Ophef in muziekland: Hypocriete rappers woest op Anouk na gebruik n-woord

Mediaapr 29, 16:00
Een onthullend schouwspel in de Nederlandse muziekwereld! Anouk, onze rockdiva met een dijk van een stem en een ruggengraat van staal, heeft weer eens de gemoederen hoog doen oplopen. Deze keer door het ‘n-woord’ te gebruiken in een reactie op Ronnie Flex, die zich op onbeschaamde wijze had uitgelaten. En wat gebeurt er? De rapper Sor, bekend van... ja, van wat eigenlijk? Heeft besloten om zijn staart tussen de benen te steken en zich terug te trekken uit het voorprogramma van Anouk’s aankomende concerten in het Ziggo Dome.

De aanleiding

Wat er gebeurde? Flex heeft een 'disstrack' gemaakt over - nou ja, over wie boeit niet. In dat nummer rapt hij: "Je bent een hele bitch n**** waarom lijk je op Anouk. Deze tijden van de maand zit je panty vol met bloed." 
Dat is overduidelijk een referentie aan Anouk.
Die vond dat niet fraai en reageerde. "Crying over spilled milk. Happy kings day little cryin’ broke bitch ni****. Greetings from your old happy rich bitch ni****," aldus Anouk.
Daar kwamen direct boze reacties op van een licht aangebrand volk. Anouk besloot daarop in te grijpen. Ze redigeerde haar post en verwijderde het n-woord, ongetwijfeld omdat ze geen grote problemen voor zichzelf wilde veroorzaken. Voor professionele aanstellers was dat helaas al te laat. Ze werd er flink op afgerekend... en uiteindelijk besloot Solletje zelfs om zich terug te trekken als 'vooract' bij haar concerten.
"Heb de show gecanceld om voor de hand liggende redenen," aldus de huilende badboy.

Koekje van eigen deeg

Laten we wel wezen: als je deelneemt aan het rapspel, moet je niet huilen als de teksten eens hard aankomen. Ronnie Flex mocht het n-woord gebruiken, want hij is zwart. Maar o wee als Anouk, die niet zwart is, hetzelfde woord gebruikt in haar verdediging. De dubbele standaarden druipen ervanaf. Deze rapper Sor heeft zich nu opgeworpen als de ridder op het witte paard, maar vergeet dat hij in feite een non-valeur is die meer aandacht krijgt door dit ‘schandaal’ dan door zijn muzikale ‘talent’.
De cancelcultuur heeft weer een hoogtepunt bereikt: een zangeres die niet over zich heen laat lopen, wordt aangevallen omdat zij zich niet conformeert aan de eenzijdige normen van een overgevoelige minderheid. De hypocrisie is stuitend. Als men echt tegen het gebruik van bepaalde woorden is, waarom gebruiken deze artiesten ze dan zelf in hun teksten?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL achter onze boeren. Daarom werken we samen met EerlijkEten om onze lezers in staat te stellen voor een goede prijs heerlijk, vers Néderlands voedsel te kopen. Bestel nu een geweldige vleesbox of Allrounddoos van EerlijkEten en proef het verschil met het voedsel uit supermarkten! 
Anouk heeft meer integriteit in haar pink dan deze zelfbenoemde moralisten in hun hele lichaam. Sors vertrek uit het voorprogramma is geen verlies voor Anouk, maar een zegen. Misschien kan ze nu iemand vinden die wel een ruggengraat heeft en muziek kan maken die ergens over gaat.
Laten we hopen dat dit de laatste keer is dat we van deze zogenaamde 'Sor' horen, en dat de echte muziekliefhebbers zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: authentieke, ongefilterde muziek. Ondertussen blijft Anouk de onbetwiste koningin van de Nederlandse rock, ongeacht de tegenwind van kleinzielige critici.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten