Urk-rel escaleert: polarisatie, wapens en roep om Urker gemeenschap te terroriseren!

Geen categoriemrt 12 2019, 21:15
Escalatievogels zwermen als aasgieren boven Urk! De 'eerwraak' die Urker jongeren met tientallen tegelijk over de Marokkaans-Nederlandse familie Boukhizzou uitstortten krijgt mogelijk een vervolg. En niet uit onverwachte hoek! Een netwerk van islamitische jongeren roepen elkaar via sociale media op om wraak te nemen. Het plan is dat 'alle broeders zich op 15 maart in Urk verzamelen' voor pay-back time uiteraard.
Update: berichten komen binnen dat de Politie Urk heeft afgegrendeld. Wat eraan vooraf ging leest u hieronder.
Dat er nu twee kampen dreigen te ontstaan is een serieus gevaar voor de openbare orde van het dorpje. Na het eerwraak-incident van maandagavond plaatste een gereformeerde Urker jongere foto's van zichzelf met een wapen. Of deze echt is of niet weten we niet, maar de boodschap is duidelijk.
https://twitter.com/writherazazel/status/1105507372972298240
Dat er in Urk iets borrelt blijkt uit de screenshots die Van den Berg op zijn Twitter met de rest van de wereld deelde. Zo zou een Facebook-evenement zijn aangemaakt waarin jongeren wordt opgeroepen om wraak te nemen op de Urker gemeenschap. Het profiel 'Yassine El' schrijft op Facebook: 'Terroriseren jongens! Neem je vrienden mee'. Als er aan de oproep gehoor wordt gegeven hangt escalatie in de lucht.
https://twitter.com/Bolderkar/status/1105511635588956160
Maandagavond nam een groep van tientallen verwarde jongeren wraak op de Marokkaans-Nederlandse familie Boukhizzou. Een van de leden van het gezin zou de vriendin van een mannelijke Urker hebben beledigd. Dit was aanleiding voor de jongeren om het huis te bestormen en huisvredebreuk te plegen. Mogelijk hebben zij de familie ook mishandeld.
Als tegenreactie lijkt een islamitisch jongerennetwerk nu in actie te komen voor 'pay back'. Dat is natuurlijk onverstandig. Escalatie op escalatie stapelen heeft in de meeste gevallen weinig nut en zal enkel leiden tot een volgende tegenreactie. In gedachten komen de beroemde woorden van Mahamet Ghandi:

An eye for an eye only ends up making the whole world blind.

Toch lijkt er behoefte in de samenleving om wraak te nemen. Een menselijke eigenschap. Wanneer de eer is gekwetst dan wil je natuurlijk revanche. Aangezien het duellum al geruime tijd is afgeschaft zijn er weinig alternatieven voor kemphanen 'om stoom af te blazen'.
In plaats van verdere escalatie kan de Urk-rel echter een positieve wending krijgen. Tenminste voor zover het idee mensen aanspreekt. Een mogelijkheid zou zijn de kemphanen in een direct gevecht in de boksring te laten strijden om de eer. Dan kan men de agressie op elkaar kwijt in een afgeschermde en gereguleerde omgeving. De eer is dan natuurlijk voor de winnaar.
Dat bespaart de rest van de Urker gemeenschap een heleboel ellende. Of nog beter: bel de ouders van deze jongeren op en vraag hen hun kroost de toegang tot het internet voorlopig te ontzeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten