AIVD doet aan nattevingerwerk: weet ‘radicale islam’ niet te definiëren

Marouane B. en zijn vrienden moeten van de aardbodem geveegd worden. Maak ISIS kapot!
Foto: Volgens de AIVD zijn dit potentieel geradicaliseerde en extremistische jihadisten. Het zou natuurlijk ook een carnavalsvereniging kunnen zijn.

Op The Post Online hebben ze het jaarverslag (2018) van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doorgebladerd en wat blijkt? Ze weten niet eens precies wat ‘radicale islam’ is!

Dat is nogal wat! In het verslag geven ze aan onderzoek te hebben verricht naar de ‘radicale islam’ maar ze komen niet tot een werkbare definitie. Zo noemen ze salafisme wel als onderdeel van dit begrip, en definiëren dit als:

Een brede ideologische stroming binnen de islam die een letterlijke terugkeer bepleit naar de ‘zuivere islam’ uit de begintijd van de islam.

Maar de AIVD stelt ook dat de manier waarop men salafisme uitdraagt, bepalend is voor of het radicaal is of niet. Radicale islam is volgens de AIVD namelijk:

Bij onderzoek naar de radicale islam gaat [het]hier niet om de geloofsleer van de islam op zichzelf, maar om de manier waarop onderdelen van dit geloof worden opgelegd aan anderen. Vooral wanneer de ander daarbij beperkt wordt in het maken van individuele keuzes.

Er volgen nog een aantal definities van woorden als ‘extremisme’ en ‘radicale ideologie’ die de complexiteit en het probleem hiervan goed onderstrepen, maar het is redelijk plat te slaan aan de hand van een voorbeeld:

Stel ik ben een moslim. Ik ga netjes naar de moskee, bid vijf keer per dag en wil een mooie moslima die mijn geloof net zo serieus neemt als ik. Tot dusver ben ik een ‘gematigde moslim’.

Wanneer ik m’n Arabische oom opbel om eens in zijn dorp rond te kijken of er daar nog een fraaie moslima voor mij tussenzit, is er een probleem. Dit kan al als ‘radicaal’ worden gezien, ondanks dat dit wellicht meer cultureel dan religieus is. Omdat het idee van uithuwelijking op gespannen voet staat met de westerse waarden hier in Nederland.

Afijn, de moslima wordt ingevlogen, we trouwen en na een tijdje begint ze te mekkeren over dat ze zelfstandig wil zijn en een opleiding wil volgen. Die hoofddoek zit ook nog eens veel te strak. Ik probeer haar binnenshuis te houden want m’n hele buurt is natuurlijk haram. Daar betreden we al het terrein van ‘extremisme’. Ik beperk namelijk haar vrijheid vanuit religieuze motieven. Maar goed, zie dat maar eens te bewijzen!

Nu vraagt mijn buurt zich natuurlijk af waarom mijn vrouw nooit het huis uit komt en ze beginnen vragen te stellen. Dat moeten we niet willen, dus zoek ik manieren om mijn buurt minder invloed te laten uitoefenen. Een moslim-school in de wijk zien te krijgen, een grotere moskee misschien of vrienden uit m’n oude dorp hierheen proberen te halen? Verzin het maar.

Dat gaat in ieder geval niet zo makkelijk als gedacht, ik krijg ruzie met buurtbewoners en wordt geheid om mijn geloof gediscrimineerd. Dáár zit ergens het vage grensgebied dat mij van extremistische en radicale islamiet tot een daadwerkelijke dreiging maakt. Dát is waar de AIVD in het jaarverslag omheen draait en voor problemen zorgt in het veiligheids- en juridische systeem van Nederland.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  De AIVD durft het niet te benoemen, want anders moeten zij, Wilders gelijk geven.

  1.   

   Waarom Hendrik Jan, waarom zou je wilders hierdoor gelijk moeten geven?

   1.   

    Omdat Wilders gelijk heeft Satty die zegt het al ja-ren..

  2.   

   Onze aivd durft niets en kan niets. De aivd is niets meer en niets minder dan een veredelde veiligheidsdienst van onze elite. Wie controleert deze dienst. De overheid. Haha precies.

 2.   

  Doet me denken aan Obama, die zij bij een grote aanslag van moslimextremisten dat die aanslag niets met de islam te maken heeft. Sterker nog, hij zei ‘het heeft nog minder met islam te maken, dan met andere religies’. Dus andere religies waren meer schuldig aan de aanslag van moslimextremisten.

  Je kunt het maar verzinnen.

  1.   

   Trump is nog steeds bezig om de rotzooi van die obama lul op te ruimen.

 3.   

  Er bestaat geen radicale islam, islam is islam, totale levensgevaarlijke bagger die niet thuis hoort in de Westerse samenleving en zo spoedig mogelijk dient te worden verwijdert.

  1.   

   Pfff de salafistische barbaar aan het woord en niets minder gevaarlijk.

   1.   

    Sodemieter op domme Kykuyu, ga lekker in Afrika het bijdehandje uithangen.

    1.   

     Hoe kom je erbij dat ik een Kykuyu zou zijn? Zijn bijdehandjes lastig omdat jouw domheid dan zichtbaar wordt.

  2.   

   Toch gek dan dat de overgrote meerderheid van de moslims vredelievende mensen zijn.

   1.   

    Ja heel vreemd. Althans voor hen die het zelfstandig denken hebben opgegeven.

   2.   

    Ja volgens jouw visie van dat schorem, maar zoals iedereen weet ben jij een gigantische islam liefhebber dus jouw mening is niet relevant in deze.

   3.   

    @ Rien Noppen

    Uit onderzoek bleek dat 30% van de Nederlandse moslims de Sharia in Nederland ingevoerd zou willen hebben. Dat zijn dus 300.000 mensen. Je weet wel, die Sharia die in Brunei is ingevoerd, waar homo’s gestenigd mogen worden.

    In het VK wilt 52% van de moslims homosekualiteit strafbaar stellen en die mensen op laten sluiten.

    Onderzoek van de wereldwijde veiligheidsdiensten hebben uitgewezen dat 75% van de moslims vredelievende mensen zijn, maar 15 tot 25% extremisme aanhangen.

    Dus tel maar uit hoeveel miljoen dat is op 1,8 miljard mensen extremistisch zijn. En het gaat niet om de vredelievende mensen, maar juist die het niet zijn. Maar een kleine minderheid, dat is dus niet waar.

 4.   

  Moslims zijn in de tweede fase van de Jihad (voortdurende inmenging van buitenaf) en zullen nimmer integreren zo gauw er een imam wordt aangesteld. Dat is namelijk de wil van Mohammed en noch Mohammed noch Allah mogen worden bekritiseerd. Duitsland kent 90% imams vanuit het buitenland. Uw vrijheid zal steeds meer beperkt worden, zie de landen die al geïslamiseerd zijn. In plaats van meer allochtonen die in Belgie verblijven en de taal spreken wordt het aantal dat arabisch spreekt alleen maar groter. Zie daar uw toekomst. Daarnaast is er geen sprake van een religie maar van massamoord. Mohammed 800 eigenhandig. Na Mohammed meer dan 480 miljoen met het zwaard. Tot op de dag wordt dagelijks in EU moorden gepleegd maar worden in de media niet benoemd.

 5.   

  Er staan in de koran minimaal 30 verzen die verwijzen naar moord, volkerenmoord en genocide op de niet-moslims/ongelovigen.
  Er staan minimaal 7 verzen in de koran die uitnodigen om ongelovigen aan te vallen.
  In de ahadith staan er uiteraard ook verwijzingen/oproepen.

  Ik denk dat er bij de AIVD moslims werken die de boel dwarsbomen.

  1.   

   Helaas is de Bijbel aanmerkelijk gewelddadiger en worden daar met Gods instemming aanmerkelijk meer gruwelijke genocides beschreven.

   Moeten we op grond daarvan concluderen dat Joden en Christen niet deugen?

   1.   

    @ Rien Noppen

    Jezus Christus heeft geen mensen vermoord, Mohammed wel. Mohammed trouwde een 6 jarig kind, Jezus is nog niet eens getrouwd.

 6.   

  Kom is met nieuws dat ik nog niet ken DDS.

 7.   

  Tip voor de AIVD: Het is nog geen enkel westelijk land gelukt om moslims succesvol te integreren.
  Ook nog de beweegredenen weten AIVD ?

 8.   

  Ik heb ooit is als onderaannemer in het gebouw van de AIVD mogen werken terwijl de mensen daar gewoon aan het werk waren.
  In de 10 weken dat ik daar werkte heb ik dingen gezie…………

  Nee, ik vertel het toch maar niet maar wel dat wij burgers ons ernstige zorgen moeten gaan maken over onze veiligheid.
  En ik laat het ook aan iedereen zelf over of ie zich gaat bewapen of niet.

  Oké, één onbegrijpelijk dingetje dan…oké, twee : ik onderging geen controle bij aankomst of verlaten van het gebouw. Ik kwam in kamers waar de deuren gewoon van open stonden evenals de documenten die nog open en bloot te bewonderen waren op de Pc-schermen, de heren waren even koffie drinken 3 verdiepingen lager.

  1.   

   Idd. Ongecontroleerd clubje. Wie doet ze wat.

   1.   

    Diederik. Je weet dat de aivd meeleest en je geeft ze nu wel veel jnformatie
    Pas maar op.

 9.   

  Het hele justitie apparaat incl. de AIVD is een links bolwerk dat zo snel als mogelijk is opgedoekt en opnieuw opgebouwd moet worden, wordt hier gaan aanvang mee gemaakt dan gaat ons land langzamerhand ten onder aan allochtoon religieus geweld.

  De meeste inwoners van ons land weten onderhand wel dat de islam een misdadige ideologie is, dat dat op Justitie niet duidelijk is komt omdat het een links rattennest is, die bewust of onbewust uit zijn op de vernietiging van ons land en onze cultuur, aangevoerd door de islam.

  Stem ook in mei op FvD!

 10.   

  Er is maar 1koran. Als de Aivd dat nu eens doorleest, weten ze precies wat de islam inhoudt. De moslims die ongelovigen niet willen doden en goed geintegreerd zijn, zijn afvalligen. Ook zij mogen door salafisten gedood worden.
  Verder is de overheid verantwoordelijk voor de regelgeving op het gebied van veiligheid.

  1.   

   Nou Heras ik ga je een geheim verklappen, Nederland gaat in de toekomst de sharia omarmen, let maar op mijn woorden..

 11.   

  Dit artikel bestaat voor het overgrote gedeelte uit vaag gezwets. De AIVD is glashelder.

  1.   

   En de brandende bok kan het weten, toch.

  2.   

   Zo helder als melkglas zul je bedoelen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!