal)

  En……het is Obama die Mueller FBI de opdracht heeft gegeven tijdens de verkiezingen om Trump af te leggen.

  Dit is volstrekt tegen de grondwet in en Obama zal zich daarvoor moeten verantwoorden.

  DIT is nog maar het BEGIN mensen !!!

  Volg Q anons op Youtube.

  Bertus,

  1. Satty

   Klopt inhoudelijk niet. Waarom is het onderzoek begonnen?

 6. Beukman

  Het is nog niet zo ver; het rapport is nog niet gepubliceerd.
  Opvallend is dat juristen in het Witte Huis pinmiddels ogen om bepaalde delen van het rapport niet openbaar te maken. Wat staat daarin wat het volk niet mag zien?

  Mueller heeft meer dan 100 contacten blootgelegd tussen Trumps campagneteam enerzijds en Russen anderzijds. Er zijn diverse mensen uit Trumps inner circle veroordeeld wegens liegen: allemaal leden ze aan geheugenverlies, ze herinnerden zich niets van die contacten. Onder meer Papadopoulos, Cohen, Manafort, Gates en Flynn verdwenen achter de tralies wegens liegen, aangezien Mueller deze contacten meedogenloos blootlegde.

  Ondertussen sprak Donald herhaaldelijk van een heksenjacht, ondanks dat Muellers werk dus leidde tot de ontmaskering van Trumps halve inner circle als criminelen. Donald probeerde Mueller op allerlei manieren tot staan te brengen: door het ontslaan van mensen, dreigen, vervangen van poppetjes door vriendjes die hem onvoorwaardelijk trouw waren. Waar was hij bang voor?

  Donalds zoon en schoonzoon zijn bepaald niet brandschoon; we zullen zien wat er over hen in het rapport staat – tenminste, als Trumps pogingen om het rapport uit handen van het Congres te houden niet slagen.

  Er loopt nog een dozijn onderzoeken over zaken waarbij Donald betrokken is: over Manafort en zijn Oekraïnse vriendje Kilimnik, over de Trump Tower in Moskou, over het ontslag van Comey, over het misbruik van geld door het campagneteam van Donald, over SuperPAC, over Trumps persoonlijke belang bij het aanpassen van het belastingsysteem, over the Trump Foundation, etc. etc.
  Sommige van deze zaken zijn potentieel net zo gevaarlijk voor Donald als het onderzoek van Mueller.

  Ondertussen begrijpt iedere boerenlul met meer verstand dan dat van een garnaal en die 1 kan optellen bij 1, dat mochten er in het rapport van Mueller geen voor Donald al te schadelijke zaken staan, dit niet betekent dat deze zich ook keurig heeft gedragen, maar dat het bewijs hiervoor nu eenmaal niet gevonden is. Dat zijn twee verschillende dingen.

  1. TD

   Beukman:
   “Het is nog niet zo ver”
   Dat heb ik gehoord van Baudet,deze zou volgens Beukman marginaal verschijnen in de 1e kamer!

  2. Satty

   Elke overheid heeft dit soort geheimen. De aanval daarop slaat nergens op. Obama heeft er genoeg en als die beerput open gaat berg je maar.

   Het blijft opvallend dat ze zoveel mensen uit zijn kring daadwerkelijk hebben kunnen aanklagen. Dat zegt genoeg.

 7. Ritter

  Zoals Trump al heeft gezegd en iedereen eigelijk al weet is dit “onderzoek” een heksenjacht met als doel Trump negatief in beeld te brengen.

  Natuurlijk heeft Trump niet samengezworen met de Russen tijdens de verkiezingen.

  De commisie van de Senaat ( waarin Democraten en Republicainen zitten) en die ook een uitgebreid onderzoek van twee jaar hebben gedaan zijn al tot de conclusie gekomen dat er geen samenwerking was tussen de Russen en Trump tijdens de verkiezingen.

  Ook de media hebben geen enkel bewijs kunnen vinden.

  Kortom, een enorme tegenslag voor de Trump haters die dit rapport wilden gebruiken om Trump af te zetten.

  Op de Amerikaanse media veel bedroefde ( en soms een huilende journalist) na dit rapport. Net als na de verkiezingsoverwinning in 2016.

  1. Beukman

   @Ritter schrijft:
   “een heksenjacht”.

   Dat was nog wel een van de meest frappante zaken: de arme meneer Trump noemde een gerechtelijk onderzoek naar eventuele “collusion”, waarvoor waratje genoeg aanwijzingen waren, een “heksenjacht”.
   Een openbare aanklager, een trouw lid van de Republican Party nog wel, die wordt weggezet als een heksenjager. Veel gekker en wetsondermijnender kan je het niet hebben.

   Muellers werk heeft geleid tot de ontmaskering en veroordeling van de helft van Donalds inner circle als fraudeurs, leugenaars en criminelen. Dát alleen al maakt Muellers werk van onschatbare waarde.

   Overigens weet ik niet hoeveel criminele vrienden jij hebt, @Ritter. Ik vermoed niet een, want je lijkt me niet iemand die zich met criminelen inlaat. Maar stel dat de helft van jouw vrienden uit criminelen had bestaan, wat had dit dan over jou gezegd?

 8. Ritter

  Een complete “meltdown” van media en Hollywood nu het rapport is uitgekomen en Trump word vrijgepleit.

  De media zijn in shock. Twee jaar Trump demoniseren heeft kennelijk niet het gewenste resultaat opleverd.

  Google op “Mainstream media, celebrities stunned as Mueller report filed with no new indictments planned”

  “The mainstream media seemed to suffer a collective shock Friday evening after the office of Special Counsel Robert Mueller handed its final report of its Russia investigation to the Department of Justice.”

 9. Ritter

  Zelfs CNN ( waarin Trump 24 uur per dag word gedemoniseerd) moet toegeven dat dit rapport een grote overwinning is voor Trump.
  ——————-

  CNN Reacts to Mueller News: ‘Huge Victory for the President,’ Trump ‘Vindicated’

  “A panel on CNN’s Situation Room With Wolf Blitzer reacted live on air to news that the Mueller report has concluded and resulted in no new indictments by admitting that President Trump has won a “huge victory.”

  “He’s been vindicated by them,” Evan Pérez said of President Trump and the Mueller report.”

 10. Ries

  “Der politische Friedhof ist überfüllt mit denen, die US-Präsident Trump frühzeitig für politisch tot erklärt hatten. Ähnlich überfüllt ist der politische Friedhof mit denen, die seinerzeit US-Präsident Reagan, Kanzler Kohl und jetzt Israels Premier Netanjahu für politisch tot halten oder hielten.” (Bild, 23 maart 2019)

 11. poldi

  Tien tegen 1 dat ze niets vinden waarmee ze Trump kunnen aanklagen of laat staan waarmee ze een afzettingsprocedure kunnen starten.

  De grootste heksenjacht ooit in de geschiedenis van de VS ingegeven door woede om een verloren presidentschap voor de democraten.

  Ben benieuwd of ze nu ook Hillary Clinton’s banden met Rusland en vooral de SA net zo grondig gaan onderzoeken of dat dit met alle mogelijke middelen in de doofpot wordt gestopt en gehouden.

 12. Ries

  De linksaffers die hier actief zijn, munten uit in het uitvoeren van een opdracht die ze niet aankunnen. Zoiets betekent ‘ongeschikt bevonden en af door de zijdeur’. Komt de brief, het mailtje of het telefoontje vandaag niet, dan toch begin volgende week. Dus mensen, gebruik het weekend om te solliciteren. Meldt dan niet dat je een tegendraadse trol was, want dan is je kans volledig verkeken.

 13. poldi

  Als ik de berichtgeving op CNN goed begrijp is er niet één aanklacht tegen Trump zelf.

  “There have been plenty of dark days for the President during the Russia investigation. But the news that Mueller would make no more indictments arrived as he settled into his Mar-a-Lago resort for a weekend with friends”

  Twee jaar lang graven, en dan niet een aanklacht tegen Trump zelf, is dat niet vreemd?
  Dus wel degelijk een smerige heksenjacht op Trump.

 14. Schele Joop

  En nu maar weer wachten op de boze lezers van het NRC, die toch echt zeker weten dat Trump, Adolf 2.0 is. Ik heb zo te doen met onze verwarde linkse medemens, na klimaat stress, FvD stress nu ook nog Trump stress.

  1. poldi

   Prachtig verwoord, 100% mee eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.