Beelden! Syp Wynia: ‘Gasverbod is zinloos, kost miljarden en Mark Rutte moet het stoppen!’

De kwestie van de week is volgens Syp Wynia het zogenaamde ‘gasverbod’ en als de oudere mannen spreken is het gepast te zwijgen dus hier gaan we: het gasverbod is een maatregel van kabinet Rutte 3 om nieuwbouwwijken niet langer met gasaansluitingen op te leveren en dit zelfs te verbieden. Tevens zijn er plannen om bestaande wijken om te vormen tot aardgasvrije wijken. Volgens Wynia een slecht idee…

Eerder vandaag schreven we al een stuk over de visie van Wynia en daar komen nu de bovenstaande beelden bij! Met 8 miljoen woningen in Nederland lopen de kosten van het gasverbod al snel op ‘van €200 miljard tot wellicht zelfs €600 miljard’!

En waarom moeten we dat gekke gasverbod eigenlijk doorvoeren? Lang verhaal kort het ging ongeveer zo: volgens Wynia waren er wat aardbevingen in Groningen en hebben activisten het Groningse gas in verband gebracht met klimaatverandering. Toen is het balletje gaan rollen en dit leidde tot paniek in de Tweede Kamer: ‘van het gas af!’ riepen ze in Den Haag in koor.

Dat terwijl gas schoner is dan kolen! Het is een van de meest schone brandstoffen op aarde. Ook is een andere aanleiding, de aardebevingen in Groningen, steeds minder aanwezig. Zo lijken de aardbevingen in Groningen af te nemen qua intensiteit nu de omvang van de gaswinning naar beneden is bijgesteld.

Het gasverbod noemt Wynia ‘ingegeven door emotie’ en daar lijkt het inderdaad op!

Als het kabinet het draagvlak in Groningen versterkt door een deel van de gasbaten te provincialiseren en de veiligheid goed in het oog houdt dan vallen alle argumenten voor het gasverbod al snel weg.

Tevens acht Syp Wynia het opmerkelijk dat de kosten van het gasverbod niet zijn doorgerekend door het CPB/PBL bij het bezien van het Klimaatakkoord. Net als zoveel andere maatregelen van het Klimaatakkoord niet zijn doorgerekend. Als we alles bij elkaar nemen blijft er dan weinig over van de ramingen van het Klimaatakkoord door het CPB/PBL.

Het kabinet Rutte 3 houdt vooralsnog vol en wil dus alle wijken van het gas af hebben. Wellicht dat het kabinet nu nog niet tot inkeer komt, maar zodra de Nederlanders de gevolgen in hun portemonnee gaan voelen zal de publieke opinie wel snel kantelen. En dan draait Rutte 3 hopelijk bij!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Florissa

  VVD richting nul zetels,Mark, my words

  1. Schele Joop

   Als zodanig neem ik aan dat u bedoeld, Mark Rutte my words.

 2. Brazil

  Afbouwen van gas is het meer niet, zijn we 30 jaar verder man man man wat een paniek.

  1. marco1

   @Brazil: Maar wat vind u eigenlijk van de kop van Syp Wynia want daar eigenlijk wel benieuwd naar.

   1. Brazil

    Die kop is vrij ” normaal ” 🙂

    1. Original NL

     @Brazil….Tis net noppen..maar dan met hersens!!

   2. Top

    Hoe is het met je moeder? Is ze al ‘schoon’?

 3. C.A.Barstow

  Geweldig toch?
  weer een nagel aan Rutte’s politieke doodskist, laat hem vooral zo doorgaan, des te harder zal de door hem gekaatste bal terug komen.

  Stem ook in mei op FvD!

  1. Peter Loosduinen

   C.A.Barstow
   Stem ook in mei op FvD!
   Mee eens !!

 4. Ome Wim

  Rutte het gasverbod stoppen ?, die heeft het veel te druk met nieuwe leugens verzinnen, graven naar de onderste steen van MH17, de kont likken van zatlap Juncker voor een baantje en de clown uithangen in de tweede kamer, sorry beste kiezers, van die man moet je niets zinnigs verwachten.

 5. RPML

  Zolang links blijft roepen om sluiting van kolencentrales, mensen aan de warmtepomp, zoveel mogelijk windmolens, benzine- en dieselauto’s verbieden en ‘groene’ energie zitten de ware populisten ter linker zijde. Het is symboolpolitiek die geen gram CO2 minder oplevert over de ruggen van de burger die de rekening mag betalen, toegejuicht door mensen die werkelijk niet weten op welke schandalige wijze ze worden bedrogen door diezelfde mensen. Zéér veel mensen hebben werkelijk geen flauw benul op welke ongelofelijke leugen ze stemmen.
  Als er dan iemand opstaat die alleen maar de vraag stelt ‘waarom moeten we 1.000 miljard uitgeven aan 0,00007 graden minder opwarming’ wordt niet de vraag beantwoord, maar de 1.000 miljard in twijfel getrokken (de Volkskrant kwam op 700 miljard, alsof dat al niet een onmetelijk grote hoeveelheid geld is). Zelfs over de 0,00007 graden gaan ze de discussie niet aan, omdat ze dondersgoed weten dat het zo is! En zonder de vraag te beantwoorden roepen ze allemaal ‘lariekoek, leer eens rekenen, populist, utterly BS’
  De linkse kerk is niet te overtuigen met argumenten, alleen de rekening presenteren begrijpen ze. Daar maken ze nu de draai naar ‘klimaatrechtvaardigheid’; een ander mag de rekening betalen, maar zeker niet de eigen achterban. Mooi plan van de FvD: laat die linkse wegkijkers en deugdenkers in Amsterdam bij voorkeur als eerste de rekening krijgen voor hun idiote plannen, eens kijken hoe lang ze overtuigd blijven van hun hersenspinsel; ik voorspel 1 dag… daarna gaan ze op zoek naar anderen die hun rekening mogen betalen. Deugdenkers zijn egocentrische individuen die anderen hun wil willen opleggen, maar zelf geen enkele bijdrage willen leveren.

  1. Dddddd

   Heel goed stuk!
   We moeten zoals ik doe, continu die 0,00007 graden minder opwarming noemen, zodat men niet de kans krijgt over wat anders te gaan beginnen.
   Het is trouwens nog minder: halen we de Parijse doelen in 2050, dan scheelt dit 0,0000045 graad!

  2. Rien Noppen

   “Als er dan iemand opstaat die alleen maar de vraag stelt ‘waarom moeten we 1.000 miljard uitgeven aan 0,00007 graden minder opwarming’ ”

   Het is een nogal domme vraag, RPML, en dat verklaart waarom weinigen er nog woorden aan vuil maken.

   1. Vabis

    Jij vindt het getuigen van intelligentie om zo’n bedrag uit te geven om 0,00007 minder opwarming te genereren?

 6. Veteraan

  Heb het nooit zo gesnapt.
  Rij al 30 jaar op LPG en heb heel wat milieuschade voorkomen hiermee.
  Ook thuis brand mijn combiketel en een extra gaskachel vanwege die heerlijke stralingswarmte al heel lang naar volle tevredenheid.
  Natuurlijk wel goed geisoleerd hé, als je dat zelf doet valt de schade erg mee en verdien je het zo terug.
  Ik ga nooit maar dan ook nooit op elektra over.
  Net een vakantiehuisje erbij gekocht in Duitsland over de grens waar je gelukkig nog vele jaren gewoon aan het gas mag blijven en waar gewoon blanke Duitsers en Nederlanders wonen. Fijne sfeer, nooit gedoe met racisme want er is niets om racistisch over te zijn, kan het je aanraden.
  Nog een jaartje of 5 en dan weg uit dit akelige land met al die criminele allochtonen en steeds meer gelukszoekers en hele rare mensen die veel geld willen uitgeven aan de verkeerde milieu maatregelen.

  1. Peter Oudshoorn

   Leuk Veteraan, dat voorgenomen vertrek uit die modderpoel Nederland naar Duitsland. Ik ben daar al enige jaren geleden naar toe geemigreerd (Eifel) en nog iedere dag prijs ik dat besluit. Het is hier heerlijk wonen. Het zal jou vast ook goed bevallen.

  2. Dik

   @Veteraan: Bovendien is het Duitse OM verplicht tot vervolging en zijn de misdrijfoplossingspercentages t.o.v. Nederland sky high!

   1. Original NL

    Und Dik “wir schaffen das” dat dan weer wel.

    1. Dik

     Und in Deutschland geht es weiter.

     Vandaag (ma 8 april 2019) in de Telegraaf:

     Duitsland: 900 euro subsidie als je wordt aangesloten op het het gasnet.

     Energienota? Die bestaat voor de helft uit belasting, weten we dus meteen wie we moeten vervangen bij de volgende verkiezingen.

     #stemzegweg

    2. Dik

     Ik vind het wel een goed idee om het ultralinks-communistisch-Amsterdamse GroenLinks bolwerk van het gas af te sluiten en ze vol te plempen met windturbines, zonnecollectoren en warmtepompen. Hoe GroenLinkser hoe beter! Kan niemand op tegen zijn.

   2. Meriadoc Brandebok

    In Duitsland lopen nog meer asiezoekers rond dan in Nederlabd. Een voorbeeld: bij de Duitse migratiedienst hadden een dot linkse ambtenaren opzettelijk zo lopen klooien dat twaalfhonderd asielzoekers onterecht een verblijfsvergunning kregen toegewezen.

    Duitsland, de bakermat van de moslimgemeenschap, is het nieuwe toevluchtsoord voor islamofoben.

    1. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     Islamofoben? Weet je hoe de misdaad, aanranding ed zijn toegenomen de laatste jaren? Of dat vrouwen apart moeten zijn gaan zwemmen in zwembaden, omdat ze lastiggevallen werden door vluchtelingen? Ook zelfs op straat in de zomer.

     En dan krijg je van die betuttelende opmerkingen ‘ja die arme jongens, kunnen niet omgaan met blote benen’. Dan hoor je hier niet thuis.

 7. Pescador

  Gelukkig worden er steeds meer mensen wakker, rutte is een groete leugenaar en is omgekocht door de schell en unilever en het kan en mag blijkbaar allemaal als wij ons laten omkopen zitten we meteen vast , als rutte zich laat omkopen verplicht hij de cu, 66, en de cda gewoon om mee te liegen en als extra komt dan de man met de lange neus pinocio wiebes nog effie dubbel mee liegen en alles komt wel weer goed.
  Nou ik zit al heel veel in Spanje en aan het eind van het jaar definitief , hier zijn ze druk bezig om gas leidingen aan te leggen lekkere warmte en veel schoner als dat hout verbranden en beter als dat slepen met gas flessen.

  Als ik om mij heen kijk in Spanje zie je dat daar ook heel veel gelukkige mensen zijn, natuurlijk ook nog best veel mensen die het slecht hebben maar het gaat langzaam maar zeker beter. En alles is er goedkoper op sommige plaatsen kun je nog gaan eten voor 6 euri en de standaard prijs voor een hele goedehap eten is ongeveer 10 euro en dan krijg je sla vooraf en dan een voorgerecht daarna het hoofd gerecht dan nog een toetje en koffie toe dit alles vergezelf van wat wijn of bier. Zo´n maaltijd kost in nederland al gauw 40 of 50 euro dat zit hem voor een gedeelte in de btw maar ik denk dat er in de aanschafprijs van groente en vlees niet zoveel verschil zit.
  Jammer dat het in nederland zo uit de hand aan het lopen is.

 8. Pescador

  Ohja was ik vergeten we mogen best wat aan onze leeff omgeving doen, maar wat zie ik? We gaan G5 krijgen dus moeten we weer bomen gaan kappen, in de steden en dorpen zien we steeds minder bomen die toch fijn wat van onze co2 opsnoepen de boeren kappen elke boom die ze zien zodat ze makkelijker kunnen doorscheuren met hun trekkers en waardoor het waterhuishouden in de war raakt, mest mag niet meer op de grond liggen maar moet erin gespoten worden dit is weer slecht voor het gedierte wat die mest liever boven de grond heeft. Overal van die achtenlijke wind molens plaatsen waar door er heel veel dieren dood gaan bv. Muggen en vliegjes die de vogels nodig hebben als voetsel als ze zelf al niet vermoord zijn door zo´n molen. De vissen trekken weg uit de noordzee vanwege die achtelijke trilling die er niet thuishoort, zelf het vliegveld kan niet in zee komen omdat het volgezet moet worden met molens , en dan maar lopen janken dat als de brexit door gaat ze geen ruimte meer hebben om te vissen want dan wordt de zee vooreuropa wat kleiner.

  En eigenlijk kan ik zo nog wel een uurtje door gaan

 9. Birrocudaq

  Wat men niet hoort is dat in 2017+2018 samen 4000 Km2 (!!!) is gekapt met alle gevolgen voor de opwarming van de aarde.Waarom wordt in de UNO nooit hierop gewezen en de landen die dit doen ,vooral in Azie , dwingen om hiermee te stoppen.Alles wat men hier wil,verminderen van Co2 etc. is volkomen zinloos vergeleken met het voorgaande.En hoe is het wat dat betreft in de andere landen,bijv, Spanje en Italie, of Denemarken.Nederland maakt zich langzamerhand volkomen belachelijk met al dat Co2 gedoe.

 10. Karel de Grote

  Wanneer dringt het eens tot iedereen door, Mark Rutte heeft niets te vertellen, hij is slechts voorzitter en spreekbuis van de ministerraad, hij moet doen wat een kabinetsmeerderheid beslist. Hij heeft niet eens een ministerie. Van hem valt dus niets te verwachten, gelukkig maar, de grote leugenaar. Zo zal hij de geschiedenis in gaan!

 11. goedisfout

  Aardgas is de ideale transitie brandstof, schoon en een hoog rendement. Zonder ‘Groningen’ moet er gas worden ingekocht op de globale gasmarkt. Dat dan het gas wat duurder wordt is begrijpelijk, liever wat duurder dan niet meer beschikbaar. Zodra er echte innovatie plaatsvindt kunnen we de lobbycratieve herriepomp overslaan. Vooruit ik zeg het nog één keer, warmtebatterij.

  1. Rien Noppen

   Het probleem is dat we moeten voorkomen voor de gasleverantie afhankelijk te worden van Putin. Een beetje gas vanuit Rusland in de overgangsperiode is prima maar als onze economie er op hangt lopen we een te groot risico.

   1. goedisfout

    Een beetje LNG, een beetje Putingas, de Noordzee maximaal exploiteren. Er zijn gas mogelijkheden zat de komende 40 jaar. Je moet je ook afvragen of bloemetjes en groenten zo snel moeten groeien in een kas en dat daarvoor 200.000 m3/j voor verbrand mag worden. Is die ‘wasserbombe’ (nederlandse tomaat in het duits) zoveel waard?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.