Trump en de Russen - Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aanklachten aan!

Geen categoriemrt 23 2019, 9:00
Het onderzoek heeft 674 dagen geduurd en daar is het dan: Mueller's eindrapport. Er worden geen nieuwe aanklachten in aanbevolen! Een klap in het gezicht voor de Democraten en een verrassende stilte bij Trump! Dat meldt de NRC.
Speciaal aanklager Robert Mueller voerde een langlopend onderzoek uit naar de inmenging van de Russische regering in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Het werd een ware klopjacht op alles wat met Trump te maken had. Die leidde tot 34 mensen en drie Russische bedrijven die werden aangeklaagd. Zeven mensen hebben bekend of zijn veroordeeld, maar niet voor de samenzwering waar Mueller juist onderzoek naar deed! Er zijn echter nog wel 25 Russen die door Mueller zijn aangeklaagd wegens verdenkingen van samenzwering, maar dat loopt nog.
Verdere conclusies moeten nog openbaar worden gemaakt. Wat nu dus bekend is, is dat het onderzoeksrapport adviseert om hier wel te stoppen.
Mueller zou zich gedurende het onderzoek overigens prima hebben gedragen, als dit niet het geval was, had men dit door wettelijke verplichting al openbaar moeten maken. Verder is het een politierapport over een lopende zaak/onderzoek, dus zal niet álles openbaar worden gemaakt.
Mocht Mueller dus iets beet hebben, dan zit hem dat waarschijnlijk in die 25 Russen. Buiten de beschuldigingen van samenzwering om lopen er andere onderzoeken tegen Trump en z'n sociale kring, dus daar zou mogelijk iets uit kunnen komen. Het gaat dan dus echter niet meer om Russische inmenging, tenzij Mueller iets over het hoofd heeft gezien natuurlijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten