Waanzin! CDA-leider Buma, met 10 zetels in de peilingen, ziet partijgenoot Wopke Hoekstra wel als premier!

CDA-leider Sybrand Buma ziet zijn minister van Financiën Wopke Hoekstra als minister-president, zo zei hij dat in WNL op Zondag. Met slechts 10 zetels in de peilingen (-9), is dat regelrechte grootheidswaanzin! Dat meldt het AD.

De vraag die hem werd gesteld of hij Hoekstra in potentie als premier zag. “Laat dat in potentie maar weg,” zei hij. Totaal belachelijk, want het CDA is praktisch gehalveerd in de peilingen. En hoewel Hoekstra de laatste tijd positief in het nieuws is gekomen en nogal een taaie lijkt te zijn om mee te onderhandelen, is dit idee totaal onrealistisch. Buma maakt het echter nog gekker en ziet zichzelf ook wel als potentiële premier!

Wat dan wel weer leuk is, is dat Buma flinke kritiek op uitspraken van Rutte had die hij in Putten deed over ‘schreeuwende partijen‘. Buma is dan zelf wel zo flink en noemt de partijen die hij als schreeuwers ziet gewoon bij naam: GroenLinks, SP, FVD en PVV. Vooral GroenLinks verweet hij te zijn weggelopen in de kabinetsformatie van de onderhandelingstafel.

Niet dat dit verder veel uitmaakt, hij voelt de bui namelijk ook wel hangen. Zo’n beetje iedereen die openstaat voor meerdere partijen en klaar is met dit kabinet, straft het CDA, net als D66 en de VVD, gewoon keihard af de komende verkiezingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. HendrikJan

  Laten we maar gewoon afwachten.
  En al dat dikke worsten gelul, moet hij thuis vertellen.
  Ik heb namelijk het idee, dat het CDA samen met D’66 gewoon een miniclub wordt.
  Geen toegevoegde waarde.

  RUTTUP en NEXIT.

 2. Willem Bever

  Een zwaluw maakt nog geen zomer Buma

 3. Duke

  Het CDA is partijkartel. Zolang het partijkartel niet een halt wordt toegebracht, heeft een CDA met 1 zetel meer macht dan een FvD of PVV met 40 zetels.

  1. santiago

   Een halt toeroepen.
   Heeft het cda met 1 zetel meer macht dan de pvv met 40 zetels.
   Zo’n cursus staatsrecht helpt toch ook niet echt he.

   1. Duke

    Doe ook wat aan je begrijpend lezen, trol.

    1. santiago

     En nog onbeschoft ook. Jammer dat ze jouw soort toelaten op DDS.

     1. Duke

      Dat denk ik over jouw soort. Zijn we het daar over eens.

 4. Gekko

  Buma is ver over zijn top heen. Zijn beste resultaat was in 2017, toen hij met zijn CDA 19 zetels scoorde. Daarna is het door eigen toedoen weer snel bergafwaarts gegaan. Want Buma is een draaikont, de ene keer rechts en even later weer links. Hij gaat nu prat op het Kinderpardon. Leuk voor die ca. 750 kinderen. Maar miljoenen burgers heeft Buma bedonderd, toen hij op Prinsjesdag vorig jaar riep dat iedereen er op vooruit zou gaan.

  Nu schuift het CDA alvast zijn potentiële opvolger naar voren: Hoekstra. Dezelfde arrogantie, maar wellicht wat standvastiger dan Buma. Dat maakt hem nog niet perse geschikt als aanvoerder. Hoekstra is, meer nog dan Buma, uit elitair hout gesneden. Heeft geen enkele feeling met de gewone burger. Ik durf daarom nu al te zeggen dat Hoekstra hem niet gaat worden.

 5. ZiggyStardust

  Die zogenaamde schreeuwers willen gewoon niet naar de pijpen dansen van het partijkartel, vooral omdat ze er dan zelf onderdeel van uit zouden gaan maken. De ommekeer is echter aangebroken, de kartelpartijen mogen binnenkort naar de pijpen van de zogenaamde schreeuwers gaan dansen. Mooi dat de arrogante klootjesvolkpartijen eindelijk eens afgestraft gaan worden.

 6. Florissa

  Liever met schreeuwers te maken dan met dit zacht gekookt ei .

 7. PMG

  Ja, wat had je dan verwacht, hij kan wel op bed blijven liggen en janken maar daar schiet hij ook niks mee op.
  Hopelijk zien de laatste getrouwen snel in dat deze partij, net als PVDA, het heeft gehad en stappen ze over.
  Deze partij leunt op het feit dat het trouwe kerkgangers zijn en heeft veel aanhang onder boeren, ik denk dat diezelfde boeren zich ook goed kunnen vinden in het FVD.

 8. Hermann

  Wel eens aan Ollongren gedacht ?

  1. edoc431

   hahaahahahaahahahahhaahahahha ja hoor die kan terug naar Zweden waar ze behoord

  2. ZiggyStardust

   Wel eens geprobeerd, maar ik kreeg em gewoon niet overeind.

 9. Gekko

  Hoekstra is trouwens net zo’n leugenachtig type als Rutte. Vorig jaar mei pleitte de PVV (bij monde van Dion Graus) om aandelen KLM-Air France te kopen. Volgens Hoekstra was dat absoluut niet aan de orde: “De overheid intervenieert niet in de financiële positie van beursgenoteerde bedrijven”.

  En zie, wat gebeurt er 9 maanden later: Hoekstra koopt als Minister van Financiën dik 12% van het aandelen pakket. En laat zich in de media daarvoor uitgebreid fêteren. Maar de eigenlijke credits zijn voor PVV-er Graus!

  1. Heinz

   Jammer dat het bedrijf geen dividend uitkeert. Dan doet de staat het beter met AbnAmro. Daar strijken ze het dividend ten minste nog op. Toch een goeie zaak geweest om die bank overeind te houden..

 10. Duckday

  De partij die de zorg naar de knoppen heeft geholpen die met alle winden mee waait en zijn eigen bevolking naait voor macht hoogmoed en waanzin

 11. joker

  Buma : ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.
  Wat denkt deze Dracula toch ? Of hij is blind, of doof, of dementerend.

 12. Vliegenvanger

  Sybrand doet wel meer ondoordachte uitspraken in WNL OP ZONDAG. Onlangs vertelde hij daar dat als wij electrisch gaan rijden de benzine en diesel auto’s aan het buitenland verkocht worden. DE OPLOSSING VOOR HET KLIMAATAKKOORD, KUNNEN DIE AUTO’ DAAR WEER DE WEG OP.
  Nog nooit zo’n lompe gehoord, maar van Buma kan je het verwachten

 13. Politiek Profeet

  Buma hoort bij de bilderbergkliek,een arrogant stuk vreten die nog in een sprookjesfiguur gelooft.
  Zijn clubje sprookjesaanbidders zal halveren en hopelijk spoedig zichzelf opheffen, weer minder opvreters om te voeden.
  Meer moslims en minder gelovigen in de kerk doet zijn clubje vanzelf opdrogen….

 14. Gerlos

  Dromen zijn bedrog of hoogmoed komt na de val, ook voor u Hendrik Jan met je Rutte fobie

 15. Henk Albarda

  Bij keuze tussen Wopke Hoekstra en Mark Rutte zou ik, ex VVD, voor Hoekstra gaan. En voorlopig kunnen wij FvD stemmers slechts schietgebedjes doen dat we een invloed bewerkend aantal zetels veroveren nu door het voortdurend bashen van links op ons correcte standpunt dat de mens vrijwel geen invloed op het klimaat heeft, toch steeds meer Nederlanders dat niet meer hardop durven zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.